A šta te spriječava od otvaranja tvrtke?
[Official]Brucoši i studenti
- poruka: 323
- |
- čitano: 80.138
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ona moja pitanja i mogucnos, sto ako mi posal propadne a prethodno izgubim pravo besplatnog školovanja? Ne bih želio da se to desi :/
Eto ja sam upisao TVZ Računarstvo, šteta što nas nema baš u temi, svi neki informatičari i FER-ovci :D uglavnom što se tiče e-indexa to sam malo guglao i uglavnom E-Index mjenja klasičan index i Xicu (!) te ćemo od sada umjesto papirnate knjižice i kartice imati jednu karticu na kojoj su pohranjeni svi studentovi podatci uključujući ocjene, prava na prehranu, iznos na računu x-ice itd.. mislim da je to jako korisno jer manje stvari moram nositi sa sobom a koliko sam čuo indexe moramo uvijek imati sa sobom na predavanjima a iskreno mi se nebi dalo nosit knjizicu stalno sa sobom....
Ona moja pitanja i mogucnos, sto ako mi posal propadne a prethodno izgubim pravo besplatnog školovanja? Ne bih želio da se to desi :/
Hmmm,čuj to se zove rizik...Može se isplatit,ali i ne.
Imali tko jos da je upisao Informacijsku tehnologiju u Splitu, stučni.
Upisao sam se prije par dana, ajme koja oronula zgrada lol
Bio jučer na upisu na FESBu. Oduševljen, svi su ekstra ljubazni, a sam fax i sve oko faxa je dosta dobro uređeno.
Gužve nije bilo uopće, možda ih je jedno ili dvoje bilo ispred mene.
Razočaranje sam doživio samo za dom. Očajan je onaj Bruno Bušić. Ionako neću upast pa me i nije briga...
Red je bio kojih 10-20 metara.
Mi smo na upisu u prvu godinu dobili e-indekse. Nakon što počnete prolaziti torturu skupljanja potpisa profesora sa klasičnim indeksima, mislim da ćete pop*zditi. Ovako lijepo sve na e-indeksu i studomatu. Ako te baš zanimaju ocjene na papiru, ima ispis ocjena na studomatu.
Anyway, 2. godina EFRI - Poslovna ekonomija, smjer Informatičko poslovanje.
može li mi netko reći što mi sve treba za upis na fakultet (koji dokumenti) ako je već netko bio na upisima,jer meni su sutra upisi pa me zanima.Gledao sam već na stranici fakulteta ali tamo ništa ne piše.
može li mi netko reći što mi sve treba za upis na fakultet (koji dokumenti) ako je već netko bio na upisima,jer meni su sutra upisi pa me zanima.Gledao sam već na stranici fakulteta ali tamo ništa ne piše.
koji faks? mora ti pisat... moras znat i koliki su ti troskovi upisa...
koji faks? mora ti pisat... moras znat i koliki su ti troskovi upisa...
gledam i nigdje ne piše ništa,riječ je o brodostrojarstvu u Zadru,evo link na web stranicu fakulteta:
http://www.unizd.hr/Studijskiprogrami/Prediplomski/Brodostrojarstvoitehnologija/tabid/195/Default.aspx
gledam i nigdje ne piše ništa,riječ je o brodostrojarstvu u Zadru,evo link na web stranicu fakulteta:
http://www.unizd.hr/Studijskiprogrami/Prediplomski/Brodostrojarstvoitehnologija/tabid/195/Default.aspx
Onda zovi http://www.unizd.hr/Kontakti/tabid/191/Default.aspx
Evo, ja se danas upisao u FOI u Varaždin. Sam grad je sjajan, čista suprotnost od ovog naguranog Zagreba i okolice. Nema gužve, promet nije prevelik, jako puno ljudi koristi bicikle.
Fakultet je solidno uređen, ljudi su bili jako ljubazni, a dom je fenomenalan ( dolje video ) i nadam se da ću upasti. Zasad sam jako zadovoljan, a bumo vidli dalje.
Nabijem ja i FER i njihov e-indeks. Sad ne mogu dobit popust na autobusnu kartu jer nemam nikakvog pokaza.
ista stvar je i sa tehnološko zaostalim zet-om...
Također sam na FOIu, vidimo se na jesen.
Nabijem ja i FER i njihov e-indeks. Sad ne mogu dobit popust na autobusnu kartu jer nemam nikakvog pokaza.
ista stvar je i sa tehnološko zaostalim zet-om...
Na HŽu sasvim uredno prihvaćaju e-indeks kao i obični indeks. Bez ikakve rasprave i problema. I Autotrolej u Ri.
Evo upisao sam Elektroniku u Splitu pa me zanima kako mogu koristiti MS DreamSpark program.
Gledao sam na MS službenoj stranici i piše da mogu putem neke internacionalne studentske kartice, tako da odaberem fakultet, međutim moj nije na popisu, pa sad ako netko iskustava s tim svaka inf. bi bila dobrodošla.
Evo upisao sam Elektroniku u Splitu pa me zanima kako mogu koristiti MS DreamSpark program.
Gledao sam na MS službenoj stranici i piše da mogu putem neke internacionalne studentske kartice, tako da odaberem fakultet, međutim moj nije na popisu, pa sad ako netko iskustava s tim svaka inf. bi bila dobrodošla.
Odi na DreamSpark.com
Odaberi njuhov produkt npr Visual Studio
Stisni Sign In logiraj se sa svojim hotmail accauntom
Stisni Get Verified
Odaberi Hrvatsku
Odaberi Verify as a Student
Odaberi Get verified through my school pa continue
Kad se pojavi da odaberes skolu/fakultet ti odaberi AAI@EduHr pa continue i logiraj se sa ime.prezime@skole.hr i lozinkom (onime sto si se prijavljivao na postani-student) i tad ces bit verified i mozes skidat njihove proizvode
Hvala puno, radi!
Slijedi ove korake za dobivanje pokaza:
1. Otiđi na FER
2. Otiđi na studomat pored studentske službe
3. Upiši svoje podatke i klikni na "Potvrde"
4. Klikni na nešto tipa "Preddiplomski studij" (ne sjećam se više što piše)
5. Dobivaš listu od valjda 30-ak različitih potvrda - za zdravstveno, ZET, HŽ i još gro različitih sranja
6. Odabereš Ispis i otiđeš do printera na kojeg te uputi
7. Uzmeš potvrdu i otiđeš u ZET
potvrda bez indexa u zet-u ništa ne znači. probao više puta
potvrda bez indexa u zet-u ništa ne znači. probao više puta
J*bem ti brokraciju,samo Hrvatska ima takav ogroman birokratski sustav.
Evo,ja ću postavit prvo pitanje:
Na koji studij idete na kojem faksu idete?
fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u opatiji
u srijedu upisao 4. godinu
Evo jedna mala anketica,dali iščekujete početak nastave?Ja osobno želim da to sve počne(jer više neću biti sa starcima,dobit ću laptop,bit ću u ZG-u) i jedva čekam da upoznam nove prijatelje.
26 | Ne,želim duže praznike. |
---|---|
8 | Da,želim da to sve počne. |
0 | Da,želim upoznat nove ljude. |
6 | Svejedno mi je. |
1 | Da,ali iz više razloga. |
Državna matura 2012.:
- ispiti se pišu nakon završetka nastavne godine
- hrvatski i engleski neće više imati 2 dijela
- hrvatski 25.5. (oba dijela), engleski 28.5. (oba dijela), matematika 30.5., svi izborni natrpani u 12 dana
- nema više odabira djela na razinama, na svakoj razini je samo jedno djelo
- na A razini će biti jedno od 15, a na B razini jedno od 8 lektirnih djela
Maturanti 2010./2011. - inb4 shitstorm
Maturanti 2011./2012. - pic below ↓↓↓
Državna matura 2012.:
- ispiti se pišu nakon završetka nastavne godine
- hrvatski i engleski neće više imati 2 dijela
- hrvatski 25.5. (oba dijela), engleski 28.5. (oba dijela), matematika 30.5., svi izborni natrpani u 12 dana
- nema više odabira djela na razinama, na svakoj razini je samo jedno djelo
- na A razini će biti jedno od 15, a na B razini jedno od 8 lektirnih djela
Maturanti 2010./2011. - inb4 shitstorm
Maturanti 2011./2012. - pic below ↓↓↓
OMG kako sam sad sretan što sam išao godinu ranije u školu
OMG kako sam sad sretan što sam išao godinu ranije u školu
Zašto? Ja bi se rado mijenjal. Pogotovo radi matematike, ove godine je razlika između razina bila nebo i zemlja.
Inače nisu FERovci posebna govna koja imaju 2u1 x-icu, a nemaju papirnati indeks. Mi sa tehničkog također imamo tu karticu, i još uvijet me tata za*ebava da kad ću mu pokazati ocjene
Stigli privremeni rezultati za studentski dom u Varaždinu. Jeste upali ili niste? Ja sam uspio upasti sa 2028 bodova.