Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.374.405
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
Da. Samo što ja ne živim na trgu bana.
11 godina
neaktivan

Evo jedan test, lagano počeli odlaziti turisti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jano Polić kaže...

Evo jedan test, lagano počeli odlaziti turisti.

Kasno, već sam otkazao uslugu. ("otjerali me turisti")

12 godina
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2018 14:25 (zviznemte).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Tele2, i ostal wifi interneti su nužno zlo i to tako shvatite, ako ste misli da bute imali kao mi na žici, onda ste se prevarili, u prijevodu, nekom smetaju turisti, nekom neko brdo, nekom prdne mačak pa ima smetnje i to je tak. Imam i ja to kino od Tele2 ali samo za kuću u kojoj se povremeno odmaram, i dok ga koristim je ok, ali ne očekujem da bude kao žicom jer i ne nije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Taraba kaže...

Tele2, i ostal wifi interneti su nužno zlo i to tako shvatite, ako ste misli da bute imali kao mi na žici, onda ste se prevarili, u prijevodu, nekom smetaju turisti, nekom neko brdo, nekom prdne mačak pa ima smetnje i to je tak. Imam i ja to kino od Tele2 ali samo za kuću u kojoj se povremeno odmaram, i dok ga koristim je ok, ali ne očekujem da bude kao žicom jer i ne nije.

Ali ima sam zicu od 4mbs i upload 0,50 ova teletina je preporod down brzina oko 50mbs upload 40 ping prema domacim serverima oko 15 ms

-
10 godina

Je vidim ja da ti stalno pokazuješ svoje brzine, ako si zadovoljan, a vjerojatno jesi, uživaj, ne opterećuj se pokazivanjem. Ta teletina u mom gradu kurca nevalja, ali na selima, pa i kod tebe i mene radi zbog manjeg broja korisnika. Uživaj i ne opterćuj se brzinama, nek je veza stabilna, a to je najbitnije, kaj ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ma ja to ni ne ocekujem, znam sta je to i to i zato sam uzeo. Valjda sam ja na takvoj lokaciji di mi je uvijek dobra brzina. Neki veci parovi osim kvara na mrezi sam imao 2-3 puta otkad je izaso taj pokucni.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Taraba kaže...

Tele2, i ostal wifi interneti su nužno zlo

Ne, to je budućnost. Providerima je puno lakše zabosti okolo antene nego kopati kanale radi polaganja kablova ili razvlačiti kablove od kuće do kuće kao na nekim našim otocima (a vjerojatno i još ponegdje). Tako je da je budućnost bežična.

12 godina

Kopat će i dalje jer žica i optika su za pojedinačni pristup bez smetnji , a bežično su praktično svi na istoj "žici" podjeljeni samo na frekventne bandove uz ogroman nedostatak ograničenog broja korisnika , dometa i međusobnih smetnji.

16 godina
Jel se pokucni internet moze uzeti bez ugovorne obveze na 2 god.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Može

16 godina
Jel cijena ostaje ista ili se mijenja
14 godina

Veceras izuzetno koma meni vec 2 puta u posljednjih sat vremena prekida isključi/uključi... Otoka Rab

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
AF139 kaže...

Kopat će i dalje jer žica i optika su za pojedinačni pristup bez smetnji , a bežično su praktično svi na istoj "žici" podjeljeni samo na frekventne bandove uz ogroman nedostatak ograničenog broja korisnika , dometa i međusobnih smetnji.

Kopat će tamo gdje im politika kaže da kopaju i tamo gdje je gustoća naseljenosti takva da im se isplati kopati. Za sva ostala mjesta bežični internet će biti bolje rješenje.

Optika je kao i žičana veza na internet za mnoge nedosanjani san.

12 godina

..ali je žično i optika budućnost , a ne bežična veza koja je već danas pretrpana i već nedostaje bandova .

8 godina
protjeran
AF139 kaže...

..ali je žično i optika budućnost , a ne bežična veza koja je već danas pretrpana i već nedostaje bandova .

Ti si se posvađao sa stvarnim svijetom? Žica do kućanstva je budućnost? Žica je važna samo na ključnim mjestima. Optika? Od kraja rata gledam razne kooperante po Zagrebu kako razvlače tu famoznu optiku od šahta do šahta. I od toga svega u 23 godine (ako uzmemo da je rat završio 1995.) samo šačica ljudi ima koristi. Za razliku od toga bežične veze omogućile su nebrojeno većem broju korisnika (ukljujući i turiste) solidan pristup internetu.

Ako i dalje misliš da nije tako, slobodno pogledaj sve moguće statistike prosječne brzine žičanih veza u Hrvatskoj i otkrij zašto smo na začelju EU i razvijenijeg dijela svijeta (jer nas Svjetska banka vodi kao zemlju u razvoju).

Tako da ću, nepoznati prijatelju, prije umrijeti nego što ću dočekati optiku i nekakve gigabite u sekundi u svojem domu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2018 23:05 (ridealong).
16 godina
neaktivan
5G će rasturit samo ga treba dočekati. Za početak 20 gigabita po baznoj a može ići do 88 gigabita po baznoj u odnosu na ovih sada 150 megabita. Latencija na 5G i 1ms. Ljudi gledaju kako da se riješe žica i kablova u 21. stoljeću a neki se zaljubili u žice i kablove. Sto ljudi sto čudi.

1 0 hvala 0
12 godina

Još jednu stvar niste shvatili...što veća brzina to širi pojas na bandu a to znači da se mogući broj bandova smanjuje proporcijalno širini bandova , plus se broj mobilnih stanica povećava. Zaboravljate da se svaka stanica spaja sa optikom te da je to u stvari trenutni napredak bežičnih veza zahvaljujući brzini optike . Ostaje neizbježna činjenica da se sve u "eteru" koji koristi bežična veza međusobno smeta te ograničava domet i broj korisnika.

16 godina
odjavljen

EDGE je rasturio u odnosu na ISDN, ali nije imao šanse u odnosu na ADSL

3G je rasturio u odnosu na prve ADSL veze na dulje linije, ali ga je ADSL s bližim centralama pojeo za doručak

4G je rasturio u odnosu na ADSL, ali ga VDSL2 na 1km od centrale jede za doručak

5G će rasturiti u odnosu na VDSL2, ali ga optika jede za doručak

Lako ti je uspoređivati budući bežični standard s trenutnim žičanim ili optičkim i svršavati na bežično, ali činjenica je kad gledaš istu generaciju da žica rula.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
16 godina
neaktivan
Ma rula da. Sva sreća da mob nema žicu jer bi vukao po cesti kilometre žice za sobom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...
5G će rasturit samo ga treba dočekati. Za početak 20 gigabita po baznoj a može ići do 88 gigabita po baznoj u odnosu na ovih sada 150 megabita. Latencija na 5G i 1ms. Ljudi gledaju kako da se riješe žica i kablova u 21. stoljeću a neki se zaljubili u žice i kablove. Sto ljudi sto čudi.

to su sve snovi. i želje standarda koji je potpisan. ali to nije ni blizu stvarnosti infrastrukture koje će to i isporučit. po meni 5G će jedinu prednost imati što će koristit 4 antene za funkcioniranje. i što će 2 dve antene koristit 100mhz snopove za 1 gigabitni link. jedini problem kod tog 100 mhz snopa je što je visoka frekvencija mislim 5-6 ghz. a na toj frekvneciji je domet užaš i svaka bezazlena prepreka ga zaustavlja.

po meni kad bi bilo (utopija naravno), pogasit 2g, 3g, 4g, te ostavit 5g mrežu sa svim spektrom od 800 - 2600 mhz. ali to se dogodit neće... tako da utopija. :D

8 godina
protjeran
AF139 kaže...

Još jednu stvar niste shvatili...što veća brzina to širi pojas na bandu a to znači da se mogući broj bandova smanjuje proporcijalno širini bandova , plus se broj mobilnih stanica povećava. Zaboravljate da se svaka stanica spaja sa optikom te da je to u stvari trenutni napredak bežičnih veza zahvaljujući brzini optike . Ostaje neizbježna činjenica da se sve u "eteru" koji koristi bežična veza međusobno smeta te ograničava domet i broj korisnika.

Sve je to točno.

Međutim, nemoj zaboraviti kako je fiksna infrastruktura do krajnjeg korisnika kod nas slaba. Fiksna infrastruktura koja ide do doma korisnika, a ne infrastruktura koja spaja čvorove operatora.Troši se nešto što je postavljeno jako davno, a tek rijetki operatori postavljaju svoje žice (npr. operator kabelske tv koji je doslovno jedini u mom kvartu kopao po ulicama i postavljao svoje vlastite kablove i to sada već prije kakvih 10 godina i više). Najgori su oni koji postavljaju kablove po zraku, od stupa do stupa, a to se itekako radi. Takva infrastruktura je loša i podložna je problemima. Tko ima optiku do kuće ili stana, taj je sretan. Međutim, koliko je takvih?

Još nešto, nekada smo se na BBS-ove i kasnije na internet spajali modemima brzina 2400, 9600 (tu se već počelo pričati kako ne ide brže), 14400, 28800, pa uz malu softversku nadogradnju 33600 (i tu se debelo pričalo kako preko bakrene parice ne ide brže), pa na kraju 56000 (sve bit/s) i to je bio plafon za modeme. Kasnije su došli ISDN, ADSL i sada VDSL. Tako da se stvari pomiču na bolje. Ne znamo kakve ćemo tehnologije imati za 10 godina, a iz jučerašnje perspektive smo ih smatrali nemogućima.

8 godina
protjeran
MrBlc kaže...

EDGE je rasturio u odnosu na ISDN, ali nije imao šanse u odnosu na ADSL

3G je rasturio u odnosu na prve ADSL veze na dulje linije, ali ga je ADSL s bližim centralama pojeo za doručak

4G je rasturio u odnosu na ADSL, ali ga VDSL2 na 1km od centrale jede za doručak

5G će rasturiti u odnosu na VDSL2, ali ga optika jede za doručak

Lako ti je uspoređivati budući bežični standard s trenutnim žičanim ili optičkim i svršavati na bežično, ali činjenica je kad gledaš istu generaciju da žica rula.

"4G je rasturio u odnosu na ADSL, ali ga VDSL2 na 1km od centrale jede za doručak"

VDSL2 na 1km ga jede za doručak? Ja sam na 1km od centrale i imam vezu 30/5 (bolje ne može) dok mi je brzina na 4G redovito veća od tih vrijednosti. Zato i koristim 4G kad mi je panika, pa uploadam što već moram uploadati puno brže preko 4G (redovito 20-25 megabita).

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2018 12:19 (ridealong).
8 godina
protjeran
Oldy kaže...
Ma rula da. Sva sreća da mob nema žicu jer bi vukao po cesti kilometre žice za sobom.

A žicom ne možeš spojiti ni samovozeća vozila, IoT uređaje (kakvog to smisla ima?), jedrilicu na kojoj se upravo voziš Jadranom i sl.

8 godina
protjeran
ranko091 kaže...
Oldy kaže...

to su sve snovi. i želje standarda koji je potpisan. ali to nije ni blizu stvarnosti infrastrukture koje će to i isporučit. po meni 5G će jedinu prednost imati što će koristit 4 antene za funkcioniranje. i što će 2 dve antene koristit 100mhz snopove za 1 gigabitni link. jedini problem kod tog 100 mhz snopa je što je visoka frekvencija mislim 5-6 ghz. a na toj frekvneciji je domet užaš i svaka bezazlena prepreka ga zaustavlja.

po meni kad bi bilo (utopija naravno), pogasit 2g, 3g, 4g, te ostavit 5g mrežu sa svim spektrom od 800 - 2600 mhz. ali to se dogodit neće... tako da utopija. :D

5G je tek u povojima svoje realizacije. Ne očekujem da prije 2025. 5G bude na istoj razini funkcionalnosti kao danas 4G. I prvi 4G je za današnje pojmove bio spor. Još su operateri ograničavali brzinu pojedinima kategorijama korisnika, a to rade i danas. Baš je Tele2 ograničavao neke manje bonaške tarife na 10 megabita u downloadu, a one veće na 21 megabit, a možda to još uvijek radi s nekim tarifama.

16 godina
odjavljen
ridealong kaže...

"4G je rasturio u odnosu na ADSL, ali ga VDSL2 na 1km od centrale jede za doručak"

VDSL2 na 1km ga jede za doručak? Ja sam na 1km od centrale i imam vezu 30/5 (bolje ne može) dok mi je brzina na 4G redovito veća od tih vrijednosti. Zato i koristim 4G kad mi je panika, pa uploadam što već moram uploadati puno brže preko 4G (redovito 20-25 megabita).

1 km je već granični slučaj za VDSL2 jer se tu već krivulja brzine prema udaljenosti počinje lomiti, a ovisi i o kvaliteti parice. Ako si još 1 km zračne udaljenosti, onda je to super. 4G ima definitivno bolji upload, ali što se tiče downloada, ako imaš stvarno sreće, može biti bolji, ali ako je mreža imalo opterećena, ping i DL se ne mogu mjeriti s fiksnom vezom.

ridealong kaže...
Oldy kaže...

A žicom ne možeš spojiti ni samovozeća vozila, IoT uređaje (kakvog to smisla ima?), jedrilicu na kojoj se upravo voziš Jadranom i sl.

Možeš ti jesti meso žlicom, ali ne možeš jesti juhu vilicom, pa to opet ne znači da je žlica bolji odabir za jesti meso.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
8 godina
protjeran

Pusti ti krivulje. Troše se resursi iz socijalizma. A to se potrošilo i po tome je kopao tko je stigao. Živim u gradu, dakle, po definiciji riječ je gusto naseljenom području. Pa operatori nemaju interesa poboljšati svoju infrastrukturu u mom kvartu uz iznimku Bneta koji je nekada bio DCM, a sada je Bnet/VIP i koji je jedini u kvartu (DCM) kopao ulice u polagao svoje kablove. U mom kvartu je unaprijeđena centrala, jer bez toga ne bi bilo ni ADSL-a ni VDSL-a ali je to još uvijek slabo jer ostatak infrastrukture ne valja za bilo što bolje. A opet, u boljoj sam situaciju nego gro ljudi u Hrvatskoj koji nemaju ni 4-5 megabita i sl. Mene je 4G spasio jer mi je brzina u downloadu 40+ megabita, a u uploadu 20-25 megabita, na HT-ovoj mreži. I ne igram igrice, pa mi ping nije toliko bitan. Tele2 je nijansu slabiji, ali im je i slabiji kapacitet mreže. Daj bože da to poprave jesenas, pa možda sve prebacim njima jer mi je dosta "ne, na vašem području nemamo planova širenja", "ne, ne može" i sl.

Žica je nužna među ključnim komponentama mreže. Za sve ostalo tu je bežična veza i ona je veza budućnosti. Upravo sam došao s mora, s otoka koji se smatra dosta progresivnim, pa ljudi za posao bježe sa žice na bežičnu vezu. Između ostalog jer porezna uprava na oprašta "nepravilnosti". Pa su prešli na VIP i Tele2 s fiksnih veza koje su otkazali ili će ih ove jeseni otkazati jer je infrastruktura loša.

Sit gladnom ne vjeruje, pa tako ni onaj koji ima optiku ili brzu vezu kod kuće i/ili na poslu ne vjeruje onome tko jedna može pročitat e-mail.

15 godina
neaktivan
AF139 kaže...

Cilj je riješiti se kablova, ne povećati broj korištenja istih. Kablovi bi se trebali koristiti samo tamo gdje je to nužno.

Čuj, žica budućnost... Pa nismo u 1858-oj kada je u funkciju pušten transatlantski telegrafski kabel. Tada je kabel bio budućnost, danas je bežična tehnologija budućnost.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2018 15:03 (Marko :D).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice