/
Nakon reinstalacije ponovo problem sa virusima
- poruka: 43
- |
- čitano: 7.667
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Stavi firewall, najbolje stavi COMODO free.
Probaj sa NOD32.
Meni to uvjek rijesi sve probleme.
Moze li COMODO Internet Security njega san nasao na BUG DVD-u
Probaj sa NOD32.
Meni to uvjek rijesi sve probleme.
Probao sam sa NOD 32 ali mi izbacuje poruke u crvenom kako je pronasao viruse i tako stalno a kasnije mi je blokava pa sam ga morao deinstalirati iz SAFE MODE-a na programi pa deinstalacija
Moze li COMODO Internet Security njega san nasao na BUG DVD-u
Moze, samo iskljuci antivirus iz comoda i ostavi aviru.
Evo ovako kad radim na kompjuteru i imam antivirus cim se konektiram na internet pocmu ulaziti virusi: WIN 32 BACKDOOR, WIN 32 VIRUT, i neki trojanci i kasnije se ne mogu spojiti na internet a nakon par dana dođe BLUE SCREEN OF DEATH pokusao sam sa mnogim antivirusima: AVIRA, AVAST,THREAT FIRE I WIN PATROL 2009 ZAJEDNO i reinstalirao Windows ali ne pomaze
MOLIM POMOC I NADAM SE DA MI MODERATORI NECE ZAMJERITI NA NASLOVU
čekaj ako s formatirao windowse kako su ti mogli ostat na kompu....
ako imaš 2 particije trebo si formatirat obe particije a ne samo onu gdje su ti windowsi
Ma nemoj koristiti više antivirusa od jednom, koliko puta se to treba ponoviti!
Skini firewall, imaš ih i na BUG-ovim DVD-ima i neki dobar AV, može i Avira FREE dok ne nađeš nešto bolje...
na drugoj patriciji su mi vazni podaci
Skeniraj PC s ovim programom možda on riješi te viruse.
Evo ovako kad radim na kompjuteru i imam antivirus cim se konektiram na internet pocmu ulaziti virusi: WIN 32 BACKDOOR, WIN 32 VIRUT, i neki trojanci i kasnije se ne mogu spojiti na internet a nakon par dana dođe BLUE SCREEN OF DEATH pokusao sam sa mnogim antivirusima: AVIRA, AVAST,THREAT FIRE I WIN PATROL 2009 ZAJEDNO i reinstalirao Windows ali ne pomaze
reinstaliraj windowse to ti je najbolje
Ako ti internet radi onda napravi ovo :
http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html
pusti da skine definicije i odskenirati !Inace kod probavanja antivirusnog softwera prvo se deinstalira jedna pa stavlja drugi nikadf nemožeš instalirat 23,4 antivirusa u isto vrijeme !
malwarebytes i avira antivirus. Skeniraj komp sa ova dva alata i kao što su ti već rekli nemoj dva antivirusa instalirati istodobno. Jedan po jedan. Posebno skeniraj tu drugu particiju.
!Inace kod probavanja antivirusnog softwera prvo se deinstalira jedna pa stavlja drugi nikadf nemožeš instalirat 23,4 antivirusa u isto vrijeme !
tako nekako,mislim da ti treba revo uninstaller da makneš višak tih anivirusa i odlučiš se za jedan: besplatni avast ili avira..sasvim dobri
i pokušaj riješiti to s malwarebytesom i superantispywareom (besplatni skeneri,bez zaštite u realnom vremenu, kao dodatak antivirusnom programu za povremenu provjeru i probleme uzrokovane malicioznim softverom)..
ps:u revu odabereš naprednu deinstalaciju(zadnju) i brišeš sve što nudi ,do zadnje stavke u registru..
Tvoj najveci problem je Virut kojeg imas a njega se ne mozes rjesit na normalan nacin jer je on u memoriji pa se vrati opet nazad pa ces napravit ovako. Kao prvo sve programe sa C particije exe ne premjestaj nikud jer su svi zarazeni ponovo moras renstalirat windowse i to ovako kad odes instalirat i kad napravis Quick Format C particje dobro pazi kad dođe na 100% formatiranje i onda odma u sekundi iscupaj utikac od racunala iz uticnice za struju i ostavi tako komp 20 minuta pa onda odi instalirat windowse. Tak jednostavno moras napravit ak se oces rjesit Viruta nista drugo ne pali njega se ne moze ocistit nikako s niti jednim alatom i ovaj postupak ce to rjesit. Moguce da ti je zarazena i D ili E particija to ces jos vidit no pohranit mozes slobodno MJUZU ,FILMOVE ,FOTKE i s C particije nekud drugdje a ostalo sve je zarazeno ako je zahvaceno znaci svi programi pa njih ne pospremaj nikud jel bus opet imal istu situaciju!
Tvoj najveci problem je Virut kojeg imas a njega se ne mozes rjesit na normalan nacin jer je on u memoriji pa se vrati opet nazad pa ces napravit ovako. Kao prvo sve programe sa C particije exe ne premjestaj nikud jer su svi zarazeni ponovo moras renstalirat windowse i to ovako kad odes instalirat i kad napravis Quick Format C particje dobro pazi kad dođe na 100% formatiranje i onda odma u sekundi iscupaj utikac od racunala iz uticnice za struju i ostavi tako komp 20 minuta pa onda odi instalirat windowse. Tak jednostavno moras napravit ak se oces rjesit Viruta nista drugo ne pali njega se ne moze ocistit nikako s niti jednim alatom i ovaj postupak ce to rjesit. Moguce da ti je zarazena i D ili E particija to ces jos vidit no pohranit mozes slobodno MJUZU ,FILMOVE ,FOTKE i s C particije nekud drugdje a ostalo sve je zarazeno ako je zahvaceno znaci svi programi pa njih ne pospremaj nikud jel bus opet imal istu situaciju!
MOLIM!!!!! neću reći da baljezgaš gluposti, ali WTF. Koja memorija???? Kako virus može ostat u memoriji???? Čemu ovo ištekavanje iz utičnice nakon 20 min. Možeš li to malo pojasnit što si napisao. Ja ću smatrati da je ovo gore istina, ali ako možeš pojasni mi malo.
I kako to se virus inficira prilikom instalacije windowsa. Mislim, u kojoj to okolini on živi (da se tako izrazim). Ako je ovo točno onda je virut po meni jedan od boljih virusa. Uz manje modifikacije sa njim bi mogli i zarazit sve ostale OS-ove jer po ovome gore on živi u svojoj okolini bez obzira na OS. Jadna li nam majka!!!
skini aviru free i uživaj
Pokusat cu!
Ha ha ha ištekavanje, 20 minuta, struja, lol
ja isto mislim da mu je virus inficira podatke na drugoj paticiji..on je formatira C ali virusi su na drugoj tako da je format bija za k...
ovo za struju, i to da ostaju na memoriji sam takodjer prvi put cuja....neznam....ali ako ostaju na memoriji onda nek uzme neki program koji briše podatke sa RAM-a...
Da lijepo vam je rekao rambox što treba napraviti kod zaraze virut-om! To je uistinu teška "gamad" ostaje u RAM-u i nakon prestanka opskrbljivanja el. energijom(čitaj nakon gašenja računala).
Dakle sve podatke i fileove koji nisu .exe iskopirati na DVD! Najbolje je na DVD jer ne postoji mogućnost da će virut zaraziti DVD kao što može zaraziti externi HDD ili neki drugi HDD koji spojiš na računalo!
Nakon backupa obriši sve particije obavezno!! Te nakon formatiranja setupom prekini dotok struje računalu!
Da lijepo vam je rekao rambox što treba napraviti kod zaraze virut-om! To je uistinu teška "gamad" ostaje u RAM-u i nakon prestanka opskrbljivanja el. energijom(čitaj nakon gašenja računala).
Dakle sve podatke i fileove koji nisu .exe iskopirati na DVD! Najbolje je na DVD jer ne postoji mogućnost da će virut zaraziti DVD kao što može zaraziti externi HDD ili neki drugi HDD koji spojiš na računalo!
Nakon backupa obriši sve particije obavezno!! Te nakon formatiranja setupom prekini dotok struje računalu!
Opet pitam je li možete objasnit kako to virus ostaje u RAM-u nakon restarta, gašenja i kako se on može sa ištekavanjem kompa rješit??? Rekao sam da se ne želim pametovat, ali ovo je po meni jako teško , ako ne i nemoguće izvest za virus.
JA još nisam čuo da se može nakon restarta, ili gašenja kompa vratiti sadržaj RAM-a, a viruj mi da bi mnogima to bilo korisno...
Koje gluposti lol..samo par DOS virusa je moglo prezivit restart, ali za win viruse je to nemoguce :-).
Pa ja im to govorim već od prije :-) Čisto me zanima di su to pročitali. Ja za to još nisam čuo...
Ha ha ha ištekavanje, 20 minuta, struja, lol
Tebi je to smjesno da normalno samo se smij i dalje ali to je jedini nacin da se rjesi tog Viruta. Ima par verzija te Gamadi ali za onu najgoru pali samo ovo i nist drugo pa to se zna treba poduzet extremne mjere nekad a to jako dobro znaju oni koji su nakon friske reinstalacije windowsa opet imali istu pricu. Znaci reinstaliras windowse na C particiju i cisto je sve ali niej stavis antivirus znaci bilo koju zastitu na ciste windowse ali odma pocne iskakat da je ulovio gamad u systemskim datotekama i svim EXE i SCR ekstenzije znaci programima koje normalno antivirus nit jedan ne moze ocistit i kaj sad. Ko hoce tak napravit nece imat problema a ko nece ne mora imat ce manje zivaca, za taj doiticni Virut zloglasni ima naziv Horrible Malware ili grozna gamad svejedno pa to sve govori. Jos jedan slican Horrible napasnik tj Trojan Configuration File koja kad se ubaci na komp prepravi po svojoj zelji sve systemske datoteke i gotov si u par minuta ak se ne detektira i to je tak ima dosta gamadi od koje nema spasa ali ovaj Virut je poseban ipak!
Da i ja sam imao gadan virus, ali probajte kaspersky boot cd .. the best
a jel moguće da mu je Virut uspio nekak zarazit instalacijski CD od Windowsa? ako ga je npr. slipstream-ao na već zaražnom PC-u? pa mu onda dođe badava igrat se sa ištekavanjem.
po meni bi bilo najbolje da ubaci u komp neki LiveCD Linux, i ugasi komp na 20 minuta (naravski, i išteka ga iz struje), čist toliko da zadovoljimo vas kaj tvrdite da taj Virut tolko dugo ostaje u RAM-u. nakon toga digne sustav sa LiveCD-a, izbriše particije i kreira nove, formatira ih i onda neka instalira Windowse sa provjereno čistog CD-a/DVD-a
Moguce da je mozda skinuo zarazenu instalaciju :-)
a jel moguće da mu je Virut uspio nekak zarazit instalacijski CD od Windowsa? ako ga je npr. slipstream-ao na već zaražnom PC-u? pa mu onda dođe badava igrat se sa ištekavanjem.
po meni bi bilo najbolje da ubaci u komp neki LiveCD Linux, i ugasi komp na 20 minuta (naravski, i išteka ga iz struje), čist toliko da zadovoljimo vas kaj tvrdite da taj Virut tolko dugo ostaje u RAM-u. nakon toga digne sustav sa LiveCD-a, izbriše particije i kreira nove, formatira ih i onda neka instalira Windowse sa provjereno čistog CD-a/DVD-a
Moguce je da itekako jer taj Virut zarazi sve programe tj fajlove sa EXE i SCR ekstenzijom pa ce ak na zarazenom kompu slazes Windowse bit zarazene SCR fajlovi sigurno. Dovoljno je izbrisat sve programe koji stoje tj nisu instalirani na drugoj particiji znaci instalacijske datoteke i sve foldere koji sadrze programe. Normalno moze se skinut recimo Gparted Live CD, Ultimate BootCD ili HirensBootCD na nekom drugom kompu i zaprzit ga bootat s njega i formatirat sve particije i iskljucit komp onim postupkom i posle normalno instalirat Windowse i to je to problem rjesen!
Ni jedan antivirus iz Windowsa ti to neće maknit. Kod micanja virusa najvažniji je registar. On pamti sve putanje svih fileova.
Skeniraj sa jednim od tih antivirusa, zapiši na papir putanje do inficiranih registara.
Otvori regedit, otvori svaki od registara, zapiši sve putanje i fileove (sa ekstenzijom) koji su zapisani u njima, kad završiš sa svakim pojedinim registrom obriši ga.
Pokreni miniXP na HirenBoot CD'u i pobriši sve fileove i foldere zapisane u tim registrima.
Tek nakon toga pokreni repair kod instalacije Windowsa.