Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR izdvojena tema

poruka: 9.413
|
čitano: 2.651.816
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn

Znaci netko napravi novi account, 0 dana, poslozi ultra skupe komponente nutra, kaze "workstation", ali za 3 mjeseca i sad bi mi trebali... pljeskat?

Kaj tocno planiras sa 64GB RAM-a, vrtit xy virtualki gore? Neku vecu bazu podataka drzat sa necim "in memory" ili IBM BLU?

Stvarno ne razumijem sto bi taj stroj od 35k kuna trebao radit. Sve osim grafa je debeli overkill za gaming, grafe su relativno OK za 4K gaming, iako bih osobno radije uzeo titane - 780Ti ima problema npr u watchdogs na 4K zbog limitacije na 3GB VRAM.

U biti... najbolje je Valentin rekao - dobro ti je to.

Stavi slike obavezno!

Moj PC  
5 0 hvala 2
14 godina
Re: Sklapanje PC konfiguracija - iznad 10.000 kn
Rhodin kaže...
Stavi slike obavezno!

A sigurno budemo slike vidjeli. {#}

Rekao si sve što sam ja mislio, ali mi se nije dalo pisati, pa sam samo rekao "dobro je to".

{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 20:42 (Valentin17).
12 godina
3ntA kaže...

Pozdrav,

Evo kupujem novu konfu za gaming i workstation pa sam slozio jednu konfu pa me zanimalo sta mislite o njoj

CPU: Intel i7 4960X
MBO: Rampage IV Extreme
RAM: Dominator Platinum series 64gb 2400mhz 8x8 kit
GPU: 2 x GTX 780 ti
HDD: WD BLACK 4tb
SSD: 2 x intel 730 480gb
PSU: Ax 1500i
Case: Corsair 900D

Cooling: h110i
Vent: 7 x Noctua NF-F12 PPC

Win: 8.1(neide u cijenu jer ga imam)

E sad znam da ce neki govorit : "Kako ga ser*, nema sanse da ce dat tolke pare na kompjuter", znam da ce neki mozda i vjerovat, pa se samo pitat "Koja budala" ali mene iskreno zanima
sta vi mislite o ovome i dali se isplati jer kao sta sam reko ovo ce mi bit Workstation. Sa time da vjerovatno mogu smanjit ram nemoram stavit 64gb?

ma gle, to što si ti složio je goli k..., nema tu snage za workstation niti ćeš išto poštenog napraviti s tim

dakle, moja preporuka je da uzmeš pošteni proc za workstation, npr jedan xeon e5 2690 s osam jezgri, čak štoviše dva komada i odgovarajuću matičnu koja podržava dual procesore, primjerice jednu solidnu asus z9pe-d8 ws

to ti je dakle osnova, neće te koštati više od 30-ak soma kuna i onda na to slažeš druge komponente kako spada

11 godina
neaktivan

Ja sam rekao da mi nemorate vjerovat i nisam pitao da li mi vjerujete nego sam pitao misljenje o konfi, to sta vi meni nevjerujete je vas problem

Bit ce kupljena za 3 tjedna ako vas zanima a mozda i ranije i ako ocete dobit ce te slike pa ce te vidjet da nije troll ili nesto slicno...

0 1 hvala 0
15 godina
3ntA kaže...

Ja sam rekao da mi nemorate vjerovat i nisam pitao da li mi vjerujete nego sam pitao misljenje o konfi, to sta vi meni nevjerujete je vas problem

Bit ce kupljena za 3 tjedna ako vas zanima a mozda i ranije i ako ocete dobit ce te slike pa ce te vidjet da nije troll ili nesto slicno...

"Nikad nevjeruj trolu kad kaže da nije trol."

Sun Zu-  501. B.C.

Da imam 35 tisuća samo za workstation i/ili gejming PC, da moram, potrošio bi 15.000 - 16.000  na pc, ostalo bi ošlo na rok en roll. (preko 15.000kn ulaziš u neke divlje vode i bespuća hardvera u kojima malo koji moreplovac zna, može ili hoće ploviti).

Ako zaista misliš takvo što kupiti (za posao), prvo vidi što misliš na tom čudu radit. 3Dcad, videomontažu, efekte, 3d animacije, napraviti backup cijelog interneta ili što već imaš sve na umu. Kad odlučiš što bi to trebalo raditi onda se lova može prilagoditi tam di više treba (dal na grafiku, monitor, ssdove i prostor, umrežavanje, procesore, dodatan sadržaj - periferiju ala za crtanje, modeliranje i razne crtaće ploče, možda profi zvučne kartice itd.

Također moraš znat da kad već imaš stroj za pogonit takve programe, bez tih programa stroj nema smisla. No takav jedan program nije u rangu 100€ kolko bi dao za windowse. Pa se nadam da si odvojio buđet i za to (ako se time misliš baviti).

Da ne duljim u vezi workstationa.. za te pare možeš složiti ok workstation za ovo ili ono, al realno si daleko od ozbiljnog all in one rješenja.

Misliš li igrat igrice na perverziji od kompa (prvo, onda tako i reci), a čuj, mašti na volju s time da u RH nemaju takav hardver na lageru. Kupio sam gigabyteovu gtx780ti ghz edition karticu (640€) u Njemačkoj (skupa s ostalim hardverom) jer bi to u RH ionako čekao desetak dana (i oni naručuju iz Njemačke) i još bi platio 13.5% skuplje (nakon rabata i popusta od cca 10-12%).

Da će ti itko moć složiti nešto "najbolje" bez informacija čemu će to točno služiti - nemoj se previše nadati pametni(ji)m savjetima.

Kao da kažeš da ti treba preporuka za vozilo od 500.000€. Sad jel misliš kupit kombajn pa s njim orat po poljima, ili pak neki kamion prikoličar s kojim bi razvozio gnjojivo, ili obični maybach sa pozlaćenim držačima za kavu i vozačem u paketu.. jbg teško ti je išta pametno reć kad nisi rekao šta će ti to uopće.

Savjet za gejming. Prvo vidi na čemu češ gledat. Kreni od monitora i tome prilagodi sve ostalo. Nema smisla davat pare na titan gtx kartice (800€ na više) ako ćeš igrat na 1080p monitoru (ili 1440p), sukladno tome ti ide i proc i ram i napajanje i hlađenje itd. Zatim razmisli o OCanju. Ako planiraš OCati također tome prilagodi sve. Imaš matične koje se bolje/lošije snalaze u tome, neke imaju i dual (i trio?) biose pa ak nešto zezneš samo prekidač pomakneš na BIOS 2 i opet sve ide kao da ništa nisi dirao. Tu sad opet dolazi i napajanje i hlađenje koje treba prilagoditi itd. 

I pazi, to ti je kilovat i po struje. Nemoj da te dolaze kontrolirat za uzgajanje "biljaka".

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
11 godina
ivan dragi kaže...
3ntA kaže...

"Nikad nevjeruj trolu kad kaže da nije trol."

Sun Zu-  501. B.C.

Da imam 35 tisuća samo za workstation i/ili gejming PC, da moram, potrošio bi 15.000 - 16.000  na pc, ostalo bi ošlo na rok en roll. (preko 15.000kn ulaziš u neke divlje vode i bespuća hardvera u kojima malo koji moreplovac zna, može ili hoće ploviti).

Ako zaista misliš takvo što kupiti (za posao), prvo vidi što misliš na tom čudu radit. 3Dcad, videomontažu, efekte, 3d animacije, napraviti backup cijelog interneta ili što već imaš sve na umu. Kad odlučiš što bi to trebalo raditi onda se lova može prilagoditi tam di više treba (dal na grafiku, monitor, ssdove i prostor, umrežavanje, procesore, dodatan sadržaj - periferiju ala za crtanje, modeliranje i razne crtaće ploče, možda profi zvučne kartice itd.

Također moraš znat da kad već imaš stroj za pogonit takve programe, bez tih programa stroj nema smisla. No takav jedan program nije u rangu 100€ kolko bi dao za windowse. Pa se nadam da si odvojio buđet i za to (ako se time misliš baviti).

Da ne duljim u vezi workstationa.. za te pare možeš složiti ok workstation za ovo ili ono, al realno si daleko od ozbiljnog all in one rješenja.

Misliš li igrat igrice na perverziji od kompa (prvo, onda tako i reci), a čuj, mašti na volju s time da u RH nemaju takav hardver na lageru. Kupio sam gigabyteovu gtx780ti ghz edition karticu (640€) u Njemačkoj (skupa s ostalim hardverom) jer bi to u RH ionako čekao desetak dana (i oni naručuju iz Njemačke) i još bi platio 13.5% skuplje (nakon rabata i popusta od cca 10-12%).

