Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.820
|
čitano: 4.155.513
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1

Ovaj put ga nije sreća nagradila kako smo navikli (lunju)... ali je sreća i ne imati nesreću (kao perez npr)

10 godina
Maddog_HR kaže...

Nisam "opleo", vec ti pokusao ukazati na pogresku. Hamilton mi nije miljenik, no svakako imam veliki respect za njega kao vozaca i sve uspjehe koje je ostvario.

Reče, i osta živ... pa jbt ako ima natruhe da je post protiv hamstera... ma niti ne protiv, već da nije hvalospjev... ti si u popisu "minusaša"... lažeš sam sebe

14 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Jel tko primjetio kad je Max kukao na teamradio pa mu Horner rekao da se smiri da ce imat sansu na kraju utke..i tako bu na kraju!

A onaj tukac od komentatora na SK HD 3 kruga do kraja on tupi 5 puta za redom da ima 13--....

AUDIOFIL
17 godina

Lec je bio dosta prgav ovu utrku, iskoristio svaku "sivu zonu" koju je mogao. Skračivanje staze prelaskom preko pitlane linije, pa čak i kad ga je Max prešao išao je van staze da zadrži kakvu takvu distancu prema njemu. Za vrijeme žutih zastava približio se Maxu 8 desetinki.

ALI neka, to nam i treba, dva vozača spremna ići do apsolutnog limita, ali da znaju gdje je limit jedan drugom da ne završi s kontaktom svaki blizak susret.

Uz dužno poštovanje prema Lewisu, bez obzira s kim se utrkivao, (Max, Bottas, Rosberg, Massa), njegovi susreti s njima uvijek su završavali spektakularinim sudarima, ili guranjima s staze.

Ovo sad je užitak gledati ova dva vikenda. Dva vozača na rubu, a opet dovoljno poštovanja među njima, da znaš da će obojica završiti utrku (ok, max nije provu, ali to nema veze s lec-om).

BTW dok se fanboysi svađaju nitko ne komentira nova pravila. Utrikvanje brutalno od početka do kraja grida, od početka do kraja utrke. Bilo spora ili brza staza.

Hrpa novih inovacija na gridu svaki dan praktički, vozači rade čuda po stazi, povratak otpisanih (haas i alfa), Alonoso/Ocon, propast Mclarena, Russell vež lagano zahebava Lewisa (mi imamo treći najbrži bolid, ne znam što je Lewisu ), Rikki i dalje katastrofa (na kvalama super zadovoljan s 11 mjestom, Norris skoro plaće zbog neulaska u q3 ), i da ne nabrajam više.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina

Pa dobro meni je sve isto kao i lani..imamo dvojac koji se bori za postolje..pa imas sredinu i zacelje..samo su kocke malo pomjesale i dobili smo ovo..a to sto se ova dva ka prijateljski utrkuju pricekajte malo da se zakotrlja F1 bit ce tu svega između ove dvojice..jos ako se Merc poslozi....ima da svi skupa gustamo!

I naravno samo FERRARI!!!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2022 22:18 (volegradele).
13 godina
neaktivan
miki_the_pirat kaže...
Maddog_HR kaže...

Nisam "opleo", vec ti pokusao ukazati na pogresku. Hamilton mi nije miljenik, no svakako imam veliki respect za njega kao vozaca i sve uspjehe koje je ostvario.

Reče, i osta živ... pa jbt ako ima natruhe da je post protiv hamstera... ma niti ne protiv, već da nije hvalospjev... ti si u popisu "minusaša"... lažeš sam sebe

Nemam pojma sto pokusavas reci. Savjetovao bi ti da pises razumljive smislene recenice, no zapravo me boli briga.

No, ipak cu se osvrnuti na ovo "miljenik". Ne, nije mi miljenik. Da, smatram da je najveci vozac F1 u povijesti i  svidja mi se njegov stil voznje. Imam ogroman respekt za sve sto je postigao u sportu, uzivao sam u mnogim njegovim voznjama.

Nemam omiljenog vozaca, simpatiziram vise njih.

Ne znam mozes li to shvatiti.....

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2022 23:09 (Maddog_HR).
13 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Pa dobro meni je sve isto kao i lani..imamo dvojac koji se bori za postolje..pa imas sredinu i zacelje..samo su kocke malo pomjesale i dobili smo ovo..a to sto se ova dva ka prijateljski utrkuju pricekajte malo da se zakotrlja F1 bit ce tu svega između ove dvojice..jos ako se Merc poslozi....ima da svi skupa gustamo!

I naravno samo FERRARI!!!!

Slazemo se. Ako Leclerc i Verstappen ostanu glavni konkurenti za naslov prvaka, mislim da je samo pitanje vremena kad ce fer utrkivanje eskalirati u nesto vise. Tako je uostalom bilo i lani, prvih 10ak utrka su se Hamilton i Verstappen utrkivali dosta fer

..zestoko no ipak fer. Dok nije eskaliralo.

Verstappen je vec na ovoj utrci pokazivao znakove nervoze, cak su ga sa grida smirivali u jednom trenutku. Leclerc dosta mirniji, barem nismo culi nikakve nervozne poruke preko radija. 

A dobro se sjecamo da su njih dvojica vec imali bliske susrete - 2020a i RB ring mi padaju na pamet.

15 godina
15 godina

Kruže priče po selu da žele za stalno Spa označit iz F1? Ima li istine u tome ili ne?

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
17 godina
volegradele kaže...

Jel tko primjetio kad je Max kukao na teamradio pa mu Horner rekao da se smiri da ce imat sansu na kraju utke..i tako bu na kraju!

A onaj tukac od komentatora na SK HD 3 kruga do kraja on tupi 5 puta za redom da ima 13--....

da 3 kruga... on je zadnjih 15 krugova spominjao u komentarima kao da ih ima 10 više... ono, piše iznad podataka o poretku relatvno veliko "10 LAPS TO GO" a on priča o 20... a počeo je dosta prije. A ja gledam, jesu ti komentatori moćda u svađi, da ga ovaj drugi nije upozorio makar na tren da se blamira... valjda je i u zadnjem krugu još spominjao 10 krugova. A bilo je još prosipanja, ono, ne znaš jel bi ugasio ton ili bi se samo smijo.

8 godina
x18x05x kaže...

Kruže priče po selu da žele za stalno Spa označit iz F1? Ima li istine u tome ili ne?

Jedine opcije po kojima bi Spa ispala iz F1 su sigurnosni razlozi, nemogućnost udovoljavanja FIA-inim propisima ili $$$. Spa je gotovo pa jedan od temelja moderne Formule 1. 

15 godina
robogo kaže...
x18x05x kaže...

Jedine opcije po kojima bi Spa ispala iz F1 su sigurnosni razlozi, nemogućnost udovoljavanja FIA-inim propisima ili $$$. Spa je gotovo pa jedan od temelja moderne Formule 1. 

Slažem se...ali problem je u tome što $$$ vladaju, tako da aok su $$$ u pitanju onda će SPA izletit iz kalendara kao da nikad nije ni postojao. 

A što je najgore, ili najbolje, kako za koga, oni koji su na čelu znaju da će zbog toga jedino imati nekoliko manjih pobuna, kažem manjih u smislu sveukupnog broja pratitelja, druga je stvar što će bi se bunili najviše mi, zagriženiji fanovi, ali ja prvi ne bi zbog toga ništa bojkotirao, nego bi i dalje gledao i pratio kao i do sad. 

Tako da ako to postane realna i ostvariva ideja, i ako im bottom line pokaže više $$$ izbacivanjem Spa i uvođenjem neke druge staze uopće nemam ni malo dvojbe da će to i napraviti.

Iako vjerujem da će prije toga pokušati ubaciti još 5-6 dodatnih utrka u sezonu, jer ipak će im projekcije prikazati da im se još više od zamjene Spa nekom drugom utrkom isplati zadržati Spa i svejedno dodati još neku drugu, unosnu utrku.

15 godina
robogo kaže...
x18x05x kaže...

Max je lijepo rekao u intervju zasto Spa ispada...$$$  (nije rekao tocno, no rekao je u smislu "svi znamo zasto se Spa zeli izgurati")

Di2 & EPS FTW!
13 godina
neaktivan
Sumnjam da ce Spa ispasti. Kao sto je kolega rekao, rijec je o legendarnoj stazi koja je ikona F1.

Uostalom SPA je pred zavrsrtkom velikih strukturnih promjena na stazi (uglavnom je rijec o zonama izletanja i podizanje sigurnosti), sumnjam da bi isli u tako velike zahvate da postoji rizik od ispadanja iz kalendara, iako nemaju ugovor nakon ove sezone.

Domenicali je vec najavio da je zelja managementa podici broj utrka na 30 nakon 2025e, do tada ostajemo na 24. Mozda sam optimist, no vjerujem da ce SPA uvijek imati mjesto u kalendaru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2022 11:17 (Maddog_HR).
17 godina

Lako im se zezati kad im je Zantvoort uletio. Nek ubace i jednu od Njemačkih staza i ode Spa. Nizozemci imaju love i mogućnosti putovati. 

Spa je bila radila gluposti kao rallycross koji se djelomično vozio po F1 stazi, pa je bilo troškova čišćenja blata itd.

Spa je i valjda zadnja staza na kojoj se pogibalo?! Hubert 2019.? Ne znam za motore i slične kategorije. 

Tako da ako se treba stisnuti Spa, svakako se može. 

Malo offtopic ali jel netko zna što Martin Kodrić vozi ove godine?

In vino veritas
10 godina

sa SPA je problem što je u pripizdini i nema dodatnih sadržaja ni smještajnih kapaciteta relativno blizu staze... a kako nema toga nema ni "vanpansionske" potrošnje pa to vuče da nema ni interesa kojekakvih... dakle samo $$$$

13 godina

Nešto mi je nejasno u vezi zadnje utrke. Kako Max nije mogao ni prismrditi Leclercu do 15 krugova prije kraja?! Znači doslovno cijelu utrku je bio 1.5-2 sec iza Leclerca i onda mu je odjednom 3 kruga za redom bio na guzici, prestigao ga i pobjegao mu (do žutih zastava kada se Leclerc opet približio). Sumnjam da gume igraju ulogu jer su mijenjali u jako slično vrijeme. Ili je Max stiskao do samih limita ili je Lecrec malo popustio ili nešto treće?

14 godina

Max ga je pratio i nije se full forsirao te je "prištedio" gume da može napasti u zadnjoj fazi utrke, što je i napravio. Mogu oni mijenjati gume u identično vrijeme, to ne znači da će im recimo za 10 ili 15 krugova biti u identičnom stanju. Race pace im je vrlo sličan, odlučivale su nijanse a Max tu obično briljira jer u pravilu izvlači maximum iz "paketa". 

15 godina
itomic009 kaže...

Max ga je pratio i nije se full forsirao te je "prištedio" gume da može napasti u zadnjoj fazi utrke, što je i napravio. Mogu oni mijenjati gume u identično vrijeme, to ne znači da će im recimo za 10 ili 15 krugova biti u identičnom stanju. Race pace im je vrlo sličan, odlučivale su nijanse a Max tu obično briljira jer u pravilu izvlači maximum iz "paketa". 

Da, bilo bi zanimljivo vidjeti Lewisa i Maxa u istom "paketu" jer Lewis je do sad često bolje čuvao gume uz istu brzinu kao i momčadski kolege. Bilo bi zanimljivo stvarno vidjeti njih dvoje u istom bolidu...

Iako i ne samo njih...već i neke druge vozače...ali opet, s druge strane to je ustvari želja za kup natjecanjem...međutim kad se tako postave stvari bilo bi zanimljivo vidjeti F1 momčadi sa po 4 bolida, kada bi u ta 4 bolida iste momčadi bili sve vrh vozači...ali opet, ni to nebi bilo dobro jer onda bi dominantna momčad bila još dominantnija. A kad znamo koliko rijetko ustvari imamo borbu 2 ili više momčadi kroz cijelu sezonu...to bi bilo koma za glkedat čisto zato jer nebi ni jedna momčad skupila 4 top vozača, nego bi opet imali top vozače u 4 momčadi, svaki sa po 3 druge violine...ili tako neki poredak bi išao.

14 godina
robogo kaže...
x18x05x kaže...

To govorimo o Spa Frankorschamps, ili o nečem u Italiji?! 

ATJ Lučko
10 godina

Spa Frankorschamps nažalost

14 godina
miki_the_pirat kaže...

Spa Frankorschamps nažalost

U mojem slučaju, komentiram isključivo kao zaljubljenik u auto sport primarno, lajbek koji se divi Mudonjama koji mogu jurcat po stazi toliko krugova, i na kraju, neki, pobjediti. 
Odustati od onakve staze vjerojatno ima preko nekoliko reperkusija, o kojima primarno moja skromna subjektivna malenkost nema blage veze, ali uzimajući u obzir ovakav tip staze i neki novi iz zadnjih desetak godina, je DEBILANA na Ntu potenciju! 

Od MAX TV institucije odustajem zbog prekonekoliko razloga, čitaj; jedan je i neimanje F1 u ponudi ( zaboli me kita za kita i njihova glupiranja, tko će kome više ... ), od prekonekoliko gubitaka u zadnjih nekih šest godina, ali budem odustao i od F1 ako se budu ”ovakve” staze izgubile, neznam u prijevodu, u buci u eteru, u ...! 

Pa kuda smo otišli od prije nekih tridesetak godina, cilindara sve manje, o decibelima sve tanje, love kao sve više, o životma se sve manje pravima piše. 

ATJ Lučko
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Isle su izjave od strane Ferrarija nakon utrke da je pod SCom isao brze nego je dozvoljeno, pa se tako priblizio na "striking distance". Naknadno se nitko nije oglasio na tu temu, tako da ne znam da li je istina.

Leclerc je ostao i bez DRSa na startno ciljnoj ravnici zbog zute zastave, pitanje kako bi utrka zavrsila da se to nije desilo.

No, kako god, odlican fajt, puno bodova za Ferrari.

17 godina

Spa, Monza, Silverstone, Nurburgring, Hockenheim, Suzuka... Neke stvari se ne mogu kupiti novcem. Ukinuti sve Tilkeove staze, ukinuti pustinjski bullshit, ukinuti azijske show staze. Ono temeljno mora ostati pa i da se FIA odrekne novaca za te staze.

14 godina
Korny1603987 kaže...

Spa, Monza, Silverstone, Nurburgring, Hockenheim, Suzuka... Neke stvari se ne mogu kupiti novcem. Ukinuti sve Tilkeove staze, ukinuti pustinjski bullshit, ukinuti azijske show staze. Ono temeljno mora ostati pa i da se FIA odrekne novaca za te staze.

U redu je sanjati.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
14 godina
Maddog_HR kaže...
itomic009 kaže...

Isle su izjave od strane Ferrarija nakon utrke da je pod SCom isao brze nego je dozvoljeno, pa se tako priblizio na "striking distance". Naknadno se nitko nije oglasio na tu temu, tako da ne znam da li je istina.

Leclerc je ostao i bez DRSa na startno ciljnoj ravnici zbog zute zastave, pitanje kako bi utrka zavrsila da se to nije desilo.

No, kako god, odlican fajt, puno bodova za Ferrari.

Ja vjerujem da bih ga pretekao da nije bilo zute zastave..ali eto Maxa je malo sreca ovi put pomazila!

AUDIOFIL
13 godina
neaktivan
Sluzbeno predstavljen Las Vegas, vozit ce se od sljedece godine, nocna gradska utrka.

Layout ne izgleda nesto posebno atraktivno, no sigurno ce biti šareno zbog osvjetljenja. Dijelom se vozi i po LV stripu. 14 zavoja, 6.2km ukupna duljina, ravnica 2 km.

Ne znam sto misliti, jos jedna gradska staza, vidjet cemo nagodinu. Brzo se nasla zamjena za Sochi.
14 godina
volegradele kaže...

Ja vjerujem da bih ga pretekao da nije bilo zute zastave..ali eto Maxa je malo sreca ovi put pomazila!

Bilo bi napeto, to je sigurno . Bit će borbi u narednim trkama 

15 godina
volegradele kaže...
Maddog_HR kaže...

Leclerca je puno sreca pomazila sa safety carom, "izbjegavanjem" pravila i ostalim stvarima.

Di2 & EPS FTW!
16 godina
itomic009 kaže...

I ja sam navijač Ferrarija. I ne, nije najbolji vozač, nikad bio.

Samo da je dobro Mick.

Pazi kolega, ovdje na ovoj temi je određena ekipa samoprozvanih branitelja istine, ispravnog i Lewisa poglavito te se ne smije kritizirati isti. Ne samo da se ne smije kritizirati, nego se ne smije govoriti ništa što ga ne prikazuje u dobrom svjetlu. Tako da, vrlo oprezno što pišeš 

Hamiltonova izjava da se za 10-to mjesto dobija bod i da se čudi da se uopće tako nešto boduje - tako mi je pao u očima da je to nevjerojatno. Pravi se budala kao kada bi se čudio nogometaš da je lopta okrugla.

dad0r kaže...
itomic009 kaže...

I ja sam navijač Ferrarija. I ne, nije najbolji vozač, nikad bio.

Samo da je dobro Mick.

Pazi kolega, ovdje na ovoj temi je određena ekipa samoprozvanih branitelja istine, ispravnog i Lewisa poglavito te se ne smije kritizirati isti. Ne samo da se ne smije kritizirati, nego se ne smije govoriti ništa što ga ne prikazuje u dobrom svjetlu. Tako da, vrlo oprezno što pišeš 

Prema ovom forumu ispada da je Lewis Isus Krist, a lik ono 8 godina za svemirskim bolidom ostale kante ostavljao iza sebe. Neka se malo pate, patili smo i mi gledajući 8 godina solo izvedbu.

Fala dragom bogu da više ne gledamo tu Solo izvedbu. Inače našao sam neki link i poskidao par TB Frmule 1. Pola do pobijeda Hamiltona su čista kao što kažeš Solo izvedba.

Nadam se da od par utrka neće više biti vrijedan spomena. Mercedesu želim da ide u korak sa vodećom dvojkom ali ovom liku koji na svaki trening dolazi u čemu ono? Pidžami, šalvarama, vudu naraodnoj nošnji iz afrike. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice