You are low on space on disk C

poruka: 31
|
čitano: 11.237
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Virus? Pomoć!

Prije nekoliko dana poćele su mi se pojavljivati poruke "you are low on space on disk C"...a to nije istina... (po mom saznanju, trebao bih imati slobodno još oko 1,9 GB)...ista stvar mi se dogodila prije oko 6 mjeseci, ali onda sam isključio system restore i hibernate opciju i oslobodio sam oko 5 GB... Sumnjam na virus...isto tako mislim da je bio i prije...imam samo COMODO antivirus i firewall i uvijek je dobro služio ( do sada izgleda)... Pokušao sam skinuti Aviru ali pošto imam samo 220kb ili manje na C...to nije moguće -.-

Imate li kakvo potencijalno rješenje osim formatiranja?

16 godina
neaktivan
RE: Virus? Pomoć!
Jimmy55 kaže...

Prije nekoliko dana poćele su mi se pojavljivati poruke "you are low on space on disk C"...a to nije istina... (po mom saznanju, trebao bih imati slobodno još oko 1,9 GB)...ista stvar mi se dogodila prije oko 6 mjeseci, ali onda sam isključio system restore i hibernate opciju i oslobodio sam oko 5 GB... Sumnjam na virus...isto tako mislim da je bio i prije...imam samo COMODO antivirus i firewall i uvijek je dobro služio ( do sada izgleda)... Pokušao sam skinuti Aviru ali pošto imam samo 220kb ili manje na C...to nije moguće -.-

Pa nije ni čudo što ti javlja "you are low on space on disk c"
16 godina

lol nikakvo cudo...meni je svakog dana sve manje i manje slobodnog diska...imao sam slobodno 19gb a sada imam 2.4gb jos malo pa necu moci ni uci u windows :)..nist nestavljam..to mi je posebna particija sluzi samo za sistem :S

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 13:37 (dado16).
16 godina
neaktivan
Virus? Pomoć!

A da počistiš komp s npr CCleanerom ili instaliraj TuneUp Utilities pa s njim malo popeglaj komp.

We need a patch for human stupidity.
16 godina
neaktivan
Virus? Pomoć!

Ok, zaboravio sam spomenut...vrlo često koristim CCleaner. Ali kada uplaim komp, piše mi oko 100 MB slobodno, nakon 10 sekundi 20, i nakon još pola minute oko 4 KB, i onda nakon 5 minuta digne na nekoliko MB i stalno varira...  Dobrim timeingom sam uspio skinuti i instalirati Aviru, te sada trenutno skenira...

16 godina
neaktivan
big_guy kaže...
Jimmy55 kaže...

Pa nije ni čudo što ti javlja "you are low on space on disk c"

To je i problem... što piše da nema mjseta a zapravo ima...
17 godina
neaktivan

100 MB ? dal su ti na C disku windowsi? ako jesu njima za normalan rad treba cca 5 GB.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
neaktivan
Virus? Pomoć!

i meni se isto to desavalo da mi prostor cijelo vrijeme varira ali na niskim razinama oko 40kb do 80mb ja sam to rjesio tako da sam instliro novi windows uglavnom mislim da je virus u pitanju

mp14
16 godina
neaktivan

Jesu...na C su Windwsi... btw...jeli moguće preraspodjela slobodnog mjesta između particija (iako to malo ćudno zvuči :D)

17 godina
neaktivan
Jimmy55 kaže...

Jesu...na C su Windwsi... btw...jeli moguće preraspodjela slobodnog mjesta između particija (iako to malo ćudno zvuči :D)

Moguce je, skines neki program za to. Ja sam koristio Partition Magic...
Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
16 godina
neaktivan

Možeš i iz samih windowsa...desni klik na My computer>Manage

tamo sa desne strane odabereš Storage>Disk Management i tamo obrišeš neku particiju i onda odabereš tu svoju "prebukiranu" i stisneš desni klik> extend partition> par klikova na next i Voila! - C particija povećana...

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim.
17 godina
neaktivan
lamborghini murcelago lp640 kaže...

i meni se isto to desavalo da mi prostor cijelo vrijeme varira ali na niskim razinama oko 40kb do 80mb ja sam to rjesio tako da sam instliro novi windows uglavnom mislim da je virus u pitanju

Ako prostor varira u 99% slučajeva virtualna memorija je u pitanju. Ako nisi stavio fiksnu veličinu takve stvari su sasvim normalne.
When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
16 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
lamborghini murcelago lp640 kaže...

Ako prostor varira u 99% slučajeva virtualna memorija je u pitanju. Ako nisi stavio fiksnu veličinu takve stvari su sasvim normalne.
 imao sam ja instaliran tuneup utillities i optimiziro sam par puta virtualnu memoriju ali problem je ipak ostao.
mp14
16 godina
neaktivan

Skenirao s Avirom 9, našao neki Trjan, ali to oćito nema veze s problemom. Milsite da je jedina opcija formatiranje?

16 godina
neaktivan
RE: You are low on space on disk C
Jimmy55 kaže...

Skenirao s Avirom 9, našao neki Trjan, ali to oćito nema veze s problemom. Milsite da je jedina opcija formatiranje?

Koliko imaš RAM-a i koji je win?
16 godina
neaktivan

Windows Vista...4 GB RAM

16 godina
neaktivan

Anyone?

16 godina
neaktivan
Jimmy55 kaže...

neznam dali si ikada cuo da se download moze napraviti i na ostale particije,nemra uvijek na c ili temp folder,osim ako u tvom slucaju postoji samo c particija,sto bi bilo jako glupo.... stoga navedi koi disk i koliko particija imas,a i dobro su ti rekli propeglaj winse s tuneupom 2009 i defragmentiraj registar i bazu , zatim ako imas vise particija sve iz moih dokumenata i sa desktopa sto nisu precaci prebaci na d ili neku drugu particiju ovisno koji je raspored te igre i neke win neovisne programe instaliraj na d,a ne ko zvijer na instalaciji samo next udarati......    a ako ti ovo ne pomogne,onda kompletni format vinsa i najbolja solucija po meni po mom iskustvu bar 40-50 gb za winse (pretpostavljam da imas malo veci disk jer danas je to vec standard bar nekih 160gb)i najmanje DVIJE ili vishe particija......
Imam problema sa snom. Ne da mi se ustati iz kreveta.
16 godina
neaktivan
dadododo kaže...
Jimmy55 kaže...

neznam dali si ikada cuo da se download moze napraviti i na ostale particije,nemra uvijek na c ili temp folder,osim ako u tvom slucaju postoji samo c particija,sto bi bilo jako glupo.... stoga navedi koi disk i koliko particija imas,a i dobro su ti rekli propeglaj winse s tuneupom 2009 i defragmentiraj registar i bazu , zatim ako imas vise particija sve iz moih dokumenata i sa desktopa sto nisu precaci prebaci na d ili neku drugu particiju ovisno koji je raspored te igre i neke win neovisne programe instaliraj na d,a ne ko zvijer na instalaciji samo next udarati......    a ako ti ovo ne pomogne,onda kompletni format vinsa i najbolja solucija po meni po mom iskustvu bar 40-50 gb za winse (pretpostavljam da imas malo veci disk jer danas je to vec standard bar nekih 160gb)i najmanje DVIJE ili vishe particija......
Imam 3 particije. C: 29 GB
                           D: 17 GB
                           E: 180 GB
Da se razumijemo, na C su naravno Windwsi, i naravno da ništa ne instaliram na c, osim onog što se samo instalira na C. Ali problem je u tome što sam jedan dan imao slobodno 2,9 GB (znam da nije super), a drugi dan 20 MB, znaći doslovno preko noći... I neovisno o mom radu na računalu, brojka varira između 25  i 0 MB.

16 godina
neaktivan

Update :)

Gledao sam sa programom TreeSize što mi oduzima toliko memorije na C i vidio da je veličina WINDOWS foldera 18,2 GB!

Imate li savjeta kako da ga smanjim, i zašto je tako velik?

16 godina
neaktivan

Je li možda može system restore? Iako mislim da on ne može toliko zauzet mjesta...

16 godina
neaktivan

Može, ali nije. :)

Već sam spomenuo da sam ga deaktivirao

16 godina
Jimmy55 kaže...
Gledao sam sa programom TreeSize što mi oduzima toliko memorije na C i vidio da je veličina WINDOWS foldera 18,2 GB!

Imate li savjeta kako da ga smanjim, i zašto je tako velik?

pogledaj koja podmapa zauzima najviše, pa javi
Bubamara na steroidima.
16 godina
neaktivan

Otkad sam instalirao WoW uvijek mi se pokazuje taj problem.

Number 1 Zombie!!! Braiiiiinssss!!!
16 godina
neaktivan

Skini si program WinDirStat i on ce ti izraditi mapu diska u detalje, znaci do svakog pojedinacnog fajla i na toj mapi ces vidjeti sta ti uzima najvise mjesta...

He who dares, wins
16 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan

My Computer,desni klik na Disk C i Properties.Tu imaš opciju Disk Cleanup.Nakon kaj odskenira,staviš kvačicu na ono kaj želiš da ti izbriše.  Hibernacija računala zna pojesti dosta mjesta,pa tu obavezno stavi kvačicu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 6:50 (Bugy).
16 godina
neaktivan
Bugy kaže...

My Computer,desni klik na Disk C i Properties.Tu imaš opciju Disk Cleanup.Nakon kaj odskenira,staviš kvačicu na ono kaj želiš da ti izbriše.  Hibernacija računala zna pojesti dosta mjesta,pa tu obavezno stavi kvačicu.

Disk cleanuo mi je naravno prvi pao napamet...
A hibernaciju i system restore sam rekao da sam riješio prije otprilike 7 mjeseci
17 godina
neaktivan
moderator

”Ok, zaboravio sam spomenut...vrlo često koristim CCleaner. Ali kada uplaim komp, piše mi oko 100 MB slobodno, nakon 10 sekundi 20, i nakon još pola minute oko 4 KB, i onda nakon 5 minuta digne na nekoliko MB i stalno varira... Dobrim timeingom sam uspio skinuti i instalirati Aviru, te sada trenutno skenira...”

Taj prostor varira "nakon 5 minuta" posto se puni cache browsera i pune se temp folderi. Nije cudo da raste i page file.

Deinstaliraj nepotrebne programe i ocisti temp foldere.

A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity Lazarus Long
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

”Ok, zaboravio sam spomenut...vrlo često koristim CCleaner. Ali kada uplaim komp, piše mi oko 100 MB slobodno, nakon 10 sekundi 20, i nakon još pola minute oko 4 KB, i onda nakon 5 minuta digne na nekoliko MB i stalno varira... Dobrim timeingom sam uspio skinuti i instalirati Aviru, te sada trenutno skenira...”

Taj prostor varira "nakon 5 minuta" posto se puni cache browsera i pune se temp folderi. Nije cudo da raste i page file.

Deinstaliraj nepotrebne programe i ocisti temp foldere.

Ok, tem foldere znam samo čistiti preko Ccleaner-a i mozille... Postoji još nekakav? U zadnjih 24 sata sve se nekako stabiliziralo, ali opet mi "fali" ona 2 GB od prije nekoliko dana
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice