Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.803
|
čitano: 4.152.782
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Bilo je i vrijeme. Konačno odluka, Pirelli je sljedeći gumar u F1.

Bit će i zanimljivo vidjet ovaj vikend kako će funkcionirat Ferrariev novi ispuh, i posebno me zanima koliko će Renault u stavrnosti dobit sa svojim poboljšanjima.

Evo čitam i da se vraća 107%. To mi se nikako ne svidja...pa di bi npr Lotus napravio ovakav skok u par utrka da je bil opravila 107%? Nikada, jer nema testiranja, nema trke nema track time-a uopće...

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 16:17 (miki1981).
16 godina
neaktivan
RE: Kutak za ljubitelje Formule 1
miki1981 kaže...

Bit će i zanimljivo vidjet ovaj vikend kako će funkcionirat Ferrariev novi ispuh, i posebno me zanima koliko će Renault u stavrnosti dobit sa svojim poboljšanjima.

Evo čitam i da se vraća 107%. To mi se nikako ne svidja...pa di bi npr Lotus napravio ovakav skok u par utrka da je bil opravila 107%? Nikada, jer nema testiranja, nema trke nema track time-a uopće...

Eto, kako sam i mislio, Pirelli. I to je dobro, vraca me u stara vremena turbaka :))

Ferrari se sada vraca na sam vrh, kod RBR-a exhaust system savrseno radi, vidjet cemo kako ce kod Ferre, ne sumnjam. Odgovarat ce im svakako Valencia jer je slican layout kao u Montrealu.

A ovo za 107%, ha cuj, mislim da nema smisla da bolid koji nemoze dohvatiti 107% najboljeg Q1 vremena sudjeluje u utrci. Tako je bilo i prije, so be it!

15 godina

Jedna je stavr kad bolid koji ne može dohvatit 107% ne sudjeluje u utrci u vrijeme kad nema dozvoljenog testiranja nikad, a POTPUNO je druga stvar to isto pravilo u vrijeme kad je testiranje maltene potisnuto u ilegalu... Jer šta da radi momčad koja se tek uključila...vozi slobodne treninge i prvi dio kvala? I to je sve, aj ti u tak omalo vremena napravi naki ozbiljniji pomak na bolidu, pa trebat će im 2 godine samo da bi iole se ubrzali...Mislim koji im je smisao uopće vuć još 1 momčad ako će im s druge strane nabit kajlu takvim pravilom...

Ja kužim i da šta je presporo je presporo...ali tako je bilo oduvijek i realno nekih velikih problema i nije bilo, tu i tamo neki incident koji je zasmetao velikima, kao npr Alonsu prošli put, za kojeg i navijam, ali svejedno nebi vraćao to pravilo uz ovakve restrikcije testiranja. Ili neka se barem onda tim momčadima koje budu prespore omoguće kvalitetna i česta testiranja da i oni mogu vidjet ZAŠTO ne ulaze u 107% i poradit na tim problemima...jer u tih par sati free practica i 20ak minuta kvala vidjet će figu, a ne kako poboljšat bolid, a još manje kako i u kojem smjeru vuče neki dio kojeg eventualno budu poboljšali...trka znači jako puno, jer jedna je stvar kružiti po stazi 60 min a druga je stvar natjecati se u utrci sa masu drugih bolida i njihovim ostacima guma po asfaltu, toplinom kojeg izbacuju bolidi itd... ni testiranja to ne mogu nadoknadit baš tako, ali par sto krugova testiranja možeš dobit masu rezultata i očitanja, a 60 min free practice-a...nula bodova...

Lotus je najviše napredovao od novih, ali nebi to nikako uspjeli da nisu vozili utrke, pa kao i npr HRT, di će oni napredovat dok ne počnu završavat utrke...nigdje...jer samo FP i kvale nisu dovoljne, a testiranja su zabranjena

15 godina
neaktivan
Mike Litoris kaže...
miki1981 kaže...

Eto, kako sam i mislio, Pirelli. I to je dobro, vraca me u stara vremena turbaka :))

Ferrari se sada vraca na sam vrh, kod RBR-a exhaust system savrseno radi, vidjet cemo kako ce kod Ferre, ne sumnjam. Odgovarat ce im svakako Valencia jer je slican layout kao u Montrealu.

A ovo za 107%, ha cuj, mislim da nema smisla da bolid koji nemoze dohvatiti 107% najboljeg Q1 vremena sudjeluje u utrci. Tako je bilo i prije, so be it!

Ferrari bi mogao biti jak u Valenciji, ali treba vidjeti što će Mclaren nadograditi do Silverstonea kada će predstaviti poboljšani bolid. Inače u Valenciji bi f-duck trebao dati značajnu prednost tako da je Mclaren i tu u prednosti no još nesmijemo zaboraviti sjajne Red Bulle koji sigurno ne miruju te Alonsa koji je željan pobjede na domačem terenu, Massu sam već odavno otpisao, ali Alonsov Ferrari bi mogao pobijedit.

BC2 ingame:Croat-hunter
16 godina
neaktivan

FIA je napokon rijesila nesuglasice sa SC-om, to mi se svidja.

Ovo sa 107% je odlicno, me like it! Pogotovo sto se odnosi na in-lap i out-lap. Ovo s krilcima i sekudnom unutar bolida ispred, to je vec SF i pretjerivanje.

Ajme kakva nas sezona ceka 2011. 107%, Pirelli, KERS...ludilo!!

A sada malo o vikendu...

F-duct ce puno donijeti u Valenciji. RBR ce ga napokon pustiti i u utrci (nadam se). Vettel ne mora mijenjati mjenjac, odlicno.

Bit ce opet gusto kao u Montrealu. Ferrari je spreman s F10B, McLaren ceka Silverstone za exhaust upgrade i novi aero paket.

Evo malo uzivajte u helmet camu Alonsa!! Obavezno pogledati do kraja jer ima zanimljivo uvjezbavanje starta. Kakav zvuk, yebeno!!

Pozz

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 23:38 (Mike Litoris).
15 godina

Dobar video, koliko gumbica mora stisnut i okrenut da bi dobro startao, kao da je u avionu. Zvuk na niskim okretaijima je bas cudan, nisam ga prije primjetio (mozda zato sto nikad niti ne gledam f1 u takvom stanju).

http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
15 godina
neaktivan

Prvi slobodni trening:

1.  Rosberg        Mercedes                1:41.175            16
2. Hamilton McLaren-Mercedes 1:41.339 + 0.164 19
3.  Button         McLaren-Mercedes        1:41.383  + 0.208   21
4.  Kubica         Renault                 1:41.715  + 0.540   20
5.  Massa          Ferrari                 1:42.182  + 1.007   21
6.  Vettel         Red Bull-Renault        1:42.216  + 1.041   24
7.  Webber         Red Bull-Renault        1:42.275  + 1.100   17
8.  Schumacher     Mercedes                1:42.312  + 1.137   18
9.  Alonso         Ferrari                 1:42.421  + 1.246   22
10.  Barrichello    Williams-Cosworth       1:42.463  + 1.288   21
11.  Hulkenberg     Williams-Cosworth       1:42.707  + 1.532   23
12.  Petrov         Renault                 1:42.962  + 1.787   17
13.  Buemi          Toro Rosso-Ferrari      1:43.310  + 2.135   23
14.  Liuzzi         Force India-Mercedes    1:43.380  + 2.205   19
15.  de la Rosa     Sauber-Ferrari          1:43.397  + 2.222   21
16.  di Resta       Force India-Mercedes    1:43.437  + 2.262   18
17.  Kobayashi      Sauber-Ferrari          1:43.729  + 2.554   21
18.  Alguersuari    Toro Rosso-Ferrari      1:44.183  + 3.008   21
19.  Kovalainen     Lotus-Cosworth          1:44.491  + 3.316   21
20.  Glock          Virgin-Cosworth         1:45.653  + 4.478   23
21.  Senna          HRT-Cosworth            1:47.123  + 5.948   17
22.  Trulli         Lotus-Cosworth          1:47.285  + 6.110   18
23.  Klien          HRT-Cosworth            1:47.343  + 6.168   14
24.  di Grassi      Virgin-Cosworth         1:47.356  + 6.181   24

16 godina
neaktivan

Nakon drugog treninga vidi se da je sve nekako ujednaceno, svi su tu negdje.

Koliko sam imao prilike vidjeti prime je cini se brzi od optiona (!!!). Bit ce opet zanimljiva odluka kojom komponentom poceti utrku.

Novi Ferrari radi odlicno. Ovo im je tako i tako zadnji trzaj. RBR u vrhu s Maccom. I Rosberg je tu negdje. MS opet nista, vec sam navikao na to. Kubica se odupire svim silama losem bolidu.

Zanimljivo je kako RBR koristi F-duct na isai nacin kao Ferrari u Barceloni (lijeva ruka uz volan). Jos mi je jace kako to rade Sauberi (koji su od iduce sezone Sauber F1 Team btw), poptuno pustanje volana i ruka ide na skroz dolje u cockpit.

Sve ovo dovodi do zanimljivog sutrasnjeg dana.

Pozz

15 godina
neaktivan
Mike Litoris kaže...

Koliko sam imao prilike vidjeti prime je cini se brzi od optiona (!!!). Bit ce opet zanimljiva odluka kojom komponentom poceti utrku.

Novi Ferrari radi odlicno. Ovo im je tako i tako zadnji trzaj. RBR u vrhu s Maccom. I Rosberg je tu negdje. MS opet nista, vec sam navikao na to. Kubica se odupire svim silama losem bolidu.

Zanimljivo je kako RBR koristi F-duct na isai nacin kao Ferrari u Barceloni (lijeva ruka uz volan). Jos mi je jace kako to rade Sauberi (koji su od iduce sezone Sauber F1 Team btw), poptuno pustanje volana i ruka ide na skroz dolje u cockpit.

Pozz

Najveći pomak po meni ima mercedes gp pa zatim ferrari, ali situacija je bila vrlo slična u kanadi na drugom slobodnom treningu pa je mclaren bio najbrži na trečem i u kvalifikacijama.. No pošto mclaren nije donio neka značajna poboljšanja najveće šanse dajem Alonsu zato što uvijek vozi sjajno na domačem terenu.

16 godina
neaktivan
kejbl kaže...
Mike Litoris kaže...

Pozz

Najveći pomak po meni ima mercedes gp pa zatim ferrari, ali situacija je bila vrlo slična u kanadi na drugom slobodnom treningu pa je mclaren bio najbrži na trečem i u kvalifikacijama.. No pošto mclaren nije donio neka značajna poboljšanja najveće šanse dajem Alonsu zato što uvijek vozi sjajno na domačem terenu.

Neznam gdje vidis pomak Mercedesa...no dobro, ocekujem borbu dva RBR-a, Alonsa i Hamiltona za pole.

17 godina

Velika nagrada Europe je pred nama, evo i najave:

LINK: rFactor Pro: Najava VN Europe – Valencia

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
15 godina
neaktivan

tko je ispao u prvoj rundi ako je gotova.

ne radi mi tv...

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
17 godina
neaktivan

Nije gotova, jos nesto vise od 2 minute do kraja Q1.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
16 godina
neaktivan

Netko je tu spominjao napredak Mercedes GP-a, ne sjecam se tko...LOOOOL

Vidim kako su dobri. Sedmerostruki svjetski prvak opet guta Rosbergovu prasinu...a obojica van top 10...

Borba izmedju Kubice, Alonsa, RBR-a i Hamiltona za pole...to je to.

Svaka cast Wiliamsu, dobro su poslozili stvari. Tako mi je zao Glocka sto trune u ovom Virginu, on je dobar vozac...

Sad ce odluka jos malo :)

16 godina
neaktivan

Umjetno punjeni difuzorCool

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
16 godina
neaktivan

Zanimljiv ishod. Odlican RBR na stazi koja im inace ne odgovara. Super, bravo Vettel.

Ostatak ocekivano, jedino sam ocekivao Kubicu ispred Masse.

Williams ista vremena, vrati me u 1997. i Jerez :))) Bilo kako bilo, svaka im cast, mada im staza ide na ruku...

Sutra LH maze Webbera na startu.

Bit ce zanimljiva utrka,  teska za vozace, za kocnice. Svi su tu negdje ujednaceni...

16 godina
neaktivan

mercedes bananko, button bananko, renault odličan, williams odličan, ostalo očekivano..

Nema bombe do napalm bombe
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 15:18 (Dodi NAPALMIKUS).
17 godina
odjavljen
17 godina
kejbl kaže...

Sad se i ja pitam gdje si vidio taj napredak?! Belji se

Renault solidan! Jedva čekam sutrašnju utrku... Da nije staza takva kakva je, bilo zanimljivo pratiti napade Alonsa i Hamiltona na Red Bullove. Ovako očekujem procesiju od starta do cilja.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
neaktivan

Odlucit ce boxovi i kako ce tko biti pazljiv (ili nepazljiv) s gumama i kocnicama.

15 godina
neaktivan
Mike Litoris kaže...

Vidim kako su dobri. Sedmerostruki svjetski prvak opet guta Rosbergovu prasinu...a obojica van top 10...

Svaka cast Wiliamsu, dobro su poslozili stvari. Tako mi je zao Glocka sto trune u ovom Virginu, on je dobar vozac...

