Moze netko postaviti neki kalkulator za izračun bazalnog metabolizma ?
Ja sam probao nekoliko njih i svaki pokaže drugačije . Npr na jednom mi je izračunalo na moju visinu od 186cm i 90 kg težine da moram jest 1500 kcal a to mi je nekako jako malo .
Ja sam probao nekoliko njih i svaki pokaže drugačije . Npr na jednom mi je izračunalo na moju visinu od 186cm i 90 kg težine da moram jest 1500 kcal a to mi je nekako jako malo .
Shake za dobivanje mase
Sastojci:
1/2 šalice griza
1/2 šalice sirove zobi
1 banana
1 jaje
3-4 velike žlice mlijeka u prahu
6 kapi vanilin ekstrakta
1/2 šalice mlijeka
1/2 šalice vode
Zašto je dobar?
Ova kombinacija griza, koji obiluje ugljikohidratima, proteina iz jaja, mlijeka u prahu i masnoća savršen je omjer kalorija koji će vas izgraditi.
Kada ga popiti: 2-3 puta na dan, prije tjelovježbe, nakon tjelovježbe i prije spavanja.
Ovo sam našao na internetu, dali bi pomoglo mom problemu?
Shake za dobivanje mase
Sastojci:
1/2 šalice griza
1/2 šalice sirove zobi
1 banana
1 jaje
3-4 velike žlice mlijeka u prahu
6 kapi vanilin ekstrakta
1/2 šalice mlijeka
1/2 šalice vode
Zašto je dobar?
Ova kombinacija griza, koji obiluje ugljikohidratima, proteina iz jaja, mlijeka u prahu i masnoća savršen je omjer kalorija koji će vas izgraditi.
Kada ga popiti: 2-3 puta na dan, prije tjelovježbe, nakon tjelovježbe i prije spavanja.
Ovo sam našao na internetu, dali bi pomoglo mom problemu?
moze ti pomoc ako ce ti i ostala prehrana bit sredjena i ako budes dobro trenirao
Molim te ako nije problem da mi napišeš otprilike kako bi se trebala izgledati dnevna prehrana, noob sam teški, skontao sam da treba jesti više puta dnevno.
http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/how-to-estimate-maintenance-caloric-intake.html
Ako popijem shake od zobenih , banane i mlijeka . Jel to isto kao da sam ga i pojeo ?? Mislim jel ima jednaku kalorijsku vrijednost ?
Ako popijem shake od zobenih , banane i mlijeka . Jel to isto kao da sam ga i pojeo ?? Mislim jel ima jednaku kalorijsku vrijednost ?
da, ti mozes bilo sto stavit u blender i umjesto pojest, popit.
Aha . Bilo me je malo zbunilo to sto mi je netko rekao da to radi samo ako sam na masi .
Ja često to zblendam sa onim ručnim mikserom.
banana, whey, kreatin, zobene, kukuruzne i malo kakaa.
Prefino.
Molim te ako nije problem da mi napišeš otprilike kako bi se trebala izgledati dnevna prehrana, noob sam teški, skontao sam da treba jesti više puta dnevno.
pa ovako mogu ti ja na pp napisat kako odprilike moja prehrana izgleda ali ne mogu ja tebi nista sastavljat bez da znam koliki ti je bazalni metabolizam
Evo da podjelim svoje trenutno iskustvo, ukoliko koga zanima..
ulazim u 6. mjesec kućnog treninga s bućicama.
Najveći mi je problem prehrana jer inače 'nisam od velike hrane', čak ni kad se naradim
kao konj.. naprosto nikad nemam niti sam imao takvu vrstu metabolizma da
mi tijelo traži velike porcije, bez obzira na napore.Čak ni više puta po manje obroke.
Ono što i unesem mi se teško 'hvata'.
Kalorijski suficit mi je izuzetno teško postići. S vedrije strane, hranim se izuzetno
kvaliteno, baš onako kako treba (da ne ulazim u detaljne jelovnike)
Radim 4 x tjedno trening i to na nazovimo izolacijskoj bazi.
Ruke, prsa , ramena i priznajem - jedva nešto noge (mrzim ih raditi više od ičeg). Leđa ne radim jer s njima imam problema
i ne želim se igrati sam bez stručnijeg nadzora.
To bi izgledalo ovako:
(pišem na engleskom jer ne znam hrvatske prijevode za navedene vjezbe)
Ponedjeljak - ruke.
trenutno opterećenje 14kg bućice;
-Alternated biceps curl (s rotacijom ruke, kako se već zovu) --- 9 serija po 8 ponavljanja
-Hammer curl --- 9 serija po 8 ponavljanja
-Seated concentration curl ---6 serija po 5-6 ponavljanja (teški su ko vrag)
-Obični biceps curl (stojeći) --- 9 serija po 8 ponavljanja
-Sjedeći curl za podlaktice (ruka preklopljena preko koljena s zaprešćem koje 'viri' prema van) - 9 serija po 8 ponavljanja
-Triceps stojeće ekstenzije iznad glave (ne kickback) --- 9 serija po 10-12 ponavljanja
Ukratko, ovakav trening za ruke kod mene potraje oko sat do sat i pol vremena.
Broj ponavljanja koji sam naveo nekad varira, ovisno o umoru ili volji taj dan no guram se na više kad god mogu.
Često no ne i uvijek radim do otkaza.
Krenem s biceps curlovima, napravim jednu seriju s recimo tih 8 ponavljanja.
uzmem 90 sekundi pauze pa opet. Tako odradim 3 serije i gotov sam s tim.
Par minuta odmora pa idem dalje na Hammer curlove. Isti sistem, jedna serija po 8 ponavljanja (recimo), 90 sekundi odmora pa nastavak.
Odradim tri serije Hammera i gotov sam s njima..
Između njih obično ubacim ove sjedeće curlove za podlaktice. Ista stvar je i za tricepse, alternated (s rotacijom) biceps curlove itd..
Vježbe radim (ne znam točan naziv) na način da podižem pojedinačno rukama (jedanput lijevom pa jedanput desnom) utege
6 od 8 puta u seriji i kompletiram s zajedničkim podizanjem objeručno zadnja 2 podizanja.
Naprosto mi više paše jer me tjera da bolje stabiliziram tijelo i ne 'pomažem' si s trzanjem ramena i gornjeg
dijela tijela za podizanje utega.
Ukratko rečeno; odradim 'jednu seriju' recimo curlova 3 x 8 i onda prelazim na iduću vježbu.
Tako prođem sve vježbe i onda ih kompletno ponovim na isti način jednakim brojem još jednom odnosno dvaput.
Vježbe variram po redosljedu izvođenja gotovo svaki put.
Cilj mi nije masa, cilj je dobra forma koju sam i postigao te na kojoj stalno dalje radim.
Ukoliko bude zainteresiranih, napišem i ostatak treninga.
Ovo kažem jer je česta praksa u temi da iz nekog razloga, ekipa popljuca ili TD-a ljude
a to mi se ne sluša i u tome ne sudjeluje.
Konstruktivna kritika ili savjet je uvijek super i rado poslušam, od iskusnijih ljudi.
eto
pa evo necu ti stavit td ali cu ti rec da ti je trening bezveze, kao prvo nije dobro radit samo izolacije a ti si reko da samo njih radis, kao drugo u treningu za ruke(samo si taj napisao) si nabrojao vjezbe a od toga samo jedna vjezba za triceps sto je nula bodova. isto tako nekuzim cemu tuc podlakticu sa 9 serija. dalje mi nije jasno zasto biceps tuc sa 4 vjezbe jer da ne radis samo izolacije biceps bi ti radio i na hrpu drugih vjezbi i onda bi ti bilo dosta odradit 2 vjezbe izolacijske za njega. dobro je sto nesto radis no ovo je po meni bezveze, bojim se kako ti izgleda trening za prsa, jer kazes leda ne radis i noge radis vrlo malo. pa sto onda radis samo ruke i prsa?
1 i pol za ruke ? po meni je to malo previse. Evo ja upravo sada dosao iz teretane radio sam prsa/biceps , prsa sat vremena , a biceps sam odradio u 15-20 min.Oko 4-5 vjezbi isto tako i triceps.
koma program .. nisam ni citao do kraja sta si pisao, samo sam preletio, jer poslije onog da ruke radis vise od sat vremena, sam odustao... onda sam vidio vjezbe. samo 1 vjezba za triceps, i bezbroj za biceps.. znas da je triceps veci misic? ima 3 glave, a biceps 2. kao sto samo ime kaze. zasto onda biceps radis u 4 vjezbe, a tric samo 1? zasto ne radis ledja, noge? sta zelis postici s ovim?
U redu onda, dajte prijedloge.
Vježbe striktno za biceps, izvedive samo s bućicama.
Dakle, bez klupe ili ičeg drugog.
Hvala.
Evo prvi put sastavljan neki plan prehrane i pazio sam da mi omjer makronutrijenata ide 40% UH, 40% P, i 20% M.
BMR sam izračunao da bi mi trebao biti oko 2,300.
Savjeti za poboljšanje i više nego dobrodošli :)
btw. moje proporcije su 185/75
Ne razumijem majonezu.
Ne razumijem majonezu.
zast ne? Sve je ok. .
nego, 185 75 kg... zasto bi isao na defku uopce s toliko malo kg? nepotrebno. Idi na malo duzu masu, pa tek onda razmisljaj o defki
Ne razumijem majonezu.
Pa eto, nekako mi je slađe pojest to uz nju, a ne utjece mi drasticno na broj masti.
Ne razumijem majonezu.
zast ne? Sve je ok. .
nego, 185 75 kg... zasto bi isao na defku uopce s toliko malo kg? nepotrebno. Idi na malo duzu masu, pa tek onda razmisljaj o defki
ja sam i sastavljao ovo za masu... nisam ja mislio ic na defku, pa pobogu na sta bi tek onda izgleda
Ne razumijem majonezu.
Pa eto, nekako mi je slađe pojest to uz nju, a ne utjece mi drasticno na broj masti.
Ne razumijem majonezu.
zast ne? Sve je ok. .
ja sam i sastavljao ovo za masu... nisam ja mislio ic na defku, pa pobogu na sta bi tek onda izgleda
masa s 2400 kalorija? tesko.. s tim neces nista ucinit. to ti je deficit za tebe... cak nije ni odrzavanje. za masu moras biti u suficitu... ispod 3000 kcal ni ne trebas pomisljati
masa s 2400 kalorija? tesko.. s tim neces nista ucinit. to ti je deficit za tebe... cak nije ni odrzavanje. za masu moras biti u suficitu... ispod 3000 kcal ni ne trebas pomisljati
Na onome linku koji je stavio Kramerdida piše da bi se trebalo unosit 13-15 kalorija/lb i tako bi mi ispalo negdi oko 2,400. A i na BMR kalkulatoru mi je ispalo 1,800 i dodao sam jos ~500 kalorija.
Onda da to zaokruzim na 3000 jer ne bi htio veliku masu nego lagano, pa tek tamo sljedece godine u ovo doba deficit.
Na onome linku koji je stavio Kramerdida piše da bi se trebalo unosit 13-15 kalorija/lb i tako bi mi ispalo negdi oko 2,400. A i na BMR kalkulatoru mi je ispalo 1,800 i dodao sam jos ~500 kalorija.
Onda da to zaokruzim na 3000 jer ne bi htio veliku masu nego lagano, pa tek tamo sljedece godine u ovo doba deficit.
krivo racunas.... idi na 3000 . prati tj dana, pa vidi dal ide gore ili ne.. s tih 2400 neces nist ucinit.trust m
Pa ak zelis polako, onda se drzi nekih kalorija kroz neko vrijeme, da vidis dal napreduje u smjeru kojem zelis..iliti lean bulk
Znaci danas sam uzeo MyProtein s okusom cokolade i zanima me ako se mogu proteini pokvarit ? prvi put da su mi kao neki sitni orascici(grudice) nakon sto promuckam i popijem nikad mi tako nesto nije bilo a jos na pakovanju pise BBD: 12/2014 I MANU: 09/02/2014 ... ako mi je uvalila pokvarene proteine bit ce joj sutra jezikova juha
Znaci danas sam uzeo MyProtein s okusom cokolade i zanima me ako se mogu proteini pokvarit ? prvi put da su mi kao neki sitni orascici(grudice) nakon sto promuckam i popijem nikad mi tako nesto nije bilo a jos na pakovanju pise BBD: 12/2014 I MANU: 09/02/2014 ... ako mi je uvalila pokvarene proteine bit ce joj sutra jezikova juha
pa ne muckas dobro...imas li mrezicu u shakeru?
evo par slikica kao sto rekoh da cu staviti nisu nista posebno ,ali eto sta je tu je.
Lijepo,barem ono šta vidim boj je tamno :D
Hvala.
neznan odakle bi počea, curlbro...
4x9x8 za jedan od manjih mišića?! za prsa bi ti onda izgledalo nekako 16x32x36??
biceps radi jednom tjedno, budući je jako mal mićiš napravi dvi vježbe sa 3-4 serije i 8-12 ponavljanja. I GOTOVO za biceps. Triceps možeš dosta više(A NE SAMO JEDNU VJEŽBU WHAT THE FUCK!?)
Predlažen jedan tjedan obični biceps pregib sa šipkom i normalnim hvatom i onda drugu vježbu pregib sa bučicama ali sa supinacijom. Drugi tjedan EZ šipka i normalan hvat i hammer sa bučicama za drugu vježbu.
Ovo šta ne radiš noge i leđa je golemi kix i naplatit će ti se kad-tad. Izvođenjem tih velikih mišićnih skupina tijelo ti se više umori i za posljedicu imaš lučenje više testosterona - a to za posljedicu ima bolji opći uspjeh. Sad ti vidi.
:*
Hvala.
neznan odakle bi počea, curlbro...
4x9x8 za jedan od manjih mišića?! za prsa bi ti onda izgledalo nekako 16x32x36??
biceps radi jednom tjedno, budući je jako mal mićiš napravi dvi vježbe sa 3-4 serije i 8-12 ponavljanja. I GOTOVO za biceps. Triceps možeš dosta više(A NE SAMO JEDNU VJEŽBU WHAT THE FUCK!?)
Predlažen jedan tjedan obični biceps pregib sa šipkom i normalnim hvatom i onda drugu vježbu pregib sa bučicama ali sa supinacijom. Drugi tjedan EZ šipka i normalan hvat i hammer sa bučicama za drugu vježbu.
Ovo šta ne radiš noge i leđa je golemi kix i naplatit će ti se kad-tad. Izvođenjem tih velikih mišićnih skupina tijelo ti se više umori i za posljedicu imaš lučenje više testosterona - a to za posljedicu ima bolji opći uspjeh. Sad ti vidi.
:*
Evo, čovjek lijepo konkretno da odgovor na moje pitanje.
Zahvaljujem.
Stvar je u tome da se sam učim (po netu uglavnom), imam jako malo odnosno ništa opreme - samo te 2xbučice s 22kg ukupne težine svaka.
Teretana mi nije dostupna u mjestu gdje sam.
Vjerujem da dosta toga radim krivo ali ništa ne radim NEISPRAVNO i to mi je veliki osobni uspjeh.
Jer koliko god možda imam loše organiziran trening, sve vježbe se trudim raditi maksimalno ispravno po formi
te sama činjenica da nisam zaradio nikakvu ozljedu u skoro 6 mjeseci trenirajući 4 x tjedno govori za sebe.
Niti se pretreniram, niti se forsiram, slušam tijelo.
Dajem 100% od sebe disciplinski, ne preskačem treninge ni pod razno i trudim se koliko god mogu.
Zar to u osnovi uistinu nije bit svega?
Rado poslušam dobar savjet, naučim nešto novo, prilagodim se i pokušam. Rado ću si
složiti i ukomponirati novi režim vježbe i dovoljno sam pametan da znam koliko sam glup
tako da mi nije problem pitati iskusnije ljude za savjet i uputu, dapače - zadovoljstvo mi je.
Naučio sam kroz ovo vrijeme osobnog treninga da je najbitnija stvar mentalna disciplina
i trud, kao i u mnogo drugih stvari u životu. To je ono što mi se uistinu sviđa kod vježbanja s utezima.
Eto, toliko od mene što se tiče toga.
Je li samo meni ne treba hajmo reći ''mentalna disciplina'' , jednostavno vježbam jer volim, radi samog procesa vježbanja. Treba mi veći trud da ne odem kad mi je rest day