Bok ljudi :D
Nisam naišao na sličnu temu,bila je jedna gdje dečko pita vezano za EATX i ATX matične ploče, ali pitao je koliko sam shvatio samo dal EATX ima kao "više" funkcija jer je "veća" i vidim da su postovi iz 2011 (https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/atx-eatx/117369.aspx) pa ono..htio bi cuti fresh misljenja i komentare u 2020 sa novitetima haha: )
Situacija je da bi htio izbildat neku vrstu high-end PC-a nekad uskoro, ali me zanima sljedeće: kućište koje mi se sviđa i koje bi htio za taj PC build baš baš jako (Cooler Master MASTERCASE SL600M) napravljeno je za ATX matične. Znam da ATX mid tower kućišta podržavaju i manje matične, ali sad, pošto je izašla nova, super sexy, Gigabyte-ova(AORUS-ova) matična: AMD X570 AORUS XTREME, AMD Socket AM4... koja spada pod EATX matične, i to po nekim (možda meni čudnim) dimenzijama koje bi mozda mogle stati u ATX kućište?
Ta AORUS-ova matična ima dimenzije: "E-ATX Form Factor; 30.5cm x 27.0cm ( https://www.aorus.com/X570-AORUS-XTREME-rev-10 )"
A to kućište (Cooler Master MASTERCASE SL600M) je za ATX matične koje imaju svoje klasične dimenzije : "ATX ; 30,5cm x 24,4cm "
Mene sada zanima; tih 2,6cm su zapravo samo u dužinu(slika u prilogu za vrste matičnih ploča)?
Jel može onda takva EATX matična ići na takav case (jer znam da su inače E-ATX mjere 30,5cm x 33,00cm) pošto je onda malo kraća i bliža originalu ATX matičnoj?
A da joj paše; šarafi na kućištu sa matičnom,hoće li imati problema sa AirFlow-om i hlađenjem?, protok kablova i odnos radijatora za vodeno hlađenje možda?, i hoće li imati problema sa tipa grafičkom karticom tj. da pozicija grafičke u ATX kućištu na EATX matičnoj neće pasati na izlazima iz tog kućišta (da ide u krivo,da je predaleko?)...
...ili je to baš tako da je ATX case IZRIČITO za ATX matične i da je E-ATX case IZRIČITO za E-ATX matične? :) :D
Eto nadam se da se netko možda čak i igrao prije s tim ili je doživio da je krivo naručio pa isprobavao ovakvu situaciju baš me jako zanima ta info., provodim dosta na netu,gledam komponente, a nisam dobio neki konkretan odgovor preko neta baš za ovakve situacije :D Hvala i pozdrav ekipi