Ja sam rekao da vidim napredak kod mercedesa no napomenuo sam da je slično bilo i u kanadi kada su bili dobri na prvom slobodnom treningu pa su se srozali tokom vikenda. Svaka čast red bull-u, ali po meni najbolje kvalifikacije je odvozio Hamilton koji još uvjek nema bolju inačicu tog stražnjeg kraja, a vozio je odlično te naprašio Alonsa od kojeg sam očekivao više.

16 godina
neaktivan
kejbl kaže...
Mike Litoris kaže...

Ja sam rekao da vidim napredak kod mercedesa no napomenuo sam da je slično bilo i u kanadi kada su bili dobri na prvom slobodnom treningu pa su se srozali tokom vikenda. Svaka čast red bull-u, ali po meni najbolje kvalifikacije je odvozio Hamilton koji još uvjek nema bolju inačicu tog stražnjeg kraja, a vozio je odlično te naprašio Alonsa od kojeg sam očekivao više.

Ako vec "pratis" F1 onda bi trebao znati da prvi trening ne znaci puno. U velikim su problemima. Aero paket koji se u tunelu i na simulatoru pokazao kao dobitna kombinacija na stazi je banana. MS je imao problema s kocnicama (bolid ga je na kocenju vukao u desnu stranu), a obojica su imali problema sa zagrijavanjem guma i sa single lap rezultatom. Gore od ovoga ne ide. Force India im gadno puse za vratom, Williams mozda isto, a Renault ih je pretekao vec debelo...

Sto se Hamiltona tice za ocekivati je bilo bolji rezultat jer im ova staza lezi (kao i Montreal). Ocekivao sam Buttona blize vrhu. Mislim da je ovo odlican rezultat za RBR i izvrsna uvertira za Silverstone koji je "njihova" staza. No tamo ce i Macca imati veliki update... U svakom slucaju napeto...F10B radi dosta dobra cim se i Massimo probudio...

Sutra ce pobijediti bolji Maccin race pace...

15 godina
neaktivan

8. Hulkenberg Williams-Cosworth  1:38.428

9. Barrichello Williams-Cosworth   1:38.428

Ja mislim da se ovo jako rijetko viđa. E sad me zanima po čemu je Hulkenberg dobio prednost u odnosu na Barrichella?

c2920585@tyldd.com
16 godina
neaktivan
newklear kaže...

Ja mislim da se ovo jako rijetko viđa. E sad me zanima po čemu je Hulkenberg dobio prednost u odnosu na Barrichella?

mozda je bio bolje kvalificiran u Q2??

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan

Smiješni su mi Button i Massa koji se izvlače na greške u vožnji te na promet mislim da im dosta teško pada što ih timski kolege gaze, ajde Button se još i drži no Massa je odavno psihčki izgubio, a izgleda da mu stvarno ovogodišnji ferrari ne paše.

16 godina
neaktivan
newklear kaže...

Zna se dogoditi, ne tako cesto, ali bio je slucajeva. Onaj tko je prvi postavio vrijeme taj je u plasmanu ispred, u ovom slucaju Nico.

Kao sto sam napisao gore, sta bi ti rekao na ovo?

Pa valjda si gledao Jerez '97?!

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 23:55 (Mike Litoris).
17 godina
neaktivan
kejbl kaže...

Smiješni su mi Button i Massa koji se izvlače na greške u vožnji te na promet mislim da im dosta teško pada što ih timski kolege gaze, ajde Button se još i drži no Massa je odavno psihčki izgubio, a izgleda da mu stvarno ovogodišnji ferrari ne paše.

...ili ga je s*ebao udarac u glavu u Mađarskoj. A sto se tice utrke, ocekujem "procesiju", iznimno ako izadje SC (malo vjerojatno) ili padne kisa (jos manje vjerojatno).

16 godina
neaktivan

Pa Massa je sad skroz dobar ... nebi se iznenadil da Nando pukne zbog pritiska domaćeg terena, a Massa završi ispred njega. Button je druga priča.. za njega nemam neke nade ... ali zahvaljujući bolidu sigurno bude u prvih 5.

Nema bombe do napalm bombe
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 8:30 (Dodi NAPALMIKUS).
15 godina
protjeran

Predvidjam iznimno dosadnu trku, kao i svake godine do sad pa nije to ni tak tesko. A i da ce Massi frknut Massino krilo "ko blato s kotaca".

So fucking What.
17 godina
odjavljen

mislim da neću ni gledat utrku,bit će dosada...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice