Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.129.093
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Stari ali novi Immunet.Neke stvari popravite i baš ljepo radi.Smijeh

Što mislite kada bi mi forumaši instalirali immunet te jedan drugoga dodali u svoju mrežu ono što i pruža immmunet.Bila bi to jako dobra zaštita.

Zanimljivo da immunet radi s dosta antivirusnih programa te pruža dodatni sloj zaštite.

Mislim da bi taj immunet dodavajuči jedan drugoga imali dobru zaštituSmijeh

http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Immunet-Protect.shtml

16 godina
neaktivan
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
TonyM kaže...

Što mislite kada bi mi forumaši instalirali immunet te jedan drugoga dodali u svoju mrežu ono što i pruža immmunet.Bila bi to jako dobra zaštita.

što više ljudi u oblaku,kvalitetnija zaštita
meni osobno ne treba,ali svatko tko ima klasični antivirus i malo jaču konfiguraciju može ga staviti
ja ga stavim tu i tamo nekom jer ne usporava,nema pitanja i nikakve gljavaže s njim
jedini je problem što ovisi o internetu(ako se samostalno stavi),jer besplatna inačica nema engine za zaštitu offline
ali sa predinstaliranim antivirusom je vrlo koristan..

17 godina
Lazarus Long kaže...

Zanimljivo posto na njihovoj strani ovaj, rogue kao sto kazes, softvare je "pokupio" brojne nagrade

Prodaju maglu i to u boji ko i mnogi na internetu, lako je okacit neke nagrade moš iz magarca i konja napravit na prvi pogled. No ak malo bolje pogledaš onda je cak koza, a ne niti magarac uglavnom crveni se sve u šesnajst.NevinašceCool

http://www.mywot.com/en/scorecard/cheesesoft.com

http://www.urlvoid.com/scan/cheesesoft.com

15 godina

Hej ekipa kakav je ThreatFire? Dali je program ok? Nisam ga nikada koristio pa pitam....nemam volje nesto stavljat, pa micat i tako u nedogled.

Hvala!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
win32 kaže...

.nemam volje nesto stavljat, pa micat i tako u nedogled.

Hvala!

a šta imaš trenutno od zaštite?

17 godina
win32 kaže...

Hej ekipa kakav je ThreatFire? Dali je program ok? Nisam ga nikada koristio pa pitam....nemam volje nesto stavljat, pa micat i tako u nedogled.

Hvala!

odlican je tool, postavi ga na level 4 (nakon instala je 3).

naklonjen je n00bi publici poput mene.

samo sto mi nitko nikad nije odgovorio gdje nestane 200mb rama kada se instalira. nigdje ih ne pronalazim, ma sto koristio za uvid.

what Marcellus Wallace looked like
15 godina
seneka kaže...
TonyM kaže...

što više ljudi u oblaku,kvalitetnija zaštita
meni osobno ne treba,ali svatko tko ima klasični antivirus i malo jaču konfiguraciju može ga staviti
ja ga stavim tu i tamo nekom jer ne usporava,nema pitanja i nikakve gljavaže s njim
jedini je problem što ovisi o internetu(ako se samostalno stavi),jer besplatna inačica nema engine za zaštitu offline
ali sa predinstaliranim antivirusom je vrlo koristan..

Da bilo bi ljepo što više ljudi to bi bilo bolje.Mislim da bi to bilo dobro između nas forumaša da budemo udruženi a ujedno i zaštičeni kad več taku mogučnost immunet daje my community.I ja sam ga počeo mnogima uz zaštitu dodavati te od čega sam zaštičen ja i oni su.

Mislim da immunet dobro radi svoj posaoSmijeh

16 godina
neaktivan
torrente kaže...

odlican je tool, postavi ga na level 4 (nakon instala je 3).

naklonjen je n00bi publici poput mene.

samo sto mi nitko nikad nije odgovorio gdje nestane 200mb rama kada se instalira. nigdje ih ne pronalazim, ma sto koristio za uvid.

toliko rama uzme za sebe!? zajedno s procesima u pripravnosti?
ako je to točno rađe stavim ili preporučim winpatrol

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 16:15 (seneka).
17 godina
seneka kaže...

toliko rama uzme za sebe!? zajedno s procesima u pripravnosti,i još ima update?
ako je to točno rađe stavim ili preporučim winpatrol

ne..bas je u tome stvar,da ja nigdje ne nalazim tih 200mb u nekoj stavci koja bi potvrdila...da tf je uzeo za to i to 150mb.. to mene zanima,nema toga.

upalis pc..ostavis ga 7-8 min da se sve "slegne"..imas 400mb rama u akciji...instalas tf, imas 600... restart..opet 600...uninstall njega i imas 400 :)

ne slazem se sa winpatrol usporedbom prema tf-u.

tf istinski jako mocno reagira i blokira prijetnje.

zanimljiv je sa free avira/avast kombinacijama... u najezdi onih maltretiranja zeroday-ima...tf to sve odradi.. i spasi sistem koji je i dalje upotrebljiv.

15 godina
seneka kaže...
win32 kaže...

Hvala!

Na kanti ovo:

CIS + Malwarebyte's + WOT

Na netbooku:

ClamAV + Malwarebyte's + WOT + XP Pro firewall

Na drugome netbooku je Ubuntu i tu ne ide nista pa sta god ljudi pricali o nekim "virusima" za GNU/Linux.

P.S.

Ovo naravno ide na netbook, a ne na kantu gdje je CIS....

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 16:25 (win32).
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

ne..bas je u tome stvar,da ja nigdje ne nalazim tih 200mb u nekoj stavci koja bi potvrdila...da tf je uzeo za to i to 150mb.. to mene zanima,nema toga.

upalis pc..ostavis ga 7-8 min da se sve "slegne"..imas 400mb rama u akciji...instalas tf, imas 600... restart..opet 600...uninstall njega i imas 400 :)

ne slazem se sa winpatrol usporedbom prema tf-u.

tf istinski jako mocno reagira i blokira prijetnje.

zanimljiv je sa free avira/avast kombinacijama... u najezdi onih maltretiranja zeroday-ima...tf to sve odradi.. i spasi sistem koji je i dalje upotrebljiv.

nema tu ništa čudno,to je 200 mb,toliko uzme ako si pažljivo pratio,avira uzima oko 80, a cis 150 mb
e da je toliko bolji od winpatrola,koji uzme 5 mb!?
ma kakvi svježi malware,to nitko od nas nije ni vidio

win32 kaže...
:

kod mene se udomaćio winpatrol i ne pada mi na pamet da ga mičem
a probaj stavit tf pa ćeš vidjeti..
ja bi stavio aviru i winpatrol,sasvim dosta,i sam si rekao da je čist i s ovom konstelacijom
a ova je jača i sigurnija
edit: ne znam zašto spominješ mbam kad je to skener,nemaš valjda plaćenu verziju u rezidentnoj zaštiti..ili?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 16:45 (seneka).
17 godina
neaktivan
TonyM kaže...

Ja mislim da su te nagrade samo zaljepljene tj stavite da pi se ljude prevarilo.

Ma jasno mi je sve to da svaka budala moze staviti badge (namjerno ne kazem baner) ali "tezinu" daje to sto su stavili  Softpedia  logo koja kod oba tipa korisnika, iskusnih i neiskusnih, unosi zabludu.

Uostalom, zasto Softpedia ne reagira?

Svojevremeno BUG casopis je organizirao/testirao/davao kritike na web strane Made in Croatia.  Najboljima je bilo dozvoljeno "nositi" bubamaru pored imena. I tada, koliko se ja sjecam, bilo je intrudera koji su olako kacili bubamaru kao znak kvalitete. Najsmesniji mi je bio lik koji se, nakon reakcije iz BUG-a, pravdao da mu BUG-ov logo sluzi za pozicioniranje elemenata na strani. Svasta (:  

Comodo je makedonskа riječ za bananu
15 godina
seneka kaže...

edit: ne znam zašto spominješ mbam kad je to skener,nemaš valjda plaćenu verziju u rezidentnoj zaštiti..ili?

Malwarebyte's pokrenem svakih tjedan-dva....ne pada mi na pamet da mi on radi u rezidentnoj zastiti. Imao sam SAS malo za promjenu no jednostavno mi se ne svida pa sam ga maknio, a sve mi se cini da ce i Malwarebyte's ici dolje jer ne vidim bas njegovu smisao na kanti jer ionako nikada nista ne nalazi.

Mozda eventualno skinem portable veziju i sa njom ponekad sve procesljam tj. "Quick scan" je i vise nego dovoljan.

15 godina
protjeran
win32 kaže...
seneka kaže...
win32 kaže...

Hvala!

Na kanti ovo:

CIS + Malwarebyte's + WOT

Na netbooku:

Na drugome netbooku je Ubuntu i tu ne ide nista pa sta god ljudi pricali o nekim "virusima" za GNU/Linux.

P.S.

Ovo naravno ide na netbook, a ne na kantu gdje je CIS....

tamo gdje imaš clamAV bi bila poželjna nadogradnja, sa cisom ne treba

EDIT: ja bi na ovu mašinu s clamAV stavio neki signature based AV, konkretno avast free, ili aviru free, jer je clam cloud based AV i kad nema neta nisi zaštićen. ako zatrebaš (tj. tvoja bolja polovica Osmijeh) prebacivati nešto s nekog USB-a kad nije online, neće imati praktično nikakve zaštite. upravo u ovakvom slučaju bi ovaj drugi AV bio od najveće koristi, jer clamAV radi poprilično dobro kad je online i jako dobro štiti, ali niti u tom slučaju nije zgorega imati zaštitu od većeg broja aktivnih prijetnji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 18:33 (RaNzO).
16 godina
neaktivan

mbam nema službenu portable verziju,micati već instalirani nema apsolutno nikakvog smisla
em je mali program,cca 5 mb,a i ta brza provjera traje oko 5 min
za sas se slažem,dovoljno je imati portable na sticku..

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 18:35 (seneka).
15 godina
torrente kaže...

Stvarno je zanimljiv a posebno sa Avirom, vidi ovo...skoro sam puko od smijeha Smijeh.

Dok ga ne upoznaš sa ostalim ukučanima tvoga kompa kao recimo sa Avirom onda je malo nepovjerljiv,ma kaj nepovjerljiv,prolupao!!! 

16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Stvarno je zanimljiv a posebno sa Avirom, vidi ovo...skoro sam puko od smijeha Smijeh.

Dok ga ne upoznaš sa ostalim ukučanima tvoga kompa kao recimo sa Avirom onda je malo nepovjerljiv,ma kaj nepovjerljiv,prolupao!!! 

i neki antivirusi njega prepoznaju kao prijetnju,to sam već vidio
nije dobra reklamaNeodlučan

17 godina

ma dobro, to je "regjular" sa vecinom softwera, pita prvi put i za 10 minuta sve gotovo.

sigurno nece doci u onu situaciju kao dama koja je zbog mene pokidala vene i stavila spyshelter.

miran je,ne brini.

ne koristim ga jer mi nije potreban..svi ostali koji imaju obicni free av trebali bi ga koristiti.

16 godina
neaktivan
torrente kaže...

miran je,ne brini.

ne koristim ga jer mi nije potreban..svi ostali koji imaju obicni free av trebali bi ga koristiti.

ali staviti na level 1Izlanuo se
tetkica u pravom smislu riječi,nije to ništa normalno iliti regularno kako ti kažeš

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 18:50 (seneka).
15 godina

Ma ne brinem se ja ali neki n00b bi možda odma išao deinstalirat Aviru!

Stvarno bi trebali poraditi na updejtanju svojih "white lista" a pogotovo kad se radi o najpoznatijem free AV-u na svijetu!!!

Momentalno se družim sa Avirom,TF-om i Comodo FW-om i potrošnja mi je oko 500MB RAM-a,jel to puno?

15 godina
seneka kaže...  

Nikako na Level-1 jer koja ti je onda svrha toga?

Minimalno na Level-3 a preporuka je Level-4!!!

PozzNamigiva

16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
seneka kaže...  

PozzNamigiva

ma to je ironija,jel ti možeš potvrditi da ta tetka uzme za sebe 200 mb ram-a?
ono kad sam te pitao za cis,pa si rekao da nakon instalacije pf usage skoči za 150 mb,to je prava vrijednost koliko aplikacija nasjedne na komp

17 godina

od prekjucer je sve novo ispeglano na desktopu i ja sam zavrsio sa isprobavanjima.

bilo je zabavno :))

gle skoro i nemam nelegalnog sadrzaja ..opensource soft with paid av is.

:))

sace ajduk

15 godina
protjeran
andi.cro kaže...

Ma ne brinem se ja ali neki n00b bi možda odma išao deinstalirat Aviru!

Stvarno bi trebali poraditi na updejtanju svojih "white lista" a pogotovo kad se radi o najpoznatijem free AV-u na svijetu!!!

Momentalno se družim sa Avirom,TF-om i Comodo FW-om i potrošnja mi je oko 500MB RAM-a,jel to puno?

TF je ovdje nepotreban, CFW radi, između ostaloga, i posao koji i TF.

15 godina
neaktivan
seneka kaže...
andi.cro kaže...
seneka kaže...  

PozzNamigiva

ma to je ironija,jel ti možeš potvrditi da ta tetka uzme za sebe 200 mb ram-a?
ono kad sam te pitao za cis,pa si rekao da nakon instalacije pf usage skoči za 150 mb,to je prava vrijednost koliko aplikacija nasjedne na komp

Nažalost, mogu potvrditi da threat fuire uzima mnogo. k tome, malosam istraživao na forumima, pa evo nešto:

Personally I think threatfire is a huge resource hog. The last time I used it, it slowed everything down. After I removed it my internet connection was completely screwed up. I had to reformat as I tried everything from reinstalling my wireless card, checking my firewall, attempting to repair the connection and some others. Secunia did the same thing. Although it only seemed to happen when I turned on program monitoring. I recommend WinPatrol for HIPS control. It's lighter and doesn't slow anything down. 

Iskreno, obzirom da imam 6 gb rama to ne osjetim na mom pc-u no kako vidim i ičitavam, nije slučajnost, i uistinu usporava komp mnogima. iako , ja ga volim, i navikao sam se....i obavezno level 4.

no, mene sad kopka jel threatfire bolji ili lošiji od WinPatrol-a.

i još jedna stvarm ako sam ja dobrorazumi ovog lika s foruma on kaže da mu je stvorilo problem i nakon što je napravio uninstall. jel to moguće???

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 21:19 (mikica1).
16 godina
odjavljen
torrente kaže...

gle skoro i nemam nelegalnog sadrzaja ..opensource soft with paid av is.

Ja također skoro pa nemam, tj. programi su svi free, a OS je originalan.

Lijepo okruženje Osmijeh

...
15 godina
neaktivan

hm, vidiš , vidiš, još malo čitam kad ono ljudi javljaju da imau problem sa uninstallom threat fire-a. no ne znaju oni tko je revo....

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 21:24 (mikica1).
15 godina

Evo sad ću da to elaborišemNamigiva

TF ide ća, pa vam javim kak je prošlo iz prve ruke!!!

16 godina
neaktivan
mikica1 kaže...
no, mene sad kopka jel threatfire bolji ili lošiji od WinPatrol-a.

Bolji je.

ZIG ZAG
17 godina
andi.cro kaže...

pa vam javim kak je prošlo iz prve ruke!!!

jel vodis racuna o onome sto sam pita.

kod mene je bio na win7.

upaljen pc 10 minuta , nista ne pokretat i pricekat da se masu procesa "smiri ili ugasi"..tad pogledas koliko ima memorije...uninstal, reboot, opet pc na 10 min i koliko ima tada.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice