Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.099
|
čitano: 15.299.200
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

ekupi ne prima visinu karticu do 12 rata, pa nemrem tam uzeti

-------------------------------------------------------------------------------

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PANASONIC-TX_40AS640E/

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PANASONIC-TX_40AX630E/

ovaj iznad tv je takoder marketinski trik s 1200hz-om? ili?

evo nasao sam i samsung

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE40H6670/

battletag:MasnaKrvavic#2275
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 9:47 (dado16).
13 godina

Imam Toshibu 40RL838, zanima me kako ga spojiti na moj router (Thomson tg782) preko wirelessa (udaljenost cca 10m)?
Jedino sto trebam kupiti je USB wireless antenu i spojiti se u postavka na router i to je to, ili?
Da li bi radili i ovaki USB adapteri, ili treba jos nesto?

EDIT: Eto ako jos nekog zanima... Pitao sam u trgovini i rekli su da wireless antena mora biti bas Toshibina da bi radila. Na kraju sam uzeo LAN kabal od 30m pa sam to provukao do TV i radi...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 20:55 (dinos3).
14 godina
neaktivan
mucamica kaže...

Znam da se ponavljam,trebao bi tv 40 ili 42" trebao bi imati dvb-t2 i mogucnost snimanja npr.filma na HDD,uz istovremeno gledanje nekog drugog programa. Dali takav tv postoji.Budget mi je cca 3,5 k.Molim pomoc.

PLIZ AKO NEKO ZNA!

Samo Canon priznam
15 godina
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Pozz,

mene zanima dali se isplati kupiti LG 50PB660V  plazmu za cca 4500kn (na njuškalu ima novi zapakirani) ili se za cifru do 5k kn može uzeti nešto bolje...fora je kod ovog lg što se može kupiti ona olovka pa se može pisati/crtati po ekranu...možda bi mom klincu to bilo zanimljivo...hvala

edit: vidim da negdje piše daima dvbt-2 a negdje nepiše...dali netko zna dali ima ili nema i dali se na njega mogu spojiti tipkovnica/mis u jednom logicteh ili miš posebno...

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 11:10 (McNEKONTROLIK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
roby27 kaže...

Izgleda da samsung u seriji 6 ima napokon i modele sa t2 tunerom...http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=48H6400

nema DVB-T2... bar tako HD Televizija kaže  jedino ako to ne ovisi o dijagonali pošto je ovaj na testu 40"!!

16 godina

Moze preporuka za TV od 42"
Namjena je gledanje SD-a preko max tv-a, 1080p filmova preko HD-a ili bolje preko wifi mreze ako to ide bez stekanja, i igranje PS4, znaci allround telka
Cijenom bi isao do 4k kn za 42", mozda bi se protegnuo do 5k za 47 ako je nesto stvarno dobar deal

Pozeljno placanje dinersom na 12-24 rata

daljina gledanja je 2-3 metra

za sada u uzem izboru imam SONY KDL42W705 iz SD
i dali u santa domenici vrijedi popust od 10% utorkom ako se uzima na 24 rate

i jel se isplati uzimat produzenje garancije za 600kn, ili radije za to kupiti veci model telke?

EDIT2: i

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mucamica kaže...
mucamica kaže...

Znam da se ponavljam,trebao bi tv 40 ili 42" trebao bi imati dvb-t2 i mogucnost snimanja npr.filma na HDD,uz istovremeno gledanje nekog drugog programa. Dali takav tv postoji.Budget mi je cca 3,5 k.Molim pomoc.

PLIZ AKO NEKO ZNA!

Pogle si samsung H6500 on ima twin tuner, 

@Gemmy procitaj par postova iznad, imaš Samsung H6400 od 48 incha po 4300kn. Ako ti je bitan kut gledanja onda odi na LG sa IPS panelom.

Produžena garancija je prodavanje magle jer se današnji televizori jako rijetko kvare.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 21:06 (k1klop).
11 godina
neaktivan

Trebao bih preporuku do nekih 2000 kn max, nije za mene nego za baku i dedu. Nisam upoznat s tim cijenovnim rangom pa stvarno ne znam šta očekivat. Ako je moguće 1080p i nekih 80+ cm? IPS i to je opcionalno jer ne očekujem puno za te pare. Ali bitno je da se može stavit na zid.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 21:38 (Bouzoo).

0 0 hvala 0
11 godina
Bouzoo kaže...

Trebao bih preporuku do nekih 2000 kn max, nije za mene nego za baku i dedu. Nisam upoznat s tim cijenovnim rangom pa stvarno ne znam šta očekivat. Ako je moguće 1080p i nekih 80+ cm? IPS i to je opcionalno jer ne očekujem puno za te pare. Ali bitno je da se može stavit na zid.

http://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue32h5030-32-led__6433861

11 godina
McNEKONTROLIK kaže...
roby27 kaže...

Izgleda da samsung u seriji 6 ima napokon i modele sa t2 tunerom...http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=48H6400

nema DVB-T2... bar tako HD Televizija kaže  jedino ako to ne ovisi o dijagonali pošto je ovaj na testu 40"!!

znam vidio sam recenziju ali u SD ima dva modela H6400 i pise t2....

16 godina

mene ovo isto interesira

odlucio sam imak se ispruzit do 48" w6 sony ili h6400

i kakav je samsung po pitanju igra s ps4, ne igram pucacine, nego generalne igre tipa AC, FF, NBA

13 godina

55h6500 ima T2 tuner mada na HDTeleviziji tvrde da nema

ja ga ubo u SDu i taj TV ima T2 tuner

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

da izgleda da su osvjezili 6 seriju sa t2 

11 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Bouzoo kaže...

http://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue32h5030-32-led__6433861

Kad bi povećao budžet do 2.5 ili čak max 3k mogu li dobiti 100 cm i IPS? Jer na kraju treba velik kut gledanja. I da je što tanji 

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 13:11 (Bouzoo).
15 godina
McNEKONTROLIK kaže...

Pozz,

mene zanima dali se isplati kupiti LG 50PB660V  plazmu za cca 4500kn (na njuškalu ima novi zapakirani) ili se za cifru do 5k kn može uzeti nešto bolje...fora je kod ovog lg što se može kupiti ona olovka pa se može pisati/crtati po ekranu...možda bi mom klincu to bilo zanimljivo...hvala

dali netko ima komentar/prijedlog na ovo?!?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2015 23:22 (McNEKONTROLIK).
16 godina
neaktivan
roby27 kaže...
McNEKONTROLIK kaže...
roby27 kaže...

znam vidio sam recenziju ali u SD ima dva modela H6400 i pise t2....

H6400 nema twin tuner bez obzira što na nekim mjestima piše T2 (među kojima i u SD)

13 godina

Ja sam imao UE55H6500 i PS4 na njemu! Doitna kombinacija, pogotova sa malim tweakanjem! ;)

HAKOSUKA
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može neka preporuka za zidni nosač za 48H6400? Sasvim slučajno sam vidio u Elipsu Hama fullmotion XL pa mi je on zasad jedini na listi..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li se isplati uzeti ovaj Sony?

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
DrFriks kaže...

Hvala!

ja sam ga narucio, stize danas

javim dojmove kasnije 

16 godina
neaktivan

Kupujem novi TV nakon 10 i više godina... nadam se da imate neku preporuku.

Znači, tražim:

- od 82cm na dalje

- prvenstveno mi je bitna kvaliteta slike, skoro ništa drugo

- DVB-T, DVB-T2 tuner

- SMART, ne treba mi ništa, biti će spojen 0-24 na komp s media centrom. Dovoljno mi je se može stick upiknut i pustit film, i to stvarno za slučaj nužde... tako da nije pretjerano bitno ni koje formate čita, kakvi su titlovi itd.

- oko 2000 kn

- zvučnici da su barem zadovoljavajući, ne očekujem neku silnu kvalitetu za te novce, ali barem da nisu kao na mobitelu

- standardne stvari: ne kvari se često, duža garancija...

Služit će kao TV za gledati većinom naše programe i kao ekran za media centar.

Na njemu sve gledam online, kvalitete su uglavnom: 720p (vecina), nakon toga SD i zadnje 1080p

Što je trenutno bestbuy?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 20:14 (zolakt).

0 0 hvala 0
16 godina
Gemmy kaže...
DrFriks kaže...

Hvala!

ja sam ga narucio, stize danas

javim dojmove kasnije 

ako se mozes malo pretegnut kunama uzmi ovo sony kdl42w705

15 godina
neaktivan

Mogu se jos malo rastegnuti, ali ne znam da li mi se bas isplati. Ima li neke velike razlike ili da tu razliku pridodam za jacu graficku.

Hvala!

15 godina

brat mi je pred koji dan uzeo sony kdl46r470a. koja ima optički izlaz. pa me zanima ako tko zna postoji li kakav firmware ili neki drugi način da telka sama upmixa stereo u 5.1 ili 4.0 zvuk ili te televizije nemaju takve softwareske podrške?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa preko cega ide zvuk? kućno kino?

| ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | uPlay: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Club: vandal_zd | DayZ mod: VandaL | RaceNET: VandaLzd | RSI: vandalpr
13 godina
neaktivan
DrFriks kaže...

Mogu se jos malo rastegnuti, ali ne znam da li mi se bas isplati. Ima li neke velike razlike ili da tu razliku pridodam za jacu graficku.

Hvala!

Nema, osim ova 2 inča 705 je skuplji radi boljeg kučišta.

@ranko091 Kakva je slika na tom sonyiju ja sam ga planiro uzet ali dobio je dosta loše recenzije kao boje su  dosta neprecizne i to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 21:28 (k1klop).
15 godina
VandaL.pr! kaže...

Pa preko cega ide zvuk? kućno kino?

ide sa kompa preko hdmi-a na tv i onda sa 2 činča iz slušalica u kućno kino, i optike u kućno kino. sa činčeva imam opciju na kućnom da ga upmixam i to je ok. ali optika ne nudi ništa takvo, pa me zato zanima ako netko zna postoji li kakvih opcija vezano za upmixanje izravno sa televizije (optika) da se nemora šaltat source na činčeve kad dođem na stereo zvuk.

15 godina
k1klop kaže...

@ranko091 Kakva je slika na tom sonyiju ja sam ga planiro uzet ali dobio je dosta loše recenzije kao boje su  dosta neprecizne i to.

malo izgledaju isprane boje, bar na prvu. ali nije moj tv, te ga ne gledam. samo onako u prolazu. tako da neznam 100%. možda je i kakva opcija upaljena a da moj brat niti nezna. :D

mogu ti pogledat sutra malo. poigrat se s opcijama. ali meni se čini čisto solidan tv za tu dijagonalu i cijenu.

12 godina

Milsim da to nema veze sa TVom već sa kućnim kinom. TV ima 2 zvučnika i nikakovo upmixanje i sl. nema smisla sa TVom. Probaj kućno kino spojiti na izlaz iz slušalica iz tv- a ako ih ima pa se mozda pojavi mogćnost.

No opet (nemam toliko iskustva sa 5.1) koliko znači to mixanje sa 2 na 5.1 sustav? Dali je to vjeran 5.1 zvuk ili samo stereo na 5 zvučnika?

| ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | uPlay: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Club: vandal_zd | DayZ mod: VandaL | RaceNET: VandaLzd | RSI: vandalpr
15 godina
VandaL.pr! kaže...

Milsim da to nema veze sa TVom već sa kućnim kinom. TV ima 2 zvučnika i nikakovo upmixanje i sl. nema smisla sa TVom. Probaj kućno kino spojiti na izlaz iz slušalica iz tv- a ako ih ima pa se mozda pojavi mogćnost.

No opet (nemam toliko iskustva sa 5.1) koliko znači to mixanje sa 2 na 5.1 sustav? Dali je to vjeran 5.1 zvuk ili samo stereo na 5 zvučnika?

nedaje nikakve mogućnosti niti na činčeve preko slušalica niti na optiku. probao sam jučer sve. tako da je sad spojeno i optika i činči u kino pa ovisno o tome što se vrti, će morat šaltat digitalno-analogno na kinu. te na kinu namještavat virtualni 5.1 preko analognih činča.

optika vuče 5.1 dts bez problema. tako da sve serije i filmovi rade normalno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice