da drže do sebe ne bi koristili taj engine od paretologica,dovoljno za izbegavanje
hmmm... pa koristi ga i VT
da drže do sebe ne bi koristili taj engine od paretologica,dovoljno za izbegavanje
vidim da se pojavila inflacija raznoraznih skenera,pa neki samo detektiraju a ne brišu nađeno u free inačici,neki se bjesomučno reklamiraju i nude plačenu varijantu
a ovaj mali program ne radi ništa od toga,za pet minuta rješava te vjerovatno 90 posto poznate gamadi,nema reklama,ništa ne pita,ništa ne nudi,isti engine u besplatnoj i plačenoj inačici,znači ono što nađe,to će i obrisati(ako može jasno)
dodan alat za brisanje zaključanih foldera,ili onih koji se normalnim postupkom ne miogu izbrisati
nadograđuje se na nove verzije automatizmom
i sve to besplatno,bez pompe..
Jeli mi možete preporučit neku web stranicu ili neki program ili skriptu za testiranje AV-a....dakle simulacija hakerskog napada, simulacija napada virusa i maleware-a....u biti hard test AV-a
Ali da je sigurno
torrente, daj koristi edit opciju.....
gledaj sto si sad napravio...prekidas cunami dobrih postova.
sjecas se da imam etiketu laprdala koji nikad nista nije korisno napisao :)
ne smijem editirat jer ce ispast da pisem monster post za sticki :)
edit:
evo gospodo ja isprobao sa usb sticka emsisoft portable i slijedi pitanje
zasto on nije u ponudi za brzinske provjere kao sto su sas i mbam?
evo slikica,17 kukija iz ff-a je pronadjeno i ocisceno. sve radi glatko i brzo.
skinete zipanu fajlu 90mb, na sticku napravite folder i u njega raspakirate.
zasto se nebi i ovaj specijalista za posebne probleme navodio pod obavezne brzince?
takodjer portable za stick
http://www.norman.com/support/support_tools/58732/en
evo i 4 slikice
Uglavnom sve što je rekao blackfoot ja sam isto u praksi doživio, taj norman nebih nikome preporučio(iz osobnog iskustva-moje mišljenje).
Emsisoft sa usba mi je u više navrata pri skeniranju zaraženog kompa jednostavno stao i to je bilo to od njega.
edit: slažem se i sa senekom, MBAM i SAS su dosad u velikoj većini slučajeva odradili posao kako spada!
nisam znao..sramota
Spyware Terminator 2.8 test 1.dio
Sutra ću testirati s Basic postavkama, kada ST sam odlučuje, što bi trebalo smanjiti broj pop-upova.
Bilo bi lijepo kad bi danas to stigao, ako ne hvala bogu izdrzat cemo do sutra
vidim da se pojavila inflacija raznoraznih skenera,pa neki samo detektiraju a ne brišu nađeno u free inačici,neki se bjesomučno reklamiraju i nude plačenu varijantu
mbam ok. sas brise?
Uglavnom sve što je rekao blackfoot ja sam isto u praksi doživio, taj norman nebih nikome preporučio(iz osobnog iskustva-moje mišljenje).
Emsisoft sa usba mi je u više navrata pri skeniranju zaraženog kompa jednostavno stao i to je bilo to od njega.
zato i jesu portable da ih imas 6-7, pa krenes redom kada je zastoj.
osim toga cesto se zna potegnuti prica tko ce ti maknut rootkit iz boot sektora.
vjerojatno bi tada onako ocajan isao sa tim brutalcima.
i sve je informativno, neka se cita i gleda. bolje ova inflacija nego ponavljanje "hare krisna-hare-hare-hare mbam-hare sas"
btw skripta foruma nece da visestruko citira post sa prosle stranice sa ovima.
mislih samo pohvalit siketu :)
Here is a list of engines that can be used:
PcTools Browser Defender, Norton SafeWeb, MyWOT, Threat Log, MalwareDomainList, hpHosts, ZeuS Tracker, Google Diagnostic, PhishTank, Project Honey Pot, ParetoLogic, Spamhaus, URIBL, Malware Patrol, SURBL, SpamCop, Finjan TrendMicro Web Reputation, Web Security Guard, AMaDa, DNS-BH.
Ne smeta taj Paretologic ništ jedan sumnjiv ko niti jedan, ostali koji provjeravaju linkove su pouzdani te ih ima puno i nema frke.
http://www.urlvoid.com/scan/tvshack.cc
mbam ok. sas brise?
briše sve,kao i u plačenoj verziji
u placenoj vidim kasnije kukije u karanteni.
u ovome je uvijek karantena prazna.
ne koristi je nego je permanent adio ili ?
Virus Total uploader - (urlvoid - VT)
zgodan mali programčić kojime možete uploadirati pokrenute fileove, fileove sa lokalnog PCa po vlastitom izboru ili fileove sa određene internetske adrese/urla na VT
u placenoj vidim kasnije kukije u karanteni.
u ovome je uvijek karantena prazna.
ne koristi je nego je permanent adio ili ?
ma kakvi kukiji,to briše ccleaner
ne znam za plaćenu,i to imaš!?
torrente kaže: "hare krisna-hare-hare-hare mbam-hare sas"
to mi jedino nadju ponekad na skenu.
da, sve ide u karantenu.
ovdje nema karantene ili nekog restora,jel tako?
od kada je ono lockano, malo se normalnije zivi...bilo je" hare krisna hare cis hare hare" , jos je falio indijac melih sa tockom na celu.
da, sve ide u karantenu.
ma ima,mora biti,imam ga na sticku,na da mi se sad pikat
da, sve ide u karantenu.
U besplatnoj verziji (kao i u komercijalnoj) postoji karantena i opcija Restore.
ok. onda meni ona sluzbena portable ne radi kako spada.
na nju sam mislio,onaj desni download, ne lijevi free instal.
Da, portabilna verzija SAS-a ima problema (uz tvoj primjer s karantenom) i s ažuriranjem (nekada ne zapamti definicije nakon što se napravi update i ponovno pokrene).
Jeli mi možete preporučit neku web stranicu ili neki program ili skriptu za testiranje AV-a....dakle simulacija hakerskog napada, simulacija napada virusa i maleware-a....u biti hard test AV-a
Ali da je sigurno
Anybody
uuuuu... no coment
http://www.raymond.cc/blog/archives/2009/08/31/integrate-multiple-antivirus-rescue-disk-into-one-single-disc-or-usb-flash-drive-with-sardu/
jedan od primjera redosljeda ciscenja
Swiss multipurpose AV tool
Ali da je sigurno
Ali da je sigurno
Tenk ju veri mač
EDIT: LoL windows defender otkrio tu instalaciju kao prijetnju
FAIL
Vidim da se ovdje razmjenjuju mišljenja o raznoraznim sigurnosnim rješenjima (antivirusi, antispyware, ...) pa bih se malo i sam priključio.
Malo je pretjerivanje stavljati tonu raznoraznih programa za zaštitu, pogotovo korisnicima koji se u njih ne razumiju.
Kombinacija Windows 7 + sva ažuriranja za Windows + Windows firewall + Avast 5 redovito ažuriran i Malwarebytes AntiMalware , jedan mali programčić imena Autorun Eater te u Firefoxu WOT i AdBlock+ meni su se nametnuli kao optimalno rješenje. Barem što se tiće besplatnog dijela te kombinacije.Zbog toga tu kombinaciju i preporučam. Na Spybot sam takoreći i zaboravio, kao d aga je vrijeme pregazilo.
S mojom kombinacijom nema značajnog opterečenja računala, još nikakvu gamad nisam pokupio (sinoć sam baš provjeravao s nekim rješenjima nevedenim u temi) i što je najbitnije - lagano je za koristiti i ne opterećuje samog korisnika.
Na jednom malo slabijem računalu vrtim XP professional s SP3, spybot, mbam i Norton AV 2009 s licencom na 3 godine. Uskoro mićem tog Nortona jer, dobar je no previše opterećuje komp.
Ići će Avast 5 na njega.
Avast 5 kao i ostale besplatne antiviruse smatram recimo cjepivom. A lijekovi su Kaspersky i Norton.
BitDefender, McAffe i Nod32 nikome ne bih stavio, oni su sprdnja. S njima samo loša iskustva i loši rezultate osobnog testiranja.
Za firewall mislim da je koristan ako je dobar, no ne toliko da je prosječnom korisniku potrebniji iole bolje od onog od Windowsa.
Jednostavno ne susrećem pokušaje napada za koje bi mi trebao neki poseban softverski firewall.
Pogotovo uzevši u obzir činjenicu da večina dsl routera ima ugrađeni hardverski firewall kao i to da operateri koriste određene metode zaštite korisnika.
WOT i AdBlock su fenomenalni. Ne trebam pojašnjavati.
A Autorun Eater rabim jer često koristim stickove, što moje (koje se prikopćava na mnoga "opasna" mjesta tipa kopiraone, faks, ...) što tuđe (kad mi nešto prebacuju).
Jednostavno sam primjetio da besplatni antivirusi nekako teško pronalaze/uklanjaju autorun viruse/crve, a ovaj mali programčić to radi super.
Ok, danas sam razgovarao s prijateljem i on meni kaže ovako da je pročitao sve one svađe, i ono što ekipu koja nas čita ali ne sudjeluje aktivno buni jest činjenica da nema na jednom mjestu za početnike ono što bi oni istinu i željeli,a to je da ljudi koji malo ili vrlo malo znaju o ovome mogu preuzet ono što za njih složi ekipa koja zna puno puno više. kaže on meni, džaba meni kad ja čitam par stranica kako se vi prepucavate, i onda tek ne znam gdje sam i što sa i što bih trebao staviti na komp
i naravno, onda sam se i ja zapitao čemu ono meni od neki dan, kako bi rekao torrente, na razini torcida-bbb.
i kaže on meni, možeš li zamolit ekipu da složi dvije ili tri kombinacije antivirusa +svih dodataka za jedno pristojno sigurnosno rješenje.
i to me zamolio na sljedeći način, i ta mi se ideja svidjela, pa evo to bih volio vidjeti i ja.
znači, po dvije ili tri kombinacije podijeljene u dvije kategorije, jedna sazdana od besplatnih rješenja, a druga onih koji se plaćaju.
znači, od free kategorije dva ili tri rješenja i od paid kategorije dva ili tri rješena. s time da ova kategorija paid dopušta i poneki besplatni dodatak, tipa za antiphishing, ili nešto slično.
i naravno, ne mogu onda ne reći da to ode na početak kao sticky, ali o tome drugom prilikom. do tada, možemo li ovo napraviti za ljude koji nas čitaju i "vape" za nekom logičnom i sigurnom kombinacijom sigurnosnog softvera.
naravno, ono što bih ja volio jest da se uz svaku od ovih kombionacija napiše i kratka nota što koji i čemu program služi !!!
Pogledaj malo, nađe se za svakog po nešto:
nisam znao..sramota
Ako si na ovo mislio, mali info, WOT-u se ne sviđa, a Norton kaže da je u redu.
http://safeweb.norton.com/report/show?url=www.paretologic.com%2F
ma nisam mislio na to,nego općenito na loš rejting njihovih proizvoda
ma nisam mislio na to,nego općenito na loš rejting njihovih proizvoda
Ma pitam za tvrtku, nisu mi baš poznati pa zato.
gledajuci linkextend gdje je osam izvora, nevjerojatan je broj sajtova gdje se wotu nesto ne svidja,a ostalih 6-7 smatra ok.
Samo mala informacuja, nije "test sigurnosnog softvera"
upravo išao jednom korisniku poslati pp, otišao na njegov profil i stisnuo privatna poruka kad ono
iskoči nešto http://www.mywot.com/en/scorecard/qhr.hit.gemius.pl
Jel itko koristiti Sysinternalsov/Microsoftov Autoruns, za programe koji se pokreću sa winsima te njihovog isključivanja
P.S. za što učinkovitiji pregled 3rd party programa koji se pokreću sa winsima uključite opcije "hide microsoft and windows entries" te isključite "include empty locations" (pogledati sliku tako filtriranog pregleda)