Pozdrav svima, unaprijed se ispričavam ako postoji slična tema na forumu, ali nadam se da će netko biti spreman odgovorit i na moja pitanja ili me barem preusmjeriti do odgovarajućih informacija.
Imam T-Com internet priključak sa Thomson routerom. Obično se ne zamaram nekim pojačanim sigurnosnim postavkama, ali primijetila sam da se dosta stručnjaka osvrće na temu sigurnosti bežične mreže. Najprije me zanima mogu li uključiti (bez naknadnih troškova) firewall u postavkama routera i hoće li ikakvog, potencijalno lošeg, utjecaja imati uključen firewall u Windows Visti?
Također sam pročitala nekoliko članaka koji savjetuju da se u postavkama routera ograniči mogućnost spajanja novih računala. Nisam sigurna, ali mislim da je bila riječ o tzv. MAC adresi ili IP adresi, nešto slično. Nadam se da ćete me shvatiti na što mislim. Uglavnom na Thomsonu nisam pronašla nikakvu sličnu opciju, a nisam uspjela pronaći ni tutorijal za ovaj router.
Pomoć, objašnjenje, barem link do nekih pomoćnih tekstova stvarno bi mi pomogli. Nadam se da ste razmujeli moja nestručna objašnjenja i da će se naći netko tko će odgovoriti na ovu temu.
Unaprijed hvala svima.