- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo mala zanimljivost: auto kojim se želi oboriti brzinski rekord koristi cosworth f1 motor kao pumpu za gorivo:
http://www.techradar.com/news/world-of-tech/car-tech/the-1-000mph-car-that-can-outrun-a-bullet-945127
Zanimljivo, ali nazalost glupo i besmisleno. Najgluplje od svega je sto ovo i ne slici na auto.
Ma totalno isfuravanje, a stvarno ne kuzim taj motor koji sluzi kao pumpa za gorivo, LOL. Cemu sad to? Pa iz tog mlaznog motora ne mogu na taj nacin izvuc nista vise. Obicne elektricne pumpe koje se inace koriste daju dovoljno goriva za sve rezime pa i forsaz. Totalno isfuravanje bez smisla.
Evo mala zanimljivost: auto kojim se želi oboriti brzinski rekord koristi cosworth f1 motor kao pumpu za gorivo:
http://www.techradar.com/news/world-of-tech/car-tech/the-1-000mph-car-that-can-outrun-a-bullet-945127
Zanimljivo, ali nazalost glupo i besmisleno. Najgluplje od svega je sto ovo i ne slici na auto.
Ma totalno isfuravanje, a stvarno ne kuzim taj motor koji sluzi kao pumpa za gorivo, LOL. Cemu sad to? Pa iz tog mlaznog motora ne mogu na taj nacin izvuc nista vise. Obicne elektricne pumpe koje se inace koriste daju dovoljno goriva za sve rezime pa i forsaz. Totalno isfuravanje bez smisla.
Nije sigurno isfuravanje, nebi bezveze natrpali nepotrebnu težinu u vozilo kojim žele dostići brzinu od 1600 kmh...
Vjerojatno ima veze sa pouzdanošću, radom, opskrbom ili već nečim pri tako gadnom ubrzanju. Jer plan je doći do 1600 kmh u samo 40ak ili tako nesto sekundi
Kada krece sa serijskom proizvodnjom?
Bernie priprema teren za VN Croatia
Jeli zna ko koliko ove godine ima Ferrarijev motor BHP?
I koliko bi imali oni mali turbaci sto bi Bernie htio ubaciti konja?
Jeli bi se ista izgubilo (naravno osim zvuka)?
ove god imaju do 800
a sa ovim turbacima su planirali oko 600
ove god imaju do 800
a sa ovim turbacima su planirali oko 600
Negdje sam vidio da bi trebali mati limit na 650ks, ali da bi mogli povečati broj okretaja.
E sad, neki dan mi je jedan frend, koji inaće prati F1 rekao da bi se moglo ubaciti nešto "slično KERS-u", dakle da se u određenom trenutku, jednostavno omogući vozaču da poveća broj okretaja u trenutku prije preticanja.
Rekao mi je da je vidio taj link prije par tjedana, ali ga sad nigdje neže naći, ja sam ga isto tražio, ali bez uspijeha. Inaće mislim da bi to bila pogreška, i da je ovo čisto dovoljno za vozača, koji sad brine i o KERS-u i o onome krilu...
ma rekli su da ce kers dati duplo vise konja i moc se koristiti duze...
Ja bi dao da koriste iste ove motore (V8 2.4l), ali i da mogu turbo ubaciti, pa da imaju snagu ko oni iz zlatne turbo ere.
ja bi da vrate V10/V12 i 20000 okr...moze i 21000 :)
da izbace vecinu elektronike i da vrate rucni mjenjac...
bi vidjeli kako bi alonso hamilton vettel itd bili dobri...
bi vidjeli kako bi alonso hamilton vettel itd bili dobri...
Ajde molim te ako su prije 15 godina vozili s rucnim mjenjacem sigurno bi i danasnja ekipa to bez bada mogla. Mislim ono, rucni mjenjac je stvarno velika znanost.
pravit cu se da nisam vidio post...jer ocito samo netko tko nije sjeo za volan nikad moze rec to...
sve je u redu...idemo premoa 1600 kubika turbo 650ks i to je to
E sad sam se sjetio onoe izjave da F1 moze voziti po stropu, samo jeli neko zna zasto vec nisu (bar ja mislim).jeli zbog motora, vozac se uspapcio ili sta?
E sad sam se sjetio onoe izjave da F1 moze voziti po stropu, samo jeli neko zna zasto vec nisu (bar ja mislim).jeli zbog motora, vozac se uspapcio ili sta?
Dovraga fora ti je u Downforce-u, kojeg F1 bolid stvara, i on bi teoretski kad bi imao neku određenu brzinu mogao kroz tunel voziti naopačke.
Da ti ne objašnjavam previše, evo "čiča" će ti pokazati o čemu se radi
Prijašnjih godina bolidi su imalo omjer kilogram:downforce oko 1:2 tj. na nekih 600 kg pri 200 kmh downforce je iznosio oko 1200kg te tako teoretski omogučavao vožnju bolida naopačke.
meni apsolutno nebi smetalo da vrate motore iz 1991 i 1990
pogotovo sad kad imam F1 1991 Historic Edition mof od FSRa za rfactor pa sam se uzivio u to
ovo danas ko komarci zvuce lol
Gust za vozit
Nakon 1998(?) su se odbacili runi mjenjaci i pocela uvodit elektronika,a okretaji su letili u zrak sa 15000 na skoro 20000
Sjecan se 1991te Porsche motora,negdje sam procita da su to bila zapravo njihova 2 stara V6 motora spojena u jedan veci V12,lol
meni apsolutno nebi smetalo da vrate motore iz 1991 i 1990
pogotovo sad kad imam F1 1991 Historic Edition mof od FSRa za rfactor pa sam se uzivio u to
ovo danas ko komarci zvuce lol
Gust za vozit
Nakon 1998(?) su se odbacili runi mjenjaci i pocela uvodit elektronika,a okretaji su letili u zrak sa 15000 na skoro 20000
Sjecan se 1991te Porsche motora,negdje sam procita da su to bila zapravo njihova 2 stara V6 motora spojena u jedan veci V12,lol
Već je početkom 90-ih počeo prelazak sa ručnih mjenjača na sustave kakvi se, u osnovi, danas koriste. Do sredine 90-ih još je samo Forti Ford imao ručni mjenjač.
Prijašnjih godina bolidi su imalo omjer kilogram:downforce oko 1:2 tj. na nekih 600 kg pri 200 kmh downforce je iznosio oko 1200kg te tako teoretski omogučavao vožnju bolida naopačke.
Možeš bit siguran da i danas imaju višestruko veći downforce od težine (pri tim brzinama), jer unatoč brojnim ograničenjima u područjue aerodinamike, drastično lošijim gumama i slabijim motorima u odnosu na period od prije 5-10 godina, današnja vremena po krugu (kvalifikacije i najbrži krug utrke), ne zaostaju puno, samo par sekundi od rekorda koji su mahom postavljeni 2004. A tada smo posljednji put vidjeli V10 motore (bez restriktora) i promjenu guma u utrci, sa nadolijevanjem goriva.
Ma razumijem ja sve o downforceu, ali kazem ako formula pri 200km/h radi ajmo reci 1200kg downforcea, a ona tezi 600 kg, kad bi vozila po strofu pritiskala bi strop sa 1200-600=600 kg, tako da nevidim zasto ne naprave to zapravo, mislio sam da je do botora, jer malo je teze dostavljati gorivo kad si naopako, a i nije lako naci vozaca.
Ma razubijem ja sve o downforceu, ali kazem ako formula pri 200km/h radi ajmo reci 1200kg downforcea, a ona tezi 600 kg, kad bi vozila po strofu pritiskala bi strop sa 1200-600=600 kg, tako da nevidim zasto ne naprave to zapravo, mislio sam da je do botora, jer malo je teze dostavljati gorivo kad si naopako, a i nije lako naci vozaca.
Ti imaš nekih ozbiljnih psihičkih problema NHF
Tko bi lud vozio utrke po stropu, šta ako mu padne brzina, onda na glavu odozgor, ili da naprave one formule sa 35" kotačima, gdje bi mogao voziti i po plafonu i po zemlji
Ma ne utrke, sry krivo si razumio.Bilo bi fora vidjeti F1 npr u reklami ili tako nešto, naravno da ne utrke.
Ma ne utrke, sry krivo si razumio.Bilo bi fora vidjeti F1 npr u reklami ili tako nešto, naravno da ne utrke.
pa evo imač tu malog renaulta i još sam ti ja stavio gore mečku x)
xDD, samo da Jeremy nije upoznao branik sa tunelom...
Nego trebalo bi napraviti malo duzu baš VOŽNJU po stropu, bila bi odlicna reklama za F1.
racunaj koliko je f1 bolid nizak...trebao bi radijus stropa tunela biti neznam par 100 metara da bi se mogla popest gore...twingo ima sigurno 15cm ako ne i vise visinu od tla, pa radijus tunela je tako mali...ali f1 ako je 2-3cm od tla...jos ako na reklami bude red bull koji ima fleksi prednje krilo pa se ta visina spusti na 1cm pri 200kmh (bubam - nisu tocni podaci - ali radi usporedbe) onda nebi se nikad popeli na strop, ili bi tunel morao biti specijalno izgraden hahaha
racunaj koliko je f1 bolid nizak...trebao bi radijus stropa tunela biti neznam par 100 metara da bi se mogla popest gore...twingo ima sigurno 15cm ako ne i vise visinu od tla, pa radijus tunela je tako mali...ali f1 ako je 2-3cm od tla...jos ako na reklami bude red bull koji ima fleksi prednje krilo pa se ta visina spusti na 1cm pri 200kmh (bubam - nisu tocni podaci - ali radi usporedbe) onda nebi se nikad popeli na strop, ili bi tunel morao biti specijalno izgraden hahaha
HAHAH neznam kako redbull vozi po radijusu Zemlje da ne zagrebe