Nadogradnja racunala do 1000 KN +/-

poruka: 5
|
čitano: 3.914
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Zamolio me frend da mu slozim neki komp do 1000 +/- kuna, nije on pravi gamer, ali volio bi da moze pokrenuti moderniju igru na pristojom FPS-u

Pa da ne duljim, ja imam neku IBM maticnu (dobio ju besplatno) koja ima intergriranu intel grafu, nalazi se u ThinkCentre kucistu, u njemu je takoder neko LITEON napajanje, ne znam puno o specifikacijama maticne jer ne pise koji je model, znam samo da ima PCI-e x16 slot, ima sata konektore,  podrzava socket 775 procesore i DDR2 rame.... to bih mu ja poklonio (dakle.... maticnu, kuciste i napajanje)

Ovako izgleda to kuciste:

http://www.bcpsystems.com/dana/pictures/BP-POS-170.jpg

On ima doma neke stare komponente...... od nesto novijih stvari ima monitor, 1GB DDR2 rame i hard disk od 160 GB

Ako mu ja dam svoje imati ce ovo:

- Monitor

- Kuciste

- Napajanje

- Maticnu

- 1GB DDR2 rama

- intergiranu grafu

- disk od 160 GB

A trebao bi si kupiti:

1 Procesor

2 PCI-e graficku

Znaci, primarni mu je procesor... to bi trebao prvo kupiti, poslije bi uzeo neku bolju grafu da bi mogao pokrenuti novije/zahtjevnije igre, rastegnuo bi se do max 900-1000 KN (toliko trenutno moze izdvojiti), za te novce bi trebao kupiti polovan procesor i grafu

Jos nesto, ima takoder neke stare komponente, ima ASUS s478 maticnu (ne znam koju, moram provjeriti), kuciste i MS napajanje od 400W, procesor pentium 4 2.8 GHz HT, 512 MB rama i AGP graficku HD 3450....

Koliko bi mogao dobiti za sve ove stare komponente, i koji procesesor i grafu da kupi za max 900-1000 KN?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2011 22:58 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
16 godina

Mislim da mu je pametnije da kupi polovne stvari, ionako 1000 KN nije previse novaca, a ako kupuje polovno dobio bi vise za manje para.... a rame ce naknadno nadograditi..... primarni je procesor jer bez njega nece moci ni upaliti komp

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Nadogradnja racunala do 1000 KN +/-

ja sam samo dao prijedlog,a i pogledaj cijene na njuškalu.......do 1000kn za proc i grafu nece dobiti nešto sad..........na njuškalu je više od 70% stvari precijenjeno,neke su skuplje nego nove,a nemaju garanciju......npr ja danas gledao 5750-lik prodaje 800kn,a drugi 1000.......nova 691 :D

16 godina

Cijena je mozda napuhana malo, mogli bi mozda spustiti kojih 50-tak kuna-mozda i 100, a na ovom forumu vjerujem da ima puno dual core procesora koji se prodaju tako da bi sigurno nasli nesto, samo ne znam koji je najbolji za igre i koji bi radio dobro s ovom maticnom koju mu mislim dati (ipak nije neka ekstra)

Igrao bi se na 1024x 768 - 1280x 1024 rezi i ne misli clockati procesor/grafu

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice