Pozdrav,
u skorije vrijeme ne planiram prelazit na novu platformu tako da bi maksimizirao fps ili brzinu renderiranja na postojećoj platformi.
Igram se na 1440p rezoluciji ( RDR2 i warzone ), a računalo se povremeno koristi za Autocard i renderiranje.
Razmišljao sam o:
novi 5700x3d cca 200 € ( odličan za igre, ali tu me malo brine niska base frekvencija i max boost za korištenje aplikacija, renderiranje i općenito rad na računalu )
polovni 5800X3D ( najbolji CPU za igre što se može dobiti na AM4 )
polovni 5900X cca 200 € ( skoro najjači CPU na AM4 platformi, razmišljao sam možda kupit polovni 5950X ali mislim da trebam jači hladnjak od Noctua NH-U12S )
Konfa:
Ryzen 5 5600x + Noctua NH-U12S Chromax Black
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Aorus RTX 3090 Xtreme
G.SKill Ripjaws V 3200Mhz 32Gb ( 16Gb x 2 )
Samsung 980 Pro
Corsair 750W RM750 80+Gold
Fractal Design North
Dell G2724D
Ja moram odlučiti šta mi je bitnije igre ili renderiranje, a vi šta mislite je li NH-U12S dovoljno dobar hladnjak za navedena 3 procesora ( eventualno i 5950x )?
Ili možda imate neki drugi prijelog za procesor.
Hvala.
Ha definiraj dovoljno dobar :) Nece procesor pregorit, kao ni sa stock coolerom, al bi s nekim AIO bio hladniji, tisi i vise boostao pa ujedno i bolje performanse. Al nije to neka prevelika razlika. Inace za upgrade si dobro napisao, mozes dobit ili bolji gaming ili bolji render... Ne znam kolko smisla ijedno ima doduse. I sam sam u slicnoj situaciji, razmisljam se mijenjati 5800X za 5700X3D ili 5800X3D jer su u igrama (jedini use case) dosta bolji... al mislim da je upgrade objektivno premali da bi imao smisla, posto i trenutni procesor sve osim Space Marine 2 fura dovoljno dobro da maxa graficku...