Dalje, zašto bi pobogu bilo dobro da ovaj konj Mazepin bilo kome uništi utrku sa svojim glupostima?
Samo veoma površnoj osobi/fanu trebaju sudari za 'dobru' utrku. A u Portugalu smo vidjeli: Verstappenov prolazak Hamiltona nakon restarta kojeg je Hamilton zeznuo, pa Hamiltnov prolazak Verstappena za povratak na drugo mjesto, Hamilton vs Bottas za vodstvo (iako je ovaj naš lokalni Ferarrista rekao da je Bottas pustio Hamiltona s vanjske strane, iako je točno tako Verstappen prešao Hamiltona, znači Hamilton je Verstappena pustio???) i na kraju Verstappen protiv Bottasa nakon boxeva.
* * *
Živio.
Pustimo sada nas dvojicu (biće što se mene tiče sve u redu u buduće).
Pratim F1 četvrt stoljeća i koliko se sjećam da se Šumaher zabio u nekoga da bio osvojio Titulu i naravno da su mu sudije očitale lekciju.
Prošla sezona (nakon što sam zijevajuči pratio predhodne) meni je lično bila dobra zato što sam pratio središnje timove i svoj naravno tim Ferrari i kada tone nadao sam se da potone kao Haas ili Williams.
Osim toga prošla sezona bila mi je posebno zanimljiva jer je kasno startala pa su faktički sa nepripremljenim gumama vozili do decembra. Ovo ako se nastavi ovako poprilično ćemo gledati dosadne utrke pogotovo ako se zna da imaju samo 3 motora na raspolaganju.
Nema odvoženje utrke na jednom setu guma, što je malo debilno od strane FIA-e koji promoviše sve moguće uštede i zelene. I ako se već moraju mijenjati gume zašto ne na jednoj boji.
I ako nema pokretnih dijelova ne znam zašto su prošle godine dozvolili DAS sistem u Mercedesu. Sklanjaj ga, oduzmi mu sve bodove i neka ove sezone se Hamilton izjednačava sa Šumaherom.
Sjetimo se ovakvih gluposti:
Pa se sjećam kada Mercedes nije znao kako da poboljša diskove onda su po dva kočiona diska stavljali. Nije samo da kritikujem Mercedes, i Ferrari nije bajan, 2018. novinari primjetili da se malo kao puši iz ispuha... ljudi skontali da nešto je muljano (mijašno gorivo sa uljem ili šta već) i odjednom sledeće (prošle) godine Ferrrari u totalnoj banani.
Da nema nekih restrikcija Mercedes bi danas ovako izgledao:
Dakle ja sam za konstruktivnu raspravu, a treba znati čitati i između redova. Ako sam rekao da se je možda bilo i dobro da se netko slupao nisam aludirao na to da netko pogine. Svi su se malo opustili go Grožanove nesreće kada je doslovce čovjek se ponovo rodio. A i svi volimo F1 zato što je tehnički najzhtjevniji sport sa najnovijim tehnologijama a i vozi se brzo i toga su svi svjesni.
Ajde živio i ti meni.