Nadogradnja PC-a

poruka: 49
|
čitano: 5.755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nadogradnja PC-a

E ovako....

Planiram kupiti novu grafičku ali neznam hoće li mi ju napajanje i procesor "usporavati".Usput kažite koju od ove dvije.  :)Cool

Sve imate pod moj pc jedino vam evo link za grafičku.

1.izbor

2.izbor

Javite mi dal mi se isplati kupit i jel bi moro mjenjat procesor/napajanje.

POZDRAV!!!Neodlučan

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 21:53 (scorpion667).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Nadogradnja PC-a
Hrvoje.com kaže...

E ovako....

Planiram kupiti novu grafičku ali neznam hoće li mi ju napajanje i procesor "usporavati".Usput kažite jel se isplati:)

1.izbor

2.izbor

POZDRAV!!!

Sumnjam da će izdržat napajanje,i proc je loš,a HG Spot ti je najskuplji,tak da znaš,nekad je bil na dobrom glasu,ali više ne!
AC Milan
16 godina
neaktivan

ma znam ali ako kupujem u ve-milu onda krepa za dva dana....

a kaj bi bilo da ja sad kupim grafu #1 i idem igrat grid bez da mjenjam proc ni napajanje?

jel bi bilo vatre?

Da.
17 godina
neaktivan
Nadogradnja PC-a

Kao što je Emerik već rekao - to napajanje ti neće izdržati. Ja bih ti preporučio Corsair od 450W. Procesor također neće moći iskoristiti puni potencijal grafičke ali ja se osobno nebih baš puno brinuo oko toga. E4XXX serija se da dobro clockati pa možeš i o tome razmisliti.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da sam na tvom mjestu nebih riskirao. Ako moš ikako ubodi makar Fortron PNF 400W a procesor clockni malo.

Music is my life :)
17 godina
neaktivan
Nadogradnja PC-a

ako je napajanje pre slabo računalo ti če ti se samo ugasit a to ti je pokazatelj da je napajanje popustilo. A što se tiče procesora nebi je iskoristio grafičku 100% (znači da ti procesor nebi mogo pratit i nebi grafička mogla dati ono najviše što može.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hrvoje.com kaže...

E ovako....

Planiram kupiti novu grafičku ali neznam hoće li mi ju napajanje i procesor "usporavati".Usput kažite koju od ove dvije.  :)CoolPlačSramim seIzlanuo seMršti seNevinašcePoljubacSmijehBogatašŠutimOsmijehIznenađenBelji seNeodlučanNamigivaViče

1.izbor

2.izbor

POZDRAV!!!Neodlučan

po meni se ne isplati uzimat novu grafu ak ce napajanje crknut,a ak ne crkne proc nece moc iskoristit niti trećinu snage...
evo mog savjeta...
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
16 godina
neaktivan
makaweli kaže...

Da sam na tvom mjestu nebih riskirao. Ako moš ikako ubodi makar Fortron PNF 400W a procesor clockni malo.

procesor clockan ali nebi pretrpjel
Djela govore.Milan Banditič.
16 godina
neaktivan

evo ja skinul igre i jel bi mogo igrat sljedece:GTA IV;GRID?

16 godina
neaktivan
Hrvoje.com kaže...

sa ovim mojim prijedlogom bi gta isao vjerojatno na full detalje
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
17 godina
neaktivan
Hrvoje.com kaže...

Ti i ako uzmeš GTX275, nećeš dobit ništa bolje performanse nego bi imao sa npr. HD4850... Dakle, ne isplati ti se dati 1900 kn za grafičku. Il daj još para za novi proc i napajanje, ili uzmi neku umjereniju grafu... Iako mislim da bi ti radili i GTA IV i GRID i sa nekom slabijom grafom, HD4850 uvrh glave... Istina, ne budeš sve tjero na high, ali sa tim se pomiri...
16 godina
neaktivan
Sused kaže...
Hrvoje.com kaže...

Ti i ako uzmeš GTX275, nećeš dobit ništa bolje performanse nego bi imao sa npr. HD4850... Dakle, ne isplati ti se dati 1900 kn za grafičku. Il daj još para za novi proc i napajanje, ili uzmi neku umjereniju grafu... Iako mislim da bi ti radili i GTA IV i GRID i sa nekom slabijom grafom, HD4850 uvrh glave... Istina, ne budeš sve tjero na high, ali sa tim se pomiri...
 da a sto ako on misli uzimat poslje novi monitor?
16 godina
neaktivan

a grid?mislim zadovoljan sam i da mi ide gta 4 ali.....

ja imam dosta dobru grafičku na matičnoj(onu ugrađenu)koja otvara grid(koji mi neće na ovoj grafi jer nema shadere)ali kad i otvori grid tako je mrtvački spora da me prođe volja-sve ide mic po mic onak ukočeno....i kad stavim na najmanju grafiku....a ova druga grafa ni ne otvara...

kako bi bilo lijepo da imam beskrajno para.....

znači nikako se ne isplati kupovatnavedeno?(naravno isplatilo bi se da imam još para i za napajanje i proc ali bi to došlo do još jednog problema.....matične i onda opet sve ispočetka....pa ovo.....pa ono...dok sve sredim puff evo već imam poso i zarađujem....umrem do onda  ali bi opet neš bilo onda lupio bi grom i sve bi se srušilo čak i moja prelijepa g11 koja lijepo svijetli lijepim plavim svjetlucavim svjetlekom(NOVA).

I tako sad moj brat dobio novaca za krizmu a nema na šta potrošit...samo proc mi je glupo jel opet nebi mogo igre ove otvarat....napajanje...netrebam ni objašnjavat...ajde čekam trudim se proć sa 5 pa opet od ujaka 800 pa i moj brat i stara obećala kupit grafu....

e još jedno pitanje se sad sjetio...

ako mi stara kupi grafu dal da ju ja otpairam i stavim na matičnu ili ostavim u kutiji pa čekam ostalo potrebno za nju?

Ne želim ju nutra stavit i onda krepa i ode sve.

Ajde odgovorite jel neznam više kog da pitam....

17 godina
neaktivan
gamer 16 kaže...
Sused kaže...
Hrvoje.com kaže...

da a sto ako on misli uzimat poslje novi monitor?
  Dok ima ovaj proc isto mu je...
Neka on nama kaže buđet s kojim raspolaže pa ćemo nešto sklepati... Ako je to do 2000kn, neka uzme npr. HD4850 i eventualno Fortrona PNF400 i ostatak spremi za kasnije... Ako može više, neka uzme novi proc, napajanje i onda još ovu grafu ako može... Al to je puno više novaca... 
17 godina
neaktivan
Hrvoje.com kaže...

a grid?mislim zadovoljan sam i da mi ide gta 4 ali.....

ja imam dosta dobru grafičku na matičnoj(onu ugrađenu)koja otvara grid(koji mi neće na ovoj grafi jer nema shadere)ali kad i otvori grid tako je mrtvački spora da me prođe volja-sve ide mic po mic onak ukočeno....i kad stavim na najmanju grafiku....a ova druga grafa ni ne otvara...

kako bi bilo lijepo da imam beskrajno para.....

znači nikako se ne isplati kupovatnavedeno?(naravno isplatilo bi se da imam još para i za napajanje i proc ali bi to došlo do još jednog problema.....matične i onda opet sve ispočetka....pa ovo.....pa ono...dok sve sredim puff evo već imam poso i zarađujem....umrem do onda  ali bi opet neš bilo onda lupio bi grom i sve bi se srušilo čak i moja prelijepa g11 koja lijepo svijetli lijepim plavim svjetlucavim svjetlekom(NOVA).

I tako sad moj brat dobio novaca za krizmu a nema na šta potrošit...samo proc mi je glupo jel opet nebi mogo igre ove otvarat....napajanje...netrebam ni objašnjavat...ajde čekam trudim se proć sa 5 pa opet od ujaka 800 pa i moj brat i stara obećala kupit grafu....

e još jedno pitanje se sad sjetio...

ako mi stara kupi grafu dal da ju ja otpairam i stavim na matičnu ili ostavim u kutiji pa čekam ostalo potrebno za nju?

Ne želim ju nutra stavit i onda krepa i ode sve.

Ajde odgovorite jel neznam više kog da pitam....

Daj ti reci točan buđet i veličinu monitora... Ak je 17-19", onda sa 2000 možeš uzet i grafu i proc i napajanje...
16 godina
neaktivan
Nadogradnja PC-a

neznam sad je buđet 1500(računajte kraj šk.godine bar još toliko)

znači oko 3000 ali bez kupnje graf jer će to stara sredit

btw.ne mislim kupovat novi monitor imam 22" i nisam ja baš previše bogat(osim u posebnim prigodama)pa nemam baš para na bacanje na neki "bijesan"monitor

monitor  je neko lg al mi se neda gledt koji

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Onda ovako to sredi... Uzmi tu GTX275 kaj ti stara kupuje i sklepaj nekih 500kn za napajanje. I onda kasnije (za 2 i pol tjedna kad završi šk. godina) uzmeš proc neki, nekog quada... I eventualno još 2GB RAM-a... Može tako?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 21:50 (Sused).
16 godina
neaktivan
Sused kaže...

Onda ovako to sredi... Uzmi tu GTX275 kaj ti stara kupuje i sklepaj nekih 500kn za napajanje. I onda kasnije (za 2 i pol tjedna kad završi šk. godina) uzmeš proc neki, nekog quada... I eventualno još 2GB RAM-a... Može tako?

ja se kompletno slažem s tobom sad.....pogledaj moju matičnu....podržava ona procesor kojeg si nakanio za mene?
16 godina
neaktivan
Hrvoje.com kaže...

neznam sad je buđet 1500(računajte kraj šk.godine bar još toliko)

znači oko 3000 ali bez kupnje graf jer će to stara sredit

btw.ne mislim kupovat novi monitor imam 22" i nisam ja baš previše bogat(osim u posebnim prigodama)pa nemam baš para na bacanje na neki "bijesan"monitor

monitor  je neko lg al mi se neda gledt koji

e nisam vidio da imas 17 incni monitor .sada pogledno u my pc . dakle uzmes sto ti je sused preporucio.
16 godina
neaktivan
Hrvoje.com kaže...
Sused kaže...

ja se kompletno slažem s tobom sad.....pogledaj moju matičnu....podržava ona procesor kojeg si nakanio za mene?
 da ona podržava quadove
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 22:04 (Somebody).
17 godina
neaktivan

Koliko vidim podržava, ali mi se ne sviđa taj čipset ni malo...

A za napajanje, preporučujem Corsaira od 450W, VX ili HX seriju, radije HX, skuplja je samo 30-ak kn... Najjeftiniji su ti u ADM-u

A za proc ćemo viditi kad dođe vrijeme i kad budeš znao koliko novca imaš na raspolaganju...

16 godina
neaktivan
Nadogradnja PC-a

ok do onda ovu temu zatvaram pa je otvorim kad budem zapravo i imao neke novce na raspolaganje a ne ovako nagađat....

AJDE NEMOJTE NIŠTA VIŠE PISAT DOK SLJEDEĆI PUT JA NEŠ NE NA PIŠEM

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja PC-a

Napajanje neki dan krepalo.....kratki spoj zbog hladnika od grafe...kupio danas novo napajanje...sve piše u moj pc sada možete dalje pričat

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nadogradnja PC-a

Uzmi ti ATi HD4850 s njom rasturas sve nove igre na high

da joj kupim 3 crvene ruže, 3 crvena.... kramfila...možda bi mi oprostila xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hrvoje.com kaže...

Napajanje neki dan krepalo.....kratki spoj zbog hladnika od grafe...kupio danas novo napajanje...sve piše u moj pc sada možete dalje pričat

A čuj, mogo si i neko bolje napajanje uzet...
Šta je s grafom? Si ju uzeo il šta? 
16 godina
neaktivan

ne...napajanje mi trebalo jer nije komp radio...grafu dobivam na kraju šk.(otprilike tjedan dana)

a je*iga nisam sad baš imo para za trošit...a oćel ovo napajanje bitit dosta za one planove(grafu,proc)?

17 godina
neaktivan
Hrvoje.com kaže...

ne...napajanje mi trebalo jer nije komp radio...grafu dobivam na kraju šk.(otprilike tjedan dana)

a je*iga nisam sad baš imo para za trošit...a oćel ovo napajanje bitit dosta za one planove(grafu,proc)?

Ma bit će ti to dovoljno... Sam ne pomišljaj na nikakav CF... Kolko si platio napajanje?
16 godina
neaktivan

oko 400 kn moj je brat plaćao od para za krizmu pa nezz točno

EDIT:kaj je cf?

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2009 14:26 (Hrvoje.com).
17 godina
protjeran

Crossfire - Kombiniranje dviju ili više grafičkih kartica radi postizanja boljih perfomansi (Kod ATi-a, kod nvidie se to zove SLI).

da joj kupim 3 crvene ruže, 3 crvena.... kramfila...možda bi mi oprostila xD
16 godina
neaktivan
neki_lik kaže...

Crossfire - Kombiniranje dviju ili više grafičkih kartica radi postizanja boljih perfomansi (Kod ATi-a, kod nvidie se to zove SLI).

aha.....meni baš piše na kutiji od napajanja da ima jake preformance kod korištenja ati crossfire-a
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice