Jel zna netko kinematiku?

poruka: 8
|
čitano: 3.160
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Jel zna netko kinematiku? - nagrada :p

Imam programski iz kinematike i nemam ga pojma rijesit...

U pon ga moram predat, i moram ucit za kolokvij, ni sam ne znam kolko cu stic, ako nista bar da skupim odredjeni postotak za popravni.

Sutra cu ga postaviti...

Onom tko ga rijesi i ako dobim 4/4 boda dajem 40 kn. To je cifra koju trenutno imam na tekucem pa ne mogu zaokruzit na 50.

Nadam se da ce netko pomoci.

http://isvijet.com.hr
17 godina
neaktivan
Re: Jel zna netko kinematiku? - nagrada :p
Edge kaže...

Imam programski iz kinematike i nemam ga pojma rijesit...

U pon ga moram predat, i moram ucit za kolokvij, ni sam ne znam kolko cu stic, ako nista bar da skupim odredjeni postotak za popravni.

Sutra cu ga postaviti...

Onom tko ga rijesi i ako dobim 4/4 boda dajem 40 kn. To je cifra koju trenutno imam na tekucem pa ne mogu zaokruzit na 50.

Nadam se da ce netko pomoci.

Nisam shvatio tocno, to je neki zadatak iz fizike (mehanike) ili neki zadatak iz fizike (mehanike) koji se treba napisati u nekom programskom jeziku?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
odjavljen

Programski zadatak kojeg treba rijesiti. 

Nemam ga sada tu, sutra ujutro cu ga fotkat, uglavnom koliko se sjecam zadan je x= nesto y= nesto pa treba izracunat brzinu, vrijeme u odredjenom trenutku...

Na prvu ne izgleda tesko, da sam kreten pratio vjezbe i predavanja siguran sam da bi ga rijesio.

17 godina
neaktivan
Re: Jel zna netko kinematiku?
Edge kaže...

Nemam ga sada tu, sutra ujutro cu ga fotkat, uglavnom koliko se sjecam zadan je x= nesto y= nesto pa treba izracunat brzinu, vrijeme u odredjenom trenutku...

Na prvu ne izgleda tesko, da sam kreten pratio vjezbe i predavanja siguran sam da bi ga rijesio.

Ajd stavi sutra, pa cemo vidjeti. Koji je jezik u pitanju? Bilo koji ili C/C++?

Ako mi nece previse vremena uzeti, stavim ti pseudokod pa si ga sam prekucas u kod, ne bi trebalo biti tesko.

17 godina
odjavljen
Re: Jel zna netko kinematiku?
1domagoj1 kaže...
Edge kaže...

Ajd stavi sutra, pa cemo vidjeti. Koji je jezik u pitanju? Bilo koji ili C/C++?

Ako mi nece previse vremena uzeti, stavim ti pseudokod pa si ga sam prekucas u kod, ne bi trebalo biti tesko.

hehe, ma treba samo rukom rijesiti zadatak. :p

Stavljam ga sutra prijepodne.

17 godina
odjavljen

Evo zadatka:

Gibanje tocke definirano je izrazima X = t^2 - 8t + 7 i y = 0.5t^2 +2t - 4

Potrebno je odrediti 

a) velicinu i smjer vektora minimalne brzine tocke.

b) odgovarajuce vrijeme i polozaj tocke

Tek sam sad skuzio da ga nisam uzeo, pa ga nisam mogao slikati, cimer ga je procitao...

Jel bi znao netko rijesiti?

17 godina
neaktivan

Evo. Trebalo bi biti tocno jer gledajuci plotanu funkciju u WA i koordinate koje tocka ima kad joj je brzina najmanja (-7.5, 5.5) ima logike, to je malo prije "zavoja" krivulje.

U principu nista posebno, imas parametarski zadanu krivulju i napises vektor polozaja r(t). Sto je brzina? Pa brzina je upravo prva derivacija puta, dakle sve sto napravis da dobijes vektor brzine je da deriviras vektor polozaja.

Onda izracunas iznos tog vektora brzine, |v(t)|, nadam se da znas kako se to radi.

Nakon toga ti trazis minimum te funkcije, a kako se trazi minimum funkcije? Deriviras tu funkciju i izjednacis s nulom. (napomena: tu gdje pise (d/dt)*v(t) bi ustvari trebalo pisati (d/dt)*|v(t)|, zaboravio sam okomite crte staviti)

Iz toga dobijes vrijeme kad ta tocka ima najmanju brzinu, to vrijeme ubacis u vektor brzine da dobijes vektor i u |v(t)| da dobijes iznos tog vektora, tj. brzinu koju tijelo ima u tom trenutku, a to je upravo najmanja brzina.

12 godina
neaktivan

ejj ljudi..ak' netko zna ovaj zadatak rijesit, bio bih mu jako zahvalan.....a spreman sam i pocastiti tko ga rijesi...

"Brzina trkaceg automobila konstantno raste sa 100 km/h na 120 km/h za vrijeme kojeg je automobil presao put od 300 m po zavoju polumjera 250 m. Potrebno je odrediti iznos ukupnog ubrzanja automobila nakon sto je presao 200 m po zavoju".

et' ak' ima netko da bi zelio rijesiti.....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice