Zamolio me frend da mu slozim neki komp do 1000 +/- kuna, nije on pravi gamer, ali volio bi da moze pokrenuti moderniju igru na pristojom FPS-u
Pa da ne duljim, ja imam neku IBM maticnu (dobio ju besplatno) koja ima intergriranu intel grafu, nalazi se u ThinkCentre kucistu, u njemu je takoder neko LITEON napajanje, ne znam puno o specifikacijama maticne jer ne pise koji je model, znam samo da ima PCI-e x16 slot, ima sata konektore, podrzava socket 775 procesore i DDR2 rame.... to bih mu ja poklonio (dakle.... maticnu, kuciste i napajanje)
Ovako izgleda to kuciste:
http://www.bcpsystems.com/dana/pictures/BP-POS-170.jpg
On ima doma neke stare komponente...... od nesto novijih stvari ima monitor, 1GB DDR2 rame i hard disk od 160 GB
Ako mu ja dam svoje imati ce ovo:
- Monitor
- Kuciste
- Napajanje
- Maticnu
- 1GB DDR2 rama
- intergiranu grafu
- disk od 160 GB
A trebao bi si kupiti:
1 Procesor
2 PCI-e graficku
Znaci, primarni mu je procesor... to bi trebao prvo kupiti, poslije bi uzeo neku bolju grafu da bi mogao pokrenuti novije/zahtjevnije igre, rastegnuo bi se do max 900-1000 KN (toliko trenutno moze izdvojiti), za te novce bi trebao kupiti polovan procesor i grafu
Jos nesto, ima takoder neke stare komponente, ima ASUS s478 maticnu (ne znam koju, moram provjeriti), kuciste i MS napajanje od 400W, procesor pentium 4 2.8 GHz HT, 512 MB rama i AGP graficku HD 3450....
Koliko bi mogao dobiti za sve ove stare komponente, i koji procesesor i grafu da kupi za max 900-1000 KN?