Državna matura 2016

poruka: 268
|
čitano: 65.174
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2016
zelenbic kaže...

Ma najsigurnije ti je uvijek zapisat sve decimale. za međukorake koristi varijable na kalkulatoru.

hvala na savjetima momci.

e da, kad si već spomenuo varijable, muči me na ovom casiovom fx-82ms bilježenje tj. memorijanje brojeva u varijable. recimo dobijem rezultat, lupim shift pa store i onda na varijablu (A,B,C,D,E,F,M,X,Y), međutim nakon što lupim varijablu kalkulator taj broj prebaci i memorira nešto sasvim drugo. išao sam u modove i resetirao memoriju tako da se izgube stare vrijednosti koje su varijable poprimile, ali isti mi problem radi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 22:22 (isuckatthisgame).
9 godina
neaktivan
Državna matura 2016

Moze li mi netko reci koliko je bodova prosle godine imao zadnji u Zagrebu na FSB-u? 

13 godina
Državna matura 2016

Oko 653 tako nešto. Zadnji upisani na brodogradnji

9 godina
neaktivan

A na strojarstvu?

13 godina
Državna matura 2016

mislim da je bilo preko 700

9 godina
neaktivan

Jel ima igdi ta tablica da je mogu vidit ili? btw hvala :)

13 godina
Državna matura 2016

A ne znam, ja sam upisivao faks 2013. Frend upisivao faks 2015. pa sam mu pomogo sa postani-student i upao je na fsb pa sam vidio rang liste. Računaj da ako imaš prosjek 4.0 i imaš 4 na maturi iz mat i fiz da ćeš upasti na strojarstvo

12 godina
neaktivan
Državna matura 2016

što mislite koji je najbolji casiov kalkulator od ovdje pouneđnih:

15 godina
neaktivan
Državna matura 2016

Casio FX-991ES PLUS. Mislim da je to najjaci koji mozes koristiti na maturi.

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
12 godina
neaktivan
nj0fra kaže...

yup. uzet ću si vjerojatno taj, od 160 do 200 kn je raspon cijene ovisno o knjižari/informatičkoj trgovini

recimo u jednoj sam gledao fx-82ES PLUS za 140 kn, dok sam u drugoj našao za 170 fx-991ES PLUS

ove serije fx-350 mi djeluju lošije od fx-300 i fx-115

fx-570 i 991 su najjači koliko primjećujem

14 godina
Državna matura 2016

Kako ste napisali informatiku danas? ja nisam imao pojma onaj sa zvukom ostali su mi više manje točni

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
9 godina
neaktivan
zelenbic kaže...

Kako ste napisali informatiku danas? ja nisam imao pojma onaj sa zvukom ostali su mi više manje točni

da, ni ja to nisam znao, to sam po nekoj svojoj procjeni napisao rjesenje, al ocekivao sam takav ispit, bit ce neka trojka, cetvorka

14 godina
neaktivan
Državna matura 2016

i ja se upisujem na faks ove godine pa imam jedno pitanje ako mozete pomoc :D

zanima me kako funkcioniraju liste na postani student.hr, znaci ako ja ne upadnem na faks koji mi je prvi izbor a znaci upadam na sljedeci koji je po redu (recimo drugi na primjer ) i to znaci da idem na taj faks na koji sam upao? evo nadam se da ce te razumijeti moje pitanjce.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
12 godina
neaktivan
Državna matura 2016

meni to isto nije jasno, ako se i nakon mature mogu mijenjati fakulteti onda to znaci da ce se i liste mijenjati konstantno kako ljudi budu brisali/dodavali studijske programe?

sretno sutra svima i na fizici btw :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2016 21:07 (isuckatthisgame).
14 godina
neaktivan
Državna matura 2016

da tako ce biti do zakljucenja liste cini mi se.

10 godina
odjavljen
cod4gamer kaže...

i ja se upisujem na faks ove godine pa imam jedno pitanje ako mozete pomoc :D (...)

Budi vrlo oprezan da ne padneš hrvatski.

http://informanka.blogspot.hr/ (Ili jednostavno pretražite Google s ključnom riječju ‘informanka’.)
14 godina
neaktivan
Arendelle kaže...

Budi vrlo oprezan da ne padneš hrvatski.

pisao sam maturu prosle godine, visu razinu i hvala bogu uz ucenje noc prije ispita sam dobio 3.a sto se tice pravopisa vec sam ponovio da me boli briga za forum hocu li nekome ispasti glup jer ne pisem pravopisno tocno

14 godina
cod4gamer kaže...

i ja se upisujem na faks ove godine pa imam jedno pitanje ako mozete pomoc :D

zanima me kako funkcioniraju liste na postani student.hr, znaci ako ja ne upadnem na faks koji mi je prvi izbor a znaci upadam na sljedeci koji je po redu (recimo drugi na primjer ) i to znaci da idem na taj faks na koji sam upao? evo nadam se da ce te razumijeti moje pitanjce.

Ti mozes imat na listi 10 fakseva, a automatski ce te upisat na prvi na koji si upao. Ako si upao na prvi izbor, upisat ce te tamo, ako nisi ide dalje. I ne moras brisat ostale fakseve kad odlucis gdje ces, samo poslozi prioritete.

isuckatthisgame kaže...

meni to isto nije jasno, ako se i nakon mature mogu mijenjati fakulteti onda to znaci da ce se i liste mijenjati konstantno kako ljudi budu brisali/dodavali studijske programe? 

Ti ces biti na listi samo na prvom faksu na tvojoj rang listi, a na ostalim fakultetima ce tebi prikazivat rang ali neces bit na listi za taj faks. Drugim rjecima, ti vidiš gdje bi bio na listi ako stavis taj faks za prvi izbor, ali ostali te ne vide.

Ali da, kako ljudi budu mjenjali prioritete(tocnije prvi izbor) tako ce se i liste mjenjat.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_makcziBKrN1ryi1myo1_500.gif
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2016 22:07 (KiCo77).
12 godina
Državna matura 2016

kad završe sve žalbe i dođu konačni rezultati trebaš ostaviti samo 2 izbora inače naplaćuju godinu zbog zauzimanja mjesta na nekom faksu

16 godina
isuckatthisgame kaže...
nj0fra kaže...

yup. uzet ću si vjerojatno taj, od 160 do 200 kn je raspon cijene ovisno o knjižari/informatičkoj trgovini

recimo u jednoj sam gledao fx-82ES PLUS za 140 kn, dok sam u drugoj našao za 170 fx-991ES PLUS

911 ES Plus je najjaci jer vraca integral funkcije u tocki, kao i derivaciju i tako do n-te derivacije

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
12 godina
neaktivan
Mitch kaže...
isuckatthisgame kaže...
nj0fra kaže...

911 ES Plus je najjaci jer vraca integral funkcije u tocki, kao i derivaciju i tako do n-te derivacije

znam, zato sam i uzeo taj. 169 kn platio. doduše, ne znam sve te funkcije ni koristiti :D

16 godina
Del_Boy97 kaže...

kad završe sve žalbe i dođu konačni rezultati trebaš ostaviti samo 2 izbora inače naplaćuju godinu zbog zauzimanja mjesta na nekom faksu

Glupost, ostaviš svih 10, upadneš na prvi za koji imaš dovoljno bodova, na druge nikako ne utječeš. Svake godine pričaju tu besmislicu da moraš micati fakseve, ne kužim kako se to već 6 godina priča. 

isuckatthisgame kaže...

znam, zato sam i uzeo taj. 169 kn platio. doduše, ne znam sve te funkcije ni koristiti :D

Nauči, ima nekih jako korisnih stvari. Rješavanje jednadžbi, kvadratnih, kubnih, derivacija u točki, pretvaranje oblika kompleksnih brojeva(s time možeš riješavati i neke vektore), tablice za grafove, ugrađene konstante, varijable u koje možeš spremati brojeve... To su samo stvari koje su korisne na maturi, a ima još puno toga. Ništa od toga nije pretjerano komplicirano za napraviti "ručno", ali možeš uštediti jako puno vremena u prvom djelu.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina
neaktivan
Državna matura 2016

Koliko vam je ispala sila kojom tijelo B djeluje na tijelo A iz fizike?

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
12 godina
power_user kaže...
Del_Boy97 kaže...

Glupost, ostaviš svih 10, upadneš na prvi za koji imaš dovoljno bodova, na druge nikako ne utječeš. Svake godine pričaju tu besmislicu da moraš micati fakseve, ne kužim kako se to već 6 godina priča. 

prenosim sto cujem od ispitnih koordinatora, očito ne znaju svoj posao

14 godina
nj0fra kaže...

meni - 15N ali sam poprilično siguran da mi je krivo

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
12 godina
neaktivan
power_user kaže...
isuckatthisgame kaže...

Nauči, ima nekih jako korisnih stvari. Rješavanje jednadžbi, kvadratnih, kubnih, derivacija u točki, pretvaranje oblika kompleksnih brojeva(s time možeš riješavati i neke vektore), tablice za grafove, ugrađene konstante, varijable u koje možeš spremati brojeve... To su samo stvari koje su korisne na maturi, a ima još puno toga. Ništa od toga nije pretjerano komplicirano za napraviti "ručno", ali možeš uštediti jako puno vremena u prvom djelu.

i toga sam svjestan, ima tu jako korisnih stvari, već sam isprobao ove jednostavnije, kvadratna jednadžba je super, odmah dobijem dva riješenja i ne moram gubiti vrijeme u računici. ja također preferiram da se sve radi ručno bez previše pomagala baš onako kako se prije matematika radila, treniranjem na zadacima, stotinama, tisućama njih. morat ću proći prvo svo četverogodišnje gradivo pa ću si proučiti i kalkulator detaljnije. hvala na savjetima.

15 godina
neaktivan
Državna matura 2016

Majstore za visu matematiku na maturi nema bas dovoljno vremena. A doslovno se pola zadataka moze rijesiti uvrstavanjem u taj casio kalkulator tako da je to must have. I preporucio bih ti da se odmah dok ponavljas gradivo navikavas na kalkulator i nastojis sto vise rijesiti pomocu njega jer ce ti to puno pomoci. Moja preporuka ti je da za sada zaboravis na stare metode.

12 godina
neaktivan
Državna matura 2016

pa ja ne učim matematiku, ja ponavljam ono što znam u4 god.
to u 10 dana pripreme savladam bez jebemti. a kalkulator je ionako stvar želiš si olakšati nešto ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 16:19 (isuckatthisgame).
11 godina

ne moze biti 15N kada je pocetna sila bila 10N

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 18:10 (nix111).
11 godina
zelenbic kaže...
nj0fra kaže...

meni - 15N ali sam poprilično siguran da mi je krivo

6N mi je ispalo rjesenje

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice