Pomoć - Nadogradnja CPU i RAM

poruka: 14
|
čitano: 1.964
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovo je moja konfiguracija:

CPU: AMD Duron 1300 MHz

Memorija:  256 MB SDRAM DDR 166 MHz

Matična: MSI 6712

(Je l ovo dovoljno informacija?)

Vezano uz ovo, koliko bi mi došla nadogradnja memorije/procesora i koji bi to bio? Da ne dođe preskupo. Memoriju moram obavezno ali ne znam koju količinu. Da li moram onda i procesor da bi to imalo većeg učinka ili ne?

Jer kompjuter mi crkava, treba mu 10 minuta da se sredi kad se tek pokrenu Windowsi (a upale mi se tek najnužniji procesi + antivirus i firewall i ode mi sav RAM). I bilo bi poželjno da mi igre tipa Settlers V i Morrowind idu dosta glađe.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć - Nadogradnja CPU i RAM

nemaš baš izbora s tom pločom....socket A

moš uzet nekog polovnog BARTON 2500 ili jači za oko 100-200 kn

i 1 GB DDR3200 400 MHz minimalno u istom cijenovnom rangu...pogledaj malo oglase

17 godina
neaktivan

Moram ti reć da bi za tebe bilo najbolje da to baciš na otpad i uzmeš neku novu konfiguraciju...cca2000-2500 za normalne potrebe više nego dovoljno,za 2.5 k kuna dobiješ x2 4400,1 gb RAMA,Grafičku ,Disk 120 gb,Dvd snimač...

U tu se konfiguraciju jednostavno ne isplati ulagati:

1.Teško se nađu komponente

2.Ako ih i nađeš u dućanima su skupe

3.za 6-9 mjeseci ako i nadogradiš komp neće ti služiti ničemu,opet neš biti zadovoljan

Potpisujem se kao dr. ali možete me zvati i"Gospodine"
17 godina
neaktivan

To za memoriju mi se sviđa.

Ne da mi se baš puno kopat po oglasima. A i sumnjam da u blizini netko prodaje polovne amdove procesore. Manji smo grad.

Ali uglavnom ne bi bilo puno?

Najviše me zanimala cijena.

17 godina
neaktivan

Ne, mislim da nema šanse za novi kompjuter. Mama bi mi popiz.... a tata mi ne bi vjerojatno pristao na to. Jedino ako totalno crkne ili kad ovaj potpuno zastari. Treba mi nešto za što mogu platit recimo pola cijene svojim parama (a to je od stipendije i to ne studentske). Samo da se malo unaprijedi. Ne tražim puno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne želim se nametati al imam kući jedan AMD Barton 2500 ako ne želiš novi komp...premda je gaming_master totalno u pravu....i to ti je bolje rješenje

17 godina
neaktivan

Da sam na tvom mjestu obratio bih se nekoj od wireless udruga. Tvoja konfiguracija je čisto dovoljna za pokretanje nekog od router OS-ova, kao što je npr. MikroTik.

I ono što još ide u prilog je što ta matična ima čak 6 PCI utora, tu se može strpat dosta wireless i mrežnih kartica.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znam da je bolje al jebiga nije moguće.

Ali mislim da će mi kompjuter sredit jedan tip kojem uvijek damo kad se nešto pokvari. Samo mu trebam reći što treba i neka to proba sredit. Ja bih rado to sve sama utrpala na matičnu ali mislim da mi tata ne bi bio baš sretan kad bi išla vlastoručno razvaljivat kompjuter.

A di ti živiš? Pretpostavljam da si na drugom kraju države a i malo sumnjam (bez uvrede) u daleke neviđene i neisprobane predmete.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Oprosti, možda nisam bio dovoljno jasan. Ja sam ti preporučio da prodaš svoju konfiguraciju nekoj od wireless udruga. Takva matična ploča može se dobro prodati, baš zbog PCI utora. Zato jer su wireless i mrežne kartice PCI, a nove matične ploče imaju samo po jedan PCI, ili ih uopće nemaju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2008 15:56 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isuse, oprosti.

Koliko dobro? I, iskreno, nemam nikakvo iskustvo s prodavanjem matičnih bilo kome. Niti kupovanjem. Ti si očito malo upućeniji.

17 godina
neaktivan

Inače sam iz Zagreba i član sam jedne od tih udruga, pa sam prilično upućen u tu problematiku. U Zagrebu ih ima više, ali ima ih i u Puli, Rijeci, Šibeniku, V. Gorici itd.

Što se tiče računala, uglavnom uvijek postoji potreba za takvim primjercima kakvo je tvoje, iz već spomenutih razloga - velika mogućnost nadogradnje, relativno su povoljna (jer ih se ljudi rješavaju kupujući nova), a i za tu svrhu nema potrebe za nekim bijesnim strojevima.

E sad, govoreći iz iskustva, obzirom da sam u više navrata nabavljao takve strojeve, mogu reći da je moguće postići cijenu od nekih 1500 - 2000 kn (za cijelu konfiguraciju, kakva je primjerice tvoja). Sve ovisi o potrebama udruge kojoj bi se eventualno obratila i o vlastitom umjeću pregovaranja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isuse!

Onda bi se to stvarno isplatilo. Kad bi se ostvarilo, naravno.

Ti si faca!

Sad sam našla par tih udruga. Probat ću se ja raspitat još malo, pa vidit što se da sredit.

Hvala!

17 godina

Proc:     CPU AMD Sempron LE-1150 BOX, Sck AM2            212,05kn   
Ram:    DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax            139,08kn
Mbo:    MB Gigabyte M61PME-S2, sAM2, GeForce 6100, VGA, SATA II, LAN, mATX    300,18kn

Ve-mil za gotovinu: 651kn, nije nešto no svakako je bolje od tvojeg starog, naravno ako si možeš priuštiti koju
kunu više, može bolja matična te dvojezgreni proc. Ali eto išao sam gledati da bude jeftinije, ali ipak ok.
Ostale dijelove imaš

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB GDDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidit ću što će još uopće bit. Najvjerojatnije neće bit promjene bar idućih mjesec i po.

Mislim da je ova tema dobila dovoljno odgovora. Moguća cijena bilo čega je sve što me zanima.

Može netko sad zatvorit ovu temu?

I hvala svima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice