Eft pos i prepaid kartice..

poruka: 2
|
čitano: 1.563
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
neaktivan
offline
Eft pos i prepaid kartice..

 Šta znači podizanje novaca na EFTPOS uređajima u poslovnoj mreži banke? Da li se isplati prepaid kartice? I jel mogu imati nezaposlene osobe prepaid karticu?

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Eft pos i prepaid kartice..

prepaid nema veze s (ne)zaposlenosti, ali nema npr pin, pa ne može na uređaj koji traži pin kao bankomat-trgovina, tj prepaid služi online shopingu.

-kreditne kartice možeš imati kad imaš stalni prihod, tj kad imaš preduvjet za kreditiranje.. zato se tako i naziva, bez stalinh prihoda nema kredita, nema (dozvoljenog) minusa itd..

... a sve je to isto-slično-drugačije, kao što su ostale stvari iste-različite npr auti ili sladoled.. no svaka stvar ima svoju specifičnu ulogu-smisao-namjenu.. kao alat, slično je s karticama kao prepaid, dobre za shoping (jednokratno-sigurnije jer kad iskoristiš-bacaš tj nije sigurnosni problem kao kod 'trajne' kartice tj možeš izgubiti samo ono što je na kratici (tj računu kartice) + recimo anonimno, pa se često koristi za neka upitno-legalna-skrivena plaćanja po gradskim službama i sl. .. nepotizam, zaobilaženje javnog natječaja, izvlačenje novca itd.. praktičnije od bitcoina itd.

 

+ edit.. sve je to 'POS' .. dok prefix eft .. nije ništa 'pametno' tj duži naziv, elektonički trasnfer (plaćanje..) tj ovisi kako u kojem plamfletu žele nakititi reklamni text, jer kartica ili bankomat zvuče slabo.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2021 21:48 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice