Znam da je SD odnosno BB, al' 765e za OLED 55' - https://www.bigbang.hr/tv-55-lg-oled-55c4.html
765€ je iznos uštede, cijena je 934€
Bravo, jbg... pisem a spavam.

Znam da je SD odnosno BB, al' 765e za OLED 55' - https://www.bigbang.hr/tv-55-lg-oled-55c4.html
765€ je iznos uštede, cijena je 934€
Bravo, jbg... pisem a spavam.
Ekipa, jel ima netko TCL 55Q9B pogotovo da je prešao s OLED-a?
Imam ponudu za preći s LG B1 na kojem bi samo volio imati malo vise svjetline da HDR bude primjetniji pa me zanima jel netko imao slično iskustvo?
OLED mi je top iako filmovi/serije ne koriste baš toliko često mogućnost gašenja piksela (bar ne koliko sam mislio kad sam kupovao) pa već dugo pratim miniled pošto mi više smisla ima primjetniji HDR naspram gašenja piksela u tu i tamo kojoj sceni ponekad, a blooming ću vidjeti kada isprobam tv uzivo.
Ekipa, jel ima netko TCL 55Q9B pogotovo da je prešao s OLED-a?
Imam ponudu za preći s LG B1 na kojem bi samo volio imati malo vise svjetline da HDR bude primjetniji, a ponuda mi je cjenovno jako dobra pa me zanima jel netko imao slično iskustvo?
OLED mi je top iako filmovi/serije ne koriste baš toliko često mogućnost gašenja piksela (bar ne koliko sam mislio kad sam kupovao) pa već dugo pratim miniled pošto mi više smisla ima primjetniji HDR naspram gašenja piksela u tu i tamo kojoj sceni ponekad, a blooming ću vidjeti kada isprobam tv uzivo.
Nerad ise o gašenju pixela nego o potpunoj kontroli svakog pojedinačnog pixela što jedino oled može.
Lg B serija nije nešto što se uzima ako je HDR bitan, tu čak ni C serija nije nešto osim možda C4.
Za HDR se uvjek gleda najjči oled, tj G serija kod LG-a ili S95 serija kod Samsunga, naravno to je osjetno skuplje.
Ako je HDR bitan , a ovi oledi preskupi onda definitivno najbolji izbor je neki bolji miniled. Hisense i TCL tu daju jako puno za razumne novce.
TCL 55Q9B ima puno bviše svjetline nego B1 oled, trebao bi biti zadovoljan s njime
Naravno, sve jasno no jači OLED-i su mi konkretno bili i ostali preskupi, a uz to mi je ovaj B1 bio prvi OLED i tv s HDR-om općenito tako da nisam imao visok standard po tom pitanju.
Čak sam i sad zadovoljan pošto gledam isključivo u mraku i ne nešto često, a i dobio sam ga u pola cijene (inače ne bih ni B1 uzeo).
Jedino ću sad isprobati kako je to gledati HDR na 2000+ nita i koliko će mi smetati gubitak OLED-a, magic remote-a i sličnih finesa kod LG-a.
Mah.. Što će uopće ikome 2000 niti nije mi jasno.. Osim ako se radi o osvijetljenim prostorijama ili nemam pojma čemu drugome. Nedavno sam isprobao Hdr na tcl c845 55" navečer kod kolege nafrljen do daske..je ima svjetline za spalite oči ali nekako mi nije to to kao na oLedu srednjeg ranga tipa mog lg c2. Ili je stvar navike
istina, i meni ta jaka svjetlina ima smisla jedino za full svijetle prostorije i\ili eventualno terase birceva po danu...
meni je na c835 svjetlina na 50%, a i to je možda previše kad se gleda u tamnijoj prostoriji, bijela doslovno zna zasljepit :)
TCL 55Q9B ima puno bviše svjetline nego B1 oled, trebao bi biti zadovoljan s njime
Nije ni C4 za pohvalu s HDr svjetlinom, G4 nisam pogledao kao ni S95, no kažu testovi da su bolji, sad koliko je to realno bolje, volio bih vidjeti..
TCL 55Q9B ima više "svjetline" i od G4 i S95 što ne znači da je blještavilo u HDR filmu rješenje.
Kolega froggybone je objasnio.
"Nije to, to" najkraće rečeno... nešto se hyper osvjetljenjem Mini led tv-a izgubi od OLED kvalitete.
Tako su pričali C2 je 30% svjetliji od C1, pa je C3 30% svjetliji od C2, pa je C4 30 posto svjetliji od C3, što bi trebalo C4 pretstaviti kao maltene 100% svjetliji tv od C1, što jednostavno nije točno.
C1 sam vidio, možda je C4 svjetliji 30% realno, ostalo je marketing.
Mah.. Što će uopće ikome 2000 niti nije mi jasno.. Osim ako se radi o osvijetljenim prostorijama ili nemam pojma čemu drugome. Nedavno sam isprobao Hdr na tcl c845 55" navečer kod kolege nafrljen do daske..je ima svjetline za spalite oči ali nekako mi nije to to kao na oLedu srednjeg ranga tipa mog lg c2. Ili je stvar navike
Ovo je potpuno nesdshvaćanje hdr-a. Tv koji može dati 2000 nits ne znači da to daje cijelo vrijeme niti to mora davati cijelo vrijeme. Kolega ti onda ne zna podesiti tv ako ga je nafrljio cijelo vrijeme na max, to nije HDR. HDR je prikat veliko g dinamičkog raspona tj da tv moža prikazati širok spektar boja i svjetline od najtamnije do najsvijetlije kako je snimljeno.
Večina pravilno masteriranog hdr materijala izgleda večinu vremena slično SDR-u, bit je da pojedini djelovi slike koji iziskuju veliku svjetlinu to i dobiju kad zatreba tipa refleksija neka, odsjaja, sunce, neka eksplozija, svjetla farova, lampe .....l
I zato je tu prednost imati tv koji može postići veliku svjetlinu jer onda to sve izgleda puno realističnije i s više detalja jer tv ne radi kliping kad ostane bez svjetline pa onda umjesto hrpa detalje dobiješ jednu bjelu fleku na mjestu velike svjetline.
Naravno druga primjena takvog tva je u svijetlim prostorijama gdje tv mora dati dovoljno svjetli prikaz da bi bio gledljiv, ali iu takvim prostorijama se onda hdr niti ne vidi, hdr je namjenjen gledanju u mraku ili tamnijim prostorijama inače ubiješ dinamični raspon ako imaš puno svjetla u prostoriji
Nije ni C4 za pohvalu s HDr svjetlinom, G4 nisam pogledao kao ni S95, no kažu testovi da su bolji, sad koliko je to realno bolje, volio bih vidjeti..
TCL 55Q9B ima više "svjetline" i od G4 i S95 što ne znači da je blještavilo u HDR filmu rješenje.
Kolega froggybone je objasnio.
"Nije to, to" najkraće rečeno... nešto se hyper osvjetljenjem Mini led tv-a izgubi od OLED kvalitete.
Tako su pričali C2 je 30% svjetliji od C1, pa je C3 30% svjetliji od C2, pa je C4 30 posto svjetliji od C3, što bi trebalo C4 pretstaviti kao maltene 100% svjetliji tv od C1, što jednostavno nije točno.
C1 sam vidio, možda je C4 svjetliji 30% realno, ostalo je marketing.
Pa rekao sam ti da niti C4 neće bit toliko bolji koliko si očekivao.
TCL je na papiru svjetliji, stvar je što radi diming zona ne može to uvjek isporučiti da ne skrši sliku, pa su ovi top oledi u praksi svjetliji od minileda iako se na papiru ne čini tako.
Nikad se nije pričalo to za c1, c2,c3, zapravo je svjetlina jedno vrijeme i padala iz generacije u generaciju ili je bila tu negdje. Tek je C4 postao svjetliji. Ovo što pričaš je za G seriju.
Pa stari C8 nje svjetliji od svih ovih osim možda C4.
Pokušao sam ti objasniti to s LG C serijom, lai nisi htio slušati pa smo završili u konfliktu.
Nikad se nije pričalo to za c1, c2,c3, zapravo je svjetlina jedno vrijeme i padala iz generacije u generaciju ili je bila tu negdje. Tek je C4 postao svjetliji. Ovo što pričaš je za G seriju.
Pokušao sam ti objasniti to s LG C serijom, lai nisi htio slušati pa smo završili u konfliktu.
Što se nije pričalo ?
Kad sam kupio prvi OLEd (B2) gledao sam kupiti C2 evo panel i svugdje je pisalo 30% svjetliji (od čega ?, vjerojatno od C1 (da, nije naveden s evo panelom tek od C2,C3, C4), a sad na LG stranici piše C2 evo "do" 20%
I da, to je bila prevara kupaca, jer je evo panel napravljen za G seriju.
To je točno.
Možemo se mi vidiš i lijepo dopisivati, no jako sam nezgodan kad netko prvi počne sa sprdajućim komentarima i memovima, omalovažavajući drugoga sugovornika.
A ne znam sto se tice te svjetline,ja kad upalim nesto za gledat jos ako se hdr pokrene osvitli sobu,oci me bole.. C4 je kod mene.
Što se nije pričalo ?
Kad sam kupio prvi OLEd (B2) gledao sam kupiti C2 evo panel i svugdje je pisalo 30% svjetliji (od čega ?, vjerojatno od C1 (da, nije naveden s evo panelom tek od C2,C3, C4), a sad na LG stranici piše C2 evo "do" 20%
I da, to je bila prevara kupaca, jer je evo panel napravljen za G seriju.
To je točno.
Možemo se mi vidiš i lijepo dopisivati, no jako sam nezgodan kad netko prvi počne sa sprdajućim komentarima i memovima, omalovažavajući drugoga sugovornika.
Nitko se nije sprdao, barem to nije bio cilj , možda si samo osjetljiviji na neke komentare.
LG to naravno lukavo oglašava 20%, ali moraš pogledati ona sitna slova uz zvjezdice pa onda vidiš da to nije to što očekuješ. Sva mjerenja recenzenata i rting su uvjek potvrđivala da je C serija uvjek bila ugrubo oko 700-800 nits cijelo vrijeme. "Pričalo se" i "LG priča" nije isto :)
Pa da evo panel je u G seriji iako su neke stvari iste i na C seriji ali nisu aktivirane, ali barem je panel izdržljiviji.
A ne znam sto se tice te svjetline,ja kad upalim nesto za gledat jos ako se hdr pokrene osvitli sobu,oci me bole.. C4 je kod mene.
nadam se da necemo opet o tome
problem kod OLED-a, barem LG-a je da je prevelika razlika između svijetlog i tamnog. kad je slika svijetla sve je super, oći ispadaju, ali kad je scena tamnija ne vidi se ništa, mrak, tunel, nada, nula.
i o tome ima hrpetina video-a i tekstova, pa da opet ne zatrpavamo temu ovdje..
nadam se da necemo opet o tome
problem kod OLED-a, barem LG-a je da je prevelika razlika između svijetlog i tamnog. kad je slika svijetla sve je super, oći ispadaju, ali kad je scena tamnija ne vidi se ništa, mrak, tunel, nada, nula.
i o tome ima hrpetina video-a i tekstova, pa da opet ne zatrpavamo temu ovdje..
Ma ja sam se zajebava,nisam uopce upratio da ste pisali o tom,kad vidim da je neka prepirka priskocim samo...meni je top ovaj tv,svjetlina i sve mi je ok.Kad sam poketnio ps5 Ghost of Tsushima , pao sam na guzicu.
Bas gledam narucit neki uhd film na cud-u da vidim to kako treba.
Pixelov komentar i generalno Hdr tematika i čitav smisao iste je očigledno ne i meni nego i većini ovdje potpuno razumljiv. No ova većina ovdje je u stvarnom svijetu manjina. Osobno sam dopizdio svim svojim ukućanima i prijateljima više godišnjom masažom o Hdr-, potrebi kupnje kvalitetnog Tv-a, prednosti Oleda, pa razmatrao uzeti G4 LG da "dobijem na udaru" sa Hdr sadržaju, ali gotovo je s time. Jednostavno nikoga to ne zanima.. A i odustao sam od svega. Pa i novog Tv-a.. Oscilacije u kvaliteti Stream sadržaja i načinu snimanja s jedne strane te 4k remuxovi na 2GB optici koji to nisu s druge strane. Ako me sad itko i pita za savjet kažem uzmi Kineza za 500 eura..
Pozdrav ekipa
Riknio TV mojima doma pa treba uzet novi.
Trazim neku preporuku 55''.
Od specijalnih feature-a ne treba nist posebno. Koriste ga da gledaju standardne programe i MaxTv.
Bitno je samo da je slika dobra i da je model pouzdan. Neke velike rezolucije nisu potrebne
Gledam neke modele poput:
TCL 55C805
TCL 55C655
Razlika u cijeni je skoro 200eur (skoro 50%) pa sad dal se isplati za razliku u kvalitete slike ? Jedan je LED drugi Mini LED
Pozdrav ekipa
Riknio TV mojima doma pa treba uzet novi.
Trazim neku preporuku 55''.
Od specijalnih feature-a ne treba nist posebno. Koriste ga da gledaju standardne programe i MaxTv.
Bitno je samo da je slika dobra i da je model pouzdan. Neke velike rezolucije nisu potrebne
Gledam neke modele poput:
TCL 55C805
TCL 55C655
Razlika u cijeni je skoro 200eur (skoro 50%) pa sad dal se isplati za razliku u kvalitete slike ? Jedan je LED drugi Mini LED
Oba dva su 4k, ovaj skuplji ima 144hz display što je super za gaming i tu je primarna razlika u cijeni. Imam c805 i zadovoljan sam za kežual gaming na ps5, netflix...