Jesu, identični su, evo ja imam stvarno poštovanja prema tebi, makar te ne poznajem i znam jedino da se na forumu zoveš wifi. Znam da nema razloga da mi vjeruješ, ali stvarno su u slovo identični. Radi se o biologiji. AKO IKAD DOBIJEM TE ISPITE NATRAG, OSOBNO TI IH POŠALJEM NA ADRESU
EEE nisi citao, nisam rekao da su svi gamad, nego da su oni koji su korumpirani gamad.
Ravnateljica je jako dobra prijateljica s tom profesoricom, i predaju isti predmet, tak da već sam čuo da ko se njoj žali može se pozdravit s peticom na kraju.
Da, smatram da oni koji prepisuju trebaju dobiti strože kazne. Ja nisam taj koji je prepisivao niti sam dobio loše ocjene radi toga.
Ne mogu vjerovati u nepismenost ovoga naroda.... di sam ja to majke mi rekao da su svi gamad? Znači onda su oni koji varaju, kradu, lažu i primaju mito GOSPODA, a pošteni ljudi gamad? BRAVO, ŽIVJELA HRVATSKA...
Vidi, ukoliko su ispiti identicni po odgovorima, a ne postoji nacin da se prepise, onda u tom slucaju pitanje MORA bit jednako ocjenjeno. Vrlo lako je moguce da u ciloj prici ulogu eventualno ima i ponasanje kao sto je Dojitza rekao, ali onda pismeni ispiti nisu pametan nacin da se takvo sto rijesi. Zapravo, za jednog profesora, to je jako glup nacin jer ostavlja pisani trag. Ipak, jedno pitanje od njih deset ne moze cinit razliku u ocjeni od 5 do 3, tako da i tvoj kolega vrlo vjerojatno ima jos pogresaka. Mozda mu ovi bodovi eventualno znace cetvorku, ali isto tako na silu neces nista postic.
Za fakultete vjerujem da redovito kolaju plave kuverte, pa se moze govorit o nekoj korumpiranosti, ali u srednjoj, osnovnoj? Sustavi su sasvim drukciji i pod drukcijim nadzorom u odnosu na fakultete, tako da bi netko mora imat jaku pozadinu, i to do samog politickog vrha da bi se osjeca sigurno takve stvari radit u skolama. Stoga mi se to vise cini "prica", bas kao i ona u temi o odabiru srednjih, gdje "profesori pomazu maturantima na drzavnoj maturi".
Kod nas je normalno da se prepisuje. A to nije normalno... Vjerujem da nitko nebi zelio da dodje kod doktora koji je svoju diplomu kupia (ili dobia na prevaru) umjesto da je posteno, obrazovanjem steka... a nista drukcije nije ni u ostalim profesijama. Tvoj susjed, tvoj prijatelj, tvoj poznanik ili netko s ulice, mozda bas zato sto vara, prepisuje, ili od drugih BUDALA dobiva rezultate će jednog dana tebi uzet posao koji si ti triba imat svojim trudom i radom. Takav, kad od tebe trazi da mu nesto sapnes, da za njega nesto rijesis i podijelis, nit ti je prijatelj, nit bi ti njegovo misljenje trebalo bit bitno. Samo iskoristava i nista drugo. Ovo "tebe" nemoj uzet doslovce, govorim opcenito...
Zivis u Hrvatskoj... pravo i pravda su u velikoj vecini slucajeva ovdje nepoznanica... ljudima koji zive na minimalcu se izbiva i posljednja kuna iz djepa, a milijunasima se oprastaju milijunski porezni dugovi, i jos daju poticaji... nemoj da nastavljam, jer prica je jadna, sumorna, i bezizgledna... i kad smo kod lopova, ako ukrades hranu za prezivit, onda si lopov, ako ukrades milijune, onda si gospodin i nitko te ne dira... HR reality show...
@Onjegin... i opet ono tipicno generaliziranje... nije ni cudo sto u Vladi prvo udru po skolstvu kad treba rezat proracun... zacudo, nitko ne dira sve one kavopijske uredske dame... to su valjda uspjesne ostvarene persone...