Čudan problem sa novom konfiguracijom

poruka: 133
|
čitano: 32.471
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imo sam i ja sličan poblem prošle godine Mršti se.

Kod mene se komp nije htio upaliti, tj. otići u windowse. Kada bih stisnuo gumb za paljenje nebi bilo "beep" zvuka od matične, samo bi se ventilatori zavrtili i dalje ništa. Prvi put odnesem komp na servis i kod njih se upali iz prve, dođem doma i meni upali. I tako je radio par mjeseci, dok se opet nije ponovio problem.

Odnesem (po drugi puta) komp na servis i kod njih naravno upali iz prve, dođem doma i opet neće. Odnesem komp kod frenda, neće ni kod njega upalit. I tako mi par tjedana komp nije radio, dok po treći put ne odem do servisa, ali bez kompa. Pričam sa serviserom i kaže mi (među ostalim) da probam protrest komp, onak ne lupat nego samo trest. I dođem doma, to napravim i "nemreš belivit" komp mi radi Cool.

Valjda je negdje bio slab kontakt ili tak nekaj.

Alex sretno ti bilo, vidim da bu ti trebala sreća

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Čudan problem sa novom konfiguracijom

Jao koji PEH kupis komp za 6000kn i ne radi mene bi tata Killal =) moj je 5500 dosao ali nikakvih problema nemam, samo trebam jos ventilatorica staviti jer se jako grije, Ali tebi SRETNO!!!

[url=http://img16.imageshack.us/i/sighx.gif/][img=http://img16.imageshack.us/img16/1065/sighx.th.gif][/url]
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Kakva leta i kakvo kinder jaje? Može bez metafora? Izlanuo se

Joj joj joj... :D

Letva ugrubo = 

letva letva

Kinder jaje = nešto veoma jeftino i loše, tako jadno i bezvrijedno da se dijeli čak i u kinder jajima :D

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stavio sam prvo na kaj sam naletio :P

Evo bolje slike:

naponska letva naponska letva

Neki to zovu produžnim, al nama je produžni nekaj drugoga hehe

Btw, mislim da ono nije ups, nego samo nekakva svemirska letva :D

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
16 godina
Alex55 kaže...

Upravo sam razgovarao sa serviserom iz ADM-a koji mi je predložio (jer ga to zanima i to želi) da on sruši moje Windowse i instalira svoje, i sve drivere itd. To bi značilo da će računalo ostati još kod njih do sutra na testiranju...

A kada će mi vraćati računalo, ukloniti će on te svoje Windowse, pa ću ja ponovno morati instalirati svoje...

-Ne, onda nek vrate tvoje windowse nazad. Ovo je znak da ipak postoje problemi jer u suprotnom nebi to predlagali. Jedini načiin eliminacija nepoznatog tj. tvoih windowsa i drivera.

Npr. ''što ako''.. ako je RAM neispravan ili se komp. pregrijava i sl., to je pokriveno garancijom, čak ni prvi servis nisu smjeli naplatiti itd. Oni zamjene RAM (ili neispravu komponentu, što bi svejedno morali, -garancija) ali mogu reći da je sve OK i da je zato lažna reklamacija ili da su krivi tvoji windowsi.... -ako razimiješ o čemu govorim?

Oni mogu napraviti image tvog sistema, nakon svojeg testiranja i dokaza da je hardware OK, mogu taj image vratiti nazad. To bi i tebi pokazalo dali je neki software (misli se na crack/igra/WGA/SP2-3..) kriv, da znaš za ubuduće.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Problem je zagrijavanje graficke, nista drugo... Ona je ta koja radi takve problem, a nekada i procesor, no ovaj put je to ona...

http://spaceforum.forumsmotion.com Gmail: ivan.stoposto@gmail.com MSN: ivan_babic_95@hotmail.com
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

-jupi! (-da, malo čudno zvuči...)

To opet samo dokazuje da je problem ipak postojao, zato su nudili instalaciju svojih windowsa.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Super, drago mi je šta je pronađen problem Smijeh. Nema goreg nego kada nosiš "ispravan" komp na servis.

Mislim da većina matičnih ima 8 USB-ova, tak da to nebi trebo biti problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nadam se da će sad bit sve ok!

Usput, jesu ti kojim slučajem vratili novce za naplaćeni servis? Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa rekao si da si morao platiti prvi puta za servis...

0 0 hvala 0
16 godina
Alex55 kaže...

Pozdrav (ponovno)!

Kao što sam bio rekao, MBO mi je crknula, a pošto se više ne proizvodi takva, vjerovatno ću morati odabrati novu, ukoliko ne poprave staru...

Imam sada problem... Imaju vrlo malo MBO-a u ponudi u ADM-u. Imaju Gigabyte, Sapphire i neku no-name (pogledajte sami). Gledao sam Gigabyteove i nisam našao ovu koju imam sada, nego neku slično, veoma sličnu (ima sve site konektore), ali košta 100 kuna manje od one koju sam imao...

Sada imam problem, ako uzmem tu onda to znači da smo spušili 100 kuna, a sve ostale, koje su skuplje, podržavaju samo AM3 utor za Procesor i DDR3 za RAM.

Mogu li ja u AM3 utor ugurati AM2 procesor i mogu li u DDR3 utor ugurati DDR2 RAM? Ovo je zbilja glupa situacija u kojoj ja gubim...

Što mi je činiti?

Unaprijed hvala!

Nemoze AM2 proc u AM3 plocu, kao sto ni DDR2 memorija nemoze u DDR3 utor.

torrentolog!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-uzmi ploču koja ti odgovara, 100kn niža cijena je normalan pad cijene (i za identičnu ploču). Usporedi s VGA, HDD... cijene padaju.

0 0 hvala 0
16 godina
Alex55 kaže...

Ne ne ne... Nije identična MBO...

Moja je blia:

• Gigabyte MA790X-UD4P

A ova je:

• Gigabyte MA790X-UD3P

U čemu je razlika između te dvije? Inače, izgledaju identično i imaju 8x USB utora i 2x FireWire i DolbyDigital Sound, što mi se sviđa, a to je imala i ona prije...

Gotovo pa da i nema razlike, vidi sam.

torrentolog!
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2009 11:46 (BORG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da kaj je s tim? To bi trebali vratiti ,ili ti dati nešto u toj vrijednosti!! I to OBAVEZNO pitaj!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ali trazi onda neki bolji dio za komp 

mp14
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Alex55 kaže...

Ma... Nije to toliki bad...

Svaka kuna manje je bed - bezveze su ti naplatili servis za nekaj kaj su oni zaj... i zato samo ti to napomeni - dapače -zahtjevaj!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Alex55 kaže...

A što da tražim? Zbilja vas ne razumijem...

Da tražim besplatan kabel za napajanje koji mislim kupiti kada ću doći po računalo???

I trebaju li mi dati kutiju od matične ploče sa CD-om ili mogu iskoristiti CD koji sam dobio uz onu prvu UD4P matičnu? Makar na CD-u ne piše točan model MBO nego samo za AM2...

???

Kabel ti košta kakvih 30 - 40 kn!! Tak da ti moraju dat nešto u vrijednosti 120!!

Normalno da ti moraju dati sve pripadajuće od ploče - kutiju ,cd i sve ostalao!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pitaj ,barem reda radi. Ali svakako zahtjevaj pakiranje od nove!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Čuj ,budi pristojan i pristojno pitaj za te pare!! Kutiju od stare matične uzmi sa sobom i nek ti daju novu. OK ,ako su se dečki upristojili to je u redu ,ali za 120 kuna možeš kupit dobru strujnu letvu sa 6 priključaka i prenaponskom zaštitom - zato slobodno pitaj za te pare!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisi tih 120kn potrošio na sebe, nego na njihovu glupost... Nećeš izgubiti ništa ako pitaš

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!

1 0 hvala 0
16 godina

-hmmm. da uz predpostavku da je i kod prve reklamacije MBO bila krivac. Što ako je MBO crkla sad, recimo slučajno, dok su testirali? To je samo moguće objašnjenje za odbijanje povrata / kompenzacije za plaćanje prvog 'lažnog' kvara. Ipak probaj, jer ako netko kaže da je to premali novac za natezanje, onda koliko je malo tebi, još je manje nekoj firmi kao ADM. Jednostavno kao pozitivna reklama, bilo bi fer da ti vrate novac.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni se nekako cini da s VGA nesto nije u redu.....nezz zast...

Baš sam majmun ;)
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja sam imao ista takav problem samo sto sam ja mogao uc u bios tam kad se pali pa tam nes stisnut i radilo je

(cito sam prvi post)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hajde, nemoj se toliko žalostit', to ti je tako... ne ide uvijek sve kak' si mi zamislimo.

Nisam sigurna da postoji neki savjet koji možeš dobro iskoristit'. Tvoje računalo je ipak u dobrim rukama i najbolje da ostaviš njima da o tome brinu. Nema se smisla previše uzrujavat' i ljutit', svima je u interesu da se kvar što prije otkloni.

Ti se oboružaj strpljenjem i probaj razmišljat' o nečemu drugome. Pogledaj neki film, baci se u krpe, sutra si već bliže igranju te nove igrice na svom kompu. Namigiva

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Samo pazi da ti ne padne po stepenicama doma kad ćeš ga nositi hehe

Naravno, ovo ti ne bi smjeli naplatiti...

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Ne razumijem...

Misliš da ne padne računalo na stepenicama dok ga nosim uza stepenice u dućanu ili doma? Jer u dućanu imaju stepnice, a računalo će nositi serviser do auta...

Hmmm... Moram se raspitati oko produljenja jamstva...

lol... to je bio sarkazam... očito nisi razumio Smijeh

Da, svakako se raspitaj oko produljenja jamstva.

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

valjda ce ti sve raditi... :)

ali nije mi jasno zasto nisi smio dirati naljepnice jer ako si kupovao komponentu po komponentu.

Ti bi trebao imati garanciju za svaku komponentu posebno, a ne za cijelu konfu osim ako nisi kupio vec složenu konfiguraciju(nadam se da nisi jer bi tako prošao puno skuplje)...

To mi nije jasno.

Ak ti se da ajde ih nazovi i pitaj ih dali si smio skidat naljepnice, jer ja mislim da si smio

P.S. ovaj post uvaži samo ako si kupovao svaku komponentu posebno

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Alex55 kaže...

Pozdrav svima...

Imam jedno, novo pitanje!

Prilikom paljenja računala, glavni optički uređaj (jer imam 2) jako, jako buči. Kao da guta medije! Slično buči i drugi, ali duplo tiše...

U čemu je problem?

Unaprijed hvala!

ako radi nigdje nije problem...

Alex55 kaže...

I kako ovo riješiti?

(Na slici je TaskManager)

i di je tu problem?? pali ti se svaki puta prilikom pokretanja racunala?? ako je tako makni ga iz startup opcija

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Alex55 kaže...

I kako ovo riješiti?

(Na slici je TaskManager)

Stisni 2x na taj okvir od TaskManagera i trebo bi se vratit puni prozor....

Raise hell in heaven
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Vidi sliku.

Napravis tu dvoklik.

Tu dvoklik misom napravis (ljevi dvoklik) Tu dvoklik misom napravis (ljevi dvoklik)
lol, lol, lol

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice