Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR
- poruka: 8.755
- |
- čitano: 2.252.822
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da sad picajzliram vec, ali kad kaze da para nije bitna, H100 mozda? U to se ne kuzim, samo ovako cisto da uzmete u obzir, nebum vise prigovarao obecajem :)
h90 je bolji ;=)
FakeDeath puno hvala na konfi, ako si iz Zagreba javi se imaš piće i čevape (ha ha ) a može i romantična večera što se mene tiće.
Hvala,ali sto je sa 2 monitora,jeli i za njih treba adapter?
ja bi isao na gtx 670 koja je više od soma kn jeftinija od 680 te ugurao i7 3930k
3930k je 6-jezgreni vs 4 jezgre kod 3770k i kolko god klokan bio ne može doći na razinu 3930k.
da imam takav budžet ne bih išao na ništa ispod 3930k.
gtx 680 je neisplativa kartica naspram gtx 670 ili hd 7970
a koju grafičku točno mislis kupiti? jer ti je slozeno vise konfi i ne znam što kupuješ?
ja bi isao na gtx 670 koja je više od soma kn jeftinija od 680 te ugurao i7 3930k
A maticnu si zaboravio?
Za 2 monitora ti ne treba apsolutno nista, koliko vidim za 2D Surround s 3 monitora ti takoder ne treba nista,
eventualno DisplayPort kabel, ili na DP ili na koje god (digitalno!!) sucelje imas na monitoru.
Za 4 monitora ti tek trebaju bar 2 Nvidia grafulje u SLI polju, dok s AMDom mozes i s jednom grafom (iako ovisi s kojom)
EDIT: Slazem se da je za profesionalnu upotrebu (rendering za nofce) bolje ici na LGA2011 platformu, s tim da moras racunat dosta veci trosak, uzmi u obzir i sto kolega kaze, ali ili grafa dolje, ili lova gore, bolje nego clockanje "do zla b**a" sigurno! Takoder uzmi u obzir koju AMD grafu ako ti grafa koristi samo za igranje (ne znam imas li koristi od CUDAe, ali ako imas definitivno Nvidia, iako Stream i OpenCL sve vise napreduju)
A maticnu si zaboravio?
prije 2 stranice sam mu napravio konfu sa 3930k i gtx 670
Pozz ekipo. Evo ovako, meni bi trebala jedna PC konf. od nekih tridesetak tisuca kuna. Posto se bavim svim CAD programima (autoCAD, solidworks, CATIA etc.) da ne pricam sad o tome. Nego eto treba mi takav komp. Trebaju mi tri monitora takodjer. Pa bi dobro dosla i preporuka nekog dobrog monitora od 24'' pa nadalje, cijena nije ukljucena u onu cifru sto sam naveo. Ja se ovako razumijem u komponente, no ne razumijem se u najnovije, te u slaganje konfiguracija. Dijelovi bi trebali biti high end, posto bi mi trebao za sve nadolazjece verzije programa koje ce biti zahtjevnije. Samo da velim necu neko gaming crap kuciste sto svijetli na sve strane :). I da sound card mi je isto bitan. U ovo ostalo necu ulaziti. Pa bih molio savjete.
EDIT: SSDovi su must, isto kao i kvalitetna zvucna kartica
Matična ploča: Asus Rampage IV Extreme, 2011
Grafička kartica: PNY Quadro 4000 2GB
RAM: 64GB Kingston HyperX Beast, 1866
SSD: Samsung 512GB SSD Pro Series Basic
HDD: WD4001FAEX
Hlađenje (procesor): Corsair H100i
Kućište: Coolermaster SILENCIO 650
Napajanje: Corsair 1200W Gold, AX Series, full modular
Zvučna kartica: ASUS XONAR DX/XD, 8 kanala.
27.926kn u ADMu.
Pozz ekipo. Evo ovako, meni bi trebala jedna PC konf. od nekih tridesetak tisuca kuna. Posto se bavim svim CAD programima (autoCAD, solidworks, CATIA etc.) da ne pricam sad o tome. Nego eto treba mi takav komp. Trebaju mi tri monitora takodjer. Pa bi dobro dosla i preporuka nekog dobrog monitora od 24'' pa nadalje, cijena nije ukljucena u onu cifru sto sam naveo. Ja se ovako razumijem u komponente, no ne razumijem se u najnovije, te u slaganje konfiguracija. Dijelovi bi trebali biti high end, posto bi mi trebao za sve nadolazjece verzije programa koje ce biti zahtjevnije. Samo da velim necu neko gaming crap kuciste sto svijetli na sve strane :). I da sound card mi je isto bitan. U ovo ostalo necu ulaziti. Pa bih molio savjete.
EDIT: SSDovi su must, isto kao i kvalitetna zvucna kartica
Sve preko ovoga nema potrebe, jer ces biti zadovoljan godinama i xxx generacijama novih i nadolazecih programa
Intel Core i7-3770K Soc 1155
Corsair Hydro H90 cooling
Matična ploča Asus P8Z77-V DELUXE WiFi
KINGSTON HyperX Blue DDR3 32Gb (8GB,1600MHz(PC3-12800) CL10
2kom za RAID0 OCZ SSD 256GB Vertex 4, 2.5" 9.3mm, SATA 3 6G, 3.5" bracket incl
2kom za RAID1 Seagate HDD 2TB, 7200rpm, SATA-6, 64M
Asus GTX670-DC2-2GD5
DVD RW -RW RAM LG DualLay SATA
Zvučna kartica Asus XONAR DX/XD
Kućište Fractal Design Define R4 Black Pearl
Napajanje Seasonic Platinum 860, SS-860XP, 860W
3kom Monitor LCD DELL UltraSharp U2412M (24", 1920x1200, IPS)
Futura-It.hr 25,522.05Kn Besplatno sastavljanje i dostava
EDIT: Ispravak grafičke
Matična ploča: Asus Rampage IV Extreme, 2011
Grafička kartica: PNY Quadro 4000 2GB
RAM: 64GB Kingston HyperX Beast, 1866
SSD: Samsung 512GB SSD Pro Series Basic
HDD: WD4001FAEX
Hlađenje (procesor): Corsair H100i
Kućište: Coolermaster SILENCIO 650
Napajanje: Corsair 1200W Gold, AX Series, full modular
Zvučna kartica: ASUS XONAR DX/XD, 8 kanala.
27.926kn u ADMu.
Samo opaska....
na tu grafu idu max 2 monitora
to vodeno ne stane u to kučište
napajanje,really? pa to je i za komp koji sam slozio overkill, koji trosi 3x vise od ovoga
Geforce SLI u CAD racunalo od 30k kn
AMD Radeon HD 7970 umisto GTX 660 i trebalo bi štimat.
pa bolje nego Quadro 4000 metati
iako bi ja radje metnuo gtx 670, ali zbog 3 monitora sam išao na dvije 660
Za CAD mora biti Quadro.
ne mora biti, ja radim uredno na 660ti
jedino malo sli je škakljiv, zato bolje mozda ici na jednu 670
nema sanse imao sam tu grafu, idu 2 ;=)
Evo i tu vidis http://www.cnet.com/graphics-cards/nvidia-quadro-4000-graphics/4507-8902_7-34199626.html
- Max Monitors Supported 2
nešto hoce, nešto ce raditi isto ili čak bolje na gtx 670...iako ako ne misli ali baš ništa igrati, slobodno moze ici i na quadro. Ali meni je no ponit davati toliku lovu za komp i onda nista ne odigrati i moci odigrati :D
pa bolje nego Quadro 4000 metati
iako bi ja radje metnuo gtx 670, ali zbog 3 monitora sam išao na dvije 660
1. Ni jedna pro aplikacija ne koristi SLI.
2. SLI mogu iskoristiti samo specificni render enginei koji ovdje nisu spomenuti. Ni tada se kartice ne spajaju SLI mostom nego se samo pojedinacno utaknu.
3. SLI setup koristi video RAM samo jedne kartice. Znaci ako u SLI spojis 2 kartice po 2GB nemas 4GB nego samo 2GB
4. Ako se zeli treci monitor a na glavnoj grafickoj nema dovoljno izlaza onda se kupi neka jeftina graficka tipa GT610 koja sluzi iskljucivo kao dodatni video out. Moze se koristiti i izlaz na integriranoj grafici no na X79 ona ne postoji.
5. Svi novi modeli Quadro kartica iz Kepler serije (oznaka K, znaci Quadro K4000 a ne Quadro 4000) imaju podrsku za 4 digitalna izlaza. 4000 je stara Fermi graficka i ne postoji ni jedan razlog zasto nju kupiti pored Keplera.
6. Kad se kupuje ovakav alat onda se kupuje brand name radna stanica sa punom podrskom a ne postavljaju pitanja na gamerskom forumu i zato mislim da gubite vrijeme hraneci trola.
a K ima kod nas za kupiti? vidim sada ima u admu...ako ima...
6. potpis...al sta ces ni prvi ni zadnji :D :D
a K ima kod nas za kupiti? vidim sada ima u admu...ako ima...
lol očito da ima :)
paprena cijena.
a K ima kod nas za kupiti?
6. potpis...al sta ces ni prvi ni zadnji :D :D
Naravno da ima. Nije nabava.net pocetak i kraj svemira
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13000
onaj kome treba zna gdje ce je kupiti