Da će ti itko moć složiti nešto "najbolje" bez informacija čemu će to točno služiti - nemoj se previše nadati pametni(ji)m savjetima.

Kao da kažeš da ti treba preporuka za vozilo od 500.000€. Sad jel misliš kupit kombajn pa s njim orat po poljima, ili pak neki kamion prikoličar s kojim bi razvozio gnjojivo, ili obični maybach sa pozlaćenim držačima za kavu i vozačem u paketu.. jbg teško ti je išta pametno reć kad nisi rekao šta će ti to uopće.

Savjet za gejming. Prvo vidi na čemu češ gledat. Kreni od monitora i tome prilagodi sve ostalo. Nema smisla davat pare na titan gtx kartice (800€ na više) ako ćeš igrat na 1080p monitoru (ili 1440p), sukladno tome ti ide i proc i ram i napajanje i hlađenje itd. Zatim razmisli o OCanju. Ako planiraš OCati također tome prilagodi sve. Imaš matične koje se bolje/lošije snalaze u tome, neke imaju i dual (i trio?) biose pa ak nešto zezneš samo prekidač pomakneš na BIOS 2 i opet sve ide kao da ništa nisi dirao. Tu sad opet dolazi i napajanje i hlađenje koje treba prilagoditi itd. 

I pazi, to ti je kilovat i po struje. Nemoj da te dolaze kontrolirat za uzgajanje "biljaka".

E to je obrazloženje i čista pomoć. Bravo Ivane!

steam: bevis6
11 godina
neaktivan

Pozdrav, evo došlo je vrijeme da i ja kupim komp. {#}

Budžet mi je do 11 000 kn (kupujem preko firme pa će me na kraju ispast cca 8000kn). Ne kupujem ciljano komp s nekom posebnom namjenom, nego mi jednostavno treba komp koji će me služiti bar idućih 5-6 godina (za faks). Zasad ga najviše koristim za programiranje, office i filmove. Uglavnom treba mi neki izbalansirani komp, lako ću ga poslje nadograditi ako budem imao potrebu. Kupit ću ga kroz iduća 2-3 dana, ADM mi se čini najpovoljnija trgovina pa tamo gledam komponente.

Treba mi kutija i monitor (zvučnike, tipkovnicu i miš ne).

Probao sam ja nešto slagati, pa ću napisati šta sam našao.

Kućište - Fractal Design Define R4 (Grey, Window)

Matična - Asus

Procesor - Intel Haswell

Grafička - Nvidia

Memorija - minimalno 8Gb, po mogućnosti Corsair

SSD - ne znam ništa o njima

HDD - ne treba mi jer imam WD My Book 2Tb

Napajane - volio bih Corsair

Optički pogon - ne treba mi Blu-ray

Monitor - 24" Ova dva su mi se učinila ok, ali ne znam koja je razlika? Dell 1Dell 2

Ako imate savjet za neke ventilatore ili ako sam nešto zaboraviom, slobodno pišite.

Eto nadam se da sam naveo sve potrebne podatke, pa molim sve vas dobre volje za pomoć.

0 2 hvala 0
13 godina
kobrax35 kaže...

Pozdrav, evo došlo je vrijeme da i ja kupim komp. {#}

Budžet mi je do 11 000 kn (kupujem preko firme pa će me na kraju ispast cca 8000kn). Ne kupujem ciljano komp s nekom posebnom namjenom, nego mi jednostavno treba komp koji će me služiti bar idućih 5-6 godina (za faks). Zasad ga najviše koristim za programiranje, office i filmove. Uglavnom treba mi neki izbalansirani komp, lako ću ga poslje nadograditi ako budem imao potrebu. Kupit ću ga kroz iduća 2-3 dana, ADM mi se čini najpovoljnija trgovina pa tamo gledam komponente.

Treba mi kutija i monitor (zvučnike, tipkovnicu i miš ne).

Probao sam ja nešto slagati, pa ću napisati šta sam našao.

Kućište - Fractal Design Define R4 (Grey, Window)

Matična - Asus

Procesor - Intel Haswell

Grafička - Nvidia

Memorija - minimalno 8Gb, po mogućnosti Corsair

SSD - ne znam ništa o njima

HDD - ne treba mi jer imam WD My Book 2Tb

Napajane - volio bih Corsair

Optički pogon - ne treba mi Blu-ray

Monitor - 24" Ova dva su mi se učinila ok, ali ne znam koja je razlika? Dell 1Dell 2

Ako imate savjet za neke ventilatore ili ako sam nešto zaboraviom, slobodno pišite.

Eto nadam se da sam naveo sve potrebne podatke, pa molim sve vas dobre volje za pomoć.

Evo po željama (osim napajanja - XFX je PUNO kvalitetniji):

500 kn ti ostane za pošten cooler, ja preporučam Raijintek Nemesis ili Noctua NH-D14

Što se tiče konfiguracije, odlična je i zbog odlične matične i napajanja imati ćeš mogučnost poštene nadogradnje.

12 godina
neaktivan

možda ovako,uz dodatak vrhunskog napajanja,16gb RAM(nije CS,sry),i ipak AMD grafom(kažu da je najbolja za OC),te bi ovo bilo moguce OC do bola i miran si baren 5 godina,jedino grafa nekad ce prva doci na red,a jos možeš dodati 16gb RAM,naknadno posli...također češ moći promijenit CPU nekad za noviji broadwell ili tako nešto...

• 1 x Dell Ultrasharp U2412M
  • 1 x Fractal Define R4, titanium s prozorom, bez nap
  • 1 x Hladnjak Noctua NH-D14, Intel/AMD
  • 1 x Optički uređaj Asus DRW-24F1ST/BLK/B/AS
  • 1 x SSD SAM 250GB 840 EVO Basic
  • 1 x Intel Core i5-4670K Soc 1150
  • 1 x MSI Radeon 7950 OC, TF3 BE, 3GB, DVI, HDMI, Bulk + Igra
  • 1 x Matična ploča Asus Z97-K
  • 1 x Kingston DDR3 HyperX Fury,1866MHz,16GB(2x8GB)Black
  • 1 x Napajanje Seasonic Platinum 660,SS-660XP, 660W

Ukupno: 11332,63 kn

poštovanje,lp :)

Moj PC  
4 1 hvala 1
14 godina
@kobrax35

ovako bih ja. lijepo, izbalansirano, bez problema za idućih 5 godina

1 x DELL UltraSharp U2414H, 24", 1920x1080, LED IPS
1 x Procesor Intel Core i5-4690K (3.50GHz,1MB,6MB,88 W,1150) Box
1 x ASRock Z97-KILLER, s1150, Intel® Z97
1 x ASUS GTX770-DC2OC-2GD5
1 x Samsung 250GB 840 EVO Basic, Kapacitet 250 GB, 2,5", SATA 3
1 x Napajanje Seasonic S12G-550 Gold, 550 W, aktivni PFC
1 x Fractal Design Define R4 Titanium Grey - Window, Midi tower
1 x DDR3 8GB (2x4GB) Kingston, 1866MHz, CL10, HyperX Fury
1 x Corsair Hydro Series H90, liquid CPU cooling
1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
10.808,91Kn
Moj PC  
1 1 hvala 2
11 godina
neaktivan

Zahvaljujem se puno svima, ali na kraju sam uzeo ovo

Svjestan sam da sam mogao proći puno jeftinije, ali jednostavno sam ostao impresioniran applevim perfekcionizmom. A i o svim apple proizvodima koje sam do sad koristio imam samo riječi hvale.

edit: Postavio sam slike

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2014 19:31 (kobrax35).

0 10 hvala 0
14 godina
kobrax35 kaže...

Zahvaljujem se puno svima, ali na kraju sam uzeo ovo.

{#} Znao sam da nisi ozbiljan kupac, zato ti nisam niti davao prijedlog.

Uglavnom, mogao si proći bolje, ovako imaš "brend" pc koji ne vrijedi pola koliko košta,

a da ne govorimo da ne ispunjava zahtjeve koje si postavio u postu prvom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2014 20:20 (Valentin17).
11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

{#} Znao sam da nisi ozbiljan kupac, zato ti nisam niti davao prijedlog.

Uglavnom, mogao si proći bolje, ovako imaš "brend" pc koji ne vrijedi pola koliko košta.

Nećemo sad započinjati raspravu koja nije vezana uz ovu temu. Ako mi nisi dao prijedlog, ne moraš ni kometar. 

Znam da se moglo složiti jače računalo za ove pare, ali imam pravo napravit po svom.

Zahvaljujem se još jednom na pomoći. {#}

13 godina
neaktivan
kobrax35 kaže...

Zahvaljujem se puno svima, ali na kraju sam uzeo ovo

Svjestan sam da sam mogao proći puno jeftinije, ali jednostavno sam ostao impresioniran applevim perfekcionizmom. A i o svim apple proizvodima koje sam do sad koristio imam samo riječi hvale.

edit. Postavio sam slike

Najbitnije je šta tebi odgovara, ipak su to tvoji novci. Meni ovo iskreno preskupo izgleda naspram američkog tržišta, 21,5 inchi ekran, fullhd, 1tb HDD i integruša za 10 000 kuna. Ali ne želim ulazit kolko kome šta "vrijedi" ipak je to subjektivno.

Uglavnom želim ti puno sreće pri korištenju novog hardware-a i što manje kvarova/crashova i drugih problema.

13 godina

a dobro, iako ni lud nebi tak šta kupio, ne zato jer je skupo vec zato jer kupiš i tak ostaje, nemreš ni šarafat ni nadograđivati vec si zakucan na to što si kupio dok ne krepa. 

Mac je zvijer, i vrijedi te pare jer da dobar je ali opet bolji je pc bar meni jer znam popravljati i volim mjenjati lako na novo, bolje

Ak ne igraš, budete mac jako dobro služio  ;-) 

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
1 2 hvala 2
13 godina
protjeran

Prije svega pozdrav ekipi s BUG foruma i našim najboljim stručnjacima. U proteklih 30 godina imao sam ZX 81, Commodore 64, Amigu 500 i nekoliko high end PC-a. Ovaj zadnji je star 7 godina.

Ne znam baš konfu u detalje ali dual core 2.66, 4 gb ddr2, ATI Radeon 5400 512 mb, dva harda s 350 gb  i 22" monitor. Ovaj puta bi platio daleko više novu konfiguraciju koja me je zadnja koštala 10.000 kuna, a za novu bih dao 20.000. Uštedio sam novac i nakon sedam godina želim biti miran barem pet. Gledao sam gotove konfiguracije i privukla me je ova:

Računalo INSTAR Gamer Zeus X, Intel i7-4770K OC 4.20GHz, 16GB, SSD 240GB, 2000GB, 2xGeForce GTX760 OC 2GB DDR5 ( SLI ), vodeno hlađenje

Cijena: 12999,00 kn

Međutim čuo sam da su gotove konfe preskupe u odnosu ako ti netko stručan slaže zar ne !? Pa bih volio kupiti konfu u Instar informatici ali da mi vi to stručnu jako bih vas molio složite.

Volio bih još kakvu dobru periferiju kao monitor od 23" full hd, mehaničku tipkovnicu s iluminiranim tipkama, razer naga miš i otprilike je to to. Može li netko ako bi mi htjeo od vas superstručnjaka preporučiti nešto do 20.000 kuna.

Moj PC  
0 3 hvala 0
11 godina
Ejovrh kaže...

Prije svega pozdrav ekipi s BUG foruma i našim najboljim stručnjacima. U proteklih 30 godina imao sam ZX 81, Commodore 64, Amigu 500 i nekoliko high end PC-a. Ovaj zadnji je star 7 godina.

Ne znam baš konfu u detalje ali dual core 2.66, 4 gb ddr2, ATI Radeon 5400 512 mb, dva harda s 350 gb  i 22" monitor. Ovaj puta bi platio daleko više novu konfiguraciju koja me je zadnja koštala 10.000 kuna, a za novu bih dao 20.000. Uštedio sam novac i nakon sedam godina želim biti miran barem pet. Gledao sam gotove konfiguracije i privukla me je ova:

Računalo INSTAR Gamer Zeus X, Intel i7-4770K OC 4.20GHz, 16GB, SSD 240GB, 2000GB, 2xGeForce GTX760 OC 2GB DDR5 ( SLI ), vodeno hlađenje

Cijena: 12999,00 kn

Međutim čuo sam da su gotove konfe preskupe u odnosu ako ti netko stručan slaže zar ne !? Pa bih volio kupiti konfu u Instar informatici ali da mi vi to stručnu jako bih vas molio složite.

Volio bih još kakvu dobru periferiju kao monitor od 23" full hd, mehaničku tipkovnicu s iluminiranim tipkama, razer naga miš i otprilike je to to. Može li netko ako bi mi htjeo od vas superstručnjaka preporučiti nešto do 20.000 kuna.

1. Zašto Instar?
2. Zašto 20000kn za gaming pc?
3. Da li išta drugo radiš na tom pc-u?
4. Gore si naveo 2x gtx760ke i onda dolje pišeš full hd monitor od 23"?

13 godina

ajde dobro...

• 1 x DELL monitor Professional P2414H
  • 1 x Corsair Vengeance K95 Performance, MMO Fully Backlit Mechanical
  • 1 x Corsair Vengeance M95 Performance, MMO/RTS Gaming Mouse
  • 1 x Sharkoon DarkGlider Mat igrača podloga za miša
  • 1 x Corsair Vengeance 1500 v2 Dolby 7.1 USB Gaming Headset
  • 1 x Logitech Z523, 2.1 zvučnici, bijeli

• 1 x Intel Core i7-4770K Soc 1150
  • 1 x CPU Hladnjak Raijintek Nemesis, 2x140mm, PWM
  • 1 x Matična ploča ASR Z97X Killer
  • 2 x Corsair 1X8GB DDR3 1600 Low Profile
  • 1 x Gigabyte GF GTX780 OC, 3GB GDDR5, DVI, DP
  • 1 x Intel® SSD 530 Series (240GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 20nm, MLC)
  • 1 x Seagate HDD, 2TB, 7200rpm, SATA-6, 64M
  • 1 x Optički uređaj LG GH24NS SATA Bulk Crni 24x
  • 1 x Corsair AX760 PSU, 760W, Platinum AX Series
  • 1 x Fractal Define R4, bijelo s prozorom

17 700 Kn Gotovina -//- 19 600 Kn Kartice

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 13:55 (FakeDeath).
Moj PC  
0 2 hvala 1
14 godina
FakeDeath kaže...

ajde dobro...

Čovjek hoće SLI kartice. {#}

Ejovrh

• 1 x CPU Desktop Core i7-4820K (3.7GHz, 10MB,S2011) box
  • 1 x Corsair Hydro Series H100i, Intel™ dual 120mm fan + 120x275mm radiator
  • 2 x MEM DDR3 8GB 2400MHz (2x4) HyperX Beast KIN (16GB)
  • 1 x Matična ploča Asus P9X79
  • 2 x Gigabyte GF GTX770 OC, 2GB GDDR5, DVI, DP (SLI)
  • 1 x LITE ON IHAS122 DVD-RW 22x Super Multi, SATA, Black, Bulk
  • 1 x Corsair PSU Enthusiast Series RM1000 Power Supply, Fully Modular 80 Plus Gold 1000 W, EU Version
  • 1 x Fractal Define XL R2, titanium, bez napajanja

Ukupno: 16 000 kn za gotovinu + periferija od kolege.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 14:14 (Valentin17).
13 godina

ne vidim da je to tražio... :)

@Bevis ne trebaš citirati svaki put nekoga tko je iznad tebe napisao...zna se kome se obraćaš p.s ne trebas mu postavljati pitanje jer ti nece odgovoriti :) zato mi ništa ne pitamo vec samo složimo i amen {#}

p.s. Ejovrh može slike te stare konfe što imaš? ono, volim old timere koji još rade ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 14:11 (FakeDeath).
Moj PC  
0 3 hvala 1
14 godina
FakeDeath kaže...
zato mi ništa ne pitamo vec samo složimo i amen {#}

Bome tako je postalo lakše, tako i tako svi rade što žele.

Čemu gubiti vrijeme i živce bezveze.

14 godina
mada je i jedna gtx 780 dovoljna, al ajd

1 x DELL UltraSharp U2414H, 24", 1920x1080, LED IPS
1 x Tipkovnica ASUS Echelon Mechanical Gaming Keyboard, Cherry MX Bl
1 x Razer Naga 2014, 19 MMO optimiziranih programabilnih tipki
1 x Procesor Intel Core i7-4790K (4.00GHz,1MB,8MB,88W,1150) Box
1 x ASRock Z97-KILLER, s1150, Intel® Z97
2 x MSI GTX 780 Gaming 3GB GDDR5, N780 TF 3GD5/OC,Boost OC:1006MHz
1 x Samsung 250GB 840 EVO Basic, Kapacitet 250 GB, 2,5", SATA 3
1 x HDD Seagate 2TB, Serial ATA III, 7200 rpm, Barracuda 7200
1 x Fractal Design Define R4 Titanium Grey - Window, Midi tower
1 x Napajanje SEASONIC 860W, SS-860XP, 80+ Platinum certificirano
1 x DDR3 8GB (2x4GB) Kingston, 1866MHz, CL10, HyperX Fury
1 x Corsair Hydro Series H90, liquid CPU cooling
1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
19.603,93Kn
Moj PC  
5 1 hvala 3
13 godina

samo taj H90 maknuti i uzeti nešto pametno...i to je to još jedan dobar izbor ;)

Moj PC  
1 1 hvala 1
14 godina
zuper kaže...
mada je i jedna gtx 780 dovoljna, al ajd

Heaven, i'm in heaven. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 14:18 (Valentin17).
13 godina
protjeran

E hvala vam puno na informaciji, kupit ću konfiguraciju koju je složio @zuper. Znam da vam je smiješan SLI ali u slijedećih nekoliko godina želim imati sve na ultrahigh postavkama. Računalo koristim samo za gaming jer sam fanatik igranja video igara.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Ejovrh kaže...

Znam da vam je smiješan SLI ali u slijedećih nekoliko godina želim imati sve na ultrahigh postavkama.

A možda i jednom nadogradiš na 4K monitor, pa dvije GTX 780 dobro dođu, ipak Nvidia je Nvidia. {#}

Svakako bih molio da staviš slike računala kad bude kod tebe doma, da se divimo. Sretno u kupovini. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 14:42 (Valentin17).
14 godina

Malo sam se zayebo kaj se tiče matične jer killer ne podržava sli pa onda uzmi z97 extreme4

Moj PC  
1 1 hvala 2
11 godina
Ejovrh kaže...

E hvala vam puno na informaciji, kupit ću konfiguraciju koju je složio @zuper. Znam da vam je smiješan SLI ali u slijedećih nekoliko godina želim imati sve na ultrahigh postavkama. Računalo koristim samo za gaming jer sam fanatik igranja video igara.

Nije smiješan SLI nego to što sad kupuješ 23" monitor za SLI :)
Ili si odma kupi neki 27" 1440 monitor ili uzmi od 23 i jednu nvidiu, druga je nepotrebna na tome...

15 godina
Ejovrh kaže...

Onda za grafičku definitivno uzmi gigabyteovu GTX 780TI GHZ edition, dakle ne OC edition nego GHZ edition.

Između Gigabyteove 780TI GHZ, MSI OC Gaming i Evgine Dual Classified, vjerojatno je po papirima Evgica najbolji izbor i to samo jer je Gigabytica "prejaka" (najjača od sve 3) pa sam vidio da se znala srušit (to sam pročitao na samo dva sitea i to im se srušila 3 puta), no EVGI je u RH support gotovo nikakav (prema riječima trgovaca) pa je tu Gigabyte odličan - bolji izbor.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 20:20 (ivan dragi).
12 godina
neaktivan
  • 1 x Logitech Gaming G602, bežični miš
  • 1 x Tipkovnica žična Logitech G19s USB
  • 1 x Logitech Z-506, 5.1 zvučnici
  • 1 x Slušalice Logitech G35
  • 1 x Intel Core i7 4790K 4.4GHz,8MB,LGA 1150
  • 1 x Kingston HyperX Beast DDR3 16GB (Kit of 2) 2133MHz CL11 DIMM XMP
  • 2 x Gigabyte GF GTX770 OC, 2GB GDDR5, DVI, DP
  • 1 x Fractal Define R4, titanium s prozorom, bez nap
  • 1 x Corsair PSU Enthusiast Series RM1000 Power Supply, Fully Modular 80 Plus Gold 1000 Watt, EU Version
  • 1 x DELL monitor Professional P2414H
  • 1 x Matična ploča Asus GRYPHON Z97 ARMOR EDITION
  • 1 x Corsair Hydro Series H100i, Intel™ LGA 1150, 1155, 1156, 1366, and 2011 + AMD sockets AM2, AM3 and FM1, dual 120mm fan + 120x275mm radiator
  • 1 x LITE ON IHAS122 DVD-RW 22x Super Multi, SATA, Black, Bulk

Ukupno: 19897,28 kn

aj,da i ja opalin baren za 20k kn {#}...sretno s izborom svakako...

edit;doša je novi ASUS 4K monitor,pa da ja trošim 20k kn na konfu i monitor,vjerovatno bi mi bio u konstrukciji,ne znan,ne želim spamamat,samo neka obavijest,ali 6k kn za cash treba iskeširat {#}

http://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=120108

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 20:53 (johnyaces777).
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice