Provjerom HASH-a i na Virus Total-u samo jedan nesto kenja, mislim da nemam razloga za brigu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Viš,viš nije mi to palo napamet ali svejedno mislim da je to skroz nepotrebno jer imamo Hitman,MBAM i EEK za on demand skeniranja koji rade bolji posao nego CAV

Provjerom HASH-a i na Virus Total-u samo jedan nesto kenja, mislim da nemam razloga za brigu
Ma meni taj isti javlja...uplodovao sam cjeli dll i svi šute osim njega. To je sve dobro. Za moj slučaj sam izgleda sam kriv(namjerno) jer sam naživo testirao TrafficLight od Bitdefendera sa zero malware stranicama. Traffic je blokirao sve i javljo se na vrijeme,al izgleda da je u vatrozidu ostalo smeća. Ne vidim drugog razloga,jer je do tada sve valjalo. Znači, uz normalnu upotrebu, Filseclab se drži odlično i još uvjek ga preporučam,čisto kao normalni vatrozid.
Toplo preporučujem ovaj:
https://dns.norton.com/dnsweb/huConfigurePc.do
Viš,viš nije mi to palo napamet ali svejedno mislim da je to skroz nepotrebno jer imamo Hitman,MBAM i EEK za on demand skeniranja koji rade bolji posao nego CAV
Nije nepotrebno zato što nove verzije firewalla nemogu da obrišu malware koji detektuju preko clouda nego samo izbace upozorenje i nude GeekBuddy.A CIS sa isključenim realtime bude firewall koji ima i karantin pa može i da obriše.

Preporucam Norton ili Sendori, vise o svemu ovdje

sendori je odličan!
...koji su ti sada av i fw na repertuaru (bolje pitanje.. koliko još dugo će biti ta kombinacija???)???
Šta reći? Koju posluku porati?
Sendori je jako dobar! Koristio sam ga jedno vrijeme ali sam ipak prešao na Nortona,jer troši manje resursa (kad je samo DNS); dok Sendori meni ne treba pošto kad nisam na netu, disejblam i mrežnu, i VPN, tak da mi ne čuči badava na traci ;) To je dakako subjektivno, a tebi preporučujem oba pa ti izaberi :D
Nisam mislio da mičeš CFW nego WOT!
Koristim Nortonov DNS i Pandin URL filter pa ti iste i preporučam!
Na "Nepotrebno" sam mislio na njegovo isključivanje!
U CIS-u se savršeno nadopunjuju i rade razni zaštitni moduli a isključivanje nekog od njih da bi se nadodao neki zamjenski "vanjski AV" je "nepotrebno"!!!

Isprobavao si ga na Malc0deu i blokiranja usporedio sa Pandom?
Kakvi su omjeri?
Jel usporava surf?
Isprobavao si ga na Malc0deu i blokiranja usporedio sa Pandom?
Kakvi su omjeri?
Jel usporava surf?
Testirao sam ga na našim poznatim stranicama.
Teško je ovak napamet reći, ali je detekcija sigurno bolja.
Ne usporava surfanje.

Zna li netko kako blokirati podstranica (stranica.com/podstranica)
npr: facebook.com/farmwille - dopustiti potpun pristup facebook stranici ali zabraniti podstranicu na kojoj je farmwille
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
Pa samo u HOST ubacis to facebook/farmvile...
probao i nije funkcioniralo
Mozda se moze ubacit u AV ili firewall (koji koristis)?
Sa K9 web filterom bi se 100% moglo.
BTW: pogledaj i ovo
Zna li netko kako blokirati podstranica (stranica.com/podstranica)
npr: facebook.com/farmwille - dopustiti potpun pristup facebook stranici ali zabraniti podstranicu na kojoj je farmwille
Ako koristiš Firefox, probaj ovaj dodatak: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/blocksite/?src=search
Dolje na slikama se vidi njegova efikasnost i upotreba (primjer je za konkretno tvoju napomenu o farmwille stranici)
pc1:
emsisoft - nudi samo blokadu cijele stranice, ne i pod stranice (barem ja nisam skužio kako blokirati podstranice)
online armor - uopcje nisam nasao opciju za blokadu web stranica
pc2:
avira - nudi samo da odblokiram već blokirane stranice (exception)
comodo fw - kao i kod online armora, ne vidim način za blokiranje web stranica
preko hosta također nisam uspio blokirati podstranicu, jedino što radi je za IE blokiranje u Internet Optionsu (control panel)
u gigaset routeru također ne vidim mogućnost blokiranja web stranica (zyxel je imao tu mogućnost)
treba mi za SVE browsere na 2 računala (FF, Chrome, IE) pa nije baš praktično za svaki instalirat posebni dodatak i ubacivat stranice
prvenstveno me zanima postoji li način da se u HOST file ubaci podstranica koju treba blokirati
ako ne postoji vjerojatno ću onda morat instalirat K9
Kolko znam, to se ne može napraviti s hosts datotekom.
HitmanPro Build 156
Nadogradnja:
(2012-05-11)
ADDED: XPAJ bootkit (MBR) detection and removal.
ADDED: Yurn bootkit (MBR) detection and removal.
ADDED: Detection and removal of Volume Boot Record (VBR) bootkits.
ADDED: Detection and removal Cidox, Mayachok, Rovnix bootkit.
ADDED: Master Boot Record details (under More Information).
ADDED: Portuguese language.
IMPROVED: Removal of Necurs rootkit.
IMPROVED: Pre-boot malware removal engine.
IMPROVED: Various minor improvements.
UPDATED: Internal white lists
Pa ni u čemu nije problem, samo sam ti odgovarao na tvoj upit o tome kak namjestit Avast i CFW da rade zajedno a kasnije sam nadodao da je po meni bolje imati CIS nego Avast+CFW!
Kaj si sada ostavio samo Avast? Šta češ sad za Firewall?
Aj se molim te odluči za nešto i drž se toga barem 1mj. a isprobavanja radi na virtualci i kombiniraj programe kolko ti srce želi!!!
Vidjet ćeš tada sam kako se nešto ponaša i jel to dobra kombinacija ili nije jer tako se najbolje uči (praktičnom nastavom do razumijevanja stvari)
Pa ni u čemu nije problem, samo sam ti odgovarao na tvoj upit o tome kak namjestit Avast i CFW da rade zajedno a kasnije sam nadodao da je po meni bolje imati CIS nego Avast+CFW!
Kaj si sada ostavio samo Avast? Šta češ sad za Firewall?
Aj se molim te odluči za nešto i drž se toga barem 1mj. a isprobavanja radi na virtualci i kombiniraj programe kolko ti srce želi!!!
Vidjet ćeš tada sam kako se nešto ponaša i jel to dobra kombinacija ili nije jer tako se najbolje uči (praktičnom nastavom do razumijevanja stvari)
Sada imam samo avast ko i prije. Za firewall neću ništa
Držim se avasta već dugo
pc1:
emsisoft - nudi samo blokadu cijele stranice, ne i pod stranice (barem ja nisam skužio kako blokirati podstranice)
online armor - uopcje nisam nasao opciju za blokadu web stranica
pc2:
avira - nudi samo da odblokiram već blokirane stranice (exception)
comodo fw - kao i kod online armora, ne vidim način za blokiranje web stranica
preko hosta također nisam uspio blokirati podstranicu, jedino što radi je za IE blokiranje u Internet Optionsu (control panel)
u gigaset routeru također ne vidim mogućnost blokiranja web stranica (zyxel je imao tu mogućnost)
treba mi za SVE browsere na 2 računala (FF, Chrome, IE) pa nije baš praktično za svaki instalirat posebni dodatak i ubacivat stranice
prvenstveno me zanima postoji li način da se u HOST file ubaci podstranica koju treba blokirati
ako ne postoji vjerojatno ću onda morat instalirat K9
Hahahaha, avast to ima