Best comment http://av-gurus.blogspot.com/2012/02/test-surferske-zastite.html?showComment=1329679441519#c8739316595953495400
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ni jedan DNS ne uspori otvaranje stranica. Comodo SecureDNS se na testu pokazao jako loš i ima vrlo slabu detekciju. Ukoliko hoćeš DNS koji ima daleko bolju detekciju uzmi NortonDNS.
Tehnički gledano ne usporava samo otvaranja, no koliko usporava poziv stranice?
Evo vam moj video test na Phishig stranice s raznim DNS-ovima:
Phishing Sites (DNS Test)
20 phishig links testing with various DNS setings:
SENDORI DNS - 0/20
NORTON DNS - 1/20
OPEN DNS - 20/20
COMODO DNS - 0/20
[EDIT]
I just see that i put wrong number for Comodo DNS (sorry).
Takodjer na blogu imate i test s istim linkovima ali drugi programi (WOT, K9, McAfee Site i Comodo DNS - ispravan) - KLIK
Instalirao na na Firefox plugin za Downloa Statusbar, preko toga namjestio da mi se svaka datoteka skenira sa HitmanPro, pa me interesuje da li moze da mi HitmanPro izbaci neku notifikaciju u tray ikoni ili sl. da mi ne otvara svaki put posebno program da je skenirao? Prije mi je Norton automatski skenirao skinute datoteke i obavijesti me jednostavno u tray da je skenirao.
Moze li ovo bez plugina Download Statusbar jer sad FF ima integrisan statusbar desno gore pored home tipke*

Ako ju ne trebaš, možeš ju jednostavno sakriti tako da klikneš desnom tipkom miša na neku od ikonica (npr. home tipka) te odabereš Costumize, posložiš si ili sakriješ ikonice i odabereš Done
znam ali bolja mi je ova ugradjena u FF, ovaj plugin mi smeta dole na dnu kad se pojavi.
znam ali bolja mi je ova ugradjena u FF, ovaj plugin mi smeta dole na dnu kad se pojavi.
Ja sam stavio da mi se automatski zatvori nakon 5 sec, takodjer sam dodao ekstenzije: jpg, jpeg, png, gif, pdf, exe, rar, 7z, zip (slika)
jel ovo znaci da ove ekstenzije koje si dodao nece biti skenirane kad se skine neki takav fajl
Ne, za te ekstenzije ce ti se nakon 5sec zatvoriti statusna traka od Download bar-a.
Ako zelis slobodno dodas jos neku, ove sam ja dodao jer te ekstenzije najcesce skidam (po defaultu su samo jpeg, jpg, png i gif).
----------------------------------------------------------------------------
BTW: ako neko ima strah od prisluskivanja Google trazilice neka si promijeni defaultnu trazilicu u neku od ove dvije:
aha, hvala puno. pomoce mi ovo
a mogu li namjestiti da mi se prilikom skeniranog fajla Hitman ne otvara nego da to u pozaditi odradi ili u tray nekako
Cisto me briga sto prate
Vise imam strah da cu se nekim virusom zaraziti
Cisto me briga sto prate
Vise imam strah da cu se nekim virusom zaraziti
Što je bolje za koristit Norton Internet Security ili Avast?
a mogu li namjestiti da mi se prilikom skeniranog fajla Hitman ne otvara nego da to u pozaditi odradi ili u tray nekako
Mislim da ne moze.
Evo nekih osvjezenja sa Mcafee proizvodima. Promjenjen graf.interface i puno laksi nego sve prethodne verzije. Ocigledno da su radili na optimizaciji resursa.
Mislim da ce intel ubuduce biti medju boljima.
Mogo si ubacit malo sliku zauzeca RAM-a
24 | Norton |
---|---|
10 | Avast |
Mislim da je avast ipak bolji...
Mislim da ne moze.
Evo nekih osvjezenja sa Mcafee proizvodima. Promjenjen graf.interface i puno laksi nego sve prethodne verzije. Ocigledno da su radili na optimizaciji resursa.
Mislim da ce intel ubuduce biti medju boljima.
Mogo si ubacit malo sliku zauzeca RAM-a
E hvala, nije za mene nego za jednog prijatelja jer je dobio besplatno godinu dana Nortona a Avast ima od prije.
@ Djigi ''Mogo si ubacit malo sliku zauzeca RAM-a''
zaboravio sam. evo slike:
Na kompu od : win xp , 2.4 ghz, 2gb ram.
Ova verzija McAfee 2013 sigurno se bolje da manipulirati, puno brze se otvaraju zatvaraju prozori kao i brze surfanje. Prakticno gledano poboljsanje je osjetno, ali evo kako stvar stoji na task menageru:
Komp upaljen u mirovanju
Vjerojatno
Steta...RIP
Sta to pise, ako sam dobro skuzio, da ce ga prodat?
- neće više biti razvijan kao zaseban proizvod i neće biti dostupan na tržištu (ili jednostavno rečeno, neće se više prodavati mamutu licence)
- neće više biti razvijan kao zaseban proizvod i neće biti dostupan na tržištu (ili jednostavno rečeno, neće se više prodavati mamutu licence)
Imas pravo, ja sam skonto da je ovaj tekst za prodaju: " ...and will cease to be available for sale"
Cemu sluzi i kako funkcionise HitmanPro Kickstart USB flash drive?
BTW, sta mi je najbolje da kad utaknem USB da ga skenira ali da mi automatski ne brise neke bitne fajlove ako su zarazeni.
HitmanPro Kickstart služi da počistiš one policijske viruse...
Mislim da bi ti za to bio MCShield.
------------------------------------------------------------------
Test AVire Free na folder od 263kom malware-a od 23.6.
REZULTAT:
181/263 = 68,82%
Postavke su na maximum.
Skeniranje HitmanPro, pronalazi jos 10kom malware-a (vecinom Ransomware)
Pozdrav,
moze preporuka nekog jednostavnog, brzog i pouzdanog antivirusnog programa? Nepratim bas AV podrucje tak da neznam, do sad sam koristio avasta, da ostanem na njemu ili?