Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 47.950
|
čitano: 15.225.645
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
levca5 kaže...

Previse zakljucaka, previse rekla kazala, previse hrabrosti da se pise o necemu sto se nema ili nije vidjeno, (izvinjavam se ako gresim), tako da pisite samo ono sto moze ljudima pomoci ali iz stvarnih iskustava. Ja imam dva LG oled tv-a, B8 koji je neunistiv i 77 C2 koji nista nije bolji od B8 starog 5 godine, narucio sam Samsung qdoled 77 S90D, za 1900e od nasih "madjara"pa cu se licno uveriti i preneti iskustva koja ce biti bazirana na real situaciji, ono sto moje oko vidi, a ovo, prenosenje kojekakvih milsljenja isl, pustite to, hvala

kaj da svake godine dam 10-20k€ da bi pokupovao svaki novi model TV-a samo da bi došao na forum napisat post anonimnim ljudima?

16 godina
2fast4u kaže...
Spike1983 kaže...

evo ga na... gotovo je! kao što postoji jedino burek s mesom tako od sada postoji samo jedan OLED, QD OLED  

Why I Refuse To Buy Another Oled Ever Again!

Iritantan lik. I ja sam pogledao video, rekoh nešto novo kod kvantnog. Kad ono, naslov zavaravajući, sadržaj videa isto smeće.

Ono što sam ja zaključio je da je Samsungov QD OLED u biti veliki monitor i ništa više. Znači spoji ga na PC ili konzolu, podesi osnovne postavke i ne diraj. Čim se zagrebe po softwareu i krene koristiti kao (smart) tv na površinu izlaze nedostaci. 

Svaka čast na jačini boja (koje cesto treba prigusiti da se izbjegne umjetni feel ili prenaglašenost) i na većoj svjetlinu (koju qd oled doduše gubi 3x brže nego woled) no ima i svoje nedostatke (crna je crna samo u potpunom mraku, čim malo svjetla padne na panel gubi se OLED kontrast i crna više nije ugljen crna, navodno i više opterećuje oči nego woled panel). Usput rečeno, vjerojatnost da će ti Samsung stići loše sastavljen ili se brzo pokvariti je previsoka za jedan takav brend (dosta ljudi se zali na trajnost i kvalitetu Samsung S OLED serije).

S druge strane, ako želiš da nešto radi, da sav video sadržaj prikazuje vjerno i savršeno koliko može biti savršeno, a s vremenom dobije i pokoji update koji će ispeglati eventualne bagove, biras LG.

Da LG pravi qd oled, da takav qd oled ima ugrađen polarizer, izabrao bih ga i ja. Do tad, LG WOLED majka..

Imaš qdoled doma pa govoriš iz iskustva ?

Čisto me znaima jer nisam primjetio ove stvari o kojima pišeš, a ima i woled i qdoled doma.   Kakvo 2x gubljenje svjetline, nisam skužio što si tu mislio ?  Osim ako ne pricas o D seriji , nema nikakvog gubitka kontrasta, čak  mi je qdoled daleko bolji na dnevnom svjetlu nego woled.  

Kad se tve podesi ispravno ( kao i svagi drugi tv) ništa nije prenaglašeno.  Softwer radi ok, nisam imao problema nekih, osim što Samsung ne zna složit earc kad je u pitanju dolby atmos i taj dio je stalno zafrkavao pa se mora koristiti običan arc u tom slučaju, barem u kombinaciji s denon AVR-om. Što se tiče pouzdanosti i kvalitete, tu bih se složio

Nemojmo generalizirati stvari na temelju tuđih komentara s interneta. 

14 godina
Suha kobasica kaže...

@wontay  350 eura bi mogel dobiti ak naletis na oled fanatika

Zar je izgubio 1.000 EUR vrijednosti u tri godine i još ima garanciju dvije godine . Pa garantiram da je bolji od 80% televizora koji se mogu kupiti ove godine. Koji to TV-i mu pariraju, bez marketinških brojeva , znači upališ Tv i gledaš kvalitetu slike?

Ima  120 Hz, VRR, ALLM, VRR, FreeSync, 1 ms, HDMI 2.1, HDR10, Dolby Atmos. 

Nije da pričam napamet, imao sam: 

Panasonic plazmu PV80 pa G20, pa Sony XE80.

Nakon toga LG 55CX . 

Nakon toga LG G2 pa C3 i sada imam G3.

Selim u novu kuću i odlučio sam da televizori više ne idu u sobe. Ostao mi višak taj CX i 55C3 kupljen prije 4 mjeseca.

Imam sreću da žene podržava sve ove akvizicije.

Kada uzmem 65G4 stajem....

16 godina
Wontay kaže...
Suha kobasica kaže...

Zar je izgubio 1.000 EUR vrijednosti u tri godine i još ima garanciju dvije godine . Pa garantiram da je bolji od 80% televizora koji se mogu kupiti ove godine. Koji to TV-i mu pariraju, bez marketinških brojeva , znači upališ Tv i gledaš kvalitetu slike?

Nakon toga LG 55CX . 

Selim u novu kuću i odlučio sam da televizori više ne idu u sobe. Ostao mi višak taj CX i 55C3 kupljen prije 4 mjeseca.

Prije su se rabljeni oledi lako prodavali, nemam pojma kako je sad. Problem je št osad ima puno modela oleda na tržištu, uključujući i jedtineje modele pa se ljudi lakše odluce na nešto skroz novo , nego na rabljeeni oled. 

Ne možeš gledati ni koliko je tad novi koštao, cijene padaju, dolaze novi  , bolji modeli za istu cijenu (npr C4).  Ali 350€  je baš malo, trežio bi osobno više, barem 500€ , ali nisam siguran hoće li proći, ipak je to tri godinestar tv u očima kupca iako za 500€ nema šanse kupit išta slično po kvaliteti slike.

Staješ na G4 dok ne vidiš qdoled  .  A onda za koju godinu - dvije dolaze daleko bolji modeli s plavim PHOLED -om  pa sve ispočetka , nema stajanja 

3 godine
Pixel kaže...
Staješ na G4 dok ne vidiš qdoled  .  

合氣道
11 godina
Zaporožac kaže...

Javljeno, c4 65 " stiže tek u "subotu" ?!

Pa tko vozi pakete subotom.. 

HP Express - više puta mi se desilo da su mi dostavili u subotu, na moje iznenađenje naravno

3 godine
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

aha 

合氣道

0 0 hvala 0
13 godina
Ima li kakvog upgrade-a prelaskom na tcl 805 s philips 65oled707?

Išao bi na 75...pa gledam best buy
SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]

0 0 hvala 0
14 godina
Pixel kaže...
Wontay kaže...
Suha kobasica kaže...

Nakon toga LG 55CX . 

Prije su se rabljeni oledi lako prodavali, nemam pojma kako je sad. Problem je št osad ima puno modela oleda na tržištu, uključujući i jedtineje modele pa se ljudi lakše odluce na nešto skroz novo , nego na rabljeeni oled. 

Ne možeš gledati ni koliko je tad novi koštao, cijene padaju, dolaze novi  , bolji modeli za istu cijenu (npr C4).  Ali 350€  je baš malo, trežio bi osobno više, barem 500€ , ali nisam siguran hoće li proći, ipak je to tri godinestar tv u očima kupca iako za 500€ nema šanse kupit išta slično po kvaliteti slike.

Staješ na G4 dok ne vidiš qdoled  .  A onda za koju godinu - dvije dolaze daleko bolji modeli s plavim PHOLED -om  pa sve ispočetka , nema stajanja 

Istina, vrijeme radi svoje iako je bolji od 80% TV-a na tržištu.

Prosječni korisnik bude otišao u Pevex ili Elipso i uzeo Tv za 700 eura koji nije usporediv niti po jednom segmentu sa ovim televizorom.

Ili nedaj bože Philips.

Imao sam sreću kada sam sa ženom uzimao ovaj Tv i biramo u SD-u. Koji ti se sviđa pitam ja a ona pokaže cx-a od 10.000 kn . Pa kad je najljepša slika., kaže .

4 godine
Thoroughbred kaže...
Ima li kakvog upgrade-a prelaskom na tcl 805 s philips 65oled707?

Išao bi na 75...pa gledam best buy

Po meni, to je samo bacanje para, to nisu televizori u istoj klasi, imas telvizor prve klase, hoces kupiti televizor koji je dvije klase ispod toga. Ne mozes nista dobiti s tim, samo ces izgubiti.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice