Dali vrijedi moj kompjuter?

poruka: 17
|
čitano: 6.411
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

pozdrav ljudi,ja sam jos jedan laik pa se slabo razumijem u racunala ponesto znam al ne dovoljno
pa ako bi mi htejli reci nesto u vezi mojeg kompa,valja to kaj ili ne?

Specifikacije Specifikacije

0 0 hvala 0
14 godina

za surfanje po netu, pogledat kakav film (bez 4k perverzija i sl.), office i slično je ok, ako se misliš igrat, pa recimo da se i nećeš baš naigrati....

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Netreba ti 64-bit windows kad imas samo 2gb rama

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Dali vrijedi moj kompjuter?
ebljate kaže...

Netreba ti 64-bit windows kad imas samo 2gb rama

Ne samo to - 64 bitni OS je veći potrošač memorije pa mu i lošije stroj radi.

Ali, kako kolega gore reče - stroj je solidan za neke casual stvari. Eventualno malo odigrati stariji COD ili nešto. Ako ne planiraš igrati novije igre ili se baviti nečim zahtjevnim (foto/video obrada i sl) stroj ti je OK.

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...

Ako ne planiraš igrati novije igre ili se baviti nečim zahtjevnim (foto/video obrada i sl) stroj ti je OK.

Zato jer prije šest godina nitko nije mogao obrađivati fotke i montirati kućne video uratke na takvom računalu.

:) nonsens. Naravno da će se moći sa time pozabaviti.
Ako je grafička u OK stanju, može se i igrati, samo je pitanje podržava li neke novije tehnologija (shaderi i slično).

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
17 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...
Friday kaže...

Ako ne planiraš igrati novije igre ili se baviti nečim zahtjevnim (foto/video obrada i sl) stroj ti je OK.

Zato jer prije šest godina nitko nije mogao obrađivati fotke i montirati kućne video uratke na takvom računalu.

:) nonsens. Naravno da će se moći sa time pozabaviti.
Ako je grafička u OK stanju, može se i igrati, samo je pitanje podržava li neke novije tehnologija (shaderi i slično).

Naglasak je bio na "zahtjevnim" {#}

Vulgaris drkenjanje po fotošopu dolazi u obzir, naravno

Freak Show Inc.
10 godina
neaktivan

Hvala vam ljudi,nafriško sam instaliral win8 64-bit al dok sam imal 4 gb rama,ram mi je crko jer sam imal doma problema s strujom u kuci,tj.na uzemljenju je bilo napona 120 v i makar je komp biol ugasen i napajanje na onom gumbicu iza mi je na kuciste probijalo,pa sam po tome zakljucilo posto mi je napajanje crklo jedan ram od 2gb i grafa da se morem odselit iz ove gajbe..haha
uglavnom ja sad s tim kaj ste vidli mogu igrat ets2 na medium tj na 200% od mogucih 400%,mafia 2 na full,cod 4 na low to medium.
i zanima me dali mogu kak grafu malo oveclockat,dal to ima kakve koristi ili ne? 

17 godina
odjavljen
marac1931 kaže...

i zanima me dali mogu kak grafu malo oveclockat,dal to ima kakve koristi ili ne? 

Naravno da možeš i vjerojatno ćeš imati koristi od toga. Skini si MSI afterburner (bespla programčić) pa malo po malo podiži takt GPU-a. Kad se sruši ili se zbrka slika u igri malo vrati i to je to.

Freak Show Inc.
10 godina
neaktivan

a moze se s tim programom''skurit'' grafa?
+hvala svima na informacijma
znate mozda kakvu dobru igricu poput mafia2?sam da nebude neki gta san andreas-.- 

10 godina
neaktivan
Friday kaže...
marac1931 kaže...

Naravno da možeš i vjerojatno ćeš imati koristi od toga. Skini si MSI afterburner (bespla programčić) pa malo po malo podiži takt GPU-a. Kad se sruši ili se zbrka slika u igri malo vrati i to je to.

objasniš mi kak se radi s tim programom?hvala

14 godina

Pozdrav.

Da ne otvaram novu temu, šta mislite o ovome?

http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/hp-compaq-dc5800-destop-pc-intel-core-2-duo-e8400-oglas-11712374

Ne znam koja je grafa u pitanju i kako ubaciti još 2 GB RAMa... Vjerovatno je DDR2, nisam još zvao lika jer bih volio čuti i vaše mišljenje.

Komp bih darovao nećaku.

Hvala unaprijed.

EDIT: Dijete igra FIFA15, CoD, Sniper Elite pa čak i Watch Dogs na mom kompu...

Nisam ja ništa prčk'o.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 10:45 (Spiridon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Spiridon kaže...

Pozdrav.

http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/hp-compaq-dc5800-destop-pc-intel-core-2-duo-e8400-oglas-11712374

Ne znam koja je grafa u pitanju i kako ubaciti još 2 GB RAMa... Vjerovatno je DDR2, nisam još zvao lika jer bih volio čuti i vaše mišljenje.

Komp bih darovao nećaku.

Hvala unaprijed.

Neloš strojčić, ali...

Bilo šta da na njemu ode (osim memorije i diska) - problem je zamjeniti (npr matična i napajanje će biti NEMOGUĆE)

Grafu nećeš moći staviti neku jaču jer napajanje nema dovoljno snage

Bolje uzmi nekakav stroj koji neij brandiran jer onda s njime možeš činiti što te volja. A i nije baš da ovaj na slici vrijedi tih novaca....

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 11:04 (Friday).
14 godina

Ja imam nešto jako slično (moj je malo starija verzija) i komp je prva liga za surfanje, streaming, office, pa čak i nešto znam u photoshopu preradit, ali igre zaboravi, naravno za solitaire je ok {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Samo da se nadopunim...

Moje klinke imaju donekle sličan stroj samo je dell u pitanju. Isto C2D (ne znam točan takt), 4 gige rama. Uzeo sam ima radeonku 5540 i igraju raymana na njemu. Mislim da su takve igre maksimum za očekivati od takvog stroja. Za sve drugo treba ipak nešto jače ali najveći problem po meni je taj što će bilo kakva zamjena dijelova biti noćna mora ili potpuno nemoguća misija!

Freak Show Inc.

0 0 hvala 1
14 godina
Spiridon kaže...

Pozdrav.

Komp bih darovao nećaku.

Hvala unaprijed.

Loše. Za 700 kn se nadje i bolje.

11 godina
neaktivan
Dali netko moze mozda reci, koliko bi mogao dobit za ovaj pc?

CPU: AMD FX-6100 (3.30 Ghz, 6 jezgri)
Graficka: Ati Radeon 6850 HD Sapphire Toxic 1GB GDDR5
Rami: 8 Gb (2 plocice x 4GB) Corsair Veangence
Maticna: ASRock 970DE3/U3S3 (CPU socket)
Napajanje: MS 550W
HDD: Hitachi 250GB

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
justaguy kaže...
Dali netko moze mozda reci, koliko bi mogao dobit za ovaj pc?

CPU: AMD FX-6100 (3.30 Ghz, 6 jezgri)
Graficka: Ati Radeon 6850 HD Sapphire Toxic 1GB GDDR5
Rami: 8 Gb (2 plocice x 4GB) Corsair Veangence
Maticna: ASRock 970DE3/U3S3 (CPU socket)
Napajanje: MS 550W
HDD: Hitachi 250GB

http://www.bug.hr/forum/board/racunala-procjene/119.aspx?sort=act

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice