Novi procesor?

poruka: 31
|
čitano: 4.826
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Novi procesor?

Trenutna konfiguracija:

Amd phenom ii x4 955 BE 3.30ghz

Nvidia gtx 1060 aero itx 3gb

8gb ram ddr3 450w napajanje

Planiram uzet novi cpu do nekih 500kn da mogu igrat normalno pubg jer trenutno zna sjeckat na low ne ocekujem da igram na ultra high nego dovoljno da se moze igrat na low-medium bez sjeckanja + jedno pitanje hoce li puno past fps ako se na tvu igra zbog velike rezolucije opet kazem nije mi potrebno 4k nego vise zbog velicine ekrana jer slabo vidim udaljene stvari u igrici na 19 monitoru 16:10 pa ako ima neko neku preporuku za neki procesor sto bolji do 500kn ako je drugi socket od mog moze preporuka i za maticnu

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Novi procesor?
dinass355 kaže...

Trenutna konfiguracija:

Amd phenom ii x4 955 BE 3.30ghz

Nvidia gtx 1060 aero itx 3gb

8gb ram ddr3 450w napajanje

Planiram uzet novi cpu do nekih 500kn da mogu igrat normalno pubg jer trenutno zna sjeckat na low ne ocekujem da igram na ultra high nego dovoljno da se moze igrat na low-medium bez sjeckanja + jedno pitanje hoce li puno past fps ako se na tvu igra zbog velike rezolucije opet kazem nije mi potrebno 4k nego vise zbog velicine ekrana jer slabo vidim udaljene stvari u igrici na 19 monitoru 16:10 pa ako ima neko neku preporuku za neki procesor sto bolji do 500kn ako je drugi socket od mog moze preporuka i za maticnu

Ta grafička je u stanju tjerati pubg na 1080p bez problema, ali je sigurno cpu koči debelo... U postavkama igre se namjesti rezolucija neviosno o tome da li je tv 4k

Za 500kn nemaš baš nekog izbora, možda nešto polovno na oglasniku?

Nisi napisao matičnu, možda podržava fx seriju. 8350 i 8320 se nađu za nekih 400+ kn

Ako ne to onda eventualno intela od i5 2500k prema novijoj generaciji, pod uvjetom da naletiš na kakav dobar deal s matičnom

9 godina
Novi procesor?

Maticna je gigabyte GA-MA770T-UD3P i podrzava samo jedan jedini procesor iz fx serije ne mogu se sjetit koji tocno al znm da je po specifikacijama malo bolji od mog ako ne cak i isti i ne isplati mi se uzet sto znaci da moram i novu maticnu kupit ali za sad me zanima sta da trazim od procesora jer nezz sta mogu uparit sagrafickom a da to radi otprilike kako treba da nemam problema sa sjeckanjem ko i sad 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
dinass355 kaže...

Maticna je gigabyte GA-MA770T-UD3P i podrzava samo jedan jedini procesor iz fx serije ne mogu se sjetit koji tocno al znm da je po specifikacijama malo bolji od mog ako ne cak i isti i ne isplati mi se uzet sto znaci da moram i novu maticnu kupit ali za sad me zanima sta da trazim od procesora jer nezz sta mogu uparit sagrafickom a da to radi otprilike kako treba da nemam problema sa sjeckanjem ko i sad 

Podržava samo fx 4130 koji je nikakav upgrade. Na tu matičnu možeš staviti neki 6 jezgreni phenom 2 i to je max. Kakav je to uprade (najvjerojatnije nikakav) nemam pojma

S 500 kn teško da možeš šta napraviti, eventualno po njuškalu tražiti neki jači fx tipa 8350 i am3+ matičnu koja podržava oc (990fx, 990x i 970 chipset). Sve starije od toga od amd-a će 99% biti slabo za tu grafičku

13 godina
dinass355 kaže...

Vrijeme je da malo skupljas. FX-4130 ti podrzava samo prema specifikacijama maticne.

Mislim da taj kombo ide za 300 kn na njusci bez problema. To ti je već 800.

Mozda najbolje za Ryzen da skupljas neki polako.

Inace imaš tu i odgovarajuću temu za ovakve stvari :)

https://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/savjeti-o-nadogradnji-racunala/164263.aspx?page=652

everyday i'm shuffling...
9 godina
Novi procesor?

znm da cu morat mjenjat i maticnu al pitam ovdje da znm sta trazit kad nadjem dobar procesor lako mi je maticnu trazit koja mi pase

0 0 hvala 0
14 godina
Novi procesor?

g4560, h110 il b250 maticna i ddr4 8gb, ispod tog zaboravi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
dinass355 kaže...

znm da cu morat mjenjat i maticnu al pitam ovdje da znm sta trazit kad nadjem dobar procesor lako mi je maticnu trazit koja mi pase

Ako želiš zadržati ddr3 ram onda je FX serija zadnja na koju možeš ići šta se tiče amd-a. FX 8320, 8350 i 8370 koji su ''popularni'' na oglasnicima

Ako želiš intel platformu onda traži nešto od druge do četvrte Core serije (Core i3, i5, i7)

9 godina
Novi procesor?

ok hvala puno potrazit cu tako nesto jedino onda koju maticnu da upasem sa fx serijom jer mi je trenutno to neki rang koji si mogu priustit

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
dinass355 kaže...

ok hvala puno potrazit cu tako nesto jedino onda koju maticnu da upasem sa fx serijom jer mi je trenutno to neki rang koji si mogu priustit

https://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/asrock-970pro3-am3-oglas-27749487

https://www.njuskalo.hr/procesori/amd-fx-8320-x8-osam-jezgri-oglas-27774141

primjer... žicaj koju kunu doli ako ide

Ako je 500kn samo za proc onda ovo

https://www.njuskalo.hr/procesori/intel-core-i5-6500-oglas-27758835

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2019 21:10 (BalkanUSrcu).
14 godina
Novi procesor?

Mislim da je taj sa i5 6500 prevarant jer sam vidio na 2 profila iste slike nedavno i sad jos ovaj koji je otvoren prije 3 dana opet iste slike i proc.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2019 0:26 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Novi procesor?

Ta matična ploča MA770T-UD3P ima više revizija 1.0, 1.1, 1.3, 1.4 i 3.1. Revizije od 1.0 - 1.4 podržavaju max FX - 4130 što je zapravo downgrade u odnosu na Phenom 955 zbog slabijeg IPC-a. Možeš pronaći neki Phenom II X6  za sitne pare i overclockirati ga i to bi bio neki manji upgrade. 

Međutim revizija 3.1 sa FDD BIOS-om podržava max FX - 8100 - FX 8120 i FX 8140 pa provjeri reviziju matične ploče koju imaš. 

To su opcije ako ne želiš mijenjati matičnu ploču, no svakako bi bilo bolje ako ti se može uklopiti u budžet uzeti ovo što su ti ranije preporučili. 

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
boxer kaže...

Ta matična ploča MA770T-UD3P ima više revizija 1.0, 1.1, 1.3, 1.4 i 3.1. Revizije od 1.0 - 1.4 podržavaju max FX - 4130 što je zapravo downgrade u odnosu na Phenom 955 zbog slabijeg IPC-a. Možeš pronaći neki Phenom II X6  za sitne pare i overclockirati ga i to bi bio neki manji upgrade. 

Međutim revizija 3.1 sa FDD BIOS-om podržava max FX - 8100 - FX 8120 i FX 8140 pa provjeri reviziju matične ploče koju imaš. 

To su opcije ako ne želiš mijenjati matičnu ploču, no svakako bi bilo bolje ako ti se može uklopiti u budžet uzeti ovo što su ti ranije preporučili. 

1.3 je verzija maticne i odlucio sam uzet novu maticnu i fx8350 vidio sam ima i par ryzen procesora za neku pristupacnu cijenu al ostajem pri fx seriji zbog ddr3 rama

15 godina
Novi procesor?

Ako planiraš igrat shootere, a pogotovo pubg bježi od FX serije. Govorim iz iskustva. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
dinass355 kaže...
boxer kaže...

1.3 je verzija maticne i odlucio sam uzet novu maticnu i fx8350 vidio sam ima i par ryzen procesora za neku pristupacnu cijenu al ostajem pri fx seriji zbog ddr3 rama

Vec su ti rekli gore, uzmi neki Phenom II na Thuban (6core) ili Zosma (4core) jezgri za sitnu lovu na eBay.

Ulagat (nova/druga MBO + CPU) u FX se ne isplati.

Kad budu financije dopustale predjes na AM4, AM3+ zaboravi.

P.S. tek revizija 3.1 te ploce podrzava FX CPU-e, starije rev. ne podrzavaju ni jedan FX... pokraj FX-4130 jasno stoji "N/A" - sto znaci ne podrzava!

(stovise, cak je i vizualno vidljivo da rev. 3.1 ima AM3+ socket, a starije revizije imaju AM3 socket)

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2019 13:09 (nathan.fake).
6 godina
neaktivan
Novi procesor?

Bolje štedi za sada ako nemaš namjeru igrati išta drugo pa kada skupiš malo više kupiš novi komp.

:)

0 0 hvala 0
9 godina
Novi procesor?

Poslo je balkanusrcu 2 linka maticna 200kn i fx8350 400kn i to je neki trosak koji si mogu priustit trenutno a po meni nije los procesor jos uz 1060 trebalo bi fino radit gledo sam par igrica koje trenutno igram i koje planirm igrat sa 8350 mogu pokrenut i bf v pubg ce mi bolje radit trenutno apex legends ne mogu pokrenut jer ne podrzava amd phenom seriju a sa 8350 radi normalno i za sad bi mi to trebalo bit dosta bar godinu dana dok ne uzmem nesto jace 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Novi procesor?

Forum ima oglasnik pa otvori da kupuješ combo, možda bude kakva dobra ponuda

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Novi procesor?

znm da ima oglasnik al prvo se moram rjesit trenutnog procesora maticne i stare graficke vec sam stavio da prodajem 

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
dinass355 kaže...

znm da ima oglasnik al prvo se moram rjesit trenutnog procesora maticne i stare graficke vec sam stavio da prodajem 

Evo jedan ako je još uvijek aktualno

https://www.bug.hr/forum/topic/prodaja-komponente/prodaja-fx8300--asrock-970-extreme-3-r20/265615.aspx

9 godina
Novi procesor?

opet ja odlucio sam ipak prec na ryzen 3 1300x ili 2200g uz asrock a320m-dgs maticnu i trenutno imam LC power 450w napajanje zanima me hoce li to napajanje biti dovoljno za taj procesor 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
dinass355 kaže...

opet ja odlucio sam ipak prec na ryzen 3 1300x ili 2200g uz asrock a320m-dgs maticnu i trenutno imam LC power 450w napajanje zanima me hoce li to napajanje biti dovoljno za taj procesor 

Hoće. Ako kupuješ novo nema potrebe za bolje od ryzena 1200

Također ako možeš uzmi b350/b450 matičnu jer podržavaju oc

Grafičku imaš?

9 godina
Novi procesor?

graficka je 1060 3gb aero itx

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
dinass355 kaže...

graficka je 1060 3gb aero itx

Onda ti ne treba 2200g jer je to apu

Uzmi ryzen 1200, a razliku u cijeni uloži u b350/b450 matičnu

9 godina
Novi procesor?

jel mi mozes malo objasnit sta je apu a razlika u cijeni je 100kn izmedju 1200 i 2200g tako da i nije neka razlika a b350 maticna mi je skuplja 400kn pa mi bjezi iz budzeta hahah jer moram jos i ddr4 ram uzet

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
dinass355 kaže...

jel mi mozes malo objasnit sta je apu a razlika u cijeni je 100kn izmedju 1200 i 2200g tako da i nije neka razlika a b350 maticna mi je skuplja 400kn pa mi bjezi iz budzeta hahah jer moram jos i ddr4 ram uzet

Oba su 4 core 4 thread procesori. 2200g u startu ima veći clock i vega 8 intergriranu grafiku

Mislio sam da je veća razlika u cijeni...

A320 ne podržava oc, ako te to uopće zanima. Ako ne slobodno uzmi

9 godina
Novi procesor?

Zanima me overclock al neznam koliko je to potrebno jer po meni je procesor dovoljno jak za moje potrebe jer planiram igrat pubg na medium bez fps dropa ispod 40 jer ki sad pada na 27 i to je trenutno najzahtjevnija igrica koju igram za sve ostalo me ne brine e sad neko mi je napiso u drugoj temi ovo:"sta ce ti 2200g kad imas graficku?apu ce ti uzet 8 pci-e linija i ostaje ti samo 8." I jos je napiso za maticnu isto ko i ti sad neznam dal me treba brinut ovo sta je napiso za pci-e ma da mi i to nije jasno na sta misli 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Novi procesor?

Radit će, evo pa pogledaj malo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Novi procesor?

gledo sam taj video i jos par njih pa sam zbog toga i odlucio prec na ryzen umjesto fx 

0 0 hvala 0
9 godina
Novi procesor?

Jos jedno pitanje moja graficka je 1060 3gb aero itx OC a a320m maticna ne podrzava oc da li to znaci da ne mogu overclockat samo procesor ili necu moc ni koristit afterburner da clockam graficku jer je trenutno osjetna razlika manji su frame dropovi a i bolje hladi jer sam stavio da se odma vrti ventilator na 60% brzine i kad igram ne prelazi 45° a bez toga dodje na 65-70° i vise joj treba  vremena da se ohladi na tvornickim postavkama ventilatora

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice