Ovako...Zanima me konfiguracija do 5000 kn. Primarno za igrice, da sve ide tečno...:) Sve osim DVD-a i periferije kompa. Nadalje gdje je najbolje kupiti kvalitetno. Zahvaljujem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovako...Zanima me konfiguracija do 5000 kn. Primarno za igrice, da sve ide tečno...:) Sve osim DVD-a i periferije kompa. Nadalje gdje je najbolje kupiti kvalitetno. Zahvaljujem.
ček, imas jos jednu temu u kojoj trazis konfu do 6k kn? sto zelis zapravo...?
Zapravo do 5k. Ona tema se malo zakomlicirala, jer je ekipa zabrijala malo. Ova mi je vaznija. Znači do 5k i to je to. Pozdrav
Imaš Astro Cyclone u Vemilu za 5099 kn http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010514
Imaš Astro Cyclone u Vemilu za 5099 kn http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010514
lol, nije lud da trenutno kupuje u vemilu, a i konfa nije nesto...
btw, prije svega, artikl je, kao i vecina vemilovih artikala nedostupan...
Evo jedna moja preporuka iz protisa. Razlog zašto sam išao na x3 710, a ne na 720 je jer za razliku u cijeni ne dobijate ništa.
-CPU Desktop Phenom 2 x3 710 (2.6ghz, 7.5mb, 95w, AM3) box
-MB Gigabyte sAM2 MA790X-UD3P
-VGA VTX PCI-E Radeon HD4890 1gb
-DDR2 800mhz 4gb (2x2gb), G-SKILL PK Series, F2-6400CL4D-4GBPK
-HDD sata 2 500gb SAMSUNG SpinPoint F3, 7200rpm, 16mb HD502HJ
-400 Corsair CMPSU-CXEU
-cooler SCYTHE mugen 2 SCMG-2000
-kučište ANTEC Gamer Three Hundred, crno
-ventilator SCYTHE Slip Stream, 120mm, 1600
-termalna pasta ARTIC SILVER 5
Cijena 5020kn
Imas temu za sklapanje Pc konfiguracija i mozes tamo pitat, mogli bi se konacno skockat i potrazit slicnu temu da se ne otvara svaki dan 4-5 tema o konfiguracijama ...
Imas temu za sklapanje Pc konfiguracija i mozes tamo pitat, mogli bi se konacno skockat i potrazit slicnu temu da se ne otvara svaki dan 4-5 tema o konfiguracijama ...
Da, slažem se. Bilo bi predobro da se lipo svi savjetujemo u jednoj temi jer ovako sve izgleda bzv nabacano.
Evo jedna moja preporuka iz protisa. Razlog zašto sam išao na x3 710, a ne na 720 je jer za razliku u cijeni ne dobijate ništa. Išao sam na vx450 mada bi to bez problema držao i cx400 i bio bi dovoljan (istina i na njemu bi se nešto uštedilo) ali eto ti odluči (ja sam išao na to da češ u budnučnosti nešto nadograđivat, stavljat neznam možda još koji disk ili slično pa eto bolje i u budučnosti imat malčice viška). Naravno u slučaju da više ne prodaju ovaj 710 jer vidim da ga skoro nigdje nema onda idi na cx400w napajanje i 720 procesor.
-VGA VTX PCI-E Radeon HD4870 1gb
-450 Corsair CMPSU-VXEU
Cijena 4820,44kn
mislim da se moze bolje naci za 5k kn, samo nisam vidio jel njemu treba za gaming ili nesto drugo..
Evo jedna moja preporuka iz protisa. Razlog zašto sam išao na x3 710, a ne na 720 je jer za razliku u cijeni ne dobijate ništa.
-VGA VTX PCI-E Radeon HD4890 1gb
-400 Corsair CMPSU-CXEU
Cijena 5020kn
Evo napravio sam malu korekciju. Mislio sam na HD4890, a stavio slučajno HD4870. Samim tim malo je i cijena sad veća. Stavio sam cx400 što je dovoljno za ovu konfiguraciju. Uštedit se može nekih 550-ak kuna ako se izbace ovi dodatni ventilatori i recimo scythe cooler ako ne namjeravate clockat procesor ili ić na nku lošiju varijantu coolera (nešto jeftiniju).
Evo da se i ja pridružim; solucija Intel i5 + DDR3 + nVidia nalazi se na slici.
Slagao sam u Protisu (www.protis.hr).
Umjesto GTX 260 slobodno se može uzeti ili Radeon HD 5770 ili HD 4870.
Cjena je tu negdje, razlika vrlo mala. GTX 260 zasad jača.
Jako dobra konfiguracija ali uz taj procesor i tu grafičku definitvno bi išao na neko jače napajanje.
Jako dobra konfiguracija ali uz taj procesor i tu grafičku definitvno bi išao na neko jače napajanje.
Mentalist je samo danas raspoložen za šalu. Nemoj muvat ljude
Necu vise.
da ne otvaram novu temu bzvz, jeli se moze kupiti u amazon.com komp i da se moze ovdje ukljucit u struju, jer sam cuo da je tamo drukcija voltaza

hahah, vec je dvaput preporucio ovo napajanje..ocito da se zaljubio u njega... :D
Tu je negdje.....
Za 20 dana mi je rodjendan....
Narucio sam gtx295, ovo napajanje, 12Gb RAM-a, Originalni Windows 7 (64-bitni normalno), neku maticnu (zaboravio sam) +periferija.
Nema potrebe za jačim. Ozbiljno, nema potrebe.
Taj komp ne može nikako povuči više nego što Corsair CX 400W može konstantno i stabilno dati (450W hehe, rikava na 480W).
Nema potrebe za jačim. Ozbiljno, nema potrebe.
Taj komp ne može nikako povuči više nego što Corsair CX 400W može konstantno i stabilno dati (450W hehe, rikava na 480W).
Računajući da se i5 može malo udebljat i još koja stvarčica stavit u kutiju, a tu je i gtx260 ja bi osobno išao na nešto jače napajanje. Ništa ispod vx450.
Računajući da se i5 može malo udebljat i još koja stvarčica stavit u kutiju, a tu je i gtx260 ja bi osobno išao na nešto jače napajanje. Ništa ispod vx450.
Pretpostavljam da nisi upoznat s Corsair CX 400W.
Mogu za opklad da tjera najjači proc, par diskova, par prži, nekoliko ventova i neonki, najtrošniju grafu s jednim čipom (dakle ne x2, crossfire, sli i slično), ploču, 12 GB ram...
To napajanje je zvjer i sigurno nije potrebno jače, pogotovo za komp s grafom umjerene potrošnje, par ventova, par diskova, par čitaća itd...
Pretpostavljam da nisi upoznat s Corsair CX 400W.
Mogu za opklad da tjera najjači proc, par diskova, par prži, nekoliko ventova i neonki, najtrošniju grafu s jednim čipom (dakle ne x2, crossfire, sli i slično), ploču, 12 GB ram...
To napajanje je zvjer i sigurno nije potrebno jače, pogotovo za komp s grafom umjerene potrošnje, par ventova, par diskova, par čitaća itd...
Vjeruj mi upoznat sam. I dobro znam šta cx400 može tjerat ali moj dobronamjeran savjet bi bio ipak ić na nešto jače napajanje tipa vx450. Mislim da je za budučnost ipak bolje imat u kučištu malo jače. Ali to je samo moj savjet. Kažem da ja kupujem ne bi išao na cx400 jer ja volim improvizirat i nadodavat svakakve čičkarije ako me razumiješ. Ali bez ljutnje.