Saudijci kupuju do stotinu letećih taksija njemačk

poruka: 13
|
čitano: 4.855
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Saudijci kupuju do stotinu letećih taksija njemačk".
14 godina
Saudijci kupuju do stotinu letećih taksija njemačk

Gomila takvih letjelica postoji, ali ni jedna još komercijalno nije krenula jer su baterije preslabe. Ne znam zašto ne ubace neki motor s unutarnjim sagorjevanjem i riješit će problem dometa, a s vremenom kad baterije dobiju kapacitet (ako se to dogodi) nije problem maknuti motor i ostati samo na struji.

1 0 hvala 0
16 godina
Re: Saudijci kupuju do stotinu letećih taksija nje
Koliko se iz snimke vidi, u horizontalnom letu na prednjim motorima ima i dalje obilno vrtloženja. Kao da naprijed nema dovoljno uzgona, pa prednji motori dodatno moraju podizati nos. Loše za dolet, mislim. Idućih godina će biti prava poplava el. letjelica kad svi modeli u razvoju prođu testiranja.😁👍
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ma jel? A kako bi ti rješio problem konstantno mjenjajučeg kuta napadne ivice i laminarne struje? Jer to su ti aerodinamički suprotne stvari.
Plamene zore bude me iz snaFabrička jutra, dim iz dimnjakaPesma se ori, mladi radniciČelicna jutra, hitam fabrici.
16 godina
pet kaže...

Ne znam zašto ne ubace neki motor s unutarnjim sagorjevanjem i riješit će problem dometa, 

Zato jer su Saudijci jako u "zelenoj agendi".

UniqueBug kaže...
Koliko se iz snimke vidi, u horizontalnom letu na prednjim motorima ima i dalje obilno vrtloženja. Kao da naprijed nema dovoljno uzgona, pa prednji motori dodatno moraju podizati nos. 

U biti ovo je jako dobra kombinacija brzine, doleta i VTOL-a.

To i je smisao motora u kanardu.

6 godina
Old Iggy kaže...
pet kaže...

Ne znam zašto ne ubace neki motor s unutarnjim sagorjevanjem i riješit će problem dometa, 

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
16 godina
Al Crane kaže...
Old Iggy kaže...
pet kaže...

Reci to njihovom kralju tamo pa preživi. 

https://www.greeninitiatives.gov.sa/about-sgi

8 godina
Ovo će zaživjet jednako kao i robotaksiji iz Hrvatske.

0 0 hvala 0
6 godina
Old Iggy kaže...
Al Crane kaže...
Old Iggy kaže...
pet kaže...

Pa ne rade to jer je postalo trendi umjesto utrka deva, čajanki na ćilimu u pustinji i zlatnih kvaka na jahtama, nego jednostavno jer je bolja tehnologija.
Recimo ovaj električni taksi, kako tekst kaže: jednostavnost korištenja, brzina i niska razina buke... vjerojatno i jednostavnije i jeftinije održavanje, nego nekakve slične lake letjelice s benzinskim motorom. Tako i s obnovljivima; shvatili ljudi da je ljepše živjeti uz solarnu ili vjetroelektranu nego uz rafineriju, terminal ili elektranu na mazut. Nema to veze s nekakvom "agendom".

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
6 godina
bruno1026 kaže...
Ovo će zaživjet jednako kao i robotaksiji iz Hrvatske.

Za razliku od "robotaksija", ovo radi.

16 godina
Al Crane kaže...
Old Iggy kaže...

Pa ne rade to jer je postalo trendi umjesto utrka deva, čajanki na ćilimu u pustinji i zlatnih kvaka na jahtama, nego jednostavno jer je bolja tehnologija.
Recimo ovaj električni taksi, kako tekst kaže: jednostavnost korištenja, brzina i niska razina buke... vjerojatno i jednostavnije i jeftinije održavanje, nego nekakve slične lake letjelice s benzinskim motorom. Tako i s obnovljivima; shvatili ljudi da je ljepše živjeti uz solarnu ili vjetroelektranu nego uz rafineriju, terminal ili elektranu na mazut. Nema to veze s nekakvom "agendom".

Ne, već jer je trendi, bukvalno.

Kao što im je trendi izrada novih gradova, guranje turizma ili organizacija svjetskog u nogometu.

Ovi zrakoplovi mogu pokriti pojedine gradove (Riyadh, Jeddah, Medina), ne i put između. A oni su i inače dosta dobro pokriveni svime. A razina buke i zagađenje - pobogu, provozaj se tamo pa ćeš vidjeti svega što flote zrakoplova ne mogu zagaditi ni blizu.

6 godina
Old Iggy kaže...
Al Crane kaže...
Old Iggy kaže...

Kao što im je trendi izrada novih gradova, guranje turizma ili organizacija svjetskog u nogometu.

Ovi zrakoplovi mogu pokriti pojedine gradove (Riyadh, Jeddah, Medina), ne i put između. A oni su i inače dosta dobro pokriveni svime. A razina buke i zagađenje - pobogu, provozaj se tamo pa ćeš vidjeti svega što flote zrakoplova ne mogu zagaditi ni blizu.

Ajde dobro, trendi im je smanjivat buku i zagađenja, no to će ih brzo proći jer svi znamo kolika je to iluzija.
https://learningenglish.voanews.com/a/saudi-arabia-aims-to-develop-ev-industry/7455476.html

16 godina
Al Crane kaže...
Old Iggy kaže...

Ajde dobro, trendi im je smanjivat buku i zagađenja, no to će ih brzo proći jer svi znamo kolika je to iluzija.
https://learningenglish.voanews.com/a/saudi-arabia-aims-to-develop-ev-industry/7455476.html

Pa je li iluzija ili ne teško je reći, no oni nastoje ojačati poziciju KSA za doba nakon nafte na sve moguće načine, a mogu investirati brdo para za to.

6 godina
Old Iggy kaže...
Al Crane kaže...
Old Iggy kaže...

Pa je li iluzija ili ne teško je reći, no oni nastoje ojačati poziciju KSA za doba nakon nafte na sve moguće načine, a mogu investirati brdo para za to.

Slažem se, samo ja to baš i ne bih svrstao pod neke pomodne trendove, nego više kao dobro promišljenu razvojnu strategiju na koju bi se svi trebali ugledati - pogotovo zemlje koje ne obiluju fosilnim gorivima, dok im mnogostruko veći obnovljivi energetski potencijali promiču debelo neiskorišteni. Kao recimo Lijepa Naša.
Mi recimo imamo proporcionalno podjednake potencijale za obnovljive kao jedna Španjolska. Španjolci danas proizvode preko pola el.energije iz obnovljivih... koliko mi? Dobro, i mi smo tu negdje, ali zahvaljujući još drugu Titi koji je gradio hidroelektrane dok je Franko tamanio ljevičare  . Pa sad gdje bi mi bili da smo pratili te "pomodne trendove" proizvodnje struje iz obnovljivih?

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2024 20:06 (Al Crane).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice