Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.658
|
čitano: 19.415.691
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Tako je. 

Ali na stranu cijena, ne treba uspoređivati MiniLED ili plazmu sa OLED-om ako OLED nisi probao, nema smisla.

Sve u svemu, čini mi se vrlo dobra kupovina 

16 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Nigdje nije upoređivao sa OLEDom, napisao je da ga je bilo starh ako prelazi sa plazme da jedino oled ima smisla ali da to nije tako, i da je zadovoljan sa svojim novim LCDom pogotovo koliko ga je platio sobzirom na dijagonalu.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Evo već nekih tri tjedna kako koristim TCL 75C845.

Televizor sam montirao na zid te sam prezadovoljan. 

Kvaliteta na Netflixu, Youtube itd. top, normalno zemaljski programi malo lošiji, ali to je klasika. Definitivno sam zadovoljan izborom (dvoumio sam se između tog i LG C2 65").

Kolega ima u sobi LG C2 i tamnija mi je slika kada se gleda nego na TCL (okej, preko noci je bolja slika), ali preko dana (znaci 90% vremena) mi je bitnije da je svjetlija, da mogu bacit oko na TV iz kuhinje ili bilo gdje, da ne moram spuštat rolete itd.

Blooming ne vidim, crna u odnosu na klasiku LED dosta bolja. Uglavnom, preporuke (Y). 

Ako imate kakvih pitanja, slobodno pitajte :)

Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina

Razmišljam o upgradeu sa CX na G3. Koliko bih mogao dobit za 55" CX kupljen 2021, nema burnina tv je od starta na zidu? 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
9 godina
forumaš kaže...

Nigdje nije upoređivao sa OLEDom, napisao je da ga je bilo starh ako prelazi sa plazme da jedino oled ima smisla ali da to nije tako, i da je zadovoljan sa svojim novim LCDom pogotovo koliko ga je platio sobzirom na dijagonalu.

Ma usporedio je, to vam je već odgovorio kolega Posmatrač u svojem zadnjem postu.

16 godina

Ne vidim da je usporedio nego je napisao ovo to što je napisao. 

4 godine
mrbean kaže...

Evo već nekih tri tjedna kako koristim TCL 75C845.

Televizor sam montirao na zid te sam prezadovoljan. 

Kvaliteta na Netflixu, Youtube itd. top, normalno zemaljski programi malo lošiji, ali to je klasika. Definitivno sam zadovoljan izborom (dvoumio sam se između tog i LG C2 65").

Kolega ima u sobi LG C2 i tamnija mi je slika kada se gleda nego na TCL (okej, preko noci je bolja slika), ali preko dana (znaci 90% vremena) mi je bitnije da je svjetlija, da mogu bacit oko na TV iz kuhinje ili bilo gdje, da ne moram spuštat rolete itd.

Blooming ne vidim, crna u odnosu na klasiku LED dosta bolja. Uglavnom, preporuke (Y). 

Ako imate kakvih pitanja, slobodno pitajte :)

Drago mi je da si zadovoljan, TV je top, pogotovo za tu cifru!

C2 se nemre mjerit po svjetlini, jedino QD-OLEDI od samsunga i G serija od LG-a bih rekao, ali svi znamo kolko one koštaju, pogotovo u toj veličini (cca 4 soma Eura).

forumaš kaže...

Ne vidim da je usporedio nego je napisao ovo to što je napisao. 

Vodiš borbu s vjetrenjačama, čim se spomene OLED, a da nije u kontekstu "Top, vrh,nema mana" napravio si svetogrđe tu na forumu.

16 godina

Na žalost, ali tako je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ako čovjek gleda 90% vremena tv u osvijetljenoj prostoriji nemamo što pričati i raspravljati. I to još gleda tv iz kuhinje. 😉 Mislim da je ipak većina rasprave o oledima vezana uz gledanje filmova i serija u filmskom kino ugođaju, a znamo svi što to znači.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.8.2023 10:21 (CroDexter).

2 0 hvala 0
6 godina

Evo jedno pitanje za Megatamu, Endokija i ostale OLED experte

Zanima me zaš vi stalno preporučujete LG G seriju kad je ona namijenjena samo za kačenje na zid? OK, jasno mi je da G serija ima najljepšu sliku, bolju od B i C serije koje su samostojeće, ali vi uopće ne mislite na to da li će neko kačit TV na zid ili ga staviti na regal/komodu, jer je kao vama lako izbušiti par rupa na zidu, stavit tiplice i zašarafiti nosač pa okačiti Mislim da već postoji primjer na prošlim stranicama, jedan kolega traži preporuku za LG ili bilo koji OLED, a vi experti ko papige samo G serija, niš drugo, ne škodi ti što je samo za montiranje na zid...

Sad biste mi napisali da oni mogu kupit zasebno stalak koji se lako zakači na stražnju stranu, ali i to po meni je samo dodatni trošak (kao i DIY Ambilight), jer nisam uopće vidio takav TV, jedino samo neke izvedenice ali to nije ni blizu

Po meni je G serija namijenjena više za birc i slične prostorije u kojim sam viđao TV da visi na zidu, a ne za kućnu upotrebu jer se još treba sa stalkom zamarati, kod C serije o tome ne moraš brinut, čak i meni nije problem okačit TV na zid (trenutni mi je na zidu i ne škodi mi), ali postoje ljudi kojima se ne da bušiti rupe i kojima je kupovina posebnog stalka dodatni trošak

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.8.2023 11:26 (Vavoom).
Moj PC  
0 3 hvala 0
11 godina

Televizoru je mjesto na zidu pa čak i G seriji 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ako je nakon kupovine G serije problem kupiti stalak onda stvarno ne treba raspravljati. Ja kupio stalak za prastari C8 da mi ispod stane centralni zvučnik
6 godina
gocc01 kaže...

Televizoru je mjesto na zidu pa čak i G seriji 

Pa već sam napisao da je moj sadašnji TV (Phillips The One) okačen na zidu, ali postoje oni koji to ne žele, npr. oni koji imaju zidove od gipsa, recimo moj ujak koji se boji da ne bi oštetio cigle iza gipsa

4 godine
CroDexter kaže...
Ako je nakon kupovine G serije problem kupiti stalak onda stvarno ne treba raspravljati. Ja kupio stalak za prastari C8 da mi ispod stane centralni zvučnik

Al doslovno.

Ako netko pljune 2-3 soma E za telkač, pa neće se valjda ciganit za 100E viška.

Da je dodatan trošak je, ali zanemariv u cjelokupnoj situaciji.

10 godina

I stavljati ga u birtiju 

1 0 hvala 0
11 godina

Ovak mi je situacija sa 55 CX i taman imam do gornjeg panela mjesta za uguzit 65€. Stalak mi je zapakiran u kutiji. Jedino se nadam da težina nije to much. Mislim da mi je nosač do 30kg.  

1 0 hvala 0
15 godina
Ma nije sigurno... Sto novije to sve lakse... Ja starom uzeo tcl 65 635 mislim koji li vec i cinilo mi se da si samo sarafi na njemu metlalni vise 🤣
VenAtoR#2231
16 godina
Vavoom kaže...

Evo jedno pitanje za Megatamu, Endokija i ostale OLED experte

Zanima me zaš vi stalno preporučujete LG G seriju kad je ona namijenjena samo za kačenje na zid? OK, jasno mi je da G serija ima najljepšu sliku, bolju od B i C serije koje su samostojeće, ali vi uopće ne mislite na to da li će neko kačit TV na zid ili ga staviti na regal/komodu, jer je kao vama lako izbušiti par rupa na zidu, stavit tiplice i zašarafiti nosač pa okačiti Mislim da već postoji primjer na prošlim stranicama, jedan kolega traži preporuku za LG ili bilo koji OLED, a vi experti ko papige samo G serija, niš drugo, ne škodi ti što je samo za montiranje na zid...

Sad biste mi napisali da oni mogu kupit zasebno stalak koji se lako zakači na stražnju stranu, ali i to po meni je samo dodatni trošak (kao i DIY Ambilight), jer nisam uopće vidio takav TV, jedino samo neke izvedenice ali to nije ni blizu

Po meni je G serija namijenjena više za birc i slične prostorije u kojim sam viđao TV da visi na zidu, a ne za kućnu upotrebu jer se još treba sa stalkom zamarati, kod C serije o tome ne moraš brinut, čak i meni nije problem okačit TV na zid (trenutni mi je na zidu i ne škodi mi), ali postoje ljudi kojima se ne da bušiti rupe i kojima je kupovina posebnog stalka dodatni trošak

Preko 1/3 novih TVa se kaci na zid u zadnjih 3-4 god.

6 godina

Ne znam zasto su neki zapeli za moje osobne utiske.

Samo sam htio reci da nedam ravno duplu cifru za 65" oled jer 80% ljudi nece skuziti razliku.

Napisao sam to zato jer na mnogim stranicama pise tko je na plazmi da je slijedeci korak oled jer sa ledom ce se razocarati.

Toga me je bilo najvise strah, ali ispalo je da nije tako.

1 0 hvala 0
16 godina
Junior335 kaže...

Samo sam htio reci da nedam ravno duplu cifru za 65" oled jer 80% ljudi nece skuziti razliku.

Napisao sam to zato jer na mnogim stranicama pise tko je na plazmi da je slijedeci korak oled jer sa ledom ce se razocarati.

Naravno da nije. 
 Eventualno samo za one koji su imali top modele plazmi, mogli bi se razočarati lcdovima,  ali čak i top end lcdovi su danas bolji od plazmi.
Ali kad se uzme u obzir da je večina imala jeftinije modele plazmi koje za današnje vrijeme i nisu imale crnu bolju na nivou, tj kontrast im nije bio nešto, današnji bolji lcdovi imaju daleko bolji kontrast tako da nema problema.
Ja sam imao top model kuro plazme, znači nije bilo boljeg, samo je Panasonic kasnije uzeo njihovu tehnologiju i složio jedan model koji je bio nešto bolji, ali ček ne u svim parametrima, i ne bih ni malo žalio da ju je zamjenio neki bolji miniled ili FALD.
Ja sam išao na oled jer mi je bolji, ali oboje danas šišaju i najbolje plazme

15 godina
Pixel kaže...
Junior335 kaže...

Naravno da nije. 
 Eventualno samo za one koji su imali top modele plazmi, mogli bi se razočarati lcdovima,  ali čak i top end lcdovi su danas bolji od plazmi.
Ali kad se uzme u obzir da je večina imala jeftinije modele plazmi koje za današnje vrijeme i nisu imale crnu bolju na nivou, tj kontrast im nije bio nešto, današnji bolji lcdovi imaju daleko bolji kontrast tako da nema problema.
Ja sam imao top model kuro plazme, znači nije bilo boljeg, samo je Panasonic kasnije uzeo njihovu tehnologiju i složio jedan model koji je bio nešto bolji, ali ček ne u svim parametrima, i ne bih ni malo žalio da ju je zamjenio neki bolji miniled ili FALD.

eeee kad se sjetim G20... Med8er media player i Logi Z5500 ozvucenje... uzeo sve odjednom... nesto nevjerovatno bilo... Mislim da je VT50 bio najjaci model prije prestanka proizvodnje plazmi....

VenAtoR#2231
6 godina

E pa bas tu plazmu panasonic 42g20 imam i dan danas. Tj sad je u sobi. Kupljena negdje cca 2011te. 

0 0 hvala 0
6 godina
jocommb kaže...

Mislim da je VT50 bio najjaci model prije prestanka proizvodnje plazmi....

Ispravak kolega, Pany VT50 nije bio zadnji top model, već ZT60 i Sammy F8500 su bili zadnji, nažalost i oni su već napunili desetljeće iako i dan danas izgledaju fancy

Evo, ovdje si pogledaj:

https://www.hdtvtest.co.uk/news/zt-201403233655.htm

https://www.theverge.com/2014/7/2/5864371/samsung-ending-production-of-plasma-tvs

Kad smo već kod plazmi, da li iko od vas zna razlog zaš su plazme "umrle" bez da kopam po netu? Ja sam mislio da je brandovima tehnologija postala preskupa zadnjih godina te da je neisplativo, no negdje sam davno pročitao da se brandovi više fokusiraju na OLED-ove...

Blažen bio kraj 2000ih kada si plazmu mogo kupit za 4-5 soma kunića, a sada za te pare nemoš dobit solidan OLED model osim da čekaš akcije Pitam se kakve bi bile plazme sa 4K rezom, dabogda na netu našo neki prototip

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.8.2023 18:46 (Vavoom).
11 godina

Zadnji vrhunski tv prije ovog cx mi je bila na panasonic gt50 plazma. Jebote kad sam prvi put pustio bluray 3d avatar i nabio one naočale, odmah prva scena kad mu u kabini one kapljice vode lebde oko lika i nakon tog prikažu cijeli kompleks ili brod unutra kaj je već bilo... Mislim da takav kristalni prikaz nisam doživio sa oledom, ono je jednostavno bilo savršeno sa 1080p. 

G3 je napokon jedini pravi upgrade na CX, niti jedna serija nije donijela neku veliku i zamjene vrijednu promjenu te očekujem barem mali wow

0 0 hvala 0
13 godina
jocommb kaže...
Pixel kaže...
Junior335 kaže...

Naravno da nije. 

eeee kad se sjetim G20... Med8er media player i Logi Z5500 ozvucenje... uzeo sve odjednom... nesto nevjerovatno bilo... Mislim da je VT50 bio najjaci model prije prestanka proizvodnje plazmi....

Još i dan danas 2 komada vt50 i gt50 rade punom parom, i normalno med8er ukopčan i ožeži. Samo ovih dana kad su obje upaljene klima ne može rashladiti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.8.2023 22:27 (ajeto007).
15 godina
Vavoom kaže...
jocommb kaže...

Kad smo već kod plazmi, da li iko od vas zna razlog zaš su plazme "umrle" bez da kopam po netu? Ja sam mislio da je brandovima tehnologija postala preskupa zadnjih godina te da je neisplativo, no negdje sam davno pročitao da se brandovi više fokusiraju na OLED-ove...

Blažen bio kraj 2000ih kada si plazmu mogo kupit za 4-5 soma kunića, a sada za te pare nemoš dobit solidan OLED model osim da čekaš akcije Pitam se kakve bi bile plazme sa 4K rezom, dabogda na netu našo neki prototip

Prevelika potrosnja, skupa proizvodnja... to ih je ubilo.... ali najvise skupa proizvodnja, a lcd su bacali sa svih strana... ja ako se dobro sjecam sam oko 9000 kuna platio g20 ili 8... sad stvarno vise neznam jer je to 2009. bilo...

danas bi ih i zeleni svejedno pokopali zbog potrosnje.... steta al stas...

VenAtoR#2231
6 godina
jocommb kaže...

Prevelika potrosnja, skupa proizvodnja... to ih je ubilo.... ali najvise skupa proizvodnja, a lcd su bacali sa svih strana... ja ako se dobro sjecam sam oko 9000 kuna platio g20 ili 8... sad stvarno vise neznam jer je to 2009. bilo...

Ne može nikak biti da si 2009 kupio G20, jer ta plazma nije postojala prije 2010...eventualno si je kupio 2010 ili pak početkom 2011

BTW, za daljnje rasprave o žaljenju za plazmama postoji ovdje tema

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.8.2023 17:50 (Vavoom).
15 godina
Vavoom kaže...
jocommb kaže...

Ne može nikak biti da si 2009 kupio G20, jer ta plazma nije postojala prije 2010...eventualno si je kupio 2010 ili pak početkom 2011

BTW, za daljnje rasprave o žaljenju za plazmama postoji ovdje tema

ufff... onda 2010... jebote previse je vremena proslo....

VenAtoR#2231
17 godina
Vavoom kaže...

Ti bi skupi OLED stavio u birtiju, pa ja ne mogu vjerovati 

15 godina

Uzeo sam 55G2 nakon 55CX-a i zasad mi je žao, 24 sata oplakivanja.

CX je brutalno dobar tv:

Ima odličnu slike, dizajn ( debljina gornje polovice izaziva wov efekt, daljinac mi bolje leži nego od g2, 

stalak ima premium izgled koji ne dolazi uz G2,

web os koji nije preko cijelog ekrana.

Kod svakog tko traži novi tv pa se premišlja danima ili mjesecima da ne bi pogriješio, sve nedoumice su riješene kada uzme LG oled i kada se oduševi u svim aspektima: slika , dizajn , sučelje , magic remote. 

Možda se varam ali na prvu, koliko mi je bio dobar CX, imam osjećaj da sam otišao korak unatrag.  

Nisam išao na 65 jer mi je izvan budžeta ali otkad sam probao LG oled, ne pada mi na pamet uzeti nešto ispod te razine kvalitete. Imam velikog, nema veze što ne valja.

4 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice