Moze da recimo ali ga treba platit, no ja ga ne bi nit stavil na komp no to sad nije bitno zakaj. S druge strane i CIS moze zastitit komp za 0 kuna, pa i dosta drugih besplatnih programa u kombinaciji spomenimo dvije Avira Free+Threatfire+WOT ili Online Armor Firewall Free+Avira Free+WOT i nema frke.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
@mikica1
Ko kaze da sam te citirao????????????
jesi , jesi, znaš ti dobro o čemu ja govorim
Ma ok. Necu se sa tobom raspravljati oko gramatike. Ja kad citiram to naglasim i rijecima i pravilnim nacinom citiranja sa dvotackom i navodnicima ako znas o cemu pricam. Nebitno. Neka bude da si ti u pravu. Ionako su ovdje svi zajunili i ne prihvataju drugacija misljenja i vecina misli da sve zna. A da ne pricam o paranoji i svoj sili zastitnih programa kojima i ne vidim preveliku svrhu jer samo borba sa njima a bez velike potrebe. Ako imas bitne podatke imas backup nedostupan virusima a os se vrati iz imagea za par minuta. Cemu pet+ programa za zastitu onda?
Ako imas bitne podatke imas backup nedostupan virusima a os se vrati iz imagea za par minuta. Cemu pet+ programa za zastitu onda?
Zato što svi ne znaju/nemaju naviku/ne žele raditi redovito backup i image particije.
Tu dolazi činjenica da trebamo povećati edukaciju mase....
Ako imas bitne podatke imas backup nedostupan virusima a os se vrati iz imagea za par minuta. Cemu pet+ programa za zastitu onda?
Zato što svi ne znaju/nemaju naviku/ne žele raditi redovito backup i image particije.
Tu dolazi činjenica da trebamo povećati edukaciju mase....
Može netko vrijedan napraviti neki TUT sa nekim jednostavnim free proizvodom da taj backup prođe što bezbolnije nama koji smo neiskusni što se toga tiće???
DriveImage XML
Ovdje je prikazano samo backupiranje.
Za restore treba:
1) skinuti Hiren's Boot CD ISO (sadrži DriveImage XML) i spržiti ga na CD
2) bootati računalo s tog CD-a (mini Windows XP)
3) pokrenuti DriveImage XML i odabrati Restore
4) slijediti upute čarobnjaka i u zadnjem koraku, kada se traži potvrda, upisati DISK0#1
5) kada završi, restartati računalo (promijeniti boot order u BIOS-u) i to je to!
evo bas sad jedan primjer, gdje prodje wot, clearcloud blocka 2 skocna prozora.
naravno vidim sisulju na glavnom prozoru,ali blokira mi skocne sa nebitnim stvarima.
**radnja, na jednom torrentu klik na opis hostane xxx slike sa opisom
evo bas sad jedan primjer, gdje prodje wot, clearcloud blocka 2 skocna prozora.
tebi je wot u warning ili blocking podešenju?
Normal (system default)
Normal (system default)
Not gud tovariš if Wot is set on Warning , ju mast set WOT on Blocking Mode end ten ju have the best protekšon.
a što nam ono čika torrente gleda
Normal (system default)
Not gud tovariš if Wot is set on Warning , ju mast set WOT on Blocking Mode end ten ju have the best protekšon.
rambox, gdej da to namjestim. u settingu imam none, moderate, normal(system), very effective i custom.nema nigdje blocking mode.
odnosno, s desne strane mogu namještati blocking mode, ali jel za sve : Trustworthiness,Vendor reliability, privacy i child safety
evo mikice
samo poklikaš ove desno na blocking
i na dnu str potvrdiš promjene/ apply settings
Sad ja nemam kaj objašnjavat nazalost pokraden sam.
Kako sam i obecao evo mojeg svojevidnog testa alata koji je poznat pod imenom ERD Commander a puno i istinsko ime mu je Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset aka MSDaRT
Nakon instalacije DaRT-a izradite bootabilni CD sa kojeg mozete bootati i ima brdo alata za oporavak sistema. Na slici gore je prvi prozor koji vas doceka, slican je kao i kada bootate sa Windows 7 DVD osim jedne sitnice na dnu prozora gde se nalazi MSDaRT "skupina" alata.
[edit]
Prokleta Opera, pomesale mi se slike i ne mogu se snaci. Molim za izvinenje
[edit2]
Prilikom instalacije boot CD-a mozete ugurati brdo mreznih drivera (vase ce ionako pokupiti), zatim mozete staviti u custoom alate (ja sam stavio sam FF portable i IrfanView) tako da zaista imate na raspolaganju sve i svasta. Mozete spasavati podatke na eksterne diskove , brisati i menjati slova particija. Ako ste Mr. Paranoja mozete brisati i citav disk prema DoD-u sa 4 prelaza koji ce trajata "100 sati" i tako dalje.
Instalacija i stelanje ERD Commandera je zaista intuitivna. Ovo mi je pomoglo (davno) da razresim jednu BSOD misteriju koje je glasila Bad Pool Data (bilo je vezano uz Daemon toolse ..smece od programa)
Kako na google chromu postaviti wot na block mode?
nema ono ko na mozilli u opcijama!
Kolko se sjećam, uopće nema te opcije/mogućnosti....
Kolko se sjećam, uopće nema te opcije/mogućnosti....
Nema je zato i pitam, dali postoji drugi nacin.
Mozes jedino stavit taj Clearcloud ili Norton DNS ili Comodo DNS ili Open DNS ili...neznam dalje...nastavite niz
Evo slike mog DNS i kako doci do podataka o tome (za one koji neznaju)
Izgleda da se radi (u mom slucaju) o Free DNS ili Open DNS (ako se nisam zaj***)
E kad vec spominjem ovo evo da i ja napravim anketu .
Koji DNS koristite:
2 | ClearCloud DNS |
---|---|
0 | Norton DNS |
2 | Comodo DNS |
2 | Open DNS |
3 | DNS od providera |
Kako sam i obecao evo mojeg svojevidnog testa alata koji je poznat pod imenom ERD Commander a puno i istinsko ime mu je Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset aka MSDaRT
Nakon instalacije DaRT-a izradite bootabilni CD sa kojeg mozete bootati i ima brdo alata za oporavak sistema. Na slici gore je prvi prozor koji vas doceka, slican je kao i kada bootate sa Windows 7 DVD osim jedne sitnice na dnu prozora gde se nalazi MSDaRT "skupina" alata.
Evo i stranica za skidanje uputa o radu (tzv. User's Guide) u PDF-a na engleskom.
Imas ovdje lagani tutorijal za Acronis (neki dan sam stavljao taj link ), najjednostavniji i najlaksi program za tu rabotu, IMHO
Mozes jedino stavit taj Clearcloud ili Norton DNS ili Comodo DNS ili Open DNS ili...neznam dalje...nastavite niz
E kad vec spominjem ovo evo da i ja napravim anketu .
Da li koristite (koji) ili ne koristite DNS:
Ispravi zadnju opciju jer ne mozes da ne koristis niti jedan dns. Stavi dns od providera.
trenutno google DNS
8.8.8.8
8.8.4.4
za lijepu našu je 8.8.4.4 bliži/brži, pa je njega potrebno staviti kao primarnog...
0 | Puno (sve mu vjerujem) |
---|---|
1 | Malo (nista mu ne vjerujem) |
10 | Dosta (zavisi o antivirusu) |
Ovo bi moglo biti korisno...linkovi za produžene trial verzije.....
http://www.mydigitallife.info/utilities/free-anti-virus-and-internet-security-solutions/
Evo krasnog nacina da zastiti svoj USB stick (drive) od zaraze. Utility se zove usbdummyprotect.exe, stavlja se na USB stick i kada se egzekutira potpuni sav slobodan prostor na driveu na kom se utility nalazi.
Stvorit ce se dummy.file koji je velik koliko i slobodan prostor (tacno u byte) Ponovnim izvrsavanjem .exe-a brise se privremena dummy datoteka i opet imate slobodan prostor .
Ovo nije antivirus vec privremeno resenje kada idete kod nekog n00ba da prebacite nesto a da pri tom ne pokupite njegov virus. Isto tako ne stiti od injektiranja .dll-ova u programe koje trenutno imate na sticku.
Ogranicenje je to sto ne ume popuniti prostor veci od 4GB na FAT32 (sto je i razumljivo). Ne treba preterivati sa koristenjem (svakodnevno) posto precesto zapisivanje smanjuje vijek sticka (sto za danasnje vrijeme nije neki problem)
Dakle, ovaj program ne ostavlja prostora da se zarazite.
[edit]
Zaboravio sam staviti link. UsbDummyProtect
Ako nista drugo odlicna ideja ;)
samo mala gnjavaza sa kineskim, sve je dolje prevedeno :))
samo mala gnjavaza sa kineskim, sve je dolje prevedeno :))
Nisam skuzio jel sad moram skidati kinesku verziju kis-a ili moze i engleska?
tamo ima link i za kinesku i englesku verziju!?
ne moras, updejtali su..samo napravi proceduru za serijal i odi na kasperskog, tamo kreiraj acc sa ovim kljucem i dowloadaj english ;)
ne moras, updejtali su..samo napravi proceduru za serijal i odi na kasperskog, tamo kreiraj acc sa ovim kljucem i dowloadaj english ;)
napravio sam acc vec i dobio kljuc, samo to mi nije bilo jasno.
ok tnx! ;)