Koji televizor kupiti - vodič za odabir
- poruka: 48.639
- |
- čitano: 15.520.325
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Eto i to saznasmo.
Prvi put čujem, ali vjerujem ti.
Anti glare na samsung smarphoneima je super na svjetlosti.
Što to nisu stavili i na tv
Svašta.
Hvale taj antirefleksivni premaz kao nešto što rula nadmočno
Anti-reflective (AR) glass is optically coated on one or both sides. The anti-reflective coating is usually a dielectric coating and can be applied to the glass in a single layer or multiple layers. When this invisible optical coating is applied to a glass substrate it accomplishes the following:
Reduces surface reflection
Increases light transmission
Increases glass transmission and brightness
Increased brightness = better definition of contrast
Reduces ghosting / multiple reflections
Svi LEd paneli pate od toga, bili IPS ili VA i igraći monitori.
Kad se kupi skuplji tv toga je manje, kad se kupi jeftiniji, ovisi na koju "jedinicu" naletiš.
Ne znam priznaje li se to uopće pod kvar panela ?!
Imao sam Samsung i Philips LCD kupljene 2008 godine i bili su vrhunski uniformirane slike kao OLEDi i na crnoj i na sivoj i na žutoj, plavoj, crvenoj pozadini
Što je danas proizvođačima, ne znam.
U tome upravo i je stvar, jer to nisam nikad prije na starijim TV-ima vidio. To sam prvi put vidio prošle godine kad smo uzeli Grunding LED za 290€ i mislio si da je jednostavno do jeftinog TV-a (loš panel) no iznenadilo me na TCL-u koji van akcije košta 850€.
TCL mi je zamjenio 32" Sony Bravia CCFL LCD (onaj mesnati) iz 2011, koštao onda 2500 kn dakle nije neki šrot ali nije bio ni neki flagship onda, na tom TV-u nema tih pi*darija, slika je odlična dan danas! Crna nije crna kao na TCL-u i na njoj se mogu primjetiti neke male mrlje kad je crna pozadina, ali ništa specijalno. Čak sam se u jednom trenuo pitao jel TCL uopće ima bolju sliku
Svi LEd paneli pate od toga, bili IPS ili VA i igraći monitori.
Kad se kupi skuplji tv toga je manje, kad se kupi jeftiniji, ovisi na koju "jedinicu" naletiš.
Ne znam priznaje li se to uopće pod kvar panela ?!
Nekima je priznata garancija, samo neznaš da li češ bolju jedinicu dobiti...ako je tvoj baš loš valjda buš potrefio boljeg ;)
U tome upravo i je stvar, jer to nisam nikad prije na starijim TV-ima vidio. To sam prvi put vidio prošle godine kad smo uzeli Grunding LED za 290€ i mislio si da je jednostavno do jeftinog TV-a (loš panel) no iznenadilo me na TCL-u koji van akcije košta 850€.
TCL mi je zamjenio 32" Sony Bravia CCFL LCD (onaj mesnati) iz 2011, koštao onda 2500 kn dakle nije neki šrot ali nije bio ni neki flagship onda, na tom TV-u nema tih pi*darija, slika je odlična dan danas! Crna nije crna kao na TCL-u i na njoj se mogu primjetiti neke male mrlje kad je crna pozadina, ali ništa specijalno. Čak sam se u jednom trenuo pitao jel TCL uopće ima bolju sliku
To ti je upravo zato jer su ti stariji tv-i "mesnatiji" pa te kuteve bi radili kockasto i koga briga. Sad je sve tanje i tanje, kutevi su obli i onda ledice rade takvu sjenu u kutevima tv-a...
Sad kad su prošli ovi lažni crni petci i ponedjeljci, gdje inače gledate kada kupujete TV? U potrazi sam za 65" Android/Google TVom za poznanika i ni jedna online trgovina koju sam gledao mi nema pouzdane filtere za OS.
P.S. bacite i prijedlog za TV od cca 1000 i od cca 1500€, budžet još nije točno određen pa bi pogledali što se nudi za koje pare.
Sad kad su prošli ovi lažni crni petci i ponedjeljci, gdje inače gledate kada kupujete TV? U potrazi sam za 65" Android/Google TVom za poznanika i ni jedna online trgovina koju sam gledao mi nema pouzdane filtere za OS.
P.S. bacite i prijedlog za TV od cca 1000 i od cca 1500€, budžet još nije točno određen pa bi pogledali što se nudi za koje pare.
Tebi se neda traziti pa da to neko odradi za tebe ;) Procitaj temu jedno 3 stranice unazad i znaces sve sto trebas znati.....
Neki Grundig ili Tesla 107 za kolegu, nači će se so 1500e valjda, moj pick
ovo 107 su cm naravno!
Nebih nešto previše da se trošim, sta predlažete, jel ovdje ima pristanika polovnjaka, neki 10ak godina star il manje! Za polovan nebih preko 200 eura! Dosta ih kaže da iz tog perioda TV ima bolji kvalitet slike nego novi pogotovo iz niže klase!
Od novih bih tu do 400 eura, od svega što sam gledao na netu čini mi se da TCL najviše ima šanse!
Sad ima par modela, ima li velike razlike, npr 55p635 oko 300 eura i 55c645,55c655 oko 400 eura!
Ja što sam gledao usporedbu na YT čak mi izgleda da p635 ima prirodnije boje nego c645 koji ima svijetlije i boje nekako vuče na plavkasto!
Zanima me vas prijedlog neki polovnjak, novo, tv se ne gleda previše al čisto bi da uzmem veći sad oko praznika pa da ostane i za kasnije?
Tako da ne znam kakvi su ovi novi u odnosu na njega! Imam izbor i polovan Samsung ue48h6470s i Sony 50W805B oko 150ak eura, sad to je sve rizik! Više gledam na te polovne 2014 2015 ako bih njih, jer ovi noviji su vjer kraćeg vijeka nego iz tog perioda!
Ne isplati se. Sad su ti bili mini Led TV za 400-tinjak eura, e to je pravi upgrade
Dobra večer
Ako može pomoć uglavnom planiram sebi kupiti TV za PS5 i filmove pa me zanima šta bih mi preporučili u odnosu na uloženo dobiveno imam dvije opcije :
1. LG OLED televizor OLED55B42LA ( Cijena 1000 eura )
* https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b4-oled
2. TCL MINI LED televizor 55C805 ( Cijena 550 eura )
* https://www.avforums.com/reviews/tcl-c805-55c805k-4k-mini-led-tv-review.21811/
Hvala
Čitajući par zadnjih stranica ovo je trenutno best buy za 400eur i 55inc. TCL LED TV 55P635 ?
Onaj lg c2 sa mrtvim pixelima koji je došao iz pevexa preko webshopa je vraćen u pevex gdje je pregledan i poslan na servis.Danas 7 dana tv još nije iz pevexa Kt došao u Zagreb i nakon poziva servisa i pevexa govore da ce mijenjati panel na sto brat ne pristaje jer je tv nov vraćen slj dan.Kakva su mu prava kao potrošaća jer koliko smo shvatili ne zele raskid ugovora niti imaju takav novi tv.Sramota za takvu trgovinu i sad ako je tko imao slično iskustvo kako se postaviti u takvoj situaciji?
Onaj lg c2 sa mrtvim pixelima koji je došao iz pevexa preko webshopa je vraćen u pevex gdje je pregledan i poslan na servis.Danas 7 dana tv još nije iz pevexa Kt došao u Zagreb i nakon poziva servisa i pevexa govore da ce mijenjati panel na sto brat ne pristaje jer je tv nov vraćen slj dan.Kakva su mu prava kao potrošaća jer koliko smo shvatili ne zele raskid ugovora niti imaju takav novi tv.Sramota za takvu trgovinu i sad ako je tko imao slično iskustvo kako se postaviti u takvoj situaciji?
Nemoj me sad držat za riječ, ali mislim da se nedavno nešto mijenjalo na štetu potrošaća. Brije si mogao odmah vratiti uređaj i tražit novi, sad mislim da prodavač ima pravo prvo poslat na servis prije zamjene .
Koma,ali to je samo dokaz da se takve stvari najbolje kupuju na licu mjesta i provjera nikakav web itd ali eto sve je to škola....Ni to nije garancija ali bar vidis ono osnovno jel ok panel u tom momentu
Zanima me u svezi ovih LG-ovih G4 televizora, procitao sam tu negdje da imaju 5g garanciju na panele, pa me zanima jel tih 5g vrijedi bez obzira ako trgovina daje 2g garanciju na TV?
Hvala.
Trebali ste vratiti bez ojašnjenja u onih dva tjedna.
No, ako ti stave novi panel tv bu novi, a ako ga nemaju možda dobiš noviji tv.
Je_ada je da nemaš tv
Ja sam isto pitao sta da se vratio u tih 14 dana bez objasnjenja?Kaze onda ne ide ovim putem ali posto je tv sa greškom primjetili bi ljudi iz pevexa kod preuzimanja gdje ide na test i opet bi išao na servis i sta priča...
Ja sam isto pitao sta da se vratio u tih 14 dana bez objasnjenja?Kaze onda ne ide ovim putem ali posto je tv sa greškom primjetili bi ljudi iz pevexa kod preuzimanja gdje ide na test i opet bi išao na servis i sta priča...
Ma prodaju pricu bezveze, ako je kupljen online i vracen unutar 14 dana nema boga da ga salju na servis osim ako netko nije glup i popusi te fore.
Zakon je jasan, imas pravo na raskid ugovora unutar 14 dana bez objasnjenja ako je kupljeno na daljinu i to je to, kakve su ovo brije trgovca.....
Nemojte nasjedati na te puste price, vi ste vladari svog novca i da se meni to dogodi unutar poslovnice unutar 14 dana čuo bi me i voditelj iste i svi tamo, na licu mjesta bi im zvao MINGO il sta vec pa da vidimo kolko su jaki s prijetnjama.
Mislis da nismo probali na ovaj i onaj nacin,inace sam kratak sa zivcima i opet ista prica.Sad ide preko voditelja pevexa pa cemo vidit sta ce bit.I ja sam mislio kao i ti dok ne vidis da im mora ta glupa procedura proci i sta mozes,razbijat inventar tamo i i zaposlenike?Sve to kao se moze dok ne zatreba reklamacija a onda krece sranje
Isao bi povrat unutar 14 dana pod uvjetom da nije koristeno sto i nije vec samo upaljen ali ne ide ako ima gresku a na tom tv se ti pixeli vide jer ih je preko 50 krepalo.Sta mislis da se tv samo tako vraca u trgovinu bez da ga oni tamo pregledaju?Pa kad bi tako bilo kome god se sjebe u prijevozu uredaj ili kod montaze pozvao bi se na povrat u roku 14 dana i nikom nista.Ovo da se to glupanima uvaljuje prica bolje da ne komentiram.
Isao bi povrat unutar 14 dana pod uvjetom da nije koristeno sto i nije vec samo upaljen ali ne ide ako ima gresku a na tom tv se ti pixeli vide jer ih je preko 50 krepalo.Sta mislis da se tv samo tako vraca u trgovinu bez da ga oni tamo pregledaju?Pa kad bi tako bilo kome god se sjebe u prijevozu uredaj ili kod montaze pozvao bi se na povrat u roku 14 dana i nikom nista.Ovo da se to glupanima uvaljuje prica bolje da ne komentiram.
Jel ti čitaš šta ja pišem ?
Situacija je takva da imaš 14 dana za raskid ugovora, popunis obrazac, ajmo rec da navedes razlog mrtvi pikseli i to je to, mogu oni pregledavat TV sto puta, razlog je valjan i ugovor se raskida.
Što će oni dalje s tim TV-om mene boli k. ak će ga slat u servis nek šalju, to više nije moja briga.
Vratio sam 2 TV-a unutar 14 dana, jedan je bio OLED drugi LED i nitko me nikad nije jebao oko toga, štoviše, čak nisu niti pregledavali TV jer su vidli odmah da je TV prakticki neotvaran. Jesi ti vratio koji TV ?
Drugo je da kupiš u poslovnici na licu mjesta i onda se nakon par dana pojave mrtvi pikseli, onda ide na servis po novom.