Kako iskoristiti stari MaxTV STB

poruka: 1.414
|
čitano: 1.156.757
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
RE: Kako iskoristiti stari MaxTV STB
mario.L_hr kaže...
bobica257 kaže...

Ovako jos sam malo surfao i naletio na  to da je sve to moguce...

Znači definitivno cemo koristiti JTAG i tako flashati Patchani frimware da ga bootloader prepozna. MOslim jer ako staviš nešto drugo osim oriđiđi onda nema boota, zači treba naparviti clone orginalno s pomjenama.....

I to bi bilo to...I da sve je na t-hack stranici....

Ako tko nabavi firmaware siguran sam da ce mo uspjeti....

Zakotrljao sam sve što se može i čekam da se vrati natrag. J**i ga produljeni je vikend i ovaj tjedan sam bio otkantan na nekoliko mjesta. Nadam se u novom tjednu da ću imati više sreće.

Still keep diging.Cool

Ja u ponedjelja idem po komponente za jtag kabel...Sad je zaribano da kabel nesmije biti duzi od 20 cm a pravilo je cim kraci to bolji....I onda ce biti veselja...Ima da Tcomov software PADNE

Pinky je zakon... I ♥ π
16 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

Znači definitivno cemo koristiti JTAG i tako flashati Patchani frimware da ga bootloader prepozna. MOslim jer ako staviš nešto drugo osim oriđiđi onda nema boota, zači treba naparviti clone orginalno s pomjenama.....

Jeli taj firmware isti onaj iz dannyjevog linka?

I am awesome.
15 godina
odjavljen
dj_beni kaže...
bobica257 kaže...

Ako tko moze downloadati SUPER zahvalni smo do neba....

Pinky je zakon... I ♥ π
14 godina
neaktivan

To nam je polazna točka a nadam se i nekakvom user manualu.

15 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Nema user manuala osim Realse Notesa od Firmware...Ima na stranicma...Ali to ne pomoze puno za hradveraj....

Pinky je zakon... I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 23:06 (bobica257).
16 godina
neaktivan
dj_beni kaže...
bobica257 kaže...

Moža se nekako može pristupiti folderu u kojem se nalazi firmware. Znate ono kad imate root of i onda popis fileova. Ako se nekako to može pristupiti onda smo na konju.

Fuck,ne mogu prisupiti tome očito su onemogućili pristup rootu. Ne čudi me jer bi se inače skidalo ko ludo. Moramo čekati EP-a on ima valjda neki poslovni odnos sa ciscom ili tako nešto.

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 23:21 (lzgr).
14 godina
neaktivan
bobica257 kaže...
mario.L_hr kaže...

Nema user manuala osim Realse Notesa od Firmware...Ima na stranicma...Ali to ne pomoze puno za hradveraj....

Mislio sam na user manual od uređaja oriđiđi by Cisco ne ovo T-Com-ovo smeće.Cool

15 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
bobica257 kaže...
mario.L_hr kaže...

Mislio sam na user manual od uređaja oriđiđi by Cisco ne ovo T-Com-ovo smeće.Cool

Inače našao sam to od SA ali to ti je ovo isot od tcoma na engleskom... -.-'

Tako da ništa ne pomaze...

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina
odjavljen

Evo danas našao malo vremena pa sam atlantu stavio pod nož...Izvadio sam i mati.nu da vidim koji točan konektor za jtag

Znači za jtag se koristi utor WRT routera... KLIK Znači ona shema koju sam stavio vezi. I takav kabel ce nam trebati da modamo STB.

Neke Slike...

Pinky je zakon... I ♥ π
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 14:05 (bobica257).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gdje su slike?

15 godina
odjavljen

Evo i slika

http://yfrog.com/02dscf9254jx

Ovaj glupi uploader od BOL-a je retardiran....Uploda jednu sliku 5 minuta i onda kad je gotovo onda ih ne pokaze... -.-'

ZATO imageshack ROCKS.

Pinky je zakon... I ♥ π

2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

Evo danas našao malo vremena pa sam atlantu stavio pod nož...Izvadio sam i mati.nu da vidim koji točan konektor za jtag

Znači za jtag se koristi utor WRT routera... KLIK Znači ona shema koju sam stavio vezi. I takav kabel ce nam trebati da modamo STB.

Neke Slike...

Jesi li skužio mjesto za ugradnju tunera za TV (dva komada). Ako uspijemo zauzdati ovo čudo idući korak će mi biti pokušaj ugradnje DVB-T i/ili DVB-S tunera.

17 godina
neaktivan

Polako ;)

Veliko AKO ;)

:)
16 godina
neaktivan

Ja sam poslao mail tipu koji bi vrlo vjerovatno mogao pristupiti dannyjevom linku. Isčekujem odgovor xD

I am awesome.

4 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
logic kaže...

Polako ;)

Veliko AKO ;)

A da promjeniš nick u sceptic. Cool

Neradni je dan pa malo maštam, čekajući idući tjedan. Držim se one "think positive and go forward no mather what".

15 godina
odjavljen

Ljudi danny se je malo zaribao ovo je pravi firmware....

http://tools.cisco.com/support/downloads/pub/Model.x?mdfid=283447495&mdfLevel=Model&treeName=Video%20and%20Content%20Delivery&modelName=CIS%2FIPN330%20ISDP%20Set-top&treeMdfId=268438145

Jer je on postao za IPN430HD a mi tremamo za IPN330HD a razlika je jedino u firmwaru i velici rama....

Tako da ako netko pokusa kontaktirati rođaka/prijatelja/kolegu/Šefa...  Da mu skin firmware beka mu da tak link ne dannyev.

Pinky je zakon... I ♥ π

2 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

Ljudi danny se je malo zaribao ovo je pravi firmware....

http://tools.cisco.com/support/downloads/pub/Model.x?mdfid=283447495&mdfLevel=Model&treeName=Video%20and%20Content%20Delivery&modelName=CIS%2FIPN330%20ISDP%20Set-top&treeMdfId=268438145

Jer je on postao za IPN430HD a mi tremamo za IPN330HD a razlika je jedino u firmwaru i velici rama....

Tako da ako netko pokusa kontaktirati rođaka/prijatelja/kolegu/Šefa...  Da mu skin firmware beka mu da tak link ne dannyev.

Mislim da je to isti file. Kod tvog linka i kod Dany-evog piše slijedeće:

ISDP_Client_2.6.12.zip

Release Date: 01/Sep/2010

ISDP 2.6.12 client code for ISDP set-tops. The ZIP file includes the download object file as well as applicable release notes.

Size: 24559.16 KB  (25148570 bytes).

Obrati pažnju na označeno. Vjerojatno su sagrađeni na istoj platformi pa stoga imaju i isti firmware.

16 godina
neaktivan

Nabavio sam firmware, ali ću još razmisliti kako ći ga dati. Rečeno mi je da ga ne smijem djeliti pa ga možda ni neću dati jer taj firmware NESMIJE završiti na p2pu ili bilo gdje drugdje na netu. Možda postoji i varijanta da se negdje nađemo.

I am awesome.

4 0 hvala 4
16 godina
protjeran
dj_beni kaže...

Nabavio sam firmware, ali ću još razmisliti kako ći ga dati. Rečeno mi je da ga ne smijem djeliti pa ga možda ni neću dati jer taj firmware NESMIJE završiti na p2pu ili bilo gdje drugdje na netu. Možda postoji i varijanta da se negdje nađemo.

zapakiraj i stavi orgroman password i to je to 

(inace odlicna tema i svaka cast na trudu) 

probat cu ja izfurat koji maxtv (susjeda radi u t-comu)

┐(-。ー;)┌ | (  ゚,_ゝ゚)
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 17:35 (hrvatskafarkasevec).
16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
dj_beni kaže...

Nije to nego ja nemogu vjerovat da me nećete zajebat Neodlučan

I am awesome.
16 godina
protjeran
dj_beni kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...
dj_beni kaže...

Nije to nego ja nemogu vjerovat da me nećete zajebat Neodlučan

nekuzim dal mu das na ruke i dal mu das link jednako te moze zahebat 

a i ne vidim zasto bi te zahebao

┐(-。ー;)┌ | (  ゚,_ゝ゚)
16 godina
neaktivan

Necu mu dat na ruke nego cu mu dat da ga flasha na STB :)

I am awesome.

2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

Ajd ne komplikuj. Ako ti neces dacu mu ja u ponedeljak.

:)
15 godina
odjavljen

JEeeee Imat cemo firmware...Imat cemo firmware...

Pinky je zakon... I ♥ π

9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
beni ako trebas osiguranje, posalji ga meni, enkriptiranog s passom od 30 znakova...

djelit ce se samo userima koji rade na ovom projektu i to je to... ili daj logic-u ili kome vec...

Znam i ja ta pravila cisca... i sasvim su uredu... a mislim da nas par koji smo ovdje i kojima ce to trebati nisu idioti da ce to djeliti...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
neaktivan

Sve pohvale za ovaj podhvat, iako sam malo tužan jer ja imam  crnog simensa. Sad jedno glupo pitanje dali je netko išta pokušao sa simensom???

Ja sam prošle godine radio za T-COM u Rijeci ( otklanjao smetnje na max tv-u i internetu), ostale su mi negdje 2 atlante, tako da ako bude trebalo donirat ću ih.

Baš me zanima što ćete uspjeti napraviti.

Pozdrav iz Ri

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 18:32 (cicco).
16 godina
neaktivan

Meni Atlanta stoji u ormaru i davno sam tražio po netu neko pametno rješenje ali bezuspješno tako da je ovo vrlo zanimljivo.

Znači firmware unutra ide preko JTAG-a?

World Championships: 7, GP started: 265, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,415
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 18:36 (F1-IVO).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Meni Atlanta stoji u ormaru i davno sam tražio po netu neko pametno rješenje ali bezuspješno tako da je ovo vrlo zanimljivo.

koliko sam ja skužio iz release notesa ide preko neta.

I am awesome.
15 godina
odjavljen
dj_beni kaže...
F1-IVO kaže...

koliko sam ja skužio iz release notesa ide preko neta.

da ako imas 256-bitni ključ za enkripciju i igmp server mozes komotno preko neta ubaciti firmware....Imas? Sumnjam....

Dalje treba onakav kabel za jtag što kraći... I onda kompajlirati firmvare, patchati ga s toolom s t-hack stranice, preko updatera za wrt routere ubaciti nutra...

Pinky je zakon... I ♥ π
16 godina
neaktivan
bobica257 kaže...
da ako imas 256-bitni ključ za enkripciju i igmp server mozes komotno preko neta ubaciti firmware....Imas? Sumnjam....

Dalje treba onakav kabel za jtag što kraći... I onda kompajlirati firmvare, patchati ga s toolom s t-hack stranice, preko updatera za wrt routere ubaciti nutra...

Zvuči mi komplicirano:)

Nego zašto taj kabel treba biti što kraći?

World Championships: 7, GP started: 265, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,415
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice