Koji i5 odabrati za novi gaming rig?

poruka: 57
|
čitano: 6.737
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Ja sam AMD fanboy, ali jbg i5 je bolji za gaming tako da fuj intel ide unutra. Ovo su komponente koje ču nabavit:

Monitor LG 25UM57P,  25"inch, 21:9, 2560x1080, 60hz IPS (veoma se radujem gejmanju na ovom :p )

r9 390 sapphire nitro

MSI H110M ProVD (najjeftinija 1151 matična, nevidim razlog za pljuvanje para na mbo)

16 giga ddr4 whatever

Za hdd se nisam jos odlucio, ocu 2tb ali wd black mi malo skup, a za green seru kao ''spor'' za gejming sta god im to znacilo, ali kao da duze traje i sigurniji je jer se prestaje vrtit kao power saving na tih 5w potrosnje.... sad imam 1tb blue i meni ok loading time.

Napajanje CORSAIR VS650 (jel to dovoljno za 375w tdp graficku?)

E sad, procesor, trenutno sam zapeo za i5 6400. Dvoumim se  između njega ili 6600k, 4460, 4690k, neznam, mrzi me plačat premium za otključan cpu, a neznam dal ču kasnije pozalit sta ga nemogu clockat (vjerovatno neču)

Moj PC  
0 15 hvala 0
16 godina

Da si AMD fanboy kupio bi AMD, a ne bi tu bogohulio....

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
22 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji i5 odabrati za novi gaming rig?
Kant kaže...

Da si AMD fanboy kupio bi AMD, a ne bi tu bogohulio....

Ili čekao Zen. A od tih navedeni procesora, ako ćeš kasnije nadograditi, uzmi si 6400.

13 godina
protjeran
gpetric kaže...

Ja sam AMD fanboy, ali jbg i5 je bolji za gaming tako da fuj intel ide unutra. Ovo su komponente koje ču nabavit:

Monitor LG 25UM57P,  25"inch, 21:9, 2560x1080, 60hz IPS (veoma se radujem gejmanju na ovom :p )

r9 390 sapphire nitro

MSI H110M ProVD (najjeftinija 1151 matična, nevidim razlog za pljuvanje para na mbo)

16 giga ddr4 whatever

Za hdd se nisam jos odlucio, ocu 2tb ali wd black mi malo skup, a za green seru kao ''spor'' za gejming sta god im to znacilo, ali kao da duze traje i sigurniji je jer se prestaje vrtit kao power saving na tih 5w potrosnje.... sad imam 1tb blue i meni ok loading time.

E sad, procesor, trenutno sam zapeo za i5 6400. Dvoumim se  između njega ili 6600k, 4460, 4690k, neznam, mrzi me plačat premium za otključan cpu, a neznam dal ču kasnije pozalit sta ga nemogu clockat (vjerovatno neču)

giga h110m-s2h

najeftiniji 16gb ram

seagate st2000dm001 ili dx001

napajanje ne to, rađe neki fortron

proc i5 6400

11 godina
neaktivan

Pratim pomno sve vijesti oko zena, ali nemogu toliko čekati, sad imam priliku ubost šta god želim za 50% manje para pa eto, moram sad rješit komp. A FX 8350 je lošiji u gamingu od i5 ice, činjenica, nažalost. A 6400 košta 100-200kn više od njega. A o ARMA3 da ne govorim....na celeronu radi bolje nego na fx-u...glupa neoptimizirana 'jednojezgrena' igra.

A što se napajanja tiče, svi živi hvale i prvo preporučuju corsair, što mu fali? Ja sam više mislio kao mooožda je 650w premalo

I ne mislim nadograđivati sa boljim intelom procesorom, što uzmem ostaje dok to sve ne zamjenim ZEN-om ako se pokaže boljim, a ako zen fejluje onda isto namjeravam ostat što duže na prvoj i5 ici, jer i7 neče nijedan nikad biti jeftin, niti polovnog 2 generacije iza nema za ispod 2000kn, koja retardacija....

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 1:46 (gpetric).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i5 6400

no brainer

steta bi bilo 2 generacije nazad ic

ja sam isto isao sa starim procom da cu ga OCat al nikad nisam tako da se i ne zaebajen sa tim vise.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 8:32 (Abomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
gpetric kaže...

r9 390 sapphire nitro

16 giga ddr4 whatever

- nije svako Corsair napajanje isto

- biraj između ova dva napajanja, Antec TP 550C ili XFX 550W, ako ti je ušteda životno važna uzmi ovo drugo ako nije uzmi prvo.

- to što ti ne vidiš razlog za ''pljuvanje para na matičnu'' to ne znači da taj razlog ne postoji.

- od ovih procesora uzmi i5 4690k i ovu ploču. Imaj na umu da je CPU i MBO kombo koji ćeš najduže zadržati i na tome gradiš sve.

- na napajanju, matičnoj i procesoru ne štedi previše, dugoročno će ti se isplatit, imaj na umu da igre vole visoke frekvencije procesora.

Uz to, imaš odgovarajuće teme na forumu za sve informacije koje te zanimaju:

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/savjeti-o-nadogradnji-racunala/164263.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/mali-tutorijal-o-procesorima-za-pocetnike/32535.aspx

Battlelog: Glavas_ZG
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 10:10 (Glavas_ZG).
11 godina
neaktivan

@Glavas_ZG Razumijem se ja jako dobro u pc komonente rekao bih čak i više od tebe, slabo si obrazližio sve te svoje stavove. Hajd bar sam probao malo tu s vama, al sorry ekipo niste do koljena ekipi s Tomshardware foruma ;) Lupate

Moj PC  
0 14 hvala 0
16 godina

Bome ime svega ovdje.

i5-4460

Kingston 8gb 1866

B85 pro4

raider 550w ili 650w ako ide AMD grafa

Sve drugo je bačen novac.

Procesori napreduju duplo kroz 10godina, razlika između 1866 mhz i 3000Mhz rama je nikakva.

Razlika onboard grafe na 6400 i 4460 je smiješna usporedba kao i reći da je 4460 2gen iza, lol.
Radi se o 1 generaciji, jer je s 22nm pređeno na 14nm, koliko ja pratim...

6400 vuće veću cijenu ploče, trenutno neopravdano, radije za tu razliku uzeti konkretno vidljivu razliku u grafi ili SSDu.

Toliko od čovjeka s 15g iskustva i utrošenim preko 150k kn u svoja računala.

ps: naravno, ako netko voli bacat novac poput mene (volio) nek radi što želi...

Keep it simple!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 13:18 (Sa_Stilom).
Moj PC  
4 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Sa_Stilom kaže...

Bome ime svega ovdje.

i5-4460

Kingston 8gb 1866

B85 pro4

raider 550w ili 650w ako ide AMD grafa

Sve drugo je bačen novac.

Procesori napreduju duplo kroz 10godina, razlika između 1866 mhz i 3000Mhz rama je nikakva.

Razlika onboard grafe na 6400 i 4460 je smiješna usporedba kao i reći da je 4460 2gen iza, lol.
Radi se o 1 generaciji, jer je s 22nm pređeno na 14nm, koliko ja pratim...

6400 vuće veću cijenu ploče, trenutno neopravdano, radije za tu razliku uzeti konkretno vidljivu razliku u grafi ili SSDu.

Toliko od čovjeka s 15g iskustva i utrošenim preko 150k kn u svoja računala.

ps: naravno, ako netko voli bacat novac poput mene (volio) nek radi što želi...

razlika rama od 1866 i 3000 nikakva ?

izgleda da ti to nisi onda probao pa pričaš gluposti.. pogledaj i na netu da u igricama razlika se vidi i to drastično

11 godina
neaktivan

Gledao sam test u GTAV što kažu da je cpu intezivna između 6400 (ddr4) i 4460 (ddr3) i ovaj noviji je ubo poprilično jače frejmove all around, kažu tome su doprinjeli brži rami pošto igra voli jako cpu

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Ako voliš polovno možda da razmišliš o ovom i5 3570K,dobra matična,2x4gb rama i 600w napajanje za 2200kn: http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/gigabyte-z77n-wifi-intel-i5-3570k-corsair-xms3-8gb-thermaltake-600w-oglas-18017395

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Tip pojedinačne komponente prodaje za više nego što su nove u dučanu novije serije tih komponenti :p Ali u kompletu još nije ni loše, samo stvar je u tom što imam sad neku priliku štagod novo da uzmem dobim 40% para nazad, tak da ide novo

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 20:13 (gpetric).
10 godina

Biraš između 4460 i 6600k velika razlika, tako da ako imas para za plocu i proc onda 6600k vidim da ga se sad moze uzet za ispod 2k što je steal za taj proc. Također na Skylakeu je dosta jaci novi IrisPro gpu i ddr4 na tj. brzi rami na skylakeu imaju vise smisla nego ddr3 opcenito, također naravno da ima razlike izmedju 1866 i 3000. Ali sve u svemu ako uzmeš 4690k neces nista puno losije proc posto su performanse slicne, ali ako ides na sviježe sastavljat pc onda bolje Skylake pošto je noviji, tako sam ja.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 20:21 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Samo cu reci ovo, poprilicno los izbor monitora za gaming.

Ne treba ti ta "skalamerija" ili si uzmi 1080p ili 1440p a ne tamo nesto izmedju nekog hibrida.

Uz 1080p uzmes i7 koja ti je ponajbolji izbor a ne i5.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Samo cu reci ovo, poprilicno los izbor monitora za gaming.

Ne treba ti ta "skalamerija" ili si uzmi 1080p ili 1440p a ne tamo nesto izmedju nekog hibrida.

Uz 1080p uzmes i7 koja ti je ponajbolji izbor a ne i5.

mi možeš reć zbog čega su ti neki monitori loši za gaming ?

doduše za dell se pljuvalo da nevalja za gaming nit 23 nit 27 ja imam oba i nevidim razliku u igricama ni na jednom ili sam ja očito katastrofa u igricama

poznanik ima u2515h isto 

14 godina
protjeran

Davat 50% vise para za i7, a cilj je igranje, nema nikakvog smisla.

Radje novce u bolji monitor jer je 25" 21:9 monitor bezvezarija. 29" je minimum za taj omjer stranica.

Sta se napajanja tice, Corsair VS serija je low-end napajanje, a kombinirat takva napajanje sa 390-kom je no-no.

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
Bulldozer kaže...

mi možeš reć zbog čega su ti neki monitori loši za gaming ?

Ovdje je u pitanju 21:9 format male dijagonale, to nije za gaming nikako vise za video/photo jer je ogroman realno, to ti dodje kao da si spojio 2x19" monitore jednostavno nije to to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 22:38 (chaselol).
11 godina
neaktivan

Taj ultrawide monitor je visok 287mm, isto toliko je visok moj trenutni 16:9 22' vivax 60hz tf panel, mislim da ce bit sasvim ok posto dugo gejmam na ovom i nije mi premal, samo cu dobit extra po širini što če doprinjet boljoj imerziji pri gejmingu, narocito u strategijama i moba-ma.

Odaziv je 5ms i 60hz, znace nevidim ni tu neku frku za gaming, ipak ne igram CS:GO na turnirima, nisi cs go uopče, bzze twitch reflex bubaj napamet pucačina

i7 mi je tu mač para, nedam im tolko, mislim da bude 6400, ne isplati mi se  davat podosta vise para za z170 i k procesor za nekih 10% više frejmova

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 22:53 (gpetric).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Potrebno je vremena da se naviknes na tu dijagonalu, nista drugo a 25" za to je nekako malo. Tvoj izbor na kraju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Malo sam istraživao napajanja i našao dobru listu http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-2547993/psu-tier-list.html

Jedino dobro šta sam mogao pronač su seasonic 520/620w koji su stavljeni pod tier2, za 620/720kn, ali su jebeno modularna -_-  A to je problem jer sam ciljao na mini kučište SHARKOON Zone C10 koje piše prima standardna ATX napajanje, ali ne modularna (zar su veča?)  

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bulldozer kaže...
Sa_Stilom kaže...

izgleda da ti to nisi onda probao pa pričaš gluposti.. pogledaj i na netu da u igricama razlika se vidi i to drastično

Budi slobodan udijeliti 3 linka koji dokazuju tu drastičnost, kao i matematički obrazložiti cijelokupni smisao 3000MHz RAMa.

Dotlem evo ti malo domaće zadaće: http://www.anandtech.com/print/7364/memory-scaling-on-haswell

Nisam jedan od onih koji lupetaju po forumima da ispadnu važni. Zato ljudima ni ne dajem previše savjeta, svi su popili svu pamet svijeta, pogotovo kad traže pomoć

Keep it simple!
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 12:11 (Sa_Stilom).
13 godina
protjeran
Sa_Stilom kaže...
Bulldozer kaže...
Sa_Stilom kaže...

Budi slobodan udijeliti 3 linka koji dokazuju tu drastičnost, kao i matematički obrazložiti cijelokupni smisao 3000MHz RAMa.

a majke ti.. vucara se po forumima već uhuhu i ti nisi vidio.. aj idem nać

http://wccftech.com/fallout-4-performance-heavily-influenced-by-ram-speed-according-to-report/

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 12:21 (Bulldozer).
16 godina

koji god i5 da uzmes napravit ces gresku jer cim GPU usage padne ispod 97% dobit ces savjet da imas bottleneck i da razmotris kupnju i7, jer nije "problem" u softveru nego u hardveru.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina

na temelju jednog linka i jednog engine bi covjek trebao ispljunuti osjetno vise love za "brzi" ram?

ko da citam bottleneck temu.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
protjeran

prije vam bio dosta jedan link sad vam trebam deset.. nemam ja vremena za ove dječje svađe.. imaš google i guglaj.. ko da nemam ja pametnijeg posla nego tebi vadit linkove

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Bulldozer kaže...

http://wccftech.com/fallout-4-performance-heavily-influenced-by-ram-speed-according-to-report/

Zanimljivo, prva igra koja ima razliku, a inace je 1-1.5% razlika u brzini.
Nego fallout 4 je softverski (bar sto se tice engine-a) poprilicno los proizvod, tako da nista me ne cudi.

16 godina
Bulldozer kaže...
Sa_Stilom kaže...
Bulldozer kaže...
Sa_Stilom kaže...

Ne znam čemu spominjati moju majku ? Nekultura, neobrazovanost ili samo nepristojnost ? No, da ne idemo offtopic, držimo se teme.

Kao što sam rekao, budi slobodan udijeliti 3 linka koji dokazuju tvoju tvrdnju, a ne jedan link sa jednom izoliranom igrom. Nije stvar linka, nego samog testiranja (opširnosti) i stručnosti.

Link koji si udijelio vrijeđa moju inteligenciju, a zasigurno i većinu ovdje, ali nisam ovdje kao zastupnik istih.

Nadalje, očito si letimično i bez razumijevanja pročitao moj post. Naime, postoji razlog zašto sam napisao 1866MHz (a ne 1600). Uspoređivajući 1866MHz i 3000MHz ili 1866MHz i 2400MHz je besmisleno u svim pogledima i novac bačen u vjetar ili kako bi rekli "Porez za budale"!

Nemam ja ništa protiv da netko kupi memoriju na 3466MHz, nije on zato budala sve dok kupac zna što kupuje i zašto.

Ja sam svojim bacanjem novca 1000% u svakom trenutku bio svjestan što radim i da bacam novac. Kasnije sam svoje "psihičke" probleme riješio na drugi način :D

Keep it simple!
16 godina
Bulldozer kaže...

prije vam bio dosta jedan link sad vam trebam deset.. nemam ja vremena za ove dječje svađe.. imaš google i guglaj.. ko da nemam ja pametnijeg posla nego tebi vadit linkove

neam kaj guglat kad su to gluposti.

ti bi stvarno covjeku na temelju jedne igre i jednog ne-bas-dobrog enginea savjetovao kupnju osjetno skuplje memorije? jel se i sam time vodis?

oces za auto kupovat slick gume koje ti nikad nece trebat?

boze sveti

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 12:54 (nixass).
16 godina
nixass kaže...
Bulldozer kaže...

neam kaj guglat kad su to gluposti.

ti bi stvarno covjeku na temelju jedne igre i jednog ne-bas-dobrog enginea savjetojva kupnju osjetno skuplje memorije? jel se i sam time vodis?

oces za auto kupovat slick gume koje ti nikad nece trebat?

boze sveti

Ima jedna razlika između mene i njega. Ja sam svoje tvrdnje spreman dokazati, a svoja mišljenja obrazložiti vlastitim iskustvom.
Dapače, spreman sam osigurati skoro bilokoju mbo, vga, ssd, psu i 1866 CL10/9, 2400 CL13/12 3000 CL16/15 ram kako bi navedeni to testirao i dokazao svima svoje tvrdnje.
Time će meni koji sam testirao navedeno dokazao da sam u krivu i da svo moje iskustvo i znanje ne vrijedi pišljiva boba i najbolje da se primim vrtlarstva.

Keep it simple!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice