Kako iskoristiti stari MaxTV STB

poruka: 1.414
|
čitano: 1.215.087
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Achtung achtung....Bilo bi lijepo ako bi mozda mogli naci jedan uart, i to uart0 jer se uart1 korisit za samrt card reader...Jer preko uarta bi mozda mogli doci u shell od bootloadera ako se spojimo samo je problem da je nigdje ne mogu naci uart0 ali ajde budem probal jos jednom....

Pinky je zakon... I ♥ π

3 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Evo da malo dodam temi...

Molio bi bilo koga da ako bi mogao downlodati ove fajlove bio bh beskrajno zahvalan...

LINKOVI IZBRISANI DO DALJNJEGA

Stvarno bi puno bi zahvalan....

xxxBIMBOyyy :) imas ti mozda pristum fajlovima, vidim da si nešto prije uploadao mozda su sad modovi vec pregledali....

Pinky je zakon... I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 19:31 (bobica257).

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Kako iskoristiti stari MaxTV STB
tomi_hr kaže...

Imam i ja jednu viska SA, moja je ASBI6001, rev. 1.19, takodjer nema wlan. Imam i jednu koja se gleda..morat cu pogledati kakva je ona.

Pratim temu od pocetka, no linux mi bas i ne ide nest :P Ono, jos davnih dana jesam radio Jtag, npr. Samsungovog STB 9500 VIACI...vican sam sa lemilicom...radio bih pomogao da shakamo ovo...to bi bio jedan izvrstan media player :)

Kod tebe je isti slučaj kao kod F1-IVO-a, kada si dobio ovaj uređaj? Mislim da bi možda na ovaj način pomogli ljudima koji prate ovu temu da utvrdimo otkada su distribuirani novi uređaji, kako bi unaprijed znali što ih očekuje.

Još jedan detalj, možeš li s donje strane uređaja s markice pročitati koja je to verzija HW i SW-a.

EDIT: Danas stigao i poštar, dobio sam wireless modul. Alankish veliko hvala (gumb sam stisnuo već prije) nadam se da ću ti se revanširati. Čekam vikend i ako zdravstveno stanje bude OK....

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 23:27 (mario.L_hr).
16 godina
neaktivan

Taj sam dobio od frenda. Dolje pise:

HW ver. 3.0.0.1

SW ver. 1.1.8.1

date of mfg: 11/08

i nema nikakav REV.

na ploči:

ASBI6001, rev. 1.19

Nema miniPCI niti 3 jumpera iznad.

Ova moja koju koristim je:

HW ver. 3.0.0.0

SW ver. 1.1.8.1

date of mfg: 03/07

REV C

na ploči:

ASBI6001, rev. 1.15

Ima miniPCI i 3 jumpera iznad.

Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
tomi_hr kaže...

Taj sam dobio od frenda. Dolje pise:

HW ver. 3.0.0.1

SW ver. 1.1.8.1

date of mfg: 11/08

i nema nikakav REV.

na ploči:

ASBI6001, rev. 1.19

Nema miniPCI niti 3 jumpera iznad.

Ova moja koju koristim je:

HW ver. 3.0.0.0

SW ver. 1.1.8.1

date of mfg: 03/07

REV C

na ploči:

ASBI6001, rev. 1.15

Ima miniPCI i 3 jumpera iznad.

To znači da uređaji isporučeni u 2008. i kasnije vjerojatno nemaju miniPCI i neke pin-ov. Čisto kao orjentacija svima koji bi nešto pokušali sa svojim uređajima da znate da vam lemilica ne gine.

Jesi probao zamjeniti uređaje i provjeriti da li MaxTV radi ili je glasina o tome da filtriraju uređaje preko MAC adresa istinita?

Izjalovila se posudba Cisco wireless routera. Imali netko nekakvu ideju da li ga je moguće emulirati (možda lupam bedastoću) ili ću morati posegnuti za kunićima pa na njuškalo.

15 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
...

To znači da uređaji isporučeni u 2008. i kasnije vjerojatno nemaju miniPCI i neke pin-ov. Čisto kao orjentacija svima koji bi nešto pokušali sa svojim uređajima da znate da vam lemilica ne gine.

Jesi probao zamjeniti uređaje i provjeriti da li MaxTV radi ili je glasina o tome da filtriraju uređaje preko MAC adresa istinita?

Izjalovila se posudba Cisco wireless routera. Imali netko nekakvu ideju da li ga je moguće emulirati (možda lupam bedastoću) ili ću morati posegnuti za kunićima pa na njuškalo.

Moguce je GooOglaj ali samo do razine njegohvg shella i virtualne mreže zanći on će se cijeli vrtjeti u software nece biti nikakvog povezivanja s Hardverajom, tj. on ce napraviti virtualnu WLAN karticu nece korstiti tvoju pravu...Mislim da ti ne gine njuškalo...A osim toga uzmeš najeftiniju verzijom s punom Ios-x i vozi...

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina
bobica257 kaže...
mario.L_hr kaže...
...

Moguce je GooOglaj ali samo do razine njegohvg shella i virtualne mreže zanći on će se cijeli vrtjeti u software nece biti nikakvog povezivanja s Hardverajom, tj. on ce napraviti virtualnu WLAN karticu nece korstiti tvoju pravu...Mislim da ti ne gine njuškalo...A osim toga uzmeš najeftiniju verzijom s punom Ios-x i vozi...

A što misliš da radim cijelu večerNevinasce. I meni se čini da mi preostaje njuškalo.

15 godina

Kopanje po netu može polučiti i neki rezultat koji ukazuje na nešto što bi moglo pomoći. Ne znam koliko sam stranica prekopao dok nisam naletio na ovo. Već me oči bole od čitanja ali zainteresiralo me ovo poglavlje:

istart SARA / PowerTV developer program

This program is targeted to application providers developing C/C++ client applications running on Scientific Atlanta's Resident Application (SARA) and PowerTV.

SARA/PowerTV program offers three levels of annual membership.

Runtime-only membership includes Current SARA/PowerTV ROM files, software tools to flash the set-top box with the ROM images and the SA Stand-alone environment (SNFS environment).

Software-Development Kit (SDK) membership includes the features of the Runtime-only membership as well as a set of application programming interfaces (API), which are used to create rich graphical user interfaces, perform client messaging, and use peripheral devices such as keyboards and remotes.

SDK Enhanced membership includes the software for the SDK level and the headend APIs.

Jeli se to meni čini ili je to ono što tražimo???

EDIT: Tko ima volje neka prouči i ovo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 23:59 (mario.L_hr).

1 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

Da, filtriraju po MAC adresi.

Imam 2 MaxTv, Atlantu i od nedavno STB-7710.

Ja piknuo u port 4 di mi je ovaj novi STB-7710 Atlantu sto mi frend dao, da nest kao probam, kad ono, vratim nazad STB-7710 i vise nece radit. Greska u povezivanju...Reset, zamjena porta sa 3., opet nista. A Atlanta koju inace gledam radi ok. Prijavio kvar, dosao danas monter, stavi novi STB-7710, opet nece. Onda se spojio laptopom u IPTV daljinsko nadgledanje, ukucao moj broj racuna, izbacilo ta 2 uredjaja, njihove mac adrese. STB-7710 skinuo sa liste, ukucao novi i proradilo. Ponovo aktivirao racun i sad sve stima. Mislim da necu vise spajati neki tudji STB na MaxTV port :P

Btw. rekao je da po novom je STB vlasnistvo T-com i vise ih ne ostavljaju strankama. I malo offtopic, na moje pitanje dali ce dizat brzine, rece da ne, ali da se krece sa 3play, tj. VOIP.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Kopanje po netu može polučiti i neki rezultat koji ukazuje na nešto što bi moglo pomoći. Ne znam koliko sam stranica prekopao dok nisam naletio na ovo. Već me oči bole od čitanja ali zainteresiralo me ovo poglavlje:

This program is targeted to application providers developing C/C++ client applications running on Scientific Atlanta's Resident Application (SARA) and PowerTV.

SARA/PowerTV program offers three levels of annual membership.

Runtime-only membership includes Current SARA/PowerTV ROM files, software tools to flash the set-top box with the ROM images and the SA Stand-alone environment (SNFS environment).

Software-Development Kit (SDK) membership includes the features of the Runtime-only membership as well as a set of application programming interfaces (API), which are used to create rich graphical user interfaces, perform client messaging, and use peripheral devices such as keyboards and remotes.

SDK Enhanced membership includes the software for the SDK level and the headend APIs.

Jeli se to meni čini ili je to ono što tražimo???

EDIT: Tko ima volje neka prouči i ovo.

Koliko sam ja skužio to je samo a njihov OS...

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina
odjavljen

Evo sutra idem po komponente za kebel ima da STB padne...

Pinky je zakon... I ♥ π

7 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

...ako padne na pod?:)

Nego ako nekome treba onaj wireless modul da pokuša s njim nek se javi pošto na mojoj Atlanti nema pola konektora kao na vašima.

World Championships: 7, GP started: 266, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,423
15 godina
odjavljen

Evo kupio sam komponente kad dodjem doma slažem kabel jaaavim rezultate...

Pinky je zakon... I ♥ π

6 0 hvala 3
15 godina
bobica257 kaže...
mario.L_hr kaže...

Koliko sam ja skužio to je samo a njihov OS...

To je OS ali i alat za flashanje ROM-a SA STB-a. Vidim da si nabavio sve potrebno, držim paleve da sve prođe kako treba. Kod mene je definitivno da moram potražiti Cisco wireless router preko Njuškala.

Dobavljač opreme, od kojeg inače nabavljam, mi je rekao dase strpim do ponedjeljka pa će možda on nešto iskemijat po popularnoj cijeni. Malo ću prošvrljati i po oglasniku na forumu.

15 godina
odjavljen

Kabel gotov, ostalo work in progress...

Pinky je zakon... I ♥ π

8 0 hvala 5
15 godina
F1-IVO kaže...
bobica257 kaže...

...ako padne na pod?:)

Nego ako nekome treba onaj wireless modul da pokuša s njim nek se javi pošto na mojoj Atlanti nema pola konektora kao na vašima.

Kod ugradnje wireless modula smetaju tri pina. Ja sam to riješio na slijedeći način:

- na pinovima sam ostavio plastične zaštite (nalaze se na dnu pinova i crne su boje),

- nježno, plastičnom ručkom odvijača savio sam jedan po jedan pin, pinovi su savijeni iznad memorijskog modula,

- na ovako savijene pinove moguće je priključiti kabele ali sigurno ne s originalnim elementom.

Ako netko krene mojim putem i uzme ovaj modul, što ga nudi F1-IVO, nadam se da će mu moje iskustvo poslužiti.

15 godina
odjavljen

Evo ljudi složio ja eJtag sve lijepo povezeo ali ne prepoznaje chip pa sam stavio na ručno ali onda dodje ispis 00000000 što znači da jtag radi ali   on nije enablan tj. jtag_enable pin nije spojen na STB. Sad trebam naci tocno određeni pin i zalemiti ga na masu da proradi do onda stay tuned....

EDIT:LJUDI LJUDI dobio acc na PUDN-u kada downloadam dokumentaciju (Brzina je 4 kb/s -.-) SVE ide na Megapload a onda veselje...

StayTuned

Pinky je zakon... I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 16:02 (bobica257).

9 0 hvala 4
15 godina
odjavljen

IVO ce me ubiti ali nek bude...Moram bumpati temu....

LINK IZBRISAN DO DALJNJEGA

Tu je link nutra je sva dokumentacija, kao u SDK i toolchain s kojim se treba mejkati bootloader,dj_beni to je za tebe......

Tražite na pudn.com ako nadjete jos sta dobro da skinem....

@bed na svom uredjaju probaj dok se pali držati OK i onda dok HDD lampica zaplinka stisni dolje trebalo bi te baciti u diagnostic mode...Vidi dolje...

Pinky je zakon... I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.1.2011 11:23 (bobica257).

5 0 hvala 5
15 godina

Evo jedan post da ne bi imao problema.

Danas si turbo aktivan, mislim da će biti i rezultata. Naletio sam na jednu stranicu na koja opisuje diagnostic screen. Malo je stariji opis ali pokazuje ono bitno da uređaj zarad koristi SARA. Pogledaj možda dobiješ još kakvu ideju.

14 godina
neaktivan

Prema kojoj shemi je napravljen Jtag i gdje je spojen na MB (pinout) ?.

14 godina
neaktivan

Provjeravajući napone na pinovima 99% sam siguran da je shema ova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 13:11 (Tomodachi_Osijek).

3 0 hvala 6
15 godina
odjavljen
Tomodachi_Osijek kaže...

Provjeravajući napone na pinovima 99% sam siguran da je shema ova.

1. Prije postanja u temi molio bih da pročitate cijelu temu, jer bezveze na pitanja kao pinout jtag-a smo vec odgovorili, a ne zelimo zaspamati temu...

2. Jesi siguran za ovaj jtag enable? Jer ja vec 2 dana pokusavam spojiti se u uvijek dođe 00000000, tj. nešto ne valja s jtag-om...Mislim da nije enablan...Sad idem provjeriti kabel, pa kaj bude...Jer sad imamo sve i bootloader i ključeve za njega i OS koji gore ide ma sve smo da taj jtag proradi...

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina

Naručio Linksys Wirelesss Router WRT54GH (216 kn) jeftinije kod dealera nego na njuškalu. Dobivam ga vjerojatno prekosutra i onda će bežični napad FTP-om.

2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Naručio Linksys Wirelesss Router WRT54GH (216 kn) jeftinije kod dealera nego na njuškalu. Dobivam ga vjerojatno prekosutra i onda će bežični napad FTP-om.

TFTP-om

Budeš videl

Onda tv tuner neces koci staviti gore jer nema uopce vodova do tih portova mislim da ima dva koje najvjerojatnije nisu dovoljne...

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina
bobica257 kaže...
mario.L_hr kaže...

TFTP-om

Budeš videl

Onda tv tuner neces koci staviti gore jer nema uopce vodova do tih portova mislim da ima dva koje najvjerojatnije nisu dovoljne...

Malo si mi prebrz. Što si mislio pod ovim boldanim.

16 godina
odjavljen
bobica257 kaže...

Ako ne može nikako drugačije, onda USB. Je da je ružno viditi USB s prednje strane, ali i to se da riješit: USB hub s dva porta, prekinit vodove do jednos USB-a i spojit HUB. Jedan izvod iz hub-a spojit na taj prekinuti vanjski konektor, a na drugi spojit USB tuner i izvesti antenu sa stražnje strane.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
MrBlc kaže...
bobica257 kaže...

Ako ne može nikako drugačije, onda USB. Je da je ružno viditi USB s prednje strane, ali i to se da riješit: USB hub s dva porta, prekinit vodove do jednos USB-a i spojit HUB. Jedan izvod iz hub-a spojit na taj prekinuti vanjski konektor, a na drugi spojit USB tuner i izvesti antenu sa stražnje strane.

Mislim da nije bed što se tiče USB-a, jedan je s prednje a drugi sa stražnje strane i mislim da ima mogućnost za još jedan USB (ostavljeni pinovi na PCB-u). Bobicu nisam u potpunosti razumio da li misli da neću moći ugraditi TV-Tuner na ploču ili mu je nešto drugo na pameti?

15 godina
odjavljen

Kolkio sam ja skužio ti nisi vadio ploču iz kučišta!? Kad su izvadiš i pogldeaš na donjoj su strani samo par vodova a na gornjoj ih i nije nešto više. Tj postoje rupe ali nemaš žice do njih. I Sklop u koji ide svi ti vodovi iz TUNER konektora fali. Samo su pinovi nema komponenta.

Edit: Jesam nepisen... -.-

Edit2: pa prijednji konektor se moze od ploce odspojiti, i na njegovo mjesto nešto drugo zaštekati (Crni izolirani kabel) tako mozemo složiti internal antenu...

Pinky je zakon... I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 13:12 (bobica257).

1 0 hvala 0
15 godina
bobica257 kaže...

Kolkio sam ja skužio ti nisi vadio ploču iz kučišta!? Kad su izvadiš i pogldeaš na donjo su strani samo pra vodova a na gornjoj ih i nije nešto više. Tj postoje rupe ali neš žice do njih. I Sklop u koji ide svi ti vodovi iz TUNER konektora fali. Samo su pinovi nema komponenta.

Danas ću još jednom pogledati što sve ima kod mene. Istina je da nisam okretao ploču. Ništa pogledati ću danas još jednom.

16 godina
neaktivan

Evo ja nisam imo Wirelesss modul pa sam ga sad zalemio i sad me zanima jel trebam lemit sta di su oni moduli za ram?

hvala

http://vocaroo.com/?media=vTI0Gt85vtxkjp2Jx

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice