Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.639
|
čitano: 15.520.362
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 mjeseca
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ovo je od brata tv ja sam vracao prije 8god tv bez problema isto radi pixela.Nije bio pevex i kupio sam ga u poslovnici i vratio im ga bez ikakvih problema.Neznam gdje si vracao ali pevex jebe jer ponavljam sve smo probali takva im je politika po novom i jbg.Tek kad se došlo do voditelja izgleda ce se riješit i ubrzat.

1 0 hvala 0
3 godine
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Enge kaže...

Ovo je od brata tv ja sam vracao prije 8god tv bez problema isto radi pixela.Nije bio pevex i kupio sam ga u poslovnici i vratio im ga bez ikakvih problema.Neznam gdje si vracao ali pevex jebe jer ponavljam sve smo probali takva im je politika po novom i jbg.Tek kad se došlo do voditelja izgleda ce se riješit i ubrzat.

Treba samo zakon znat čitat i nema problema, jer on je egzaktan tu.

Oni odugovlače jer na 10 ljudi će 5 popušit foru, APP metoda.

Ljudi, nedajte se zajebavat, ganjajte svoja prava i upoznajte se sa člancima zakona.

Sretno s daljnjim rješavanjem, javi kak je prošlo!

4 mjeseca

Vidit cemo a svakako javim sta je na kraju bilo.Nije proslo jos 14 dana vec 7 tako da slj tj je voditelj rekao u pon ga zvat.Debilno je da uopce dolazi do toga kad i nađu rješenje zato to i pišem.

1 0 hvala 0
12 godina

Trebam savjet. Do sada prateci forum mi je top pick bio ovaj Hisense model https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-65U7NQ/

Prije same kupovine sam htio vidjeti jel ima nesto drugo da bi se dalo naci u rangu do cca 800-ak eura i vidim da ima ovaj LG https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-65QNED85T3C.AEU/ za cca 130e vise

Moje pitanje je, dal se isplati nadoplatiti pa uzeti LG-a?

Obavezno trazim 65" TV, ide na zid, spajat ce se PS5 i Firestick na njega, za zvuk imam vec Q990B soundbar, gledat ce se s 3.5 metra.

Ako ima nesto jos pametnije od ova dva odabira, mogu uzeti u razmatranje. U TV se kuzim ko mara u **** kad se tice tehnologije display-a pa bi htio ovdje provjeriti za savjet prije nego uzmem nesto krivo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Enge kaže...

Vidit cemo a svakako javim sta je na kraju bilo.Nije proslo jos 14 dana vec 7 tako da slj tj je voditelj rekao u pon ga zvat.Debilno je da uopce dolazi do toga kad i nađu rješenje zato to i pišem.

Ako je kupljeno preko web shopa, najpametniji ti je način bio, zapakirati tv nazad u kutiju, otići na stranicu dostavne službe GLS (na primjer). Preko web stranice, popuniš formular, odrediš veličinu paketa, po tome plaćaš povratnu robu u Pevex.

Sutradan ti dođe kombi po "paket" i vrati ga u Pevex poslovnicu.

Nazoveš dan ranije trgovinu i kažeš da vraćaš tv, jer ti treba novac (ne treba biti bezobrazan pa reći; što vas briga, imam pravo vratiti bez objašnjenja itd).

Kad dobiju paket, momci iz Pevexa će ga samo otvoriti, pogledati ima li kakvih vidljivih oštećenja, neće ga nitko ni uključiti u struju.

To o mrtvim pikselima nisi trebao ni spominjati, jer se (kao) ne kužiš u to, a nisi tv ni uključivao, samo si ga raspakirao i pri povratku zapakirao.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2024 0:23 (Zaporožac).
4 mjeseca

Nemam pojma jel to prolazi ako ste vracali netko zadnje vrijeme na taj nacin i prošlo je onda ocito da je to bilo pametnije ali sta je tu je.Ovako ga bar nece dobit netko treci jer neznam sta ce s njim sad kad znaju da ima grešku.Javim svakako kada se sve završi

3 0 hvala 0
13 godina
Nazalost sebe i ja bi prijavio jer uvjek bi mislio zasto da netko drugi iza mene dobije tv koji ima mrtve pixele. Nemogu si pomoci a znam da ima brdo osoba koji ce te prevarit dok razgovaras sa njima a ne da ih ni neznas.
16 godina
bero666 kaže...

Zanima me u svezi ovih LG-ovih G4 televizora, procitao sam tu negdje da imaju 5g garanciju na panele, pa me zanima jel tih 5g vrijedi bez obzira ako trgovina daje 2g garanciju na TV?

Hvala.

Da, garancija od 2 godine vrijedi za svaki kvar, dodatne 3 samo na panel. G serija ima tu panel garanciju od 5 godina, uz napomenu da je novi panel free, a rad se naplaćuje. 5 godina puna garancija vrijedi za LG B i C serija (2023. i 2024. Modeli tj. B3, B4, C3 i C4), kupljeni do 31.12.2024. uz registraciju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2024 19:01 (2fast4u).
6 tjedana
Čudilo me poslovanje u Elipsu i vjerojatno je tako i danas. Kad sam kupio LG CX otvorili su kutiju pred nama, upalili TV i zajedno smo pregledali OLED panel dali je zdrav. Pitali su me dali je dobar, kad sam potvrdio upakovali ga natrag u kutiju uz savjete kako da ga vadim iz kutije.
Sad shvaćam zašto otvaraju kutiju i jako mi se sviđa taj sistem. I vjv. kupujem idući OLED tv tamo, fizički u dućanu.
6 godina
Meni se sviđa da mogu unutar 2 tjedna vratiti no question asked
6 tjedana
I meni se sviđa da mogu vratiti nakon 14 dana, ali to često bude drž, nedaj, natezanje sa trgovinom, servisom, košta živaca.
Kupio ThinkPad T580 u E kupi, vratio i tražio novac nazad, naveo sam razlog da se pregrijava. Servis potvrdio pregrijavanje ali su svakako pokušali da ga servis "popravi". Tek uz tjedan dana živciranja mailovima i citiranja zakona i prijetnje s tužbama novac je vraćen.
12 godina
Sirotanovic kaže...
Čudilo me poslovanje u Elipsu i vjerojatno je tako i danas. Kad sam kupio LG CX otvorili su kutiju pred nama, upalili TV i zajedno smo pregledali OLED panel dali je zdrav. Pitali su me dali je dobar, kad sam potvrdio upakovali ga natrag u kutiju uz savjete kako da ga vadim iz kutije.
Sad shvaćam zašto otvaraju kutiju i jako mi se sviđa taj sistem. I vjv. kupujem idući OLED tv tamo, fizički u dućanu.

I meni su tako prije par godina kad sam kupovao tamo kod njih otvarali da vidimo da nije ostecen i slicno. E sad ovisi na koga naidjes, ovaj sto je meni bolje da i nije, jel mislim da sam imao sve njegove prste na ekranu kako je strucno barato s njim kad ga je vadio i vracao unutra. Mislim da takve pojednice treba naucit kako se vadi iz kutije, a ne da oni nekog savjetuju :-) Kazem pojedince, nekazem da su svi takvi.

13 godina
To otvaranje i pregledavanje je najveca glupost, jer kad ti upali tv onda prvo je folija na ekranu a nemas ti ni vrimena pregledavat dali je sve uredu sa pixelima jer oni iza tebe kupci vec grintaju koliko trebaju cekat...dozivio u emezeti... Trebalo mu po ure da vrati stiropor na pravo mjesto i sve vrati a na trenutke malo se i fizike upotrebljavalo nabijajuci da se kutija zatvori...
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2024 16:43 (nike098).

1 0 hvala 0
15 godina
Najgora solucija je otvarati u trgovini i gledati....po zakonu to je viđeno/kupljeno. Naručite online pa ga gledaš tjedan dana i ako nisi zadovoljan pošaljete dostavom nazad u trgovinu. Vrate ti pare i idemo dalje. Viđeno/ kupljeno u trgovini i onda ne vrijedi povrat novaca, jedino ga možeš servisirati
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

Jel možda netko zna razliku između ova dva TV-a? Meni se cini identični, a i cijena je skoro identična.

1. https://www.sancta-domenica.hr/tv-55-panasonic-55w70aez.html

2. https://www.sancta-domenica.hr/tv-55-panasonic-55mx700.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
forumaš kaže...
Najgora solucija je otvarati u trgovini i gledati....po zakonu to je viđeno/kupljeno. Naručite online pa ga gledaš tjedan dana i ako nisi zadovoljan pošaljete dostavom nazad u trgovinu. Vrate ti pare i idemo dalje. Viđeno/ kupljeno u trgovini i onda ne vrijedi povrat novaca, jedino ga možeš servisirati

Ne znam kako u RH ali u Bosni imas u zakonu stavku skriveni nedostatak koji ima isti tretman kao i kupovina na daljinu tj imas pravo na izbor novi proizvod isti ili bolji ili povrat novca u punom iznosu. To ti je recimo kada kupujes ves masinu i pokvarena pumpa za vodu. to je nedostatak koji ne podlijeze vidjeno kupljeno jer to ne mozes provjeriti dok je ne prikljucis. 

15 godina

Odgovaram kolegama koji spominju Elipso. Da li Elipso posluje u BiH i kak je u BiH ne znam niti me zanima.

9 godina

Lp, nabavio sam TCL C805 i imam jedno pitanje. Prije sam koristio stari Lg tv i firestick na njemu i primjetio sam recimo kada bih prebacio na standard picture mode , slika u filmovima/serijama mi je bila smooth (kao da gledam u 60fps). Sada na TCLu koristim njihov OS (google tv) i kada gledam stremio,youtube i slicno , slika dok gledam filmove mi nije smooth dok ne stavim judder reduction na barem 8/10. Ne znam ima li ko slicne probleme te neke savjete , jer onda kada mi je judder reduction toliko postavljem primjetim onaj soap effect.

0 0 hvala 0
10 godina
gamer34 kaže...

Jel možda netko zna razliku između ova dva TV-a? Meni se cini identični, a i cijena je skoro identična.

Kolko ja znam, Panasonic radi samo olede. Ovo je vjerojatno neki turčin s Panasonic naljepnicom :) Nemoj te LCD Panasonice uopće gledati, jako se malo o njima zna. Vjerojatno turbo budget modeli.

3 godine
hudibitek kaže...
gamer34 kaže...

Kolko ja znam, Panasonic radi samo olede. Ovo je vjerojatno neki turčin s Panasonic naljepnicom :) Nemoj te LCD Panasonice uopće gledati, jako se malo o njima zna. Vjerojatno turbo budget modeli.

Ti budgetni Panasonic telkaci su prepakirani Vestel, izbjegavaj.

4 godine
gamer34 kaže...

Panasonic radi i mini led televizore, na primer vrhunskji w95a je mini led dostojan najprobirljvijih sladokusaca, sa fantasticnom obradom slike. Ove kaj pominjes su entry modeli, nema nikakvih problema sa njima, mada je dobro da pogledas i konkurenciju, kao hisense u6n mozda i u7n, pa i tcl 805.

evo na njihovoj sluzbenojn stranici

https://www.panasonic.com/nz/consumer/television-audio/televisions/4k-led-tvs/tn-55w70agz.reviews.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2024 17:53 (kv99).
16 godina
Konačno je danas Intereuropa pokupila Tv u Sancti.
Zanima me ako je kome vozila Intereuropa mogu li sutra očekivati dostavu ili se i to razvuče?
Čekam taj Tv već malo predugo 🤔

1 0 hvala 0
16 godina
tintin kaže...
Konačno je danas Intereuropa pokupila Tv u Sancti.
Zanima me ako je kome vozila Intereuropa mogu li sutra očekivati dostavu ili se i to razvuče?
Čekam taj Tv već malo predugo 🤔

Pogledaj recenzije na Googleu. Meni su dostavu ubrzali tek nakon što sam kontaktirao SD, koji ih je požurio.

13.11. su preuzeli paket i prevezli ga u skladište i tamo je stajao sve dok SD nije intervenirao. Nakon toga su dostavili sljedeći dan 21.11.

Linux korisnici su kao vegani, uvijek moraju reći što koriste, čak i kad ih nitko nije pitao.
4 godine
Pozdrav ljudi, gledam zamjeniti roditeljima tv u dnevnoj, isao bih na neku varijentu 120-.140cm do 500€, gledali bi se većinom naši programi, kodi tv i tako neke app.
Zapeo mi je za oko https://www.pevex.hr/led-tv-samsung-ue50du7192uxxh-uhd-dvb-t2-s2, https://www.links.hr/hr/led-tv-50-lg-50nano81t3a-smart-tv-4k-uhd-dvb-t2cs2-hdmi-wi-fi-usb-lan-energetski-razred-g-020101637
Što biste uzeli na mojem mjestu, ima li tko kakvu preporuku

0 0 hvala 0
4 mjeseca

Zamjenjen napokon onaj lg c2 uz doplatu za lg c3 i za sad sve ok.C3 i moj c4 su isti vise manje a takav mi je djelovao i c2.Sto se tiče svjetline svijetli su svi bar nama i cak presvijetli...Uglavnom da je c2 valjao nebi se isplatilo doplate ni za c3 ni za c4 ali eto neka je riješeno napokon.

2 0 hvala 0
13 godina
hudibitek kaže...

BioZZG kaže...

A koga onda gledati u tom nekom ulaznom cjenovnom rangu, znaci 55" do cca 400-450€? Kolega mi kaze da je pametno gledati da je Android OS zbog updateova, ali ne znam koliko je to jednom nezahtjevnom korisniku bitno.

Osobno nisam neki fan TCL, Hisense i slicnih pa preferiram poznate brendove.

3 godine
gamer34 kaže...
hudibitek kaže...

BioZZG kaže...

A koga onda gledati u tom nekom ulaznom cjenovnom rangu, znaci 55" do cca 400-450€? Kolega mi kaze da je pametno gledati da je Android OS zbog updateova, ali ne znam koliko je to jednom nezahtjevnom korisniku bitno.

Osobno nisam neki fan TCL, Hisense i slicnih pa preferiram poznate brendove.

Nemaš tu nekog prevelikog izbora u tom cjenovnom rangu, TCL ili Hisense. Ja osobno preferitam TCL zbog Google TV (android OS) pa je kompatibilniji sa više stvari, više je plug and play nego Vidaa OS od Hisense-a.

Ako se odlučiš u toj cifri za Samsung ili LG, računaj da ćeš dobiti za klasu lošiji TV nego od TCL-a ili Hisensea, nažalost.

Uostalom, TCL i Hisense su itekako poznati brandovi, samo su kod nas "noviji", ganjaj da imaš 5 godina garancije i miran si....

13 godina
4 mjeseca

Zna li netko zašto mi se sony soundbar nakon sto se tv ugasi i duže stoji ne poveže preko hdmi arc nego moram iskopčati soundbar iz struje i vratiti da bi proradilo opet?Znaci ako tv ugasim i upalim sve radi ali nakon stajanja mi se pobrljavi soundbar na arc ulazu

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2024 20:02 (Enge).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice