Što se mene tiče nek svaku odigramo ovako ako ćemo an kraju pobjediti, je*eš lijep nogomet i eliminaciju više, toga sam se nagledao i previše.
Hrvatska nogometna reprezentacija
- poruka: 2.622
- |
- čitano: 468.038
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kao što rekoh, briga me ako ćemo prolazit
I Portugalci su tako osvojili Euro
Sinoćnja tekma bila je po svim pokazateljima suprotnost onoj protiv Portugala i znak da smo ipak nešto naučili na svojim greškama. Sinoć smo za 120 minuta napravili 7 prekršaja (ne sjećam se kada se nešto tako prije dogodilo), nitko nije dobio žuti karton. Potom igrači su bili strpljivi, hladnokrvniji od Danaca. Čekali smo da ih lopta povuče naprijed i dočekali u 116 minuti (genijalno proigravanje Modrića na centru igrališta za Rebića). Na kraju nismo pali nakon obranjenog penala. To je ono što me raduje i daje mi pravo da očekujem dobru tekmu protiv Rusije.
I jel se sada u polufinalu brisu zuti pa nasi ne moraju biti toliko oprezni?
Pardon, u The Sun-u
https://www.google.com/amp/s/www.thesun.co.uk/world-cup-2018/6343379/yellow-cards-wiped-off-reset-world-cup-lionel-messi-cristiano-ronaldo-neymar/amp/
Da
Ima nešto i njegovo ali za se tko u RH proizvodi najkvalitetnije vratare a to je Hajduk i njegovi treneri vratara.
Već si prekrižio ruse, pa triba doć do polufinala?
Možemo se mi ovako provlačiti i do finala uz malo sreće, no ja nisam sretan što Strinić, Vida, Lovren i Vrsaljko NE ZNAJU iznijeti loptu iz svojih 30 metara i to je naš osnoooooovni i najveći problem.
Tu nedostaje tip halfa kao što je igrao Ćorluka, momak koji ima tehniku
Lovren je vrhunski u defanzivi, Vidić i Strinić su solidni no, stalno odgajamo te braniče da ne moraju biti pametni, ne moraju znati s loptom, bitno je da ispucaju loptu, da su agresivni , a znanje nije bitno.
Dok to ne poslože naši trenerski "veikani u glavi nikada nećemo napredovati u suvremenom nogometu makar i osvojili ovo SP.
svaki od njih može u svome klubu funkcionirati kao neki tip Štimca, čovjek bez tehnike, ali snažan u duelu...ljudi moji to je završeno.
Takav u ekipi može biti jedan a ne četvorica kao kod nas.
Trebamo zadnje igrače, bočne tipa Srne i Godina koji znaju s loptom, imaju tehniku kao neki super prednji vezni.
pogledajte Brazil i urugvaj.
tamo od golmana, preko bekova SVI znaju super tehnicirati i bez problema iznesu loptu 40 metara ispred svoga gola i lako je onda igrati veznjacima i napadačima.
""Strinićuuu, lovreneeee, vidaaaa nemojte puno misliti, samo krkajte loptu naprijed, duboku, kad ju dobijete u naših tries metara , nemojte mi vi mislit i pametovat""", kaže Dalić svojim elitnim obrambenim igračinama....
Pardon, u The Sun-u
https://www.google.com/amp/s/www.thesun.co.uk/world-cup-2018/6343379/yellow-cards-wiped-off-reset-world-cup-lionel-messi-cristiano-ronaldo-neymar/amp/
Ne nuliraju se u četvrt finalu nego NAKON četvrtfinala
"When are World Cup yellow cards wiped out?
No player will miss the final through suspension unless they are sent off in the semi-final because all previous yellow cards are wiped after the quarter-final stage."
Sinoćnja tekma bila je po svim pokazateljima suprotnost onoj protiv Portugala i znak da smo ipak nešto naučili na svojim greškama. Sinoć smo za 120 minuta napravili 7 prekršaja (ne sjećam se kada se nešto tako prije dogodilo), nitko nije dobio žuti karton. Potom igrači su bili strpljivi, hladnokrvniji od Danaca. Čekali smo da ih lopta povuče naprijed i dočekali u 116 minuti (genijalno proigravanje Modrića na centru igrališta za Rebića). Na kraju nismo pali nakon obranjenog penala. To je ono što me raduje i daje mi pravo da očekujem dobru tekmu protiv Rusije.
danci su jadna ekipa koju da nismo igrali "utakmicu života" jedemo za doručak, umjesto da smo igrali visoki presing i postavili se na terenu kao gazde dignutih bekova i eventualno brozovićem u zoni eriksena vezni red je stajao iza igrača u bloku umjesto ispred onemogućavajući distribuciju, istina danci su igrali zrakom na corneliusa i poulsena u zoni strinića i vide i dozvoljavali nam da vida iznosi loptu (odnosno napucava prema naprijed, jer jednostavno ne zna), broz u fazi posjeda očajan u postavljanju i iznošenju lopte, strina visio cijelu utakmicu, mandžukić bezvezna nevidljiva utakmica u kojoj nije radio ono što se od njega očekuje, pritisak u fazi obrane... dalićeva taktika čekanja je bila izrazito loša, pogotovo radi našeg mentalnog stanja, u takvoj situaciji je najgore čekati jer ti daje mogućnost da previše razmišljaš i produbljuješ krizu, morali smo ići u agresivno oduzimanje lopte, koordinirani presing, presing, oduzimanje lopte, više rizika u igri i prava utakmica a ne beskrvno sranje kakvo smo odigrali...
Tu nedostaje tip halfa kao što je igrao Ćorluka, momak koji ima tehniku
nažalost, to si u pravu, cijelo prvenstvo mi je u glavi da nam je najveći problem čorlukino stanje, nismo ni bili svjesni kolko nam je značio, muči nas ta distribucija u prvoj trećini, a on je bio maher za to.i onda se događa to da se rakitić, modrić brozović ili badelj moraju vraćati po loptu u obranu i tu se bezveze trošimo i gubimo koncepciju
al imam pravo vjerovati i vjerovat ću i dalje da možemo do kraja, sretno naši i kapa do poda za karakter i srce jučer. izvukli smo se iz devetog kruga pakla, svi smo bili sigurni da ispadamo, svaka čast!
Ja više bez helexa ne gledam.
Jučer sam umro 3 puta. Kad je Rakitić pucao mislio sam da će i on falit.
kad je penal treba radio slušat.
kada igrač krene prema lopti već znaš što je bilo.
TV kasni nekoliko sekundi.
Svaka čast Daliću i igračima to su heroji koji vesele ovaj napaćeni narod
danci su jadna ekipa koju da nismo igrali "utakmicu života" jedemo za doručak, umjesto da smo igrali visoki presing i postavili se na terenu kao gazde dignutih bekova i eventualno brozovićem u zoni eriksena vezni red je stajao iza igrača u bloku umjesto ispred onemogućavajući distribuciju, istina danci su igrali zrakom na corneliusa i poulsena u zoni strinića i vide i dozvoljavali nam da vida iznosi loptu (odnosno napucava prema naprijed, jer jednostavno ne zna), broz u fazi posjeda očajan u postavljanju i iznošenju lopte, strina visio cijelu utakmicu, mandžukić bezvezna nevidljiva utakmica u kojoj nije radio ono što se od njega očekuje, pritisak u fazi obrane... dalićeva taktika čekanja je bila izrazito loša, pogotovo radi našeg mentalnog stanja, u takvoj situaciji je najgore čekati jer ti daje mogućnost da previše razmišljaš i produbljuješ krizu, morali smo ići u agresivno oduzimanje lopte, koordinirani presing, presing, oduzimanje lopte, više rizika u igri i prava utakmica a ne beskrvno sranje kakvo smo odigrali...
Umjesto odgovora na ovu predugačku analizu, odgovoriti ću ti jednim istinitim događajem kojem sam osobno nazočio. Prije nekih 20tak godina legendarni osječki nogometni djelatnik Boro Ivković (nažalost je u međuvremenu preminuo) bio je trener jednom međužupanijskom ligašu. Igrao se lokalni derbi sa susjednim gradom i Ivkovićevi su pobjedili 1:0. Nakon utakmice novinar lokalnog radija pita Ivkovića zašto je njegova ekipa igrala loše? A ovaj mu odgovori da kada se bodovi budu osvajali lijepom i lepršavom igrom onda će tako postaviti igru i igrače. A dok se bodovi osvajaju davanjem golova taktika će biti tome namijenjena. Novinar ga više nije ništa pitao.
kad je penal treba radio slušat.
kada igrač krene prema lopti već znaš što je bilo.
TV kasni nekoliko sekundi.
Svaka čast Daliću i igračima to su heroji koji vesele ovaj napaćeni narod
Ja tako radim već godinama. Ustvari od kada je HTVov komentator Drago Ćosić 9.9.2014. na utakmici Hrvatska-Malta uvrijedio sve hrvatske navijače prozivajući ih za tradicionalni navijački povik "U boj za narod svoj". To što je bio pijan ni malo ga ne opravdava jer što pijan kaže, to trijezan misli.
Umjesto odgovora na ovu predugačku analizu, odgovoriti ću ti jednim istinitim događajem kojem sam osobno nazočio. Prije nekih 20tak godina legendarni osječki nogometni djelatnik Boro Ivković (nažalost je u međuvremenu preminuo) bio je trener jednom međužupanijskom ligašu. Igrao se lokalni derbi sa susjednim gradom i Ivkovićevi su pobjedili 1:0. Nakon utakmice novinar lokalnog radija pita Ivkovića zašto je njegova ekipa igrala loše? A ovaj mu odgovori da kada se bodovi budu osvajali lijepom i lepršavom igrom onda će tako postaviti igru i igrače. A dok se bodovi osvajaju davanjem golova taktika će biti tome namijenjena. Novinar ga više nije ništa pitao.
opet se ne slažem, da smo igrali otvoreno dali bi više golova od danske (jer smo naprosto bolji) i ne bi igrali produžetke, ostavili bi bolji dojam, što nije nevažno, kako zbog rusa tako i zbog nas, podigli bi samopouzdanje, ovako smo prošli pukom srećom umjesto da smo sudbinu uzeli u vlastite ruke
zar je dragec opet pričao gluposti ?
https://www.youtube.com/watch?v=OTLZPE-0GRo
ako se nekom sviđa U BOJ U BOJ, nadam se 99,9% ovdje je top verzija
ja slušam svako jutro kad perem zube
"dome naš ti vijekom stoj, za dom za dom sad u boj"
za domovinu mrijeti kolika je slast, prot dušmaninu mora on mora past. sorry Putine
https://www.youtube.com/watch?v=5Ue-TLSRbVc
https://www.youtube.com/watch?v=4WPpnBhl6rc
Japanci već 100 godina pjeva ZA DOM SAD U BOJ, pa ne bi oni postigli to što jesu bez veze
Aj molim vas nemojte gadit temu i da se sve okrene na politiku ustaše i partizane.
Boli me za Koli i Putina i desant na Drvar. Drago Ćosić je ok spram Baloga i ostale klike.
Boli me za Koli i Putina i desant na Drvar. Drago Ćosić je ok spram Baloga i ostale klike.
Balrog... utakmice gledam na BBCu, naši reporteri su dno dna
Balrog... utakmice gledam na BBCu, naši reporteri su dno dna
Uspio je nemoguće. Uništit FRA VS ARG.
Kao da igra Raketa iz Beravaca protiv Borca iz Imbrioveca...Prijateljsku....
Danska je ekipa koja 18 utakmica, službeni FIFA-ini termini, nije doživjela poraz, prema rosteru su ništa posebno osim Eriksena iz Tottenhama, očito imaju dobru kemiju u ekipi kad su to uspjeli postić.
Perišić i stare zasluge, brajo koga bi ti poslao da ti igra lijevo krilo? Pjacu ili Perišića koji ima više iskustva? Što se tiče Kramarića, treba mu iskustva
Neš ti šansi, zabili iz sretnog odbijanca i to je bilo sve. Ne sjećam se baš nekih sjajnih propuštenih prilika osim naravnog tog penala što je Modrić fulao.
Super ti je argument brajo. Rebić isto tako nema iskustva kao ni Kramarić pa nam je jedan od najboljih igrača na ovom turniru, ako ne najbolji onda je najopasniji od ove napadačke trojke. Mbappeu je ovo prvo svjetsko prvenstvo pa je jedan od najboljih igrača turnira općenito.
Dobro dođe iskustvo, ali za napadača bih ipak više volio vidjeti nekog tko djeluje opasno, motivirano i zagrijano za gol. Perišić mi nažalost ne djeluje tako iako mi je jedan od najdražih igrača u reprezentaciji. Nadam se da će napokon proradit, ali moje mišljenje je da Kramarić premalo igra i da su svi prebrzo zaboravili sve dobro što je napravio dok nikog drugog nije išlo.
Louis pluto je polovično u pravu. Igrali smo contain mentalitet, u smislu da smo igrali smireno i polako, s greskom sto smo isli na najduza dodavanja, sto nije bilo potrebno. Louis je u pravu sto se tice pressinga, jer upravo contain, odnosno najobrambeniji mentalitet znaci uskracivanje prostora protivniku, presijecanje pasova i samim time, presing. Mi smo ih tribali stiskati 120 minuta da oni ne mogu prdnut, i koristiti zahtijevnije role i narediti igracima roaming, da nadju svaki komadic raspolozivog prostora. Pocetna 4141DM koju smo igrali je bila odlicna za timsku igru, no kasnije smo brozovica zamijenili i presli u flat formaciju, koja vise pogoduje fluidnoj igri, koja se bazira na pojedincima, a ne timu. Zato smo i izgledali spetljano, ali upravo to je razlog sto nam je golman odigrao vrhunski. Meni i football manager simulacija i realni nogomet izgledaju skriptirano :D Danci su igrali 4411 flexible defensive, i da nisu naletjeli na nas contain, bili bi osvojili ovo svjetsko prventstvo. Mada, istina, nije bas lipo za gledat, ja (u igri) preferiram counter, jer rezultat obicno bude 3:1 za mene, ako ne igram protiv druge defenzivne momcadi. Ako se nadju dvije defenzivne momcadi, defenzivnija, ili losija, ili away ekipa pobjedjuje.
Louis pluto je polovično u pravu. Igrali smo contain mentalitet...
Ne treba pisati toliki tekstualni opis. Dovoljno je par jednadžbi da se opiše što je pisac htio reći: