Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.099
|
čitano: 15.298.859
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

ma nije uopće upitna cijena dvbt2 prijemnika nego ga neželim viditi očima i njegov daljinski pored daljinskog od tv-a sad imam paranoje od toga tako da si nebi želio to opet u budućnosti...

jel ima uopće nekih točnih/točnijih naznaka kad će naši upogoniti taj dvbt2

a što se smart opcije tiče to me nepati, na tv će biti spojen komp/laptop ili u goroj varijanti Raspberry pi2 i win 10

a o 3d-u da i nepričam to jedino priznam u imax-u u zagrebu jer u običnom cinestaru kod mene u Os je to goli k...pištolj :) a mogu onda misliti kako to izgleda na osrednjem tv-a za ovaku lovu...a i izbor filmova je da se upucaš s gore navedenim pištoljem

bitna mi je dobra slika, i pošto će biti spojen na komp ili rp2 da taj dio funkcionira dobro bez laga i ghostinga  e sad dali je to bolje kod samsunga ili ko sonya i bilo bi super da ima dvbt2

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 20:29 (McNEKONTROLIK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pitao sam par dana ranije pa nisam dobio nikakav odgovor. link

Trazim preporuku za dobar 32'' tv.

Najvaznija mi je kvaliteta slike (solidan sd za domace kanale), "solidan" zvuk i da ima dvb-t2 tuner.

Smart, 3d i ostale izmisljotine ne trebam.

U medjuvremenu sam suzio izbor na ova dva modela:

Samsung UE32H5030

Sony KDL-32W705

Jasno mi je da je ovaj Sony "klasa vise". Koliko vidim recenzije, kvaliteta slike je strasno nahvaljena, ali vidim da na zvuk ima primjedbi.

S druge strane ni za Samsung komentari nisu losi.

Razlika u cijeni nije mala, 600-700kn.

Ok, Sony ima smart... koji mi uopce ne treba.

Zanima me vas komentar, koji od ova dva (ili neki treci) je bolja opcija za uvjete koje sam naveo na pocetku...

Dakle ako zanemarimo smart, da li ovaj Sony stvarno vrijedi tih 100 eura vise?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 23:24 (zolakt).

0 0 hvala 0
9 godina

Je li se iko susreo sa ovim TV-om? Nema nigdje reviewa na netu, a volio bi znat kakva je slika, i da li je IPS panel pošto na LG engleskoj stranici piše da je IPS, na našoj ne.

http://www.lg.com/hr/televizori/lg-47LA6130-cinema-3d-tv

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
zolakt kaže...

Pitao sam par dana ranije pa nisam dobio nikakav odgovor. link

Trazim preporuku za dobar 32'' tv.

Najvaznija mi je kvaliteta slike (solidan sd za domace kanale), "solidan" zvuk i da ima dvb-t2 tuner.

Smart, 3d i ostale izmisljotine ne trebam.

U medjuvremenu sam suzio izbor na ova dva modela:

Samsung UE32H5030

Sony KDL-32W705

Jasno mi je da je ovaj Sony "klasa vise". Koliko vidim recenzije, kvaliteta slike je strasno nahvaljena, ali vidim da na zvuk ima primjedbi.

S druge strane ni za Samsung komentari nisu losi.

Razlika u cijeni nije mala, 600-700kn.

Ok, Sony ima smart... koji mi uopce ne treba.

Zanima me vas komentar, koji od ova dva (ili neki treci) je bolja opcija za uvjete koje sam naveo na pocetku...

Dakle ako zanemarimo smart, da li ovaj Sony stvarno vrijedi tih 100 eura vise?

i ja se patim sa sličnom dilemom, samo bih ja veću dijagonalu i nakon jučerašnjeg posjeta u tehno marketu, i gledanja tih par tv-a izbliza definitivno ništa ispod 42"

no uglavnom...tamo je bila samsung serija 5 i taj tvoj sony stajali su skoro jedan pored drugoga

sony definitivno izgleda bolje, elitnije, profinjenije, ima dvbt-2 tuner,najniži inpu lag za ps4 komp...

a samsung vjeroavtno ima bolju smart platformu a za bolji panel baš od ta dva nisam siguran treba pitati nekoga tko se više konta u to...

ali evo našao sam neki kao vodič za kupnju tv-a e sad nezz koliki ti je buđet, ali koliko sam ja skontao oni vele da je Samsung UE32H6400 T2 kao najbolji ali je skuplji od druga dva, a best buy titulu u klasi 32" odnio LG32LB650V

eto nadam se da sam bar malo pomogao ;)

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 9:05 (McNEKONTROLIK).
16 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...

i ja se patim sa sličnom dilemom, samo bih ja veću dijagonalu i nakon jučerašnjeg posjeta u tehno marketu, i gledanja tih par tv-a izbliza definitivno ništa ispod 42"

no uglavnom...tamo je bila samsung serija 5 i taj tvoj sony stajali su skoro jedan pored drugoga

sony definitivno izgleda bolje, elitnije, profinjenije, ima dvbt-2 tuner,najniži inpu lag za ps4 komp...

a samsung vjeroavtno ima bolju smart platformu a za bolji panel baš od ta dva nisam siguran treba pitati nekoga tko se više konta u to...

ali evo našao sam neki kao vodič za kupnju tv-a e sad nezz koliki ti je buđet, ali koliko sam ja skontao oni vele da je Samsung UE32H6400 T2 kao najbolji ali je skuplji od druga dva, a best buy titulu u klasi 32" odnio LG32LB650V

eto nadam se da sam bar malo pomogao ;)

Za 32'' budget je oko 2500kn, tako da mi je ovaj 6400 definitivno preskup.

Vidio sam taj vodič, ali mi nije relevantan pretjerano... oni usporedjuju sve,  dosta naglaska na smart, 3d, input lag... koji meni bas nista ne znace.

Vazna mi je samo: dobra slika, dvb-t2, solidan zvuk... sve ostalo, meni potupuno nebitno

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 9:40 (zolakt).
10 godina
neaktivan

Pozdrav mozete li mi preporucit neki televizor oko 1000KM manje-vise.

40-50 incha 

Sta mislite o ovom televizoru LED TV PHILIPS 50PFH4109/88 50 

Mislio sam njega uzet al kad sam vidio da ne podrzava MP4 predomislio sam se. 

Bio bi jako zahvalan kad bi mi izdvojili par najboljih TV-ova za ove pare prednost markama Sony Samsung Toshiba I Philips

0 0 hvala 0
14 godina

malo nategnuto, ali kupujem tv i potrosio bih oko 1700-1800 kn, bitno je da je 1080p, 80-ak cm. koristio bih ga u kombinaciji s raspberry pi 2

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Kako citam, dosta hvalite Samsung pa mislim da nije slucajno.

MOzda ovaj tv ? ima li nekih mana ili nedostataka, po vama ?

http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/televisions/flat-tvs/UE40H6410SUXXU

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 15:00 (Mazzy).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Može preporuka za teve. Za oko su mi zapeli ovaj i ovaj. Ja kroz specifikaciju ne vidim razliku, samo vidim razliku u cijeni. Bitna mi je veličina da bude ova a ne veća jer teve ide u rupu u zidu tako da sam tu ograničen s prostorom. Ako netko ima preporučit možda nešto drugo? Nebi davao  više para od ovoga..

Neko mi je stavio drogu u heroin..

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Trebao bih TV do 5000kn. Ukratko, tv koji tražim treba imati što veću dijagonalu, 3D, FULL HD, i mogućnost da spojim USB stick. Razni operativni sustavi, surfanje i slično mi nije primamljivo. Poznanik mi ima SAMSUNG UE46F6500SSXZG i jako mi se sviđa. Vidim da tog TVa više nema u RH pa me zanim da li je to neki stariji model (ukoliko je, koji je njegov nasljednik?). Teško mi se snaći u moru oznaka na koje nailazim po raznim dućanima. Tipa, primjetio sam da SAMSUNGOVi TVi sličnog dizajna imaju svi u nazivu imaju UE, broj nakon toga je dijagonala u inčima, a sve ostalo mi je nejasno?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

UE - Ultra HD

F oznaka znači model iz 2013 najblizi odnosno bolji od toga ti je 48H6400 ili 48H6500 ako ti treba twin tuner.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 21:40 (k1klop).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
k1klop kaže...

UE - Ultra HD

UE nije oznaka za Ultra HD.......sve dalje stoji

10 godina
neaktivan

Pitanje, tv sa Smart Tv funkcijom, dvbt sa većinom priključaka,  i kvalitetnom slikom pod obavezno. Marka ne bitna, a da je do 4000-4500kn (radi se o poklonu...) Veličina do 102 cm dijagonale.

Fala unaprid

Edit: ispravljena veličina ekrana (ne stane mu veća od 102 cm)...

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2015 9:34 (eXtreme69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sta kazete na ovo?

Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako ti se gledaju filmovi i igre na 30hz u 4k go for it.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
k1klop kaže...

Ako ti se gledaju filmovi i igre na 30hz u 4k go for it.

Znaci, nista. Hvala!

10 godina
neaktivan
eXtreme69 kaže...

Pitanje, tv sa Smart Tv funkcijom, dvbt sa većinom priključaka,  i kvalitetnom slikom pod obavezno. Marka ne bitna, a da je do 4000-4500kn (radi se o poklonu...) Veličina do 102 cm dijagonale.

Fala unaprid

Edit: ispravljena veličina ekrana (ne stane mu veća od 102 cm)...

Bump, itko? Tv sa kvalitetnom slikom, dobrim smart-tvom i svim dvbt priključcima, te 2-3 hdmi priključka do 4500 kn u Splitu? Veličina 32" do 40".

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2015 21:37 (eXtreme69).
10 godina
DrFriks kaže...

Sta kazete na ovo?

Hvala!

Ako malo prođeš po AV forumima i portalima primjetit ćeš da Philips ima daleko najgoru "out of the box" 

sliku kaj se tiče zasičenosti boja, kontrasta, gamme itd..

Dobri su samo kao Smart TV al se tu gubi taj "TV" 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.
10 godina
neaktivan

Mišljenje koji mi je bolji za uzeti?  

PanasonicSamsung

Možete mi i vi predložiti još neki veličine 32" do 42" s Smart  TV-om, full Hd ekranom i wi fi-em pod obavezno, za sličnu cijenu (može i jeftiniji, al da ispunjava zahtjeve..)

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2015 11:34 (eXtreme69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

- 3500-4500kn, da ima 3D, ~120cm.

- Stajao bi na zidu.

- Gledao sam ovaj, i sto je to ''T2'' ?

BF 4 + BF 3 ( http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/191silvinjo/stats/894230851/pc/ )
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 13:50 (hahhaajaads).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pozdrav ljudi, trebao bih preporuku, TV oko 2200 - 2500 kn, ekrana 81- 82 cm elipso ili pevec mora biti,, koji od ova 2 bi bio kvalitetniji i isplativiji,

http://www.elipso.hr/audio__video/te...i/LG-32LB570B/

LG 32LB570B
81 cm ekran
Led Tv
Full HD
Smart Tv
rezolucija: 1366 x 768
100Hz
Wi-Fi ready
Priključci : 3x Hdmi,3xUSB

ili

http://www.elipso.hr/audio__video/te...G-UE32H5030AW/

SAMSUNG UE32H5030AW
Ekran: 82cm
LED TV
Full HD
rezolucija :1920 x 1080 pix
100Hz
DVB-T/C MPEG 4
Priključci :2xHdmi, 1xUSB

Ovo je samsungov najeftini model, samo se bojim da je i najlosiji, a LG ima smart tv(s obirom na cijenu ne znam jel to prednost) i manju rezoluciju. e sad koliko je rezolucija vazna za uobicajeno geldanje hr programa, poneki film i youtube, nisam bas siguran koliko to utjece. Ako netko me moze savjetovat, bio bih zahvalan. Ili neki drugi model, koji je 81 cm, i A+ energ razina,full hd jelte, cca 2500 kn. Hvala Vam

0 0 hvala 0
9 godina
hahhaajaads kaže...

- Evo sad mi je rođđ i krizma pa mi starci oce neki tv kupiti.

- 3500-4500kn, da ima 3D, ~120cm.

- Stajao bi na zidu.

- Gledao sam ovaj, i sto je to ''T2'' ?

Evo ja sam u elipsu uzeo LG LA1630 47" (119cm). Ima 3D i također konverziju iz 2D u 3D. Full HD reza, IPS panel (odličan kut gledanja) i odziv odličan. I to za samo 3000kn. Neznam jel ih još imaju jer su mi rekli da sam zadnji uzeo al imaju partnere pa ti provjere sa svima, moguće da ima izložbenih primjeraka dosta. 

16 godina
neaktivan
John_Doe_11 kaže...

Može neka preporuka za zidni nosač za 48H6400? Sasvim slučajno sam vidio u Elipsu Hama fullmotion XL pa mi je on zasad jedini na listi..

Bump..

11 godina

Nevjerujem bas LGu, imali smo jednog ali brzo je otiso, tako da, panasonic, samsung takve marke

BF 4 + BF 3 ( http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/191silvinjo/stats/894230851/pc/ )
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Kako želiš, moj još uvijek radi, a imaju mi starci isto LG već star 5 godina nikakvih problema dosad.

15 godina

Može neka preporuka iz Tehnomarketa (vidim sad je rasprodaja na odabrene televizije do 10/15% manje cijene) ?

Treba mi prvenstveno za spajanje ps4 konzole i gledanje sd signala.

Bitno mi je da dijagonala nije manja od 39''.

Volio bi da bude do cca 3k kuna, ali paše mi i za manje 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 19:15 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...

Nevjerujem bas LGu, imali smo jednog ali brzo je otiso, tako da, panasonic, samsung takve marke

Ja imam doma 2 LG-a i nikakvih problema. Slika mrak..

Neko mi je stavio drogu u heroin..
15 godina
zabranjeniples kaže...

Može neka preporuka iz Tehnomarketa (vidim sad je rasprodaja na odabrene televizije do 10/15% manje cijene) ?

Bump!!

Znači, nešto sa rasprodaje ?

10 godina

Ekipa, dal je 48'' TV prevelik za prostoriju od cca. 17 kvadrata i za gledanje sa udaljenosti od 2.5 m? 

Za oko mi je zapeo Samsung 48H5000, no pošto sam se preselio u novi stan, dvoumim se dal uzeti 48'' ili ići na nešto manje ipak zbog veličine prostorije i udaljenosti od trosjeda.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
zabranjeniples kaže...

Bump!!

Znači, nešto sa rasprodaje ?

Slaba im je ta rasprodaja kad su im cijene u startu prevelike pa i sa tim popustom ispada skuplje nego što se moze nac na nabavi. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice