Antena mrezasta sa pojacalom

poruka: 4
|
čitano: 1.234
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
offline
Antena mrezasta sa pojacalom
Zdravo, u pitanju je mrezasta antena sa plocicom unutra sa pojacanjem, hvatam signal, ali kupio sam pojacalo Amiko double amplifier sa lte filterom da pokusam dobiti nesto i iz Srbije, medjutim kada ga spojim, ne dobijam ni domaci signal, spojio po upustvu pojacala, iz antenske plocice u pojacalo pa iz njega dolje do tv gdje ide adapter od pojacala pa iz njega u tv. Neide nista. Ne razumijem sta je pogresno?
 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Antena mrezasta sa pojacalom

Normalno da nemate ništa jer ako ste sa ugrađenog pojačala spojeni koaksijalnim kablom na ulaz drugog pojačala tada za pojačalo na anteni nema napajanja i zbog toga ono ne pojačava već totalno prigušuje signal koji je antena primila.

Takvim spajanjem dva pojačala ne možete dobiti bolji prijem i kad bi spojili da imate napajanje na oba pojačala.

Trebate koristiti ili to prvo pojačalo u anteni ili to drugo sa tim da kod korištenja drugog pojačala morate izvaditi pojačalo iz antene.

Tada u kućište antene treba umjesto izvađenog pojačala spojiti asimetrični član.

 

Ukoliko nikako ne možete dobiti signal provjerite da uslijed kratkog spoja nije pregorio adapter napajanja za pojačala , treba imati 12V na priključku za "ANT"

9 godina
offline
Re: Antena mrezasta sa pojacalom
Hvala,
Sa kojim antenama se moze vezivati ovo pojacalo bez prepravki ikakvih?
10 godina
offline
Re: Antena mrezasta sa pojacalom

Može se spajati na sve tipove vanjskih TV antena VHF i UHF kanala koje nemaju ugrađeno pojačalo a prilagođene su za spajanje na koaksijalni kabal 75ohma kao npr. RG6 , RG59.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice