Nova konfiguracija

poruka: 25
|
čitano: 2.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Nova konfiguracija

1. VeMil nikako. Preskupo, loša i slaba ponuda, prevaziđeno.

2. To što si složio ne vrijedi ni 4.000 Kn. Pogledaj cjene tih komponenti u ADM-u (www.adm.hr) i u Protisu (www.protis.hr) da se sam uvjeriš.

9800 je prastara, slaba i skupa grafa.

Taj Zalman hladnjak je ružan a ništ posebno ne hladi.

Monitor je preskup za ono što nudi i mali je.

Procesor. Tko još u ovo vrijeme ide na socket 775 i to dvojezgrenog Intela? To je tako prevaziđeno...

Ploča je Asus, ali čipset joj je jadan. Doslovno jadan, star i još toga.

Napajanje je dosta dobro, nemam zamjerke.

Disk je spor, glasan i ima malo cache. Za istu cijenu dobiješ 320 GB s 16 MB cache...

2 GB ram u takav komp je malo, pogotvo tih skupih.

...

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
16 godina
neaktivan
Nova konfiguracija

hvala,jel ima jos neko preporuka za konfiguracije?

P.N.V.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nova konfiguracija

Jel ti komp za gaming il šta ???

Do koje cijene max želiš da ti ga složimo ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nova konfiguracija

otprilike gaming komp do 4000kn bez monitora

P.N.V.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Procesor stavi Athlona 2 X4 620,a napajanje bi moglo CX400 ili SXS 400W,ali držat će i taj Fortron,ostalo je dobro.

MSN - st001cro@gmail.com (Na avartaru nisam ja!)
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...

Procesor stavi Athlona 2 X4 620,a napajanje bi moglo CX400 ili SXS 400W,ali držat će i taj Fortron,ostalo je dobro.

I misli sam taj proc,no htio sam autoru ostavit dovoljno para za monitor i kuciste.

16 godina
neaktivan

Pa ta grafička je u rangu s HD4870 po performansama,a usto je i novija, manje trosi, manje se grije i podrzava DX11.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Pa ta grafička je u rangu s HD4870 po performansama,a usto je i novija, manje trosi, manje se grije i podrzava DX11.

Sapphire HD 4890 Vapor-X, 1GB GDDR5 256bit, Dual DVI+HDTV out

P.N.V.
16 godina
neaktivan
crazytonipnv kaže...
mtopol kaže...

bolje uzet ovu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7623 ili za 1800kn HD5850

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...
crazytonipnv kaže...
mtopol kaže...

bolje uzet ovu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7623 ili za 1800kn HD5850

uzet cu XFX HD5770 1GB DDR5 HDMI, 2xDVI, Display Port, DirectX 11

hvala!

P.N.V.
16 godina
neaktivan

ja bi uzeo u protisu za 1100 kn

16 godina
neaktivan

ja bih radije išao na nešto ovako: 

cool cool
the PeRo
17 godina
Nova konfiguracija

Puno je bolje uzeti Corsair CX 400 W nego taj Fortron BlueStorm II 400 W.

Corsair je tehnološki novije, jače i ima duže jamstvo (5 godina) a samo par desetaka kuna skuplje.

HD 5770 nije loš izbor.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...

nije istina. pogledaj testove, ati 5750 je dosta slabija od 4870...blizu 4850...

15 godina
mile_st kaže...
mtopol kaže...

nije istina. pogledaj testove, ati 5750 je dosta slabija od 4870...blizu 4850...

Da, istina! Slabija je od HD4870 ali to da nije za gaming su obične gluposti. Pa ja s Hd4850 1gb sve vrtim bez problema. I svaka od tih grafa može dobro koristit. Sve ovisi na kojim se rezolucijama igra i kakve su konfiguracije. Ali ja osobno ne bi nikad išao na HD5750. Ali da je grafička loša ili da nije za gaming o tome uoče ne treba razgovarat.

16 godina
neaktivan
Nova konfiguracija

imho za gaming su grafičke preko 1300kn...ovo ispod drži vodu dok majstori ne odu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mile_st kaže...

imho za gaming su grafičke preko 1300kn...ovo ispod drži vodu dok majstori ne odu...

He. Pa ja ponavljam sve ovisi na kakvoj rezoluciji igraš. Ako igraš recimo na 1440x900 kakve koristi imaš od grafičke koja košta 1300kn?

16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
mile_st kaže...

He. Pa ja ponavljam sve ovisi na kakvoj rezoluciji igraš. Ako igraš recimo na 1440x900 kakve koristi imaš od grafičke koja košta 1300kn?

imaš jer je nećeš bacit u smeće za godinu ipo dana...nije u rezoluciji sve, di su grafički detalji, AA i AF?

15 godina
mile_st kaže...
zabranjeniples kaže...
mile_st kaže...

imaš jer je nećeš bacit u smeće za godinu ipo dana...nije u rezoluciji sve, di su grafički detalji, AA i AF?

Dobro. Ja vidim da nema smisla jer će na kraju izbit svađa. Eto ako ti misliš da je recimo za neku takvu rezoluciju bolje dat za karticu 1300-1500kn za koju garantiram nema šanse da se iskoristi ful onda ok. Poštujem tvoje mišljenje. ALi osobno to ne bi nikad radio i to ne savjetujem nikome. Ispod 1000 kn se mogu nabavit kartice primjer recimo HD4850 ili HD4870 koje ti kažeš nisu gaming kartice, a te kartice tjeraju sve igre na tim rezama na high.

16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
mile_st kaže...
zabranjeniples kaže...
mile_st kaže...

Dobro. Ja vidim da nema smisla jer će na kraju izbit svađa. Eto ako ti misliš da je recimo za neku takvu rezoluciju bolje dat za karticu 1300-1500kn za koju garantiram nema šanse da se iskoristi ful onda ok. Poštujem tvoje mišljenje. ALi osobno to ne bi nikad radio i to ne savjetujem nikome. Ispod 1000 kn se mogu nabavit kartice primjer recimo HD4850 ili HD4870 koje ti kažeš nisu gaming kartice, a te kartice tjeraju sve igre na tim rezama na high.

nema potrebe za svađom..te su kartice super za sada, ali imho ne zadugo...

kad se već kupuje grafulja za par godina unaprijed, možda nije loše radije posegnuti cca 500 kn dublje u džep, nego bit cicija i za godinu-godinu ipo nervirati se čitajući "recomended hardware requirements..."

sve pet kralju!Namigiva

15 godina
mile_st kaže...
zabranjeniples kaže...
mile_st kaže...
zabranjeniples kaže...
mile_st kaže...

nema potrebe za svađom..te su kartice super za sada, ali imho ne zadugo...

kad se već kupuje grafulja za par godina unaprijed, možda nije loše radije posegnuti cca 500 kn dublje u džep, nego bit cicija i za godinu-godinu ipo nervirati se čitajući "recomended hardware requirements..."

sve pet kralju!Namigiva

Da istina i u djelomično se slažem s tobom. Ali kažem ti za takve rezolucije nema potrebe bacat novce. Jer s recimo HD4870 će igrat isto kao i s HD5850 (neče osjetit razliku), a za recimo godinu dvije takve kartice će bit dosta jeftinije. Znači ja ciljam na isplativost. bolje sad uzet neku jeftiniju karticu koju će u potpunosti iskoristit i onda kad za to bude potrebno zamijenit tu karticu nekom koja recimo sad dođe 1800kn za 1000kn. Ali sve ok.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice