Pozdrav svima! Trebala bih pomoc, naime, upisala bih fax u Bosni, jer kako cujem, u biti je puno jeftinije nego kod nas.. Interesuje me da li ima neko ko vec tu studira, kakvi su uslovi? Da li se diplome priznaju i kod nas?
Help plssssss!!
Pozdrav
Pozdrav svima! Trebala bih pomoc, naime, upisala bih fax u Bosni, jer kako cujem, u biti je puno jeftinije nego kod nas.. Interesuje me da li ima neko ko vec tu studira, kakvi su uslovi? Da li se diplome priznaju i kod nas?
Help plssssss!!
Pozdrav
Nostrifikacija diploma iz bosne prema ovdje muka isusova... a priznanje takvog fakulteta jos manje. Plati kojih soma kuna vise i zavrsi tu kod nas pa nemas brige.
Help plssssss!!
Pozdrav
pretpostavljam da na kod nas misliš na hrvatsku (pošto je forum hrvatski iako mi je pismo cudno) ukoliko upises fakultet kao redovan student ne plaćaš ništa ako redovno polažeš ispite.. ukoliko padneš neki određeni kolegij ovisi o sveučilištu koliko ćeš plaćati, npr na sveučilištu u zagrebu se fakulteti dijele po nekim vrijednostima, prosjek je 120 kn po ects-u koji prenosiš na iduću godinu, ukoliko nisi skupila 30 ects-a plaćaš punu cijenu (opet ovisi o fakultetu..) ali recimo da je prosjek 7300 kn godina..
što se tiče fakulteta u bosni, znam samo da je fakultet u mostaru na dobrom glasu, što je u hercegovini.. za ostale nisam čuo ništa posebno, osim da se kupuju ispiti..
pošto bih rekao da mi pravopis malo vuče na srpski (interesuje, uslovi itd.) cijene za 1. godinu se kreću oko 100 000 dinara (dakle nešto jeftinije nego u hrvatskoj)..
Neznam otkud ti to, ja sa nostrificiranjem uopće nisam imao problema. Zavrsio sam privatni fax u Bosni (Primus u Bos. Gradišci), ljudi rade po bolonji, odnio njihovu diplomu na nostrificiranje i to je to. Mislim da je problem u Bosanskim javnim sveučilištima, jer još uvijek nisu integrirali bolonjski proces. A sto se tiče kojeg soma više, da sam išao kod nas, izašlo bi me skoro dva i pol puta skuplje.
Da li je neko imao negativna iskustva sa nostrif. diploma iz bosne? Zasto muka isusova, se dugo ceka ili? Ne bih se bas slozila da je tek "koji" som kuna vise :/ tu kod nas. Oko naknada za skolarine sam se informirala, kako na integriranom, tako i preddiplomskom i diplomskom sveucilisnom studiju, te na strucnim studijima, cak su povecali i naknade za izradu i izdavanje svjedozbi i diploma.
Molim vas vise info o studiju u bosni :/ iskustva????
Link neki?web
Neznam otkud ti to, ja sa nostrificiranjem uopće nisam imao problema. Zavrsio sam privatni fax u Bosni (Primus u Bos. Gradišci), ljudi rade po bolonji, odnio njihovu diplomu na nostrificiranje i to je to. Mislim da je problem u Bosanskim javnim sveučilištima, jer još uvijek nisu integrirali bolonjski proces. A sto se tiče kojeg soma više, da sam išao kod nas, izašlo bi me skoro dva i pol puta skuplje.
link neki? Web faxa
Help plssssss!!
Pozdrav
pretpostavljam da na kod nas misliš na hrvatsku (pošto je forum hrvatski iako mi je pismo cudno) ukoliko upises fakultet kao redovan student ne plaćaš ništa ako redovno polažeš ispite.. ukoliko padneš neki određeni kolegij ovisi o sveučilištu koliko ćeš plaćati, npr na sveučilištu u zagrebu se fakulteti dijele po nekim vrijednostima, prosjek je 120 kn po ects-u koji prenosiš na iduću godinu, ukoliko nisi skupila 30 ects-a plaćaš punu cijenu (opet ovisi o fakrultetu..) ali recimo da je prosjek 7300 kn godina..
što se tiče fakulteta u bosni, znam samo da je fakultet u mostaru na dobrom glasu, što je u hercegovini.. za ostale nisam čuo ništa posebno, osim da se kupuju ispiti..
pošto bih rekao da mi pravopis malo vuče na srpski (interesuje, uslovi itd.) cijene za 1. godinu se kreću oko 100 000 dinara (dakle nešto jeftinije nego u hrvatskoj)..
Da mislim na tu kod nas u hrvatskoj.. mnogo godina sam zivjela dole u bosni pa ti pojedine stvari ostanu, ako gledamo na pravopis :) Otkud vam to za sveuciliste u mostaru, ja sam informirana drugacije za studij tamo, uostalom daleko je :( a onda su to i daleko veci novci
Procitaj jos jednom sto ti je napisano.
Ako do sada nisi studirala na jednom od sveucilista/veleucilista u Hrvatskoj mozes upisat besplatno studij. I sve dok redovito rjesavas/cistis semestre/godine ne placas! Ako si rjesila srednju skolu prije drzavne mature za upis na ucilista polazes samo predmete koje zelis, a to su obicno samo oni koji ti nose bodove za pojedino uciliste i nista vise, ako ti se hrvatski ne boduje, ne trebas ga pisat i slicno.
Zasto onda zelis svom silom u BiH?
Daklem ovako...ja sam slučajno navratio u ovu temu, pa sad kad sam već tu...
Ako si ti jedna ove četiri sa slike...dođi(te) molim te studirati u Rijeku!
Daklem ovako...ja sam slučajno navratio u ovu temu, pa sad kad sam već tu...
Ako si ti jedna ove četiri sa slike...dođi(te) molim te studirati u Rijeku!
zasto? inace u rijeci nema osoba suprotnog spola ili?
zasto? inace u rijeci nema osoba suprotnog spola ili?
Vjerojatno ga sve riječanke znaju i izbjegavaju
Zna li itko da li je moguce prvu godinu upisat vanredno te se nakon zavrsetka prve, prebaciti na redovno drugu godinu?
Zna li itko da li je moguce prvu godinu upisat vanredno te se nakon zavrsetka prve, prebaciti na redovno drugu godinu?
Mozes, samo moras imati odreden prosjek.
Ima li tko sa foruma, a da studira Tehnički u Rijeci?
Pa ako može nekoliko informacija.
Težina studija? Matematika? Bauk za nekog kom u srednjoj nije bila ono totalno dobro predočavana....? Ili nije bauk?
Ostatak predmeta? Dojmovi? Općenito?
Hvala na odgovorima, zanima me smjer računarstvo.
Mozes, samo moras imati odreden prosjek.
na vecini fakulteta na sveucilistu u zg je dovoljno samo poloziti uvjete za redovan upis u 2. godinu (55 ects-a i polozeni obavezni predmeti)
Ima li tko sa foruma, a da studira Tehnički u Rijeci?
Pa ako može nekoliko informacija.
Težina studija? Matematika? Bauk za nekog kom u srednjoj nije bila ono totalno dobro predočavana....? Ili nije bauk?
Ostatak predmeta? Dojmovi? Općenito?
Hvala na odgovorima, zanima me smjer računarstvo.
Ja studiram na Ritehu... Doduše elektrotehnika sam pa ti ne znam puno reći o računalstvu ali Matematika 1 i 2 su jako zahtjevni predmeti, potrebno je dosta truda uložiti da bi se položili.
Općenito faks je dosta dobar iako ima nekih problema, uglavnom na nekim predmetima ali to je dublja rasprava. Ako te zanimaju računala, programiranje i mreže onda je to jako dobar smjer.
Može malo pojašnjenje?Završio sam školu prošle godine(2013.) i budala nisam odmah upisao faks,kako je stanje u državi sa poslom očajno nema druge nego na daljnje školovanje...Da li ja sada mogu ove godine upisati fakultet bez dodatnih troškova,ako netko može malo pojasniti kako ide to sa plaćanjem godine,itd.Zahvaljujem na pomoći!
Može malo pojašnjenje?Završio sam školu prošle godine(2013.) i budala nisam odmah upisao faks,kako je stanje u državi sa poslom očajno nema druge nego na daljnje školovanje...Da li ja sada mogu ove godine upisati fakultet bez dodatnih troškova,ako netko može malo pojasniti kako ide to sa plaćanjem godine,itd.Zahvaljujem na pomoći!
mozes bez placanja upast ukoliko rijesis drzavnu maturu dobro i upadnes na neki "javni" fakultet.. postupak prijavljivanja ce ti najbolje objasnit administracija sa postani student posto su oni za sve to zaduzeni
mozes bez placanja upast ukoliko rijesis drzavnu maturu dobro i upadnes na neki "javni" fakultet.. postupak prijavljivanja ce ti najbolje objasnit administracija sa postani student posto su oni za sve to zaduzeni
Ma imam ja položenu državnu maturu,a znam od prosle godine kako se prijavljuje...ako bi netko mogao nabrojati neke fakultete(javne) na kojma se za upis traži samo B kategorije iz 3 obavezna predmeta(hrv,mat,eng),znaci nista izborno, u Zagrebu,ako takvih uopce ima?
I da li imaju kakva prava što se tiče dobivanja doma ako su starci razvedeni?
Mislim da dobiješ određen broj dodatnih bodova, ali nisam 100% siguran. Pronađi na sczg-ovim stranicama ili gdje već planiraš ić tekst natječaja pa pročitaj da budeš siguran
Mislim da dobiješ određen broj dodatnih bodova, ali nisam 100% siguran. Pronađi na sczg-ovim stranicama ili gdje već planiraš ić tekst natječaja pa pročitaj da budeš siguran
Teško da ću upasti u ZG,u Rijeci su koliko vidim dosta blažu kriteriji upisa...
Dajte mi recite koji faks u zagrebu da nije privatni ima veze sa informatikom ili sa web dizajnom a da ne trazi A razinu matematike posto saam prijavio ABA