Raspored je objavljen tjedan dana prije, možda i više na stranicama fakulteta, lajkaj stranicu na Facebooku jer objavljuju takve vijesti. Fakultet ti počinje potkraj 9. mjeseca ili početkom 10. A studentsku karticu dobis u prvih mjesec dana nastave kao i indeks.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sve u svoje vrijeme dobivas,a nastava ti pocne zadnji tjedan u 9.mjesecu
ej ljudi,kad dolaze rezultati za dom znam da je danas,ako moze neka mi netko posalje link.

Dobrodošao na fakultet NEORGANIZACIJE i EKONOMIJE :D
Oni bi tokom upisa tebi trebali sve objasnit a ne da ti moraš pitat njih.
Ništa se nije promjenilo godinama.
Ima li ko kakvu informaciju kakvih vecina soba ima u domu(dvo ili trokrevetne)? i da li se u cemu razlikuje izmedu dvokrevetne i trokrevetne sobe(osim u cijeni za koju znam).
Razmisljam koju da sobu da uzmem i posaljem im zahtjev na mejl
Vidio sam video na youtubeu da ima 94 dvokrevetnih soba.Jel ima jedna vrsta dvokrevetnih ili ih je na kat?cudna mi je cijena 600 kn za dvokrevetnu a 715 za jednokrevetnu.
Ho svasta,fkt pretjerivaju s tim cijenama,ali sve u svemu napredniji je dom u odnosu na one u Zagrebu,toliko sam vidio na Internetu i pitao prijatelje sad me ispravite ako sam u krivu.
I da, s obzirom na Zagreb je dosta bolji, s tim da će za 2 godine dok se dovrši proširenje biti definitivno najbolji u ovom dijelu Europe
Moze neki savjet oko upisa kolegija u 3. semestru? Dvoumim se oko IS-a i PS-a... Kakvi su kolegiji Programiranje 2 i Strukture podataka? Plase me ove Strukture, zvuci tesko bar ovako na papiru. Je li Programiranje 2 nesto bolje koncipirano nego Programiranje 1?Vidim da su drugi asistenti u pitanju... Ako ima netko sa starijih godina pa da malo prokomentira pojedine kolegije na temelju svoga iskustva.
Moze neki savjet oko upisa kolegija u 3. semestru? Dvoumim se oko IS-a i PS-a... Kakvi su kolegiji Programiranje 2 i Strukture podataka? Plase me ove Strukture, zvuci tesko bar ovako na papiru. Je li Programiranje 2 nesto bolje koncipirano nego Programiranje 1?Vidim da su drugi asistenti u pitanju... Ako ima netko sa starijih godina pa da malo prokomentira pojedine kolegije na temelju svoga iskustva.
Strukture vise nisu teske kao sto su bile, na predavanja se ne treba ici a Konecki drzi labose gdje se da prepisati i kolko cujem lagano se prolazi. Prog2 je sistem da su bitni labosi svaki nosi 5bodova i onda se treba zadaca( doma pripremljena) otipkat tamo i to isto nije preveliki problem. Mislim da više trebaš razmišljati o 5. i 6. semestru, jer Pi i Baze su dost zeznuti predmeti a ako ides na PS onda BP2,WebDip i PI(ako nedes na diplomski) izbjegnes koji su teži predmeti na faksu. Al opet ako planiras na diplomski baze ili inžinjerstvo onda moraš IS upisat.
Dobrodošao na fakultet NEORGANIZACIJE i EKONOMIJE :D
Oni bi tokom upisa tebi trebali sve objasnit a ne da ti moraš pitat njih.
Ništa se nije promjenilo godinama.
Jel bi to trebali dobiti informaciju kad pocne nastava(znam da je 26.09,kad treba doć,gdje)na njihovoj stranici ili da se prema tvojim riječima pouzdam u Božju pomoć?
Evo mene opet ljudi
Je li istina za ovo sto pise na stranici foi-ja(na često postavljenim pitanjima) ili to jedna od onih zabluda ?
Čemu služi i kako funkcionira x-ica?
X-ica služi kao identifikacijski dokument kojim se dokazuje status studenta.
Osim toga, služi za ostvarenje povoljnije cijene prehrane u studentskom restoranu (menzi). Na x-ici je dostupna određena svota novaca koju uplaćuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta svakih 2 tjedna (oko 400-500 kn). Standardni obrok u menzi studenta će stoga stajati 6.50 kn, a s x-ice se skida ostatak vrijednosti obroka. Posebne narudžbe jela (između ručka i večere) nisu uključene u taj program povoljnije studentske prehrane.
Više informacija o X-ici dostupno je na stranic...
Osim toga, služi za ostvarenje povoljnije cijene prehrane u studentskom restoranu (menzi). Na x-ici je dostupna određena svota novaca koju uplaćuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta svakih 2 tjedna (oko 400-500 kn). Standardni obrok u menzi studenta će stoga stajati 6.50 kn, a s x-ice se skida ostatak vrijednosti obroka. Posebne narudžbe jela (između ručka i večere) nisu uključene u taj program povoljnije studentske prehrane.
Kaj je tu čudno, svi redoviti studenti dobivaju oko 500kn svakih 15 dana na xicu, osim ako si iz iste županije ak se ne varam onda puno manje.
Evo mene opet ljudi
Je li istina za ovo sto pise na stranici foi-ja(na često postavljenim pitanjima) ili to jedna od onih zabluda ?
Do prije 3-4 godine je svakog 1. u mjesecu sjedao cijeli iznos na Xicu. Onda su prešli na tjedne iznose (barem u Vž) ako se dobro sjećam. Dobiješ više sredstava ako si smješten u domu a manje ako si iz iste županije. Zato kad ideš pokupiti Xicu moraš predati potvrdu o prebivalištu iz MUP-a.
Dino-san Da, istina je sve što piše na ČPP na stranicama FOI-ja - to sam ja sastavljala (skupila) odgovore od pitanja koja su postavljali brucoši prije vas na forumu (drzavna-matura.com, koji se u međuvremenu nažalost ugasio), admini su malo samo moje odgovore hladnije pretipkali :D Jedino, to je sav info od prije 2 god ako se ne varam, nemam pojma jel to netko kasnije ažurirao ako što treba jer ja nisam... Dakle što se tiče iksice, stvarno nisam sigurna kad se obnavlja, svaki tjedan ili svaki drugi, al ugl opet po mjesecu ima cca 900kn (nemojte me hvatat za riječ, sigurno piše negdje na netu pa malo potražite, ja ionako ne pojedem to sve pa mi nije ni bitno :P )
Harpertown Ovako... Ovisi gdje želiš na diplomski i što ti se više sviđa. Ako voliš programirat, bavit se razvojem softvera, bazama, mrežama ili nešto sl. upiši IS. Ako više voliš poslovanje, ekonomiju, marketing, logistiku, itd. upiši PS. Upiši PS pogotovo ako ne voliš /ne ide ti / ne želiš programirati (savjet) - u suprotnom je mučenje samog sebe.
Ja sam završila IS (tj. još imam sad završni branit), i upisujem Baze podataka i baze znanja ovu jesen. Strukture podataka - nisu teške. Obaveza oko predmeta nema puno, teorija je bezveze, al se čak da naštrebat i zadaci naučit (al nije ni bitno toliko), bitniji su labosi koje drži Konecki (bolji je od brata koji je na Prog1) - dok sam ja to slušala još je bio Orehovački tako da ne znam kako je točno sad. Al prema tome kako drži Algoritme labose, trebalo bi bit ok. Programiranje 2 - skroz drugačiji princip nego Prog1. Prof. Radošević je ok, Konecki super. Radi se gradivo od vezanih lista nadalje, prema objektno orijentiranom programiranju. Najbitniji su labosi koje spremiš doma i na satu pretipkavaš u Verifikator (ima svojih, khm, specifičnosti, ali preživi se), uz to imaš easy domaće zadaće svaki tj. koje rješavaš doma za bodove i to je to. Na kraju je samo kolokvij iz labosa i usmeni. Nije teško. To što sam navela su 'programerski' predmeti na drugoj godini za IS (a nema ih PS). Na trećoj imaš Baze 2 - nije teško nakon Baza 1 (koje slušaš u kojem god slučaju) i WebDiP - neću reć da je teško, ali je zahtjevno. Jako zahtjevno, puno vremena, truda, itd.... Ima zadaća, kolokviji, ogroman projekt. Ono što svakako od 'težih' predmeta slušaš su Baze1 (druga god.), PIS, PI (treća god.).
Lp,
Jane
Kaj je tu čudno, svi redoviti studenti dobivaju oko 500kn svakih 15 dana na xicu, osim ako si iz iste županije ak se ne varam onda puno manje.
okey,za ovo nisam znao da placa drzava.
Onda sam ja miran sa hranom
Evo mene opet ljudi
Do prije 3-4 godine je svakog 1. u mjesecu sjedao cijeli iznos na Xicu. Onda su prešli na tjedne iznose (barem u Vž) ako se dobro sjećam. Dobiješ više sredstava ako si smješten u domu a manje ako si iz iste županije. Zato kad ideš pokupiti Xicu moraš predati potvrdu o prebivalištu iz MUP-a.
nisam iz vž županije (bit cu smjesten i u domu) i jel cu morat u referadu foi-ja odnijet to sto velis potvrdu o prebivalistu iz MUP-a ili ?
nisam iz vž županije (bit cu smjesten i u domu) i jel cu morat u referadu foi-ja odnijet to sto velis potvrdu o prebivalistu iz MUP-a ili ?
Da, ponesi sa sobom, kad budeš dolazio, potvrdu o prebivalištu iz MUP-a, jer inače nećeš moći podići X-icu.
Lp,
Jane
a OPM?
Pa znam da je ali bez njega nema diplomskog
Ovako, za diplomski vam trebaju neki položeni predmeti, ovsino o smjeru:
- Informacijsko i programsko inženjerstvo: Mreže 2, OPM, Poslovni procesi u organizaciji
- Baze podataka i baze znanja: Uvod u formalne metode, OPM, Algoritmi
- Informatika u obrazovanju: OPM
- Organizacija poslovnih sustava: Programiranje 2, OPM i Programsko inženjerstvo
Znači, OPM je izborni, ali obavezan ako želite na diplomski u svakom slučaju. Predmet po gradivu možda nije toliko zahtjevan ako vam inače ide matematika, ali vremenski puno oduzima jer treba to sve izvježbat i naučit (količinski je puno). Ima i zahtjevan projekt... Ako ste inače na "Vi" s matematikom, vjerojatno će vam bit jako teško. Rade se uglavnom vektori, linearni operatori, polinomi, funkcije više varijabli, itd. (ako vam što znači xD ) Meni inače ide matematika, ali ovo mi je isto bilo teško za naučit... Ne nemoguće i preteško, ali iznadprosječno teško svakako.
Lp!
Da, ponesi sa sobom, kad budeš dolazio, potvrdu o prebivalištu iz MUP-a, jer inače nećeš moći podići X-icu.
Zanima jel ce biti neki problem ako im donesem potvrdu sa E-građani?Ipak to je isto ko i da podignem na policiji
Ako na potvrdi piše "Potvrda o prebivalištu" ne bi trebao biti problem, jer su potvrde printane s E-građana pravovaljane :D
Pozz!