Doktorska disertacija Didier Deschamps-a i kako se igra kad imaš trenera koji zna kako i što treba raditi kad loviš rezultat. Trkački, taktički odigrano na vanserijskom nivou. U 1. utakmici veliki problemi u sredini terena. I što radi francuski izbornik. Očekuje kukavičku taktiku Dalića, očekuje da bi vezna linija mogla kondicijski biti u problemima, diže linije prema gore da zamaskira nekreativnost u sredini, daje ulogu Mbappe-u da što više ulazi u sredinu gdje uništava naše vezne koji dišu na škrge. Dalić nažalost ne prepoznaje čitavu utakmicu ništa, uvodi Moru i Jakića nakon 2-0, sve vanserijski golgeteri koji bi trebali preokrenuti utakmicu (ali na to smo se već trebali naviknuti kod njega).
Da, neka mu dižu spomenike, ali ništa od toga ne bi bilo da nije imao par pojedinaca koje više nažalost teško da će jedan dugi niz godina se pojaviti ponovno. Da smo imali i malo kvalitetnijeg trenera, otišli bi barem sa 1 zlatom oko vrata u tom periodu (EDIT: da je bilo malo više kvalitete u stožeru, ne nužno sami izbornik ,zato je inicijalno upotrebljen izraz trener. ova rečenica se nije slagala sa onim sto sam napisao ispod pa radi toga pojašnjenje, očito sam bio još pod dojmom utakmice).
Mi nijednu utakmicu u playoffu ne možemo završiti da ne ode u produžetke. I to nešto govori. Ima neke svoje limite, ali imaš mogućnost ih prepoznat i u stručni stožer dovesti ljude koji ti mogu pomoći u tome (Ladić, Čorluka i Subašić, oni će sigurno to preopoznat, dajte molim vas). I to mu najviše zamjeram. Sve ostalo, svaka čast, u nekim segmentama trenerskoga posla je vrhunski i ne bi bili tu gdje jesmo (EDIT: ovaj dio također sugerira na to da Dalić nije loš izbor s obzirom na naš mentalitet. ali radio je i puno grešaka, i tko zna gdje bi ekipa završila da tih grešaka nije bilo)
Od penala nisam puno očekivao, pa ne znam jel itko na terneu ih zna pucati osim Pašalića u tom trenutku. A šta reći o Livakoviću više i onda ima nekih koji govore da on nije najbolji golman kojeg imamo. Dajte ljudi nemojte pričat gluposti.
Od igrača, ove 2 utakmice Livaković i Šutalo fantastični. I da, Kramarić (sad će neki kolutat očima), ali da taj momak je defanzivno odigrao jednu od najbolje 2 utakmice u reprezentaciji. Sva sreća idemo u lakšu skupinu pa ne moramo možda strahovati od Ukrajine i Islanda. Jer smo sposobni izgubiti takve utakmice. Ništa, slijede kvalifikacije.
EDIT: Pojašnjene neke stvari u komentaru jer su u brzini upotrebljeni neki izrazi