e ovako da opišem što se desilo.U razdoblju od ponedjeljka do srijede sam uredno dobijao dolazne pozive sa sakrivenog broja u 10 prijepodne;moja mama u 4 poslijepodne.tokom jučerašnjeg dana saznah da nismo bili ja i mama s istim problemom.slučajno čuo još od barem 4 moja prijatelja da su dobijali isti poziv samo oko 6 poslijepodne i vjerujem kako ih ima još i više.svi smo s područja Osijeka i okolice.s obzirom da sam mislio da sam ja bio jedini kojem se to desilo,otišao fino kupio drugi tele broj dok nisam saznao da nisam bio jedini.danas pišem na facebuk profil od Teleta2 i dobih odgovor: " Igore, najbolje bi bilo da se obratiš najbližoj policijskoj upravi i prijaviš uznemiravanje. Nakon toga se obratiš nama pisanim putem. U dopisu navedeš svoj broj, period u kojem si zaprimio pozive s točnim datumom i vremenom, ako znaš navedeš i broj koji te uznemirava, u suprotnom napišeš kako je broj skriven. Također je potrebno navesti adresu policijske uprave gdje si prijavio uznemiravanje i obostrani preslik osobne iskaznice!"
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nisam napomenuo kako sam ja prenio iz Vipa broj u tele,a moja mama prenijela Tomato broj u Tele.
e ovako da opišem što se desilo.U razdoblju od ponedjeljka do srijede sam uredno dobijao dolazne pozive sa sakrivenog broja u 10 prijepodne;moja mama u 4 poslijepodne.tokom jučerašnjeg dana saznah da nismo bili ja i mama s istim problemom.slučajno čuo još od barem 4 moja prijatelja da su dobijali isti poziv samo oko 6 poslijepodne i vjerujem kako ih ima još i više.svi smo s područja Osijeka i okolice.s obzirom da sam mislio da sam ja bio jedini kojem se to desilo,otišao fino kupio drugi tele broj dok nisam saznao da nisam bio jedini.danas pišem na facebuk profil od Teleta2 i dobih odgovor: " Igore, najbolje bi bilo da se obratiš najbližoj policijskoj upravi i prijaviš uznemiravanje. Nakon toga se obratiš nama pisanim putem. U dopisu navedeš svoj broj, period u kojem si zaprimio pozive s točnim datumom i vremenom, ako znaš navedeš i broj koji te uznemirava, u suprotnom napišeš kako je broj skriven. Također je potrebno navesti adresu policijske uprave gdje si prijavio uznemiravanje i obostrani preslik osobne iskaznice!"
- svaki poziv možeš prijaviti kao uznemiravanje. Dok ne prijaviš policiji, ISP ne može ništa (tajnost podataka i sl.).
- bojiš se poziva?... svašta.
- za poziv sa skrivenog broja, ne možeš znati (dok ti to ISP ne potvrdi) da je poziv s istog broja/ista osoba.. ne nagađaj (to u prijavi nije dobro).
- ako je neka reklama, tad kod prvog poziva zatražiš-zabraniš pozive, brisanje iz adresara (ako je osobni broj, mail..) nakon tog ako se poziv ponovi imaš osnovu za prijavu. Prije toga ne... osim sad izbori, hakom, osobni podaci (i kad bi netko odgovarao, jer oni to ne smiju imati-koristiti..).
- ne možeš znati tko je koga zvao, ne predpostavljaj.. odnosno kad policija zaprimi više takvih prijava, oni zaključe..
- ISP može znati sve, mora znati sve i ima logove, sudski nalog.
- ISP često stoji iza svega toga.. ili 'netko', da je 'nitko' brzo bi bio eliminiran. Jedini način da se nešto napravi je prijava i da institucije odrade posao, ne skrivanje, bježanje.. zvat će opet :)
Ako si u nemogućnosti otići na policiju i želiš to brzo riješiti, u postavkama poziva na mobitelu bi trebao imati opciju zabrane poziva s privatnih brojeva. Kada to uključiš, mobitel će automatski odbiti sve pozive koji dolaze sa skrivenih brojeva i nećeš dobiti obavijest o pozivu. Ako mobitel nema navedenu opciju, možeš skinuti neku aplikaciju koja će odrađivati taj posao.
..Ako mobitel nema navedenu opciju, možeš skinuti neku aplikaciju koja će odrađivati taj posao.
-nazvati operatera i zatražiti.
-zašto bi se itko trebao 'skrivati' ili na bilo koji način sebi raditi trošak-problem.. kad je to odgovornost druge strane? Postoji čak i preijdlog zakona koji će jednostavno izbaciti skrivanje broja.. jer ne postoji ni jedan pravni razlog za takvu mogućnost, tj pravo druge strane-primatelja poziva je iznad prava pozivatelja, dok skriveni poziv ne postoji, operater ga vidi.. zaračuna-naplati. Istovremeno mora se znati od kud pozivatelju nečiji broj ili kazna koja nakon zabrane poziva ide silom zakona (naravno prijaviti, uznemiravanje). Operater je taj koji je prvi odgovran, pogotovo za reklamne stvari ili pozive iz tunguzije 060.. itd. Sve to se može i treba riješiti isključivo prijavom.
- ako se postavi upit, što ako me netko uznemiruje.. ni jedan odgovor ne treba biti instaliraj app.. OK?
A što ako operater to ne želi napraviti? Kakav trošak se točno radi s instalacijom besplatne aplikacije?
To sam naveo kao primjer ako ga netko zove, a nema vremena zvat službu za korisnike i čekat na liniji ili otići na policiju.
A što ako operater to ne želi napraviti? Kakav trošak se točno radi s instalacijom besplatne aplikacije?
To sam naveo kao primjer ako ga netko zove, a nema vremena zvat službu za korisnike i čekat na liniji ili otići na policiju.
-kak misliš, ako operater ne želi? Prijava.
-ništa nije besplatno (plaćaš, npr data promet, rizik nekog smeća..) i u startu pogrešno, (ako ne vidiš zašto, uzaludno je dalje objašnjavati).
-ako nemaš wc papira? .. nema vremena, otvorio temu s pitanjem? Nevažno je ima li on vremena, tema je sad tu (on je nevažan) :))
gle, možeš požar ugasiti i benzinom.. to ipak nećemo navesti kao preporuku, ili se ni o tome ne slažemo? :)
-kak misliš, ako operater ne želi? Prijava.
-ništa nije besplatno (plaćaš, npr data promet, rizik nekog smeća..) i u startu pogrešno, (ako ne vidiš zašto, uzaludno je dalje objašnjavati).
-ako nemaš wc papira? .. nema vremena, otvorio temu s pitanjem? Nevažno je ima li on vremena, tema je sad tu (on je nevažan) :))
gle, možeš požar ugasiti i benzinom.. to ipak nećemo navesti kao preporuku, ili se ni o tome ne slažemo? :)
Pa postoje i pouzdane aplikacije, a što se prometa tiče, postoji Wi-Fi.
poanta jeste da nisam samo ja bio "zvan" s skrivenog broja ... već pored moje matere još jedno 10 drugih osoba koje poznam.tele2 hoće to uraditi ALI uz policijsku dozvolu i sudskim nalogom.Bez toga nesmiju jer je praktički zadiranje u moju privatnost bez obzira što ja rekao uradite to i sad,procunjajte i ugasite mi broj.rekli nesmiju ništa bez policijske prijave.to je bilo samo ovo vrijeme pon/uto/srijeda. meni jeste sumnjivo nešto što su ljudi podobijali pozive,koje znam a nemamo nikake "digitalne" veze s istima.ni fb,ni fiksne brojeve,ništa.jedina veza bog i ajd bog na ulici u prolazu i ladno pivo pod javnoj rasvjeti.
operateri to hoće napraviti.moraju imati prvo policijski zapisnik i sudski nalog za to.bez toga nesmiju. opet ako to urade mimo policije/suda bez ovlaštenja,opet povreda tvoje privatnosti.kao što su mi rekli,ako se i dalje to isto nastavi "zvanje" u najbliži MUP s osobnom i opisom.
-zašto bi operater išta bez policije.. naravno, prijavljuješ policiji, neš valjda vodovodu/vatrogascima.. prijavljuješ nadležnom (a to je i hakom, ovisi ..).
dalje ide nalog operateru nazad,hakomu ili kome već sve ne ide ... ako se nastavi ... svakako okupljam ekipu i idemo.eto drugi dan,ništa ni danas.
poanta jeste da se poziv konstanto ponavljao u ponedjeljak samo 1x u 10 prije podne.utorak/srijeda 2x na dan.zvonjava do kraja,javljanje,trajanje "razgovora" 10 sekundi pa prekid. čula se tišina s nekim šumovima s druge strane za to vrijeme "razgovora" ... pomislih rade nešto na mreži.