Hvala za link.Doista je dobar i ne usporava.

Hvala za link.Doista je dobar i ne usporava.
E ovaj je bome dobro odradio job... I još se samouništi nakon kaj kriptira dokumente. I kolko vidim nema pomoći ak nemaš odvojeni backup. Ili platiti lopinama za ključ.
To ja zovem "kamikaza virus"!
TrustPort Total Protection 2015 (Plaćeni AV iz Češke koji koristi Bitdefenderov i AVGov engine) 1god besplatno:
https://portal.trustport.com/promo/czchip2015
CZCHIP2015TPTP
Jel zna netko kako se Malwarebytes Anti-Exploit nadograđuje, vidim da u sebi nema nigdje tu opciju ili se uvijek mora skinuti ručno nova verzije ?
"IMPORTANT NOTE REGARDING EXPERIMENTAL BUILDS
If you are running a 1.05 Experimental Build it is important that you upgrade to the final MBAE 1.05.1.1016 to access the latest bug fixes and to ensure that your MBAE does not expire and always auto-upgrades to the latest version. Remember that Experimental Builds DO NOT auto-upgrade and expire (i.e. stop working) after a few months."
Koji besplatan antivirus da stavim da mi neće izbacivati reklame i usporiti računalo (za laptop i pc iz moj pc). Za laptop bih mogao 6 mjeseci BitDefender al na računalo neću stić dok traje akcija. Također šta mislite o korištenju alata kao što je CCleaner, vidio sam par stranica prije da je djigibao napisao da nije preporučljivo radit registry clean?
Stavi si Avast,ali ne zaboravi ga registrirati. Ccleaner registry cleaning je siguran,nemam problema s njime.
Evo malo isprobavam Crystal Security i čini mi se dobar program koji je rame uz rame sa antivirusom a i također je portabilan.
Ja sam vec neko vrijeme na Aviri i niti ne znam da je imam
Uz nju imam još i mbam anti-exploit i SecureAplus kao aktivu i sve dobro radi.
Također mislim da je zaštita na prvoj liniji obrane (browseru) najvažnija pa ga je vrlo bitno izolirati (neki sandbox) te staviti filtere poput AdGuarda,abp-a,TrafficLight-a i sl.
Dobra konfa :) Ja samo Adguard i Sandboxie,ništa više.Btw. ovaj SAP je sve popularniji svaki dan novi review na njemu.
Pa stvarno je programčić ajnjc A
Jako korisna nadopuna klasičnom av-u i veliko proširenje zaštitne mogučnosti jednog sistema ali na kraju krajeva, opet je korisnik taj koji Amenuje dopuštenje ili blokiranje izvršavanja neke akcije za koju je SAP dao upozorenje...znači opet je korisnik najslabija karika kod tog programa pa ga ne preporučujem "kućanicama".
Ako se pak namjesti da automatski blokira i ne pita onda će biti svakodnevnog zivkanja od strane tih "kućanica" jer mnogo toga ce blokirat zbog nepostojanja potpisanih certifikata.
Meni je evo baš danas blokirao i pitao za dopuštenje nekih dll-ova od Cyber Linkovog Wave Editora, pa gdje ce neki prosjecan korisnik znati šta je to blokirano i zašto te znati ispravno odgovoriti na pitanja!
Nije kriv SAP nego proizvođači softwera koji nemaju propisne certifikate a da ih i imaju, opet postoji opasnost lažiranja tih certifikata od strane zlonamjernog softwera.
Što više razmišljaš o sigurnosti to ti je sve jasnije da (od početka izrade softwera pa preko raznih sistema provjera i načina zaštite) ništa nije dobro osmišljeno niti sprovedeno u djelo a av programi su samo jadni golmani koji pokušavaju uhvatiti što više lopti napucanih prema njima.
Umjesto da se korporacije ujedine i smisle nove načine pisanja softwera i izrade hardwera koji se ne bi dali zlorabiti, njih nije briga za to jer bi to bio dodatni trošak.
Kako god okreneš, to je rupa bez dna ili Sizifov posao!
Podhitno covjecanstvu treba novi sigurni OS, novi repozitorij za njegov software, novi načini zaštite itd...
Ajmo vi mladi i pametni genijalci, ujedinite se i uradite nešto korisno za čovječanstvo...pa i Steve Jobs je započeo u garaži samo sa idejom
Meni dosta Malware Defender (jako agresivan program i nije za običnog korisnika). Jedan pogrešan klik i sustav je otišao u pm.
Ti stvarno živiš na rubu
Ti stvarno živiš na rubu
Aha :) Ko zna šta radi ne treba mu AV ;) Ja imam još 260 dana za Avast IS i onda mislim ESET.
ESET je dobar ali vidimo da ni on ni trc ni mrc protiv onog criptolockera koji ovih dana muči naše ljude.
Ipak tu treba još neki vanstardandni modul ;)
Skoro nijedan. Ali zato bi Malware Defender to spriječio jer sve živo kontroliše.
Linux
Zasad nema nijedna vijest koja bi potvrdila da je i neko linux računalo probijeno u zadnjem napadu...
Zato što se cryptolocker ne moze izvrsiti u Linuxu jer ne podržava Win32 PE aplikacije.Sreća linuxasima..
Da... Nekužim da se zaraza širila putem poznatijih portala ( java) a da tamo netko prima plaću za administriranje i zaštitu i nije danima skontal da su širitelji zaraze...
Sreća pa je malware za Linux rijedak.
Ne znam jel gleda netko iz ove teme X Factor Adria, ali došao je jedan lik i pita ga jedna iz žirija čime se bavi, a on kaže "radim u jedno antivirusni kompanijo BitDefender, pozdrav kolegama (ili tako nešto)". HAHAHAHAHAH!
Changes in Malwarebytes Anti-Exploit 1.06.1.1010 RC1:
– Added new Layer3 mitigations for IE, Java and Office
– Added default protection for more popular browsers
– Added Chromium-based browser application family
– Added new alert window with exploit details
– Added protection traybar tooltip notification
– Added advanced configuration of mitigations per family
– Added configuration for general settings
– Added browse button when adding custom shields
– Added new mechanism to reduce known false positives
– Added anonymous submission of blocked exploits
– Added confirmation window for file-format exploit submissions
– Added Premium notifications in Free/Trial builds
– Added support for Windows 10
– Improved upgrade process to maintain existing custom shields
– Improved visibility in GUI of Management Console exclusions
– Improved error and crash reporting
– Improved missing GUI notification for guest user accounts
– Improved managed installation to avoid Start Menu folder creation
– Fixed false positive with Word or Excel under certain conditions
– Fixed false positive with LoadLibrary exploit mitigation
– Fixed false positive with web-based Java applications
– Fixed bug with timestamp conversions
– Fixed bug which could cause protection to stop during startup
– Fixed bug whereby LUA could start/stop protection
Homepage –http://www.malwarebytes.org
Size: 2.82 MB
Pa kako sad RC1...meni ništa nije jasno???
Kaj nije finalna verzija ova v1.05.1.10.16?
Ili budu za svaku malu nadogradnju imali alfu pa betu pa RC pa RC1...koja glupost!!!
Ajd da je to za v2.00 ali sa v1.05 na v1.06!?!?
Šta tek reći za avast 2015 R2 RC2 SP1?
Nisa isprobao ali 6 mjeseci BitDefender Internet Security 2015 free, Majorgeeks nudi.
Moze li mi netko reci valja li sta Ashampoo Anti Virus ?
Da, to je rebrandirani Emsisoft AM.
Da, to je rebrandirani Emsisoft AM.
Ja ti se u antiviruse razumin ko kako bi rekli u Dalmaciji "ki Mare u krivi kujac" pa mi reci jel to u rangu Bitdefendera jer njega znam otprilike di pripada
Hvala na informaciji i imate ga još 8h besplatno za skinit http://www.topsoftbargains.com/w/ashampoo-anti-virus-2015-discount-coupon/