Smss.exe

poruka: 3
|
čitano: 3.389
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Smss.exe

evo ovako,imam jedan problem sa ovom aplikacijom,cesto mi se u radu na racunalu pojavi kao ono od microsofta error report za ovu aplikaciju i manager.exe,procitao sam na nekim drugim stranicama da se smss.exe po pravilu  nalazi u C:/windows/system32,a ako se nalazi negdje drugo da je virus.E sad ja je imam u C:/Program files,znaci da je virus.pokrece mi se skupa sa windowsima,preko task managera sam je pokusao zaustaviti ali kaze da je to vazna sistemska datoteka,kad je idem izbrisat javi da provjerim da li je disk zasticen od pisanja i to.Ima li neko riješenje?

17 godina
neaktivan
RE: Smss.exe
eragon kaže...

evo ovako,imam jedan problem sa ovom aplikacijom,cesto mi se u radu na racunalu pojavi kao ono od microsofta error report za ovu aplikaciju i manager.exe,procitao sam na nekim drugim stranicama da se smss.exe po pravilu  nalazi u C:/windows/system32,a ako se nalazi negdje drugo da je virus.E sad ja je imam u C:/Program files,znaci da je virus.pokrece mi se skupa sa windowsima,preko task managera sam je pokusao zaustaviti ali kaze da je to vazna sistemska datoteka,kad je idem izbrisat javi da provjerim da li je disk zasticen od pisanja i to.Ima li neko riješenje?

smss.exe ( session manager subsystem ) je sistemska datoteka od kriticne vaznosti za pravilno funkcioniranje sustava i kao takva ne moze se prekinuti unutar Task Managera.

Nalazi se u direktoriju: C:\Windows\System32, te se pokrece kao proces.

U Task Manageru trebalo bi pogledati dali mozda postoje dva ovakva procesa i koliko memorije svaki od njih zauzima.

Ako jedan od njih iskace od drugog ( kolicinom zauzeca memorije ) taj je najvjerojatnije virus, trojanac, crv, ili sto god.

Isto tako zauzece procesora govori o izvrsavanju nepocudnog objekta ( virus, crv, trojanac ), pa treba i o tome voditi racuna.

Nepocudno izvrsavanje smss.exe datoteke ima za posljedicu rusenje explorer.exe datoteke i usporavanje sistema.

Skeniraj racunalo sa popularnim Anti-Virus, Anti-Malware rjesenjem, ako to ne pomogne pokusaj sa ovim programom TrendMicro HouseCall

Ako ni to ne pomogne, pokusaj startati racunalo u Safe Modeu pritiscuci F8 tipku pri bootanju racunala, te rucnim brisanjem doticne datoteke u C:/Program Files

Imamo Hrvatsku...u Banani...
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2009 10:34 (Kaiserex).
16 godina
Smss.exe

hvala ti puno,u medjuvremenu sam rijesio problem,rucno sam je izbrisao pomocu nekog unlockera,i da bila su dva procesa.jedan je kao izvrsilac bio system a drugi korisnik,tj. xp i taj je se pokrecao iz c:\program files,sad ga nema vise.